osteopâtija; apakðstilba cîpslas un muskuïi - vai tie var tâ viegli notrûkt?

Aizsāka slimnieks 

Kas tas ir - osteopâtija [apaakðstilba]? (Manâ vecajâ medicînas enciklopçdijâ (1976.g.) tâdas kaites nemaz nav.) Kâda loma diagnostikâ bûtu ultrasonogrâfijai?

Vai cilvçks var, ceïoties kâjâs no sçdus stâvokïa, saraut sev apakðstilba cîpslu vai muskuli? [Pirms tam nedçïu slimots - neskaidras izcelsmes (it kâ cîpslas vai mîksto audu iekaisums) tûska apakðstilbâ un potîtç un sâpes cîpslas rajonâ pie pçdas locîtavas, fizioterapijâ saòemot Bioptronu un UVÈ.]

Bija tieði tâda (spilgti izteikta!) sajûta: TAS izstiepjas un notrûkst. Asas sâpes, pçc tâm - stipri apgrûtinâta ieðana, saglabâjoties asâm sâpçm.

Osteopâtija tâ nav slimîba , var teikt dr''izâk medicînas nozare
Nu es nesaukðu vârdâ dakteri, kurð to man ierakstîjis kâ diagnozi.

Pçc bûtîbas komentçt nav iespçjams?...
Notruucis tur noteikti nekas nav. Var buut sastiepta ciipsla, arii lielas saapes. Vieniigais taa tuuska apakshsstilbaa...Vai ar veenaam nav probleemas? Beigaas iisti nav skaidrs, kur taas saapes - ja apaksstilbaa, tad var buut dazhaadas vainas - trombs, mijkliboðana vai vienkaarshi sastiepums.
burtiski tulkojot vardu osteopatija: osteo - kauls,pathia - saslimsana!!!
Nevis nozare,ka bija noradits ieprieks;)principa vienkarsi pieceloties no kresla cipslu parrau var tapat ka kaju salauzt,viss atkarigs no ta cik liela slodze un kadas vainas mocijusas tavu apaksstilbu pirms tam!!!
Mans paldies iepriekðçjâm divâm rakstîtâjâm/-iem.

Lai izslçgtu ïaunâko, - ar kâdâm izmeklçðanas metodçm varçtu pârliecinâties, ir vai nav kas pârtrûcis. Ko var lîdzçt ultrasonogrâfija? Varbût vajag datortomogrâfiju?

Dakteris, kurð ierakstîja iepriekðpieminçto diagnozi, mutiski izteicâs, ka iespçjams kaula plçves un/vai mîksto audu iekaisums (apakðstilbâ) un ka sâpes varot bût muskuïa stiprinâjuma vietâ. Ar ðo arî varçtu bût saistîta tûska (par laika posmu lîdz apspriestajai traumai).

Sâpes ir apakðstilbâ. Tâm, kas bija agrâk (no 1/3 apakðstilba uz leju, uztaustâmas pa kaulu no virspuses, jûtamas esot) klât nâkuðas kaut kur iekðpusç [to daïu sauc par ikriem?] lokalizçtas sâpes.
"jûtamas esot" vietâ (pçdçjâ rindkopa tekstâ plkst. 22:20) lasît - "jûtamas ejot".
Ja muskulis vai cîpsla ir norauta (no kaula), tad Tu nemaz nevarçtu pastaigât!
Biju aculieciniece vienam nelaimes gadîjumam, kad vienai meitenei, spçlçjot basîti, ar bumbu neveiksmîgi trâpja pa pirkstu un tika norautas cîpslas - izskatîjâs no ârpuses tâ, ka pirksts vienkârði bez satura kâ lupata locîtavâ kûïâjâs! Ceru, ka saprati mani tçlaino aprakstu!:)

Resp. ja notrûkst, tad to nevar nepamanît!
Nu kâjai muskuïu un cîpslu tâ kâ vairâk nekâ pirkstam ...
gudrinieks
Re: slimnieks
24.07.2005 02:51
Tu buutu paarsteigts, cik pirkstam to ciipslu ir...
A par teemu- nu aizej pie cita aarsta, virtuaali Tev neko nepateiks.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 22?
Ziņa: