tamponi pa nakti - vai var??

Aizsāka Vinnys 

Vinnys
tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 12:17
sakiet ludzu, vai tas tiesham ir loti kaitigi menesreizu laikaa pa nakti lietot tamponus??

esmu citur lasijusi dazadas atsauksmes - citas taa dara, citas atkal ir kategoriski pret. bet ja man tiri psihologiski nav pienemamas taas lielaas paketes, vai tas butu tiesham tragiski veselibai, ja naktii ari lieto tamponu? teiksim veelu veelu vakaraa ieliek un no rita agraak nomaina... nu ir tacu taa, ka pa nakti jau taa neasino, tikai no riita pieceloties atkal saakas asinoshana ...

ja nu vel kaads ginekologs atbildeetu, tad jau butu pavisam skaisti, bet labprat ari forumikstu viedokli uzklausitu
seerga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 12:19
es lietoju arii par nakti, bet vispaar.. peedeejaa laikaa pa nakti lieku paketes, man po, ko draugs domaa, vinjsh jau saprot, ka sieveiteem taas padariishanas taadas ir un viss.
Vinnys
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 12:35
nu bet tam tacu jaabuut nenormaali neerti .. nu labi, sorru par "nenormaali":-) bet pat nedomajot tik daudz par drauga padomashanu, bet par savu ertibu .. tampons tacu ir n-reizes ertaaks..

vai nav gadijumaa taa, ka pret tamponu lietoshanu ari naktiis parsvaraa iebilst tieshi taas, kuraam vispaar tamponi nepatiik??

man piemeram ir paris draudzenes, kuraam riebjas tamponi, vinas vai nu nemaakot ielikt, vai neusticoties, ka tieshaam nekas nepaies garaam ... bet man glushi preteeji - ja ir tampons, tad juutos kaa cilveeks un esmu parliecinaata ka viss ir ok. savukart paris reizes izmeginaaju paketi un jutos taa itkaa buutu , sorry, apchurajusies. un vasaraa tacu vispaar tur apaksaa ar to paketi tak viss ir noteikti sasutis un mitrs un nepatikams ..

man personigi tamponi prieks manis ir vislabaakais atrisinajums, jo lidz ar to jutos eerti un labi un nekaadas neertibas nesagaadaa menesreizes... ja nu vienigi par taam naktiim netiku skaidribaa , vai tomeer var atstaat pa nakti ari ..
To, ka tamponus kaitîgi turçt ilgâk par 4 stundâm, jau nav izdomâjuðas lietotâjas, kam viòi nepatîk, bet gan ârsti. Es personiski gadiem ilgi esmu viòus lietojusi arî naktî un nekas nav noticis. Bet ðis "nekas nav noticis" jau ir ïoti neuzticams râdîtâjs. Acîmredzot, ja saka, ka ir kaitîgi, tad kâda iedzîvojusies nopietnâs nepatikðanâs. Tieði pçdçjâ laikâ, kad par to tik daudz sâkts runât, cenðos tomçr pâriet uz paketçm. Vispâr jau tieðâm bûtu interesanti dzirdçt, vai kâdai, kas viòus lieto naktî, ir raduðâs kâdas problçmas.
uga-uga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 13:53
nekur liidz shim ne lasiijusi, ne dzirdeejusi, ka tamponi pa nakti buutu kaitiigi...lietoju tos arii pa naktiim...piekaarshu tas paketes...katraa zinjaa es jau entos gadus lietoju tos arii pa naktiim un man nav nekaada skaade notikusies...
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 13:59
Skâdi vai neskâdi mçra pçc katra organisma panesîbas.

Vieni vispâr netolerç tamponus, skat. instrukciju ob kastç - pareizi bûtu mainît katras 4 stundas, nevis, kad t.ir pilns.
Citi tur viòus par ilgu un nemaina, lîdz ar to ir tieksme savairoties nepareizajâm baktçrijâm.
Daþiem organisms reaìç un balinâtâju, ar ko balina tamponu materiâlu, lai viòi bûtu skaisti balti.
Daþiem nepatîk ka tur ilgstoði "nevçdinâs".

Bet daþi (mani ieskaitot) lieto tamponus bez problçmâm un slavç izgudrotâju!:)
uga-uga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 14:03
es lasiiju, ka ik peec trim stundaam jaamaina esot....esmu paarlaimiiga, ka tagad visi o.b. ir ar silk-touch paarvalku...
neez vai paketees sateceejushaam asiniim nerodas "iistaa vide" bakteerijaam???
iipashi neeesmu iedziljinaajusies shajaas lietaas un iipashi galvu nelauzhu...
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 14:05
Jâ, nu es paketes vispâr neuzskatu par opciju!:)
Brrr!
ich
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 14:15
Nepareizo baktçriju savairoðanâs draud ar toksiskâ ðoka sindromu, tieði tâpçc ir tas ieteikums mainît ik pa 3-4 stundâm.
ddd
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 14:49
es lietoju pçc izjûtas. kaut kâ citreiz jûtu, ka negribu pa nakti un viss. bet parasti tas jau ir 3, 4 diena. otrajâ noteikti lieku, jo negribu pçc tam visu gultu mazgât:) un paketes neesmu lietojusi jau 10 gadus vismaz. ja ari aizvietoju tamponus, tad ar salvetçm.
Dakðiòa
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 15:15
normâli - lietoju tamponus pa nakti... un citreiz pa dienu arî nesaspringstu - ja nesanâk pçc 4 stundâm samainît... paketes neesmu lietojusi jau vairâkus gadus - neienâk pat prâtâ...
esmu dzirdçjusi par toksiskâ ðoka sindromu... bet nu tas jau ja cilvçks ir uz tâdu ðoku tendçts, tad jau arî no paketçm to var "saíert"... itkâ bîstami tâds ðoks esot - varot pat vîrieðus "noðokçt" - tâ kaut kur lasîju...
bet nu katra sievietes taèu jût kâ viòai çrtâk...
ich
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 16:48
Nç, tie toksîni (ko saraþo nepareizâs baktçrijas) uzsûcas no vagînas, no iekðçjâm sienâm, no paketçm tâ nevar notikt.
Ineteresanta diskusija vispâr - seviðki intriìçjoði, kâ var tamponu ar salvetçm aizvietot ?! Sastûíç iekðâ?
Vinnys
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 16:59
nu kapec sastuukee ieksaa... vienkarsi drosi vien ieliek starp kaunuma lupaam lai stingraak turas .. vienkarsi tik daudz, lai nekas nenopil .. es piemeram taa esmu likusi vates pikuciishus .. un nekas .. bet gribetos jau kaut kaa normaalaak .. ar tamponiem .. taoec jau prasu
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 17:20
Vinnys

Ljoti daudzas sievietes lieto tamponus pa naktiim un netaisaas celties peec chetraam stundaam lai tos mainiitu. Katraa zinjaa taa dara visas manas pazinjas. Un neviens tos TSS draudus nenjem galvaa. Katraa zinjaa dziivee ir daudz citu lietu kas ir biistamaakas un var reaali atgadiities.
ika
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 18:06
Vai ar tamponu var peldçties, plunèâties menstruâciju laikâ?
seerga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
07.07.2005 18:22
njaa.. diivaini par taam salveteem, nebiju iedomaajusies:)))

vispaar, tas jau peec katra ieskatiem, man dazhkaart ir tik stipras, ka nepietiek ar tamponu vien un ir labi, ja var veel papildus paketi ielikt, bet tas tikai pirmajaas dienaas, kad meedz taas MR buut taadas stipraakas.. jo citreiz gadaas, ka izej pa pilseetu un tev iisti nav kur nomainiit to "korkji" :)
Santa
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 08:31
Reiz redzçju Discovery filmu par neizskaidrojamu sievieðu mirstîbu ASV. Daudzas - simtiem -nomira, kamçr epidemiologi atklâja kopsakarîbu - no nepareizas (pa ilgu) tamponu lietoðanas. Daþâm firmâm tâ prece ir apðaubâma, jo tieði veicina baktçriju vairoðanos un kaitîgu íîmisku vielu izdalîðanos.
Ja ir izstrâdâti speciâli nakts tamponi, lietojiet veselas. Es gan par tâdiem neko nezinu.
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 09:03
Seerga

Jâ, man ir tieði tapat! Pirmajâs dienâs tampons+pakete, jo savâdâk avârija garantçta!:)

Vinnys

Lieku arî uz nakti, nav ne vainas, vismaz pagaidâm nav problçmu!



Un vispâr, mîïâs sievietes, uzskatu, ka tamponi un automâtiskâs veïasmaðînas ir visvçrtîgâkie un visdraudzîgâkie sievietçm veltîtie izgudrojumi !!!!
þults
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 09:04
Ceru, ka tu nemazgâ tamponus?
Irçna
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 09:22
Nu mans uzskats ir - pa dienu tampons, pa nakti - kaut kas cits. Jo tampons tomçr baigi sausina To Vietu (un izmaina dabisko mikrofloru). Es jau pat nerunâju par to, ka pie stiprâkas asiòoðanas tas vienkârði ir âtri pilns. Ir jau çrti un no ârpuses nemanâmi, tomçr tas ir sveðíermenis tur, kur tam dabiski nav jâbût. Droði vien, ir tâ, ka daudas sievietes lieto tamponus cauru diennakti daudzus gadus un nekas slikts nenotiek. Bet daudzi arî smçíç daudzus gadus un arî viòiem nekas slikts nenotiek. Tomçr tas nav pierâdîjums smçíçðanas nekaitîgumam.
Ðî bûtu tâ reize, kad es nepaïautos vis uz pieredzi, bet gan uz apsvçrumiem, ko tas VARÇTU izraisît pie nelabvçlîgas apstâkïu sakritîbas un novâjinâtâm organisma aizsargspçjâm.
kaza
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 09:59
Irçna, piekrîtu Tev par 100% !
Sirsna
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 10:38
Es atziistu tikai un vieniigi tamponus - gan dienaa, gan naktii.
Dakðiòa
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 11:00
mjaa - par to sievieðu mirstîbu ASV es nebiju dzirdçjusi - baigi kriminâli... bet nu vienalga leitosu tamponus... tikpat labi - var íieìelis uz galvas uzkrist...
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 12:19
Nu Amerikâ arî no kolas mirst!:)
kaza
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 13:01
Katrs izvçlas sev pieòemamâko variantu, bet kâpçc savs viedoklis jâuzspieþ citiem kâ vienîgâ patiesîba?

Es arî redzçju to raidîjumu, nebija tur nekâ izpûsta vai pârspîlçta (ja par tâdu neuzskata vairâku cilvçku nâvi). Tâ kâ, Dusma, tie ir reâli fakti un ironija nevietâ. Nedomâju, ka to te noteikti dabûs kâda ar tamponiem gulçtâja, bet STS tomçr nav zinâtniskâ fantastika.
Nu, ja, tas, ka jâmaina ik pa 4 stundâm ir raþotâju izgudrojums, lai vairâk tamponu nopçrk. Vai ne?
Tikai tâda maza nianse: no tâ, ko es esmu redzçjusi un lasîjusi par toksiskâ ðoka sindromu, sanâk, ka tas nav tik daudz saistîts ar tampona pârâk ilgu turçðanu. Daþâm sievietçm tas rodas no tampona valkâðanas vispâr, un nav nemaz îsti noskaidrots, kapçc tieði tâ notiek un kas tieði notiek. Tâpçc arî pamâcîbâ stingri brîdinâts, ka, ja pçc tampona ielikðanas parâdâs kâdi neizskaidrojami simptomi, momentâ jâreaìç. Tâ, lûk. Kâ jau teicu, es arî pârstâju lietot tamponus uz nakti, jo tagad daudz runâ, ka tas ir slikti, bet kaut kâ tomçr dîvaini, ka ðeit vçl nav atsaukusies neviena, kam no tâ bûtu jebkad bijuðas reâlas problçmas. Ka tikai nav tâ, kâ si raksta....
seerga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 14:33
es gan nedomaaju, ka tas, ka tampons (arii paketes) jaamaina ik peec 4 stundaam ir tikai razhotaaju izgudrojums. galu galaa, nu nav baigi forshi, ka tikilgi viens tampons tur staav, jo vinjsh tachu "savalkaajas", gribas tomeer svaigu, lai arii varbuut to taa fiziski nemaz nejuut...

bet ar taam paketeem ir taa, ka jaa, sajuuta, ka buutu apchuraajies, bet arii taas ir jaamaina, kad juut, ka neerti paliek. pat, ja taas 4 stundas veel nav pagaajushas, et nu jau taas jaunaas uzsuuc daudz labaak. bet nu sinteetika taada, ka maz neliekas - divreiz karstaak uzreiz ir vasaraa...
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:03
Kaza, es îsti nesaprotu kâds sakars STS ar tamponiem?:))) (sts ir seksuâli transmisîvâs slimîbas)
Ja nu vienîgi tos tamponus maina ar netîrâm rokâm!

Bez tam es neko neuzspieþu, es tikai minu daþâdus variantus, kapçc ne visi var var lietot tos tamponus.
Dusma :))))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 18?
Ziņa: