tamponi pa nakti - vai var??

Aizsāka Vinnys 

zâlîte
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:21
tampons, pakete, nakts, diena....nu kâda starpîba kâdâ laikâ un no kâ mirt :)
nu ne jau no tamponiem mirsim... (ceru :)))) )
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:25
Zâlît - ðoreiz nepiekrîtu - nu vai Tu gribçtu, ka savâ mirðanas apliecîbâ/nekrologâ/vai kur citur, ka bûtu kâ nâves cçlonis minçts - ob tampons (extra size ar zaïo lentîti)???

Es ne par ko!:)
Santa
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:25
Dusma
Tas saîsinâjums domâts - toksiskâ ðoka sindroms.
Mitrâ, siltâ vietâ pie labas barîbas (asinis) âtri vairojas visâdas haïerijas: mikrobi, baciïi. Sauc kâ gribi. Tas pats ir ar paketçm, bet no paketçm jçjumu var dabût tikai (cerams) ârçjos dzimumorgânos, bet no tamponiem - iekðâ.
Kâpçc nevienai no tamponiem nav slikti?
Vajadzçs pajautât tâm, kuras sûdzas par maksts sausumu, dedzinâðanu, sâpçm uc. traucçjumiem sex laikâ, vai viòas lieto tamponus un cik bieþi maina. Tad jau to kopsakarîbu varçtu izlobît. Parasti jau mçs visus sliktumus izskaidrojam ar piena sçni, alerìiju, STS. Bet alerìija var bût arî uz higiçnas lîdzekïiem. Un ne tikai.
Man no taponiem ir jocîga sajûta, tâpçc nelietoju. Bet gribçtu gan.
zâlîte
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:27
Dusma
miruðajam ir viena liela priekðrocîba - viòð savu mirðanas apliecîbu neredz :)
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:30
Sausums var bût no balinâtâja ar ko tampona vate ir balinâta!
Atkârtoðos - ne visiem viòi der, viena var lietot bez problçmâm, bet citâm tas ir galîgi garâm!
nu tad jau pie z-ârsta arî nav jâiet - sabâþ pilnu muti ar nezin kâdâ veidâ balinâtiem rullîðiem.. ;)
þults
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:42
Alerìija pret sudraba plumbi un urbja materiâlu! Nemaz nerunâsim par ârsta gumijas cimdiem. Vâks!
pirmie divi praktiski atkrît (ârkârtîgi reti). lateksa alerìija pastâv, visvairâk alerìija ir uz anestçtiíiem un krâsvielâm plastmasas protçzçs. Vâks! ;)))
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:47
Âber ko ta nu? :))))
þults
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 21:48
Un kâ ir ar baltajâm plombçm un alerìiju?
no baltâm plombçm alerìija pârsvarâ tiem paðiem zobu ârstiem ( tas droði vien daþus priecç ;)))) saldâ atriebîba ;))) ), jo kamçr tie nav ar lampu sacietinâti un zobârsts tur gabaliòu rokâ (lateksa cimdâ), tie sveíi 10 sekunþu laikâ nokïust zobârsta organismâ (caur porâm lateksâ) un var izsaukt alerìiju. pçc sacietçðanas pacientam alerìija it kâ nerodas (nav redzçts).
þults
Re: tamponi pa nakti - vai var??
08.07.2005 22:03
Paldies puce.
Nomierinâji.
Interesanti ir tas, kâ sievietes izdzîvoja bez tamponiem tûkstoðus gadus?
kay
Re: tamponi pa nakti - vai var??
09.07.2005 18:01
kaut kur lasiiju, ka tas tampons var sadalities shkjiedraas jeb no taa var atdaliities kaada shkjiedra, mainot vai kaut mazliet par ilgu noturot... varbuut stulbi, bet man tas bija iemesls nekad pat nemeegjinaat tamponus.. tieshaam iedomaajos- un ja nu taa, ko tad? iekaisums kapitaals.. kaa tad dabuusi aaraa.. nevilina taads variants domaat, vai tur kaut kas nav palicis... protams, var jau teikt, ka vajag mainiit laiciigi un nekas nebuus.. bet ka var zinaat, vai asinjoshana nav bijusi ljoti stipra kaadubriid un tur aatraak viss piesuucies, un galu galaa pulkstenii diez vai skatataas , peec cik ilga laika ta bija jamaina... un kas attiecas uz paketeem, nejuutu nekaadu probleemu, lai kaada tur sinteetika.. kaadai gan jaabuut asinjoshanai, lai gulta jaamazgaa?? ljoti speeciiga asinjosana var buut kaadas veseliibas probleemas. paketes laiciigi mainot, nekaadas apchuraasnaas sajuutas nav un arii disbakterioze nerodas.. man jau liekas, ka tam, kam nav tur dabiski jaabuut, tam nav jaabuut... turklaat tampons savas atrashanaas deelj var radiit daudz aatraaku infekcijas nokljuushanu dzemdee... un tas nav labveeliigi arii tad, ja maina regulaari, ievieto ar tiiraam rokaam utt... jo tampons atrodas tur, kur atrodas.. piesucies ar no dzemdes izdaliijushamies asiniim.. kuras sasuucas un staav.. un ko dariit ar asins kunkuljiem? vai tie arii sasuucas paketee jeb talaak nekur netiek?? tur buutu it kaa jaabuut neaizsprostotam un briivam visam..
kay
Re: tamponi pa nakti - vai var??
09.07.2005 18:03
par tiem asins kunkuljiem... kljuuda- gribeeju rastiit - vai tie arii sasucas tamponaa jeb ...
redaktore:)
Re: tamponi pa nakti - vai var??
09.07.2005 18:08
kay

""man jau liekas, ka tam, kam nav tur dabiski jaabuut, tam nav jaabuut... "
apsmeejos:))) Vispaar superiiga veestule un raksta stils:))))))))))))))))
*lilie*
Re: tamponi pa nakti - vai var??
13.07.2005 19:29
Man arsts kategoriski aizliedza lietot tamponus, kad tika atklata endometrioze. Teica ka asins normala neizplusana vel vairak veicinot sho slimibu.
acîga
Re: tamponi pa nakti - vai var??
14.07.2005 13:49
Droði vien nekompetents ârsts -;))). Te taèu tik daudz gudru, emancipçtu sievieðu, kas visu diennakti nçsâ tamponus. Viòas taèu zina !
Sanre
Re: tamponi pa nakti - vai var??
14.07.2005 16:52
Manuprât uz tamponu pavadveestules rakstiits - ne ilgâk pa 4 stundâm. Varbuut, ka nakts viduu jaaceljas un jaamaina, bet ne 8 stundas guleet ar vienu! bet vispaar paketes man ðkiet veselîgâkas, taèu tâs arî bieþi vajadzçtu mainît.
he heeeeee
Re: tamponi pa nakti - vai var??
26.07.2005 17:53
Kurð vçl mûsdienâs lieto paketes????????????
Tamponi ir 10000x reiþu labâki un çrtâki!!!!!!!!!
Re: tamponi pa nakti - vai var??
26.07.2005 18:28
es - lietoju ARII paketes!
jo pirmajaas dienaas ar tamponu ir daudz par maz, lai vareetu briivi iziet kaut vai pa veikaliem pavazaaties, un neuzskatu to par neko vecmodiigu, tapec ka katrs pielaago iespeejas savaam vajadziibaam!!! :P
beeda
Re: tamponi pa nakti - vai var??
17.10.2005 12:27
Vai tieshaam ir taa kaa saka, ka TSS ir LJOTI reta slimiiba???Es wairs negribu lietot tamponus tik deelj taa ka esmu dzirdeejusi par sho slimiibu...wai ir pamats baidiities????
Arc
Re: tamponi pa nakti - vai var??
17.10.2005 13:23
nu, manuprât ðos ðoka pilnos izsaucienus par to, kurð vçl mûsdienâs lieto paketes, raksta mazas muïíîtes, kurâm veïas atvilknç ir tikai string'i un kurâm savas higiçna un veselîba svarîguma ziòâ ierindojas kaut kur aiz akrila nagiem, lûpu spîdumiem, zilâm plakstu çnâm, miòukiem un krokodîlâdas zâbaciòiem!!!
inka
Re: tamponi pa nakti - vai var??
25.10.2005 11:22
nez, es lietoju tamponus un tikai .. un nekadas problemas neesmu pamanijusi ...

kad esmu ar draugu kopaa, tad ari pa nakti atstaju .. parasti guleet ejam veelu un pie shadaas situacijas no riita kaut kaa automatiski sanaak agri pamosties .. reizeem nakts viduu.,. tad klusinaam aizriksoju un nomainu tamponu .. bet ir bijis ari, ka dienas laikaa ir palicis krietni ilgaak par taam 4 stunfdaam .. bet tas nu gan ne pirmajaas dienaas...

palasijos, ka dazaam ar tamponu luuk esot par maz kad lielie pluudi.. vai tad tieshaam iespeejami tik milzoniigi pluudi??? tagad tacu visadu izmeeru tamponi pieejami un tie super izmeera jau nu gan nekadus pluudus nelaizh garaam ...
njaa
Re: tamponi pa nakti - vai var??
25.10.2005 12:23
Secinâjums tâds; lielâkâs pretinieces tamponiem ir tâs kuras to nekad nav pamçìinâjuðas, vai salasîjuðâs ðausmu stâstus. Nu lai jau staigâ ar tiem pamperiem. Tamponi rullç!!!! Ha ha ha........
lauma
Re: tamponi pa nakti - vai var??
25.10.2005 13:05
Neesmu ne maza,ne stulba,bet arî manâ skapîtî ir tikai stringi un tamponi!!:)) Nu labi-vienas "lielâs" biksîtes arî ir,lai pa nakti çrtâk!!:))
Bet pie paketçm negribu atgriesties nekad vairs!! Un nebaida mani tie ðoka draudi,jo ar to TSS esot tâ-kurai ir,tâ pamana uzreiz!!!

Un ar tamponu es varu iet uz ûdens aerobiku,vingroðanu utt... Varbût tas ir tâpçc,ka asiòoðana ir ïoti neliela-pietiek ar Light tamponiem visas trîs dienas!!!!
fanny
Re: tamponi pa nakti - vai var??
25.10.2005 14:55
neesmu tiine jau sen kaa un savos 35 gados nekad paketes neesmu lietojusi.
Nesaprotu kaa ar tiem vispaar var guleet pa nakti??? man kaut kaa liekas, ka tur tak viss gar malaam notek un tad no riita skaties, ka gultas matracis buus vienos asinu plekjos... fui, nee, paldies ..

un nekad savaa apziniigajaa (MR) vecumaa neesmu manijusi nekaadus TSS. ir gan taas stundas parturetas, gan pa nakti atstats, bet viss lidz sim ir bijis kartibaa. Jasaka teju kaa reklaamaa - juutos drosi un paarliecinaati par sevi:))) bet nu tas ir fakts, jo ir parlieciba, ka nekur un nekas nenopilees un nenotecees.

Par to TSS - iespejams, ka taisniba laumai, kas rakstija - kam ir - tas pamana uzreiz tos simptomus. Taa kaa, ja lietoshanas sakumaa viss ok, tad jau visticamaak, ok buus visu laiku ..
Saule :)
Re: tamponi pa nakti - vai var??
25.10.2005 16:02
Ja jûs neesat pamanîjuðas, tad tamponu lietoðanas pamâcîbâ ir rakstîts, ka drîkst atstât uz nakti un ka jâmaina ik pçc 2,5 - 8 stundâm atkarîbâ no vajadzîbas :)
Un diemþçl arî es esmu pieskaitâma pie tâm "laimîgajâm" kurâm pirmajâs dienâs ar tamponu mçdz bût par maz, ja ir jâatrogas ârpus mâjas ilgâk par 3 stundâm nemaz nerunâjot par gulçðanu :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 25?
Ziņa: