problema- zobiem atkapjas smaganas

Aizsāka spiczobe 

spiczobe
problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 12:37
Laba diena,
probleema- teemas nosaukumaa noradiitaa. Citu probleemu ar zobiem nav. it kaa lietoju labus zobu kopssanas lidzelju-s Amway zobupastu un zobu skalojamo, bet ssaada probleema notiek. Nepatiikami.
Taa kaa tuvaakaja alaikaa pie zobaastra neesmu plaanojusi ierasties, varbuut kaads man var ieteikt kaaud labu zobupastu, ko lietot, lai taas smaganas uz vietas staaveetu? Vai arii taa ir nopietna probleema un man jaadodas pie aarsta ar steigu?
Paldies jau ieprieks:)

Labdien,

es Jums ieteiktu lietot zobu pastu no Neways kompaanijas!

Anna
spiczobe
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 12:48
Vai to var nopirkt aptiekaas?

Nee to nevar nopirkt aptiekaas!

To var nopirkt tikai kompaanijas " Neways " paarstaavnieciibaa Riigaa.
Esmu shiis kompaanijas konsultante.

No kurienes tu esi?
Un Neways zobupasta, protams, labâka kâ Amway, vai ne, Anna?
Kauns nav?

Ja taa godiigi tad par taadu Amway es neesmu neko dzirdeejusi!

Tachu Neways komaanijas produkcija tieshaam ir vislabaakaa!
Es to saku peec savas pieredzes.

Man nav par ko kauneeties, jo es sho produkciju pati lietoju savaa ikdienaa un es juutos briinishkjiigi!

Ne jau man ir probleemas tur jau ir taa atshkjiriiba!!

Veeleejos tikai paliidzeet..tas arii viss!

Ja cilveeks to nepienjem, tad pats vainiigs....
Kâ to var teikt pçc pieredzes, ja Amway ne zin, ne mçìinâts? Pamçìinâja Neway pçc Colgate un secinâja, ka Neways labâkâ pasaulç? Vai arî kompânija savus secinâjumus par savu unikalitâti ðâdi izdara?
Palîdzçt? Nesmîdiniet! Konsultanti pelna naudu uz cita nelaimes, nevis palîdz. Un ðîs divas lietas nevahjadzçtu jaukt.
Man ir tâ pati problçma, turklât pârâkajâ pakâpç.

Priekðçjiem zobiem atkâpjas smaganas, îpaði katras puses 3. un 4. zobam
Tâ kâ zoba kaula virsma nav aizsargâta ar emalju, tad zobi ðajâs atklâtajâs smaganu vietâs ir îpaði jûtîgi - kariess tajos sâk veidoties divtik âtri, ðie problçmzobi ir jûtîgi pret visu saldo, skâbo.
Vislabâk aiziet pie zobârsta, lai viòð ðos atklâtos kakliòus paºklâj ar helioblobmçm, citâdi zobu mûþð bûs ïoti îss. Labs un iejûtîgs zobârsts to izdarîs ïoti labi (arî dârgi - taèu Tev paðai jâizvçlas, kas ir svarîgâk - nauda vai zobi).

Manâ gadîjumâ augðþoklî katrâ pusç 6. 7. zobâm iekðpusç smaganas atkâpâs pat par 1-1.5 cm. Divus izdevâs glâbt, uzliekot plombi, bet diviem bojâto saknes daïu nâcâs nogriezt, jo bija pârâk ielaisti (paðas nevçrîbas dçï).

Neuzticies, lûdzu, zobupastâm. Tâs nepalîdzçs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GLÂBT VAR VIENÎGI ZOBÂRSTS UN PAREIZA ZOBU TÎRÎÐANA (NO SMGANAS UZ LEJU SLAUKOÐÂM KUSTÎBÂM, NEVIS ZOBU RÎVÇÐANA NO VIENAS PUSES UZ OTRU).

PASTEIDZIE KAMÇR NAV PAR VÇLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Man arî bija tâdi pati problçma pirms 4 gadiem . Skats ðausminoðs, ja òem vçrâ vçl to, ka man tolaik bija tikai 26 gadi. Cînîjos daþâdi, taèu rezultâtu nekâdu. Pavisam nejauði kâdâ medicînas raidîjumâ stâstîja par ârsti, kas nodarbojas tieði ar ðo problçmu. Uz Turgçòevas un Timotejas ielas stûra ir neliela medicîniska iestâde. Ârste Ivanova tev visu apskaidros kas un kâ. Vçlâk bûs tâda lâzerterapija (ja nemaldos vajadzçja iet 10X ). Rezultâts ir tâds, ka nu jau esmu aizmirsusi par savu problçmu.
spiczobe
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 14:22
uuu... ssasumas. sabijos!!! kata- to proceduuru veic tikai tajaa iestaadee?
Nu es tad laikam assi , assi pieteikssos pie savas zobaarstes... ja tas nav noveerssams ar zobupastaam, tad man nav citas izejas, kaa iet pie aarsta. NU tad sodien arii pierakstiissos pie savas, ja vinja neko nevarees darit lietas labaa, tad pieteikssos pie taas Ivanovas! Paldies!
runâjot par to zobupastu - man vislabâkâ liekas Baldones dûòu zobupasta - vienkârði super - meklçjiet aptiekâs!
Nezinu gan vai veic tikai tajâ iestâde, droði vien, ka nç.
spiczobe
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 16:08
Jaa, es ari ipar to Baldones duunju zobupastu esmu dzirdeejusi ljoti labas atsauksmes. Vieniigi jautajaums, via paliidz arii pret ssaadu vainu.
Kur ir Puce pazudusi? Vajag komentu!
ievuciic
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 16:37
Man arî bija tâda pati problçma - ja ïoti sâp pie pieskarðanâs ar zobu birstes sariòiem (man tâ bija - ka kakliòi jau vaïçji) - tad labâk uzlikt to emalju uz tiem vaïçjiem kakliòiem (viena jau te kaut ko tâdu teica) un tâpat ieteica lietot zobu pastu jûtîgiem zobiem, vismaz kamçr tas jûtîgums pâriet (man paºgâja pçc apmçram 2 mçneðiem). Pa to laiku lietoju LACALUT zobu pastu jûtîgiem zobiem (ir gan aptiekâs, gan drogâs) bet var arî citu no tâs sçrijas, kas jûtîgiem zobiem.


Bet vispâr tas rodas no nepareizas zobu tîrîðanas no tâ ka nevis zobus slauka virzienâ no augðas uz leju (augðçjiem) un no lejas uz augðu (apakðçjiem) - kas arî masç smazdzenes un palîdz sadziedçt bet tîra nepareizi - horizontâli berzçjot priekðzobus.


Ja sanâk pajautâ zobârstam lai uzliek to pârklâjumu un parâda kâ pareizi jâtîra zobi.....
spiczobe
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 17:21
Nu tur jau taa lieta, ka zobus tiiru pareizi, to jau skolaa iemaaciija. Nekad nebija ssitaadu probleemu, bet tagad taa peeksnji kaada pusgada laikaa paraadiijaas... nevaru saprast, no kaa. Ja jau nepareizi tiiritu zobus, tad jau sen ta buutu, jo ssitaa zobus tiiru jau no 2. klases, kad skolaa ieradaas kaut kaada zobu tante un "kariesa ruukjiitis";)
Nu laikam jau man buus jaaliek taa emalja, ko citu!!!!
Es no ðîs problçmas tiku vaïâ ar zobu pastu "Parodontax", ko nopirku Maximâ. Maksâ pâri par trim latiem. Parodontax sastâvâ ir ârstniecîbas augi, nevis kâ dûòu zobu pastâ antibiotika metronidazols.
ievuciic
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 18:05
Es arî zobus tîrîju nepareizi no bçrnu dârza un tikai pirms 1/2 gada (man tagad 25) parâdîjâs problçma - vai tieðâm esi tik pârleicinâta ka tîri pareizi... man nekad agrâk nebija mâcîts ka jâtîra ar slaukoðâm kurstîbâm, lai gan regulâri gâju pie zobârsta utt... ja tîrîtu pareizi, tad tavas smaganas neatkâptos....
smaganas atkaapjas ja,

1. tiira ljoti agresiivi - pa labi, kreisi, uz priekshu, atpakaj (it kaa zaagjeejot) ar cietu zobu birsti.
vajag - tiiriit ar miikstu zobu birsti, slaukoshaam kustiibaam. un maigi :)
var lietot zobupastu prieksh juutiigiem zobiem. ja esiet "iezaagjeejushi" paaraak dzilji zoba saknee un zobupasta nepaliidz- jaapaarklaaj ar helioplombi vai saknju kanaala arsteeshana + kronis ja esat aizaagjeejushi liidz nervam.

2. zobu apkaarteejo audu slimiiba - paradontoze.
vajag - iet pie zobuaarsta

3. kronji vai plombes, kas pareizi nepiegulj zobam
vajag - iet pie zobarsta

jebkuraa gadiijumaa pareizi buutu iet pie zobuaarsta kas paliidzees noteikt iisto ceeloni.
Vismaz viens labais speèuks atbildçja, thanks! Bet tomçr, kur ir viedâ Puce?
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
22.08.2005 23:13
Fle:

Puce smagi strâdâ :)

Ja smagana ir atkâpusies nepareizas tîrîðanas dçï, tad vairumâ gadîjumu var neko nedarît, tikai ejot uz higiçnu reizi pusgadâ lûgt, lai pârklâj kakliòus ar speciâlu sastâvu, kas mazina vai vispâr novçrð jûtîgumu (piem, Ivoclar firmas ir labs).

Ja smagana ir atkâpusies tâpçc, ka zem tâs visu laiku ir zobakmens un netiek regulâri veikta higiçna, tad attiecîgi bieþâk vajag to higiçnu (un kvalitatîvâk!! esmu redzçjusi cilvçkus pçc t.s. "higiçnas", kuriem tika noòemts akmens tikai virs smaganas, bet vissvarîgâkais - zemsmaganu - palika neskarts!)

Vçl viens iemesls, kâpçc var atkâpties smaganas - anatomiskâs îpatnîbas (sakodiena îpatnîbas vai pârâk tuvu zobam lûpas saitîtes piestiprinâjuma vieta). Tur atkal ir savas atbilstoðas korekcijas metodes.

Diemþçl, smagana atpakaï neuzaug, jo visu augðminçto iemeslu dçï (traumatizâcija, iekaisums) galu galâ tâ sarûk (jo daïçji pârveidojas par rçtaudiem).

Saudzçjiet, cilvçki, savas smaganas! :)
spiczobe
Re: problema- zobiem atkapjas smaganas
23.08.2005 09:45
Paldies paldies visiem....
pieteicos pie zobuaarsta! sapratu, ka bez speciaalista nekur taalu netikssu.

Tiem, kas teica par taam zobubirsteem- tas tiessam tiek ieveerots jau gadiem ilgi. Bet nu tad jau zobaarsts pateiks, kas par vainu!!!
Kaaaaaa man riebj visi shitie izplatiitaaji.... reklameet savu produktu censhas kaa maak, bet leeto aviizhu stilaa... tas ir labaakais es zinu, jo lietoju... heh... un kur luudzu zinaatniski peetiijumi un mediciiniski pieraadiita efektivitaate, ja vel njem veeraa, ka smaganas var "atkaapties" dazhaadu iemaslu delj...
PS
zobaarsts tieshaam ir labaakais risinaajums :)
Jâ, tâ slimîba saucâs Paradontoze. Vçl bez ârstçðanas papilduss pirmâs 10 dienas skaloju ar kâdâm zâlç. Pçc tam lietoju parastu Krievijâ raþotu zobupastu, ja nemaldos ar ozolmizâm. Ïoti efektîva. Agrâk pârdevâs Drogâs. Ilgi gan viòu lietot nav ieteicams, jo zobi paliek tumðâki. Maksâja ïoti lçti - ap 40 santîmiem. Pçc kâdâm 10 dienâm nomaina pret Lacalut zobupastu, viòas ir daþâdas, jâòem tâ, kas domâta tieði smaganâm.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 11?
Ziņa: