nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot

Aizsāka :P 

AK kungs, Paula, ko tu runaa savos komentos! Laikam esi viena no taam, kas noklaajas da jebkura pretimnaaceeja priekssaa ... atvaino, ka tik skarbi, bet taa var saprast.
:P cerams, ka pa nakti sho to buus paardomaajis:)
to Maira

nav gan taada likuma

slimam cilveekam (un shis gadiiums neaatiecas uz autoru) ir jaaliek saprast, ka PRIEKSH VINJA taa ir iisteniiba/realitaate/patiesiiba, bet patiesiiba ir citaada.

Un principaa to pashu dara zinaamu arii shim- ka vinja uzskati/stereotipi nedaudz traucee redzeet objektiivu bildi.

Un vainot forumu kaada naavee ir absoluuti muljkjiigi. Tas ir tikai katra pasha izvele dariit sev galu vai nee. Cita lieta, ka pat to izdarot pamanaas vainot kaadu citu.

Tika doti daudzi veeraa njemami padomi, bet autors shkjiet gribeej atikai dzirdeet, kaads vinjsh jauks un iejuutiigs, kaadaa draudzene bezsirde un kaads suns smirdeklis.
Es viena esmu izlasîjusi laikam jautâjumu?
Bija lûgts padoms.Es vârbût nepareizi esmu sapratusi?
Un tâ vai ðâ jums nebija tiesîbu cilvçkam pârmest.Es gribçtu redzçt tevi "..."
kâds tu iznâktu no ârsta kurð tevi bûtu visâdi pazemojis.Ja neredziet savos vârdos tikai slikto tad man vairâk nav ko teikt par jûsu intelektu.
kâpçcîte
Re: nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot
10.08.2005 18:33
to Maira:

nu nebûtu pareizi, ja kâds te uzsâktu auklçtie ar ðo puisi... Pat, ja kâdam galîgi vairs nav ko darît, tas tik un tâ bûtu riskants pasâkums, jo ðim puisim varçtu rasties priekðtats, ka kâds cits ir atbildigs par to, kas ar viòu notiek...
Katram paðam sava dzîve jâprot dzîvot un jâmâcâs!
Atvainojiet ka es neesmu nekâ viòam ieteikusi.
Vienîgais ko varu, tas ir, cik saprotu, viòa problçma neizrunâjoties, jo visas problçmas ir izrunâjamas.
Ðis gadîjums un lîdzîgi vairâk velk uz abu puðu problçmas nerisinâðanu veinkârði izrunâjoties.Iespçjams ka tur var tikai palîdzçt sveðs cilvçks no malas ,vai labâkajâ gadijumâ ìimenes psihologs.Vienkârði jârunâ,jârunâ un vçlreiz jârunâ.
Un priekð foruma kritizçtâjiem es piebildîðu ka jûsu cerçtais"un ja nesanâks tad ar" es neuzdroðinos teikt,jo tam te nu galîgi nav vietas.
Man nav skaidrs kâpçc jûs par otru cilvçku smejaties nevis palîdzat.?
Kapçcîte
Nav jâaukle?es nepiekrîtu tam,bet izskatâs ka jûs visi kâ karaspçks viòam virsû uzklupuði.Var jau bût ka es arî esmu muïíe jûsu acîs jo aizstâvu sastresojuðos cilvçciòu, ko no jums neviens nav darîjis.
to Maira

Un kursh tad to nabadzinju ir pazemojis un vinjam uzklupis?

Tika ieteikts daudz kas- i psihologs, i ar meiteni runaat, i atsevishkji dziivot
Palasi visus komentârus un iedomâjies itkâ tev tas bûtu vçrts tad tu sapratîsi varbût,kaut es ðaubos.
Zini, nesanaak :-). Jo nespeeju sevi iedomaaties paarmetam otram par leekaashanu, suni vai ieshanu uz tusinju bez manis, ja esmu teikusi skaidru nee :-). laikam duma :-(
Re: nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot
11.08.2005 00:58
Ar to tak ir jaareekjinaas, ka forumaaa cilveeki bruuk virsuu, un ja no taa grib izvairiities tad jaabuut ljoti uzmaniigam, ko runaaa/raksta. Kaa saka runaashana-sudrabs, kluseeshana-zelts.

autors shajaa lapaa mekleeja atbalstu/paliidziibu, bet sanjeema: Tu tak neesi normaals... un liidz ar to, nespeeja un neveeleejaas uzklausiit padomus, jo vispaareejaa attieksme pret vinju tomeer bija negatiivi noskanjota.

Kaa tajaa pasakaa-kas stipraaks saule vai veejsh? Veejsh puush celjagaajeejam virsuu censhas to izgjeerbt, bet celjinieks satinas meetelii veel cieshaak... bet, kad saule saak sildiit ar saviem maigajiem stariem, celinieks izgjeerbjas kaut pliks (ja vinjam to atljauj paarlieciiba ;))
kâpçcîte
Re: nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot
11.08.2005 01:23
Bet nevar jau arî pârmes cilvçkiem, ka viòi nav profesionâli ps-terapeiti, kuri tak mâcâs ilgi un dikti, pirms sâk nodarboties ar citu ârstçðanu...
Ja ðis jaunais puisis bûtu daudz maz sakarîgâks, izmisis, bet ne tik agresîvs, kurð: "ja nebûs tâ un ðitâ, tad viss, taisîðu sev galu..." Tas nu gan ir par traku! Viòð tieðâm cilvçkus SAKAITINÂJA!

p.s. varçja tak arî savâdâk savu sâpi "pasniegt", ka, lûk, nav spçka dzîvot, pietrûkst enerìijas vai kâ citâdâk..., mazâk agresîvi..., jo jâsaprot arî tas, ka cilvçki te daudzi, kas paði nav nekâdi laimes luteklîði, tomçr dzîvo, nevis domâ par paðnâvîbu, kas 27. gadîgam nu nemaz nepiestâv...

Kas tâ puiða galvâ notiek, ja negribas dzîvot tikai tâpçc, ka meitene ir citâdâka, nevis tâda, kâ viòam gribçtos, ka suns smird un, ka viòam nav neviena tuva cilvçka... Fuj...!!
Kâpçcîte
Tu neesi sapratusi cilvçku ne par mata tiesu.
Cilvçks ir lûdzis padomu,pluss dzîve viòam nav bijusi salda kâ daudziem no jums.Iespçjams ir viss un daudz lietu ir kas noved clvçku izmisumâ.Par to vajag padomât pirms kritizçðanas.
Un kurð tev kçpçcît ir teicis ka tâs ir viòa vienîgâs problçmas?Iespçja pastâv ka tas ir tikai tas lûzuma punkts pie kâ viòð ir nonâcis,kur pamats sabrûk zem kâjâm.Un viòa agresivitâtei nav te jâpârmet,tas ir tikai normâli.
Sakaitinâja,jo iespçjams paðiem ir tâdas problçmas,tikai redziet ðeit viòus neatcerâs un nepiemin.

Ar vieglu roku uzòemamies soìa lomu un krîzç nonâkuðam cilvçkam paziòojam: "Tas Tevî ir labs, bet tas - nekur neder un jâmaina".

Cilvçks lûdza kaut ko ieteikt "pret sirdssâpçm". Tâ vietâ sagâdâjam viòam vçl lielâkas. Kâ brîþiem liekas - ar lielu baudîjumu.

Ja konkrçtajâ brîdî un dvçseles stâvoklî cilvçks tieði tâ pateica un reaìçja, viòð acîmredzot nevarçja "savâdâk". Tas jâpatur prâtâ gan komentçtâjiem, gan diskusijas autoram.

:P

Katrâ Tev adresçtajâ replikâ Tev patiesîbâ Tu uzzini kaut ko nevis par sevi, bet galvenokârt par paðu komentçtâju, viòa personîbu, domâm, vçlmçm, fantâzijâm, sajûtâm, reakciju uz citiem cilvçkiem...

Ðíiet, ka ðobrîd Tev daudz vairâk palîdzçtu profesionâla palîdzîba nevis atbilþu meklçðana virtuâlajâ realitâtç.
Oponeejot Mairai par to, ka mees nezinaam par vinja citaam probleemaam ...
Jaa, mees nezinaam, jo vinjsh seit jautaaja par dazaam konkreetam. Ja to ir saasinaajis cits, to nevaram zinaat, jo :P to nav atklaajis, atvaino.
Taadeelj arii tikai komenteets par zinaamajaam lietaam.

Lai cik nejauki tas neskaneetu, ir indiviidi, kuri, spekuleejot uz savu dziivesgaajumu (baareniibu, invaliditati u.c. apdaliitiibu), iedomaajas, ka visam ir jaanotiek peec vinju praata, ka vinjiem pienaakas kas vairaak kaa "parastajiem cilveekiem". Un , kad taa vis nenotiek - metas breekt un apvainojas, blauj, ka visa pasaule pret vinjiem, ka tikai vinji visur tiek vainoti nepatiesi, jo ir taadi zelta gabalinji ... un taa joprojaam. Visi vinjiem dara paari, neviens nesaprot un taa taalaak.
Bet to vinji nesaprot, ka ir arii citi cilveeki, kuri varbuut peec vinju praata nav tik apdaliiti .... jo ... to neafissee. Vinji nereti nespeej saprast, ka "parastie mirstiigie" arii speej buut nelaimiigi, par ko citu, protams, slimi un tadaa garaa.

Nepaarprotiet luudzu! Es nesaku, ka tiesi sis variants ir :P. Bet - iespeejams.

Diezzeel ar saadiem indiviidiem esmu sastapusies un joprojaam sastopos diendienaa, delj taa iemesla, ka esam kaiminji ar dazziem taadiem. Nesaaksu siiki staastiit - invaliids vai baarenis vai kas veel, bet - probleema ir!
Un taa ir tajaa (es taa domaaju), ka beerniibaa, jauniibaa pret tiem cilveecinjiem visi iztureejaas kaa pret zeelojamiem (paglaudiija galvinju, nozeelojaas, cik nelaimiigi vinji ir , buus), vairaakumam tiek doti ziedojumi, no bernunamiem tie berni vispaar nereti par sevi veelaak nespeej paruupeeties, jo ir pieradussi, ka visi vinjiem dod visu par velti ...., ka muuziigi ir kaut kaadi atbriivojumi, atlaides utt ...

ES NESAKU, KA TAA IR AR VISIEM!!!

Un taa vinji pierod dziivot - uz citu rekina, pat ne tik daudz materiaali, cik moraali ...
Un - kad taa moralizesana neved pie nekaada gala, jo daudzi no cilveekiem, ko sie indiviidi savaa celjaa sastop, nemaz nav informeeti par kaadu vinju dziives ligu - tad saakas saskarsmes un sadziives probleemas.

Mazs piemeers no pasas pieredzes:
viens taads cilveeks sadomaaja, ka var riikoties ar dusas telpu un karsto uudeni (kopeejajiem!), kaa sim ienaak praataa - aizsleegt, atsleegt, nogriezt, atgriezt - un bljaut, ja kaads laikaa, kad sis 1x nedeeljaa ir sadomaajis mazgaaties, jau ir uudeni panjeemis. Un ja ne taa - tad veel atgriezt kraanu, un laist to uudeni pa tukso aaraa: resp. man nevajag tagad, jums arii nee.
Un nu nekaa nesaprata, ka citi ir taadi pasi, kaa vinjs, ar savaam vajadziibaam, ka nevar vis taa, ka privileegiju tak nav nekaadu - maksaa visi, lieto visi!
(ar labu pajautat un sarunaat - tik taalu neaizdomaajaas)
Un dabuuja konfliktu ar iedziivotaajiem citiem un prieksnieciibu - un par to ir aizvainots. Ko tad es, es jau neko!

Taa kaa es nu nemaz neuzskatu, ka ar :P buutu jaaukleejas . Ja grib, lai ar so aukleejas - lai iet uz slimniicu,, pie profiem, tie aukleesies.
Meitene jau taa noteikti ir novesta liidz "baltajaam peliiteem".
Ja sis kaarties vai ko tur gribees, tad to arii padariis, lai kaadu vainotu. Tikai samam jau to izbaudiit vairs nesanaaks ... taa kaa jeegu kaarties neredzu:).

Un parasti pasnavnieki par to vis nerunaa forumos, ne ne.
Re: nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot
11.08.2005 12:15
Ir dalja pashnaavnieku, kas par pashnaaviibu runaa kaadus divus gadus pirms to izdara... Bet visvieglaak atpaziit to mirkli, ja pashnaavnieks saaka davinaat savas mantas visiem. Iesaku buut uzmaniigiem pret saviem draugiem, kas taa saak riikoties. (nedaudz ne pa teemu)
Gata
Viòð ja uzmanîgi lasîji,tad tika minçjis ka nevar izlikt visu savu dzîves stâstu ðeit.Un prasîja padomu par konkrçtâm lietâm.Nevis kritiku.

Otrkârt.Ir cilvçki stipri.Un ir vâji.Tur mçs neko nevaram darît.Ne ar ieteikumiem ne kritiku.Pie tâ paða - nav ðis tas gadijums kad cilvçks sevi uzskata par pasaules nabu jeb kaa teici zelta gabaliòu.Uzmanîgâk lasi,lûdzu.

Treshais ko pieminçðu ir Tu jauc divas daþâdas lietas.Sabrukuðu cilvçku ar nelîdzsvaroti domâjoðu .Tur nav nekâ kopçja.

Ceturtais.Atgâdinâðu vçlreiz ka cilvçks lûdza padomu,nevis auklçðanos.Un nedod dievs kritiku tâdam vçl.

Atvainojiet ka smiekliigi te uzskaitu.
Piektais.
Vai tu esi iedomâjusies tâdu variantu ka puisis nav vainîgs ne vienâ solî.Kaut es arî tâ neuzskatu gluþi,bet...
Tieði tâpçc nedrîkstçja kritizçt,bet gan dot daþâdus padomus.Varbût pat muïíîgus un aplamus.Tur nebûtu ne kripatiòas no auklçðanâs pazîmçm.

Sestais.
Cilvçks nâca aiz izmisuma ,lûgt padomu.Tâtad tas nenozîmç ka viòð kâdu taisâs vainot.Parasti tiem kas iet nâvç tie aiziet vai sauc pçc palîdzîbas.Ja lîdzcilvçki to nepamana, tad taas var notikt ,ja cilvçks neattopas pats.
Ðajâ gadijumâ izskatâs ka cilvçkam ir divi ceïi vai izrunâties vai viss viòam zûd.Pasaule sabrûk.
Otrais variants ir lekðana no tiltiem u.t.t ,publiski. Lûk to var saukt par citu vainoðanas.Nu un lîdzîgi.


kleo
Tas ir tieði tçmâ.Ja ðis puisis ir jau agrâk par to domâjis, tad tie varçtu bût ne tikai divi gadi,pat vairâk.

Man ïoti gribçtos parunât ar viòu.Þçl ka viòð vairâk neienâk.Es no sirds ceru ka nekaas ïauns nav noticis.
Nu, kas tad Mairai traucee aukleties kaa ar jeelu olu?
Nu ... tas, ka vinjsh nav vainiigs ... ko vispaar noziimee vainiigs ... skaidri redzams ir viens - vinjsh censhas paarveidot dziivi, iekaartot to taa, kaa pasam eerti. Bet ... liidz ar to censsas domaat meitenes vietaa, izlemt vinjas lietas - nu, kaa par to suni. Vinjsh ir ljoti pareizs lietaa, kas attiecas uz savas dziives veidossanu - grib pirkt dziivokli. Un tikai tajaa savaa pasauliitee buus galvenais vinjsh, ne jau nu draudzenes dziivoklii. Varbuut vinjsh ir sabrucis cilveeks, bet - mees nevaram spriest, kaapeec sabrucis .. paeizaak, varam tiki izteikt mineejumus;
dziivosana pagaatnes atminjaas (pats gan to noliedza)
meitenju salidzinaasana (arii noliedz)
savas gribas deklareesana - bet taa netiek njemta veeraa ...
Vinjam ir ieksseejas probleemas, bet to tacu vinjsh neatziist. Nu neatziist taccu!! Taa var buut kaut kaada pasveertiibas kliboshana, jeegas neredzeesana ... ja taa padomaa - diez kaapeec vinjam nav draugu, ar ko tuseet - taa nemeedz buut, ka draugu nav., vismaz kompanijas, ar ko iedzert. Tatad zem taa arii kaut kas sleepjas.

Cik sapratu - vinhs raksta, ka vienmeer dara taa, kaa otram buutu labaak. Nu, ja taa ir, tad ... Bet, varbuut tiesi taa ir vinja probleema - iztapt? Un beidzot ir secinaats, ka iztapiiba augljus nenes? Ja taa, tad ... vinjam buutu jaasaprot, ka taas attieciibas nekur nenovediis ...
Re: nedaudz padoma jo negribas vairs dziivot
11.08.2005 14:19
Faktiski diskusija kïuvusi lieka. Tagad jau mçs fantazçjam kâ bûtu, ja bûtu. Es neatbalstu pusi kritikas, kas izskançja ðî jaunekïa sakarâ. Domâju, ka to diktçja viedokïu izteicçju jaunîbas maksimâlisms. Arî laba lieta. Laikam jau bija divi paralçli monologi, nevis dialogs. Bet... tçmas autors NEGRIB vairâk ðeit apspriesties. Var bût vçl nav gatavs, var bût viòam ir tâda uztvere, ka pat neitrâlus vârdus uztver kâ kritiku. Kas zin. Bet raksturs viòam nenoliedzami ir (varat saukt par spîtu), nemirkli neðaubos, ka viòð te ielûkojas, bet neatbild. Daudzi to spçtu? Viss viòam bûs kârtîbâ. Katram uznâk vâjuma brîþi, bet tie ir tikai brîþi.
Kas zin, varbût viòð komandçjumâ un pat sapòos neredz, ka tçma aizvien turpinâs.
Man vairâk liekas ka viòð visu dara meitenes labâ par sevi aizmirstot, nesaòemot pretî to paðu, rodas konflikti.Un tur(cita labâ darîðana) nekâ slikta nav.Un tas ir pilnîgi normaali ja cilvçks alkst saòemt arî kaut ko pretî.Es ðobrîd redzu ka meitene viòam vispâr neatbild.Taatad nav vaina tikai viòâ.Vajag viòam runât par to ar meiteni, tikai nepârmetot. Labs veids ir izrunaaties ja neredz otra acis.Varbût pat labâk rakstiski visu pateikt.
Es jau minçju ka vaina ir NEIZRUNÂÐANÂS.
Par dzerðanu, kâpçc esi iedomâjusies ka viòð dzer? Varbût dzerðana tieði bûtu atrisinâjusi problçmu ar draugu pulku. Bet ne jau tas bûtu arî tagad jâiesaka.

P.S
.Es vairâk cienu tos cilvçkus kuri cenðas iztapt nekâ tos kuri nedomâ par apkârtçjiem.Ta kaa tas es domâju ar ir tîri normâla parâdîba.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 8?
Ziņa: