paðnâvîbas domas

Aizsāka lelle 

paðnâvîbas domas
19.07.2005 18:38
Nevajag uzreiz teikt, ka man jaaiet pie psihologa u.t.t.
Man ir kaada slimiiba,taa nav naaveejoða,bet tomçr aarkaartiigi traucee man dziivot...nu zinu jau zinu ka citiem ir veel trakaak,ka ir jau nolemti cilveeki un tomeer man ir ljoti gruuti tikt galaa ar visu.Galvenokaart nespeeju paciest saapes,artriits(lociitavu iekaisums)...
Reizeem pat nevaru no gultas izkaapt....dzeru kaudzi zaales,bet nekaa,nekas neliidz...turklaat zaaleem ir ljoti daudz blaknes....
Nju vairs nesaprotu ko lai dara.....
zâlîte
Re: paðnâvîbas domas
19.07.2005 20:01
Cik tev gadu un cik ilgi jau slimo?
HansonsX
Re: paðnâvîbas domas
19.07.2005 20:18
ja pie psihaloga sutit kadu tas butu stulbi , vispar psihalogi , ir parasti cilveki , prosta sezh klausas un tad dod stulbus padomus: "viss jau bus labi centies domat labas domas , dzive ir davana" - psihalogu milakais teiciens , man piemeram ari tracina ka kads saka lai ejot pie psihaloga....un par to pashnavibu , kas attiecas uz paðnâvibu , tad tas paðai jadoma , mulkigi butu atturet ....pedeja laika man ari ir pardomas par navi , shodien ari domaju , ja nu aizmigtu uz muzigiem laikiem vai nebutu labak? nebutu nekadu problemu , mani personigi nomac nevis kada slimiba , vai garigas, milestibas problemas, bet gan fiziska kaite kas man loti neapmierina sevi un tas mani ir padarijis kompleksaina , noslegtu cilveku....
Re: paðnâvîbas domas
19.07.2005 20:35
Vajag nevis îpaði debîlu psihologu, bet gan sociâlo darbinieku un daþâdus palîdzîbas dienestus, kas varçtu sniegt reâlu palîdzîbu un taustâmu informâciju par to, ko tad cilvçkam darît vienâ vai otrâ situâcijâ!

Es esmu rîcîbas cilvçks un man, piemçram, no tâdas papïâpâðanas ne silts ne auksts!:)
Izrunâðanâs der izteiktiem audiâïiem, kinçtiíiem der aktîva darboðanâs, bet vizuâliem ir vienkârði jâbrauc uz (piemçram) Ermitâzu un "jâveldzç sirds" ar vizuâlâs terapijas palîdzîbu!
Tâ, kâ katram savs!
arii cilveeks
Re: paðnâvîbas domas
19.07.2005 22:53
lelle:

varu iedomaaties, ka Tev ir ljoti, ljoti gruuti... Es apbriinoju (nesleepshu) taadus cilveekus, kas atrod sevii dziivesPRIEKU neskatoties uz shiim, tieshaam mokoshajaam gruutiibaam...

Es patiesi apbriinoju un cienu ik vienu, kas ir vareejis iemaaciities sadziivot ar savaam kaiteem/vainaam, piem., taadus, kas buudami daljeeji paralizeeti, iemaacaas ziimeet ar kaaju pirkstiem vai, pat ar muti (ja kaajas paralizeetas)... Varu iedomaaties, kaadu piepuuli un gribas un gara speeku tas vinjiem prasiijis...

Manupraat, ir kaadas religjiskas draudzes, kur ticiigi, paliidzeet griboshi cilveeki naak tieshi uz maajaam..., jo nez vai mees bez normaalas komunikaacijas (arii pusliidz veselie) speetu iztureet... Man nav daudz info, bet, domaaju to var dabuut klausoties Kristiigo Raadio...

Vai gribi, es pati aizbraukshu pie Tevis parunaaties, pamekleet kopiigi ar Teviim dziivesPRIEKU...? Vai Tu lasi graamatas? Kaadu ne paaraak ilgu laiku atpakalj bija iznaakusi tieshaam veertiiga gr. "Pozitiivaa domaashana". Ja nekljuudos, autors pats zinaatnieks-invaliids...
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 08:18
Visiem gribas buut veseliem un laimiigiem,tacu tas gandriiz vienmeer ir ljoti
gruuti...it seviskji ja celjaa staajas kaada riebiiga slimiiba...
punkta
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 10:42
Lai nu kâ, bet reliìiskiskâm sektâm labâk saki "nç". Protams, viòiem ir perfekti atstrâdâti argumenti, pamatojums un vârdi, ko nav manâs iespçjâs atspçkot. Bet ir arî "normâlas" biedrîbas, asociâcijâs, kur var satikt cilvçkus ar patiesi lîdzîgâm problçmâm un izpratni. Galu galâ ir ârsti, psihologi un patiesais pasaules skaistums (mâksla, mûzika, grâmatas saulriets, tuvie cilvçki).
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 10:56
....dazreiz slimiiba ir tas pats kas pashnaaviiba. Taa notiek vai nu aatrak vai leenaak..... un ..... taa kaitee ( izniicina ) sevi...... Ja aarsteeshanaas notiek veiksmiigaak, paradaas pashnaaviibas idejas . Ja neaarsteesies, kas zin- domas pazudiis.
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 13:05
Paldies Jums miiljie par labaam domaam un vaardiem....
anneliza
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 15:40
arî man ir neârstçjama slimîba kopð dzimðanas, bet atklâja tikai 17 gadu vecumâ, ar to tad nu dzîvoju jau 15 gadus...depresija un ar to saistîtas paðnâvîbas domas ir diezgan dabiska ðâdas situâcijas blakusparâdîba....katramsava pieeja, bet man palîdzçja tieði ðiet kritîzçtie psihologi, pareizâk psihoterapija (kaut esmu izteikta kinestçtiíe). iemâcîjos pieòemt sevi un savu slimîbu, tagad baudu dzivi, neraugoties uz to, kaut pirms tam regulâri domâju par paðnâvîbu un nebija tâlu lîdz domu realizâcijai dzîvç.
maceklis
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 15:53
manuprat

slimibas un nedienas, kas piemekle muus cilveekus ir domasanas rezultats. Ar to gribu piekrist tam viedoklim, ka slimibu celonis ir psihisks, psihologisks, dveselisks.
Pirmaja mirkli skiet jaanoraida sads uzskats - kaa nelogisks, mulkiigs, reizeem religiozs! manuprat notikumiem ir celoni, ja atbildes nesniedz redzamaa, jutekliska pasaule, tad sanaak ka slimiibai nav ceelona! Vai taa var buut???
Pilniigi neko nezaudeejot no ierastaa var arsteet sevi psihologiski, ar domaam. Ja taa padomaa - ir perspektiiva ''barot'' sevi ar zaaleem, kas domaatas simptomu arsteesanai un cereet, ka kaadreiz izdomaas taadas zaales-brinumzales, kas palidzees! Vai arii pienemt, ka ir kaut kas taads, kas nav uzreiz saprotams un apjausams, bet noticeet, ka visam sajaa pasaulee ir celonis, ka ir iespeeja izmainiit notikumus savaa dziivee. Es ticu, ka Tu vari izarsteet sevi!
xxxx
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 16:36
Liekas,ka jebkurð cilvçks kâdreiz,""melnâs strîpas"" laikâ ir padomâjis-kam tas viss,vai nebûtu vieglâk visu izbeigt?....
Ja mûsu prâtiòð bûtu tik tukðs kâ dzîvnieciòam,darbotos tikai çsânas,izdzîvoðanas un vairoðanâs instinkts.
Tâ ka secinu-jo augstâk attîstîts intelekts,prâts,spçja analizçt savas dzîves mçríus,-rezultâtus..jo bieþâk var bût domas par paðnâvîbu.Seviðíi tad,ja neizdodas dzîvot saskaòâ ar sevi vai apkârtçjiem.
Ja gribi bût super perfekts,bet tas nesanâk,ir lielas mokas..
Ja Tev sâp,padomâ,ka tâdi kâ Tu ir bezgala daudzi.Un tie,kas tur staigâ pa ielu smiedamies,ne vienmçr ir laimîgâki par Tevi.Tu tikai nezini viòu problçmas un sâpes.
Lai Tev rodas jauna elpa dzîvot!
Ja ir skumji,atraksti man!
anneliza
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 22:15
maceklis: un ja cilvçks piedzimis ar anatomisku patoloìiju, tad arî Tu tici,ka sevi var izarstçt? piekrîtu, ka daudzu slimîbu cçlonis ir meklçjams psihç, taèu ne visu.
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 22:22
Tik lielu atsauciibu negaidiiju!!!!! Paldies Jums...
Ikviens kas teica labus vaardus laikam mani saprot,ir ljoti gruuti..bet es zinu ka neesmu tik gïçva lai izdariitu paðnâvîbu,man bûtu bail,BET TÂS DOMAS,taas neatstaaj manu praatu,kaa buutu ja buutu un kaa buutu ja nebuutu,vai peec manis kaads skumtu???u.t.t.
Bet skaidri zinu ka ir daudz cilveeku kam manis pietruuktu,vinju deeï dzîvoju,bet vajadzçtu dzîvot arî sevis dçï,tas iir ïoti grûti..
Man faktiski nekâ ðajâ dzîvç netruukst....nekâ, izòemot veselîbu,tâ ir ïoti dârga - luudzu novçrtçjiet to,kam tâ ir dota..
Ir brîþi kad viss ok(tâdu brîþu ir maz),lîdz tam brîdim kad slimîba liek par sevi manît,un tad viss,rokas nolaiþas,depresija,neviens nesaprot kapçc man tik strauji mainâs garstâvoklis...un domâ ka esmu dusmîga un pie vainas apkârtçjie,tacu tâ nav....
Kâ lai sanjemâs???Kâ lai cînâs pret slimîbu,kura ir ne tikai izmainîjusi manu ârieni lîdz nepazîðanai,bet arî atòçmusi man daudz cita,smaida,kustîga auguma un tâ varçtu turpinât ilgi un dikti??????!!!!!
arii cilveeks
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 23:11
par "kaa lai ciinaas...?"
Vispirmaam kaartaam - ar draugiem un tuviniekiem, manupraat, Tev jaarunaa tieshi par to, kas Tevi nomaac..., jaaizstaasta viss, kas uz sirds, bet, ja pashas speekiem netiksi galaa, tad noteikti nekaitees kaads psihoterapeits (manupraat taads, kursh ir jau "soliidaa vecumaa", ar dziives un c. pieredzeem)... Jaameklee, jaameklee... Galvenais, vismaz pagaidaam, lai Tevi stiprina shii doma : "ja jau daudziem tas ir izdevies, tad arii man tas var izdoties"... Galvenais, nepaliec ar savaam skumjajaam domaam vienatnee...
mazaaaaa
Re: paðnâvîbas domas
20.07.2005 23:55
Re: paðnâvîbas domas
21.07.2005 08:33
ne jau aids,saakumaa ir rakstiita mana probleema...izlasiet luudzu...
j
Re: paðnâvîbas domas
21.07.2005 14:15
varbut drusku ne pa teemu bet visstulbak ir salidzinat ar citiem sevi jo vienmer jau kadam bus vel trakak.
neesi meegjinajusi versties pie dziedniekiem homeopatiem un taa? ir pazistami cilveki kuriem pat navejosas slimibas ir izarstetas un cik gan vispar tadu gadijumu nav zinamu...
maceklis
Re: paðnâvîbas domas
21.07.2005 18:36
annelizai

Es neesmu tik gudrs, lai speetu atbildeet daudzus jautaajumus! Es pats mekleeju atbildes uz saadiem jautaajumiem!
Attieciibaa uz beerniem es domaaju, ka vini pasi izveelas savus vecaakus, liidz ar to arii vidi, vietu, materiaalo staavokli - visas sekas, kas ar to saistiitas!
Ko reaali var ieguut sajaa pasaulee? Ja taa tiesaam padomaa? ko? Vieniigais, kam es redzu paliekosu un lietderiigu veertiibu ir gariigaa pieredze! Neesmu domaajis religiozaa, bet tiesi gariigaa. Taapeec es domaaju, ka cilveeks sajaa pasaulee maacaas gariigi caur fiziskajaam un materiaalajaam dziives izpausmeem! Beerns naak maaciities - vins izveelas ko!
Taas ir tikai manas domas!
P.S. Viena no manaam pieredzeem ir taada, ka cilveeka praats ir tikai viens no izzinas instrumentiem, tikai viens! Taapeec ir bezceriigi meeginaat visu izprast - visu, kas iespeejams sajaa pasaulee.
Re: paðnâvîbas domas
18.11.2005 15:10
Isteniba ne jau psihalogos ir vaina un ne ari kada cita. Katram cilvekam ir problemas un liekas ka nave tas atrisinas, bet vai tad? To jau ari nevar zinat! Cilveki tada veida censhas mukt no savam problemam, ja un liekas ka reizem ta bus vieglak, ka piegriezies ir viss, un es neteikshu ka gan jau viss bus labi, bet gan to, ka ja tu redzi, ka tu kadu spej darit laimigu, ja tu redzi ka kads uz tevi skatoties smaida vai saka tev paldies, tu vienkarshi taja bridi nepadoma ka varbut tu tomer esi kadam vajadzigs, jo tevi jau nomac domas par navi, pashnavibu un kaut kadu mistisku brivibu no problemam. Nee, tik vienkarshi tas nenotiek!
Nerunashu ari par to ka kadam jau klajas vel grutak, jo tas butu stulbi, es esmu es un nevis kads cits!
Bet reizem vajag palukoties apkart, sapurinaties(ak, Dievs cik tas ir gruti, godigi!!!) palukoties kada maza berna smaida un dzivot! Censties kaut ko sasniegt! Sapes ir daudz un dazhadas, fiziskas un garigas un sap mums katram savadak!
Reizem kaitina tas ka nav kads ar ko parunaties un kaut vai vienkarshi izkratit sirdi, lai vismaz emocionalak butu vieglak, ludzu mans e-pasts ir pieejams visiem, protams vai uzticeties nepazistamam cilvekam ir viegli, nezinu, bet man patik atbalstit cilvekus un redzet to gaisho smaidu un spidoshas acis! Veiksmi jums !
Man vienreiz viens dakteris teica- tu tik loti centies nomirt, pieliec tam tik daudz pulu. Ja tu varetu ta censties dzivot un kaut 10 dalu no sim pulem veltit savai dzivei, tad tu redzetu ka ar laiku taa nave attalinasies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 19?
Ziņa: