kapçc neizdodas?

Aizsāka mekletâja 

mekletâja
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 19:08
Mani apmierina mans "dîvainîtes" statuss un es jau sen nevienam neuzspieþu lasît to, ko es, tikai, ja cilvçki cenðas mani mainît tâdâ veidâ, kâ esmu sev izlçmusi nemainîties, tad es varu arî parâdît, ka viòi nav pilnîba. Par visu mûsdienâs nevar zinât, bet vienmçr ir kâds cits, kas izgâjis lîdzîgai situâcijai cauri, un gara runâðana par vispârçjo attieksmi nepalîdz. Es pirmâ nesâku aizskar un noniecinât, tomçr otru vaigu es negrieþu.

Nedomâju, ka ðî saruna ir vai bûs auglîga. Joprojâm a priori pieòemu, ka cilvçki ir gudri un laipni.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 19:16
ja Tev ir ok diivainiites statuss, tad Tev jaadomaa par pilniigi citu dziivesveidu un citu nodarboshanos, ne kolektiivaa... par diezgan nosleegtu.

Tevi neaizskaara un nenoniecinaaja, bet apmeeram pauda, kaadi likumi ir speekaa un darbojas sabiedriibaa, kur ir konkurence utt., taa ir visa atshkjiriiba.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 19:20
Lasu ðo diskusiju un brînos. Katram cilvçkam dzîvç pienâk pârdomu laiks> To var izraisît daþâdi iemesli. Bija man laiks, kad gribçju ko pamainît, sûtîju CV, bet pretî saòçmu ne to ko gaidîju. Es toreiz domaju, ka vainîgs mans vecums. Tâ ka par CV mana pieredze niecîga. Meklçtâja, es domaju, ka Tev nu gan nebûtu jâmaina specialitâte. Cik nu mums ir atlicis spçjîgu cilvçku, kas bûtu ar mieru darboties zinâtnç. Un tâ arî ir, ka jâiziet visas pakâpes, lîdz sasniegts kaut kas, kas paliks nâkotnei. Un ne jau katrs, kas darbojas zinâtnç garantçti ierakstîs savu vârdu vçsturç. Lai ìçnijs varçtu pateikt savu domu, ir jâbût desmitiem nezinâmo, kas dara savu darbu. Un tas, ka Tu to saproti un akceptç ir droða zîme, ka Tava pieeja dzîvei ir pietiekami racionâla un agri vai vçlu nesîs augïus. Cînies. Kvantitâte pâraug kvalitâtç. Sûti tos savus CV visur, kur uzskati par vajadzîgu. Tev noteikti ir labas spçjas analizçt. Nu padomâ, ko Tu varçji pateikt ne tâ, ka neizgaji tâs pârrunas. Jeb arî tas darbs tieðâm nebija domâts Tavai izaugsmei. Paanalizç, iespçjams, ar Tavu komunikâciju viss bija kârtîbâ, vienkârði, tie, kas ar Tevi runâja saprata, ka tâ nav Tava lieta. Mana otra pusîte jau 15 gadus, laiku pa laikam brauc strâdat uz projektiem ârzemçs. Ðíiet, ka ir bijuðas arî kâdas atlases. Viòiem tas gan bieþâk telefoniski. Ir gadîjies, ka atsaka piedalîðanos projektâ. Un zini kâpçc? Pârsvarâ pasûtîtâji zin, kâdu darbu ir jâveic un atrod, ka zinâðanas un kvalifikâcija ir par augstu un tâtad arî naudas bûs jâmaksâ vairâk. Arî aspekts. Bûs labi.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 19:38
Darba devçji jebkurâ darbâ vçlas pieòemt cilvçkus BEZ dîvainîbâm. Ar dîvainîðiem priekðniekam darbâ var rasties saskarsmes grûtîbas. Ja darba intervijâ ðíiet, ka kandidâts ir dîvains, labâk pieòems darbâ citu- "normâlu", kaut ari ne tik pieredzçjuðu cilvçku. Ar "normâlo" vismaz nebûs saskarsmes grûtîbu un vçl nezkâdu pârsteigumu...
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 19:51
Nu jâ, ja jâsçþ pie kases vai jâpieòem pasûtîjumi. Tiem, kuri naudiòu nopelna domâjot, tas nedraud. Kachenît, vai Tu pazîsti kaut vienu ïoti labu programmçtâju?
Ne to, kas izmantojot standartprogrammas taisa mâjaslapas, bet kas tieðâm programmç? Tas tâ piemçram. Pirmais, kas ienâca prâtâ. Bieþi vien saskarsmç rodas iespaids, ka îpatnîbas robeþojas ar neveselumu, bet kad strâdâ, atliek tikai brînîties. Un tur vçrtç ir nevis spçja sevi prezentçt, bet gan radît produktu. Nevajag visus ar vienu olekti mçrît. Arî fiziíu populâcija ir stipri ierobeþota un neder tiem cilvçkiem standartmçrauklas.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 20:06
Lai jau bûtu, plant! Kâ meklçtâja par sevi pastâstîja, tâ viòu saprata. Tâda "vçlamâkâ neformâlâ komunikâcija" gan ir jocîgs jçdziens. Es sapratu, ka jautâja, kâ pïâpât "pie kafijas tases", piemçram. Tam gan likumi vçl nav uzrakstîti!
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 20:11
Izlasi visu diskusiju. Cilvçks atnâca ar savu sâpi un vçlmi parunât. Kâ jebkurð no mums, kas te ðad un tad ienâk. Ar klusu cerîbu, ka kâds varçs palîdzçt, ka uzpeldçs kâda doma, kuru izdomajot, viòai izdosies atrisinât savu esoðo vai iedomâto problçmu. Un ko viòa sagaidîja? Foruma kompleksu parâdi. Katrs paârstçja sevi, kâ mâcçja. Ar ïoti maziem izòçmumiem.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 20:15
ja jau autorei ir izdevies saglabât cçlos ideâlus zinâtnç, tad der atcerçties, ka ïoti daudzi izcili zinâtnieki par saviem atklâjumiem ir saòçmuði vien skeptiskus smaidiòus, ja ne represijas un pat nâvi.
tâ kâ, principiaïnaja vi naða, nevajag te runât par "astronomiskâm summâm", kuras daþi labi pelnot - strâdâ par ideju, esi Dþordano Bruno, un Tavai dzîvei bûs jçga! :)
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 20:23
Domâju, ka jauki bûtu saòemt viòu asistenta algu strâdâjot te. Ne mûsu algu strâdâjot tur. Tur arî slçpjas tas astronomiskums. Un par dzîves jçgu viòa netaujâja, tâ jau ir. A vispâr man viegli ir izrunâties. Es strâdâju vienâ darbâ, galvu îpaði nenomoku, bçrni vairs nav jâskolo, dzîvoklis vai mâja nav jâgâdâ. Miera osta.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 20:52
Plants: es ikdienaa straadaaju ar vienu izcili labu programeetaaju ;) Dziivee tiekamies reti, bet virtuaali runaajam ljoooti daudz un pa mobzu. Ljoti sakariigs cilveeks. Es domaaju, ka vinjsh liidziigi man, izveelas visas savas diivainiibas realizeet no darba briivajaa laikaa :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:00
te buutu vietaa jautaajums, kas ir ideaali un cik skalji par to videejais aritmeetiskais cilveeks ikdienaa runaa.

naudas pelniishana un karjera vai sava uznjeemeejdarbiiba ir kas pilniigi cits. taas ir racionaalas lietas, kas arii racionaali ir apskataamas.

bet autore grib to sabaazt vienaa maisaa.

autorei un lielaakajai daljai ljauzhu sheit ir atshkjiriigs skatiijums.

tas arii muusu saskarsmes probleemas pamataa. vinjai ir iespaids, ka sevis paardoshana darba tirguu ir kaut mazaakajaa meeraa saistaama ar ideaaliem. meegjinaajumi bilst, ka tas nevienu darba deveeju tachu neinteresee, izraisiija protestus, kas paarauga arvien lielaakaas "laipniibaas".

vai tad nu neviens she nav rakstiijis akadeemiskos darbus... ljoti reti izdodas to dariit par teemu, kas tieshaam pasham ljoti patiik. visbiezhaak graads ir vienkaarshi "jaapeerk", jo tas arii ir tirgus..., resp., jaaraksta tas un taa, kaa pasniedzeejs grib, jo vinjsh ir dievs tas kungs.

kaa man teica kaads gudrs onka ar 2 doktora graadiem -- kad Tu taisiisi otro doktora graadu, tikai tad Tu vareesi atljauties peetiit, ko Tu gribeesi...

ja ir ceriiba dziivot tikai no ideaaliem, tad man nemainiigs viedoklis, ka pat makaroni nespiid.



Edited 1 time(s). Last edit at 02.01.2009 22:48 by Runcene.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:07
Es nevaru runaat par visiem, bet kad es izveeleejos programeetaaju, man bija tikai paaris kriteeriji - lai straadaa AATRI, lai straadaa PRECIIZI, lai straadaa ar minimaali maz kljuudaam, lai izmaksaa pietiekami maz attieciibaa pret naudas apgrozijumu. Citu kriteeriju man nebija... ne kaa izskataas, ne kaa runaa, ne tautiiba, ne dziives skatijums vai religjiskaa piederiiba utt utjp... tagad gan mees jau kaut kaadaa meeraa kaa chomi esam, bet reaali - es mekleeju tikai un vieniigi resursu, bet mans resurs mekleeja sev pikji. Kaa jau Runcene mineeja - racionaali..un es piebildiishu - materiaali un savtiigi. Tas ari viss. Tas ir bizness un taa ir realitaate darba tirguu.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:16
Mateus- tâ laikam ir mazâ uzòçmuma racionâla pieeja. Lielajos uzòçmumos viss notiek savâdâk.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:25
Piedod, bet es pats kaadreiz straadaaju 2 lielos uznjeemumos. Kaa tu domaa ko man prasija? Kaadi ir mani uzskati par dziivi? Neke... man paprasija atraadiit pabeigtos projektus, profesionalos sertifikaatus un iedeva darbu saraxtu 3 meeneshiem uz priekshu...kaa testu ;) Viss. Peec nostraadaata gada - taa saucamajaa korporatiivajaa ZS pasaakumaa protams visi ari po dusham pabazareeja, bet reaali... sorry... jo lielaaks uznjeemums, jo vairaak darba deveejam ir pi kaajas Tava emocionaalaa puse. To redzu arii tagad, jo klienti savus darbiniekus nezheelo, jo sevishkji tagad.

Tas ka lielajos uznjeemumos ir daudz ieksheejo intrigu, nu galiigi nav saistaams ar darba deveeja/njeemeeja attiecibaam.

Lai gan nezinu ko Tu sauc par lielo uznjeemumu... es Elko grupa, Lattelecom, GNT, LMT, DT mobile utm. Ja runaajam par starptautiskajiem uznjeemumiem tad ir vel smagaak... Ja paziisti kaadu kas maacijies SSE, pajautaa kas notiek, ja Tu nokaarto visas paarbaudes lai tur tiktu iekshaa, bet briivajaas paarrunaas par naakotnes plaaniem piemineesi tur viiru un beernus ;) Taa ir vieta kur cep ledusaukstus uznjeemeejus. No place for emotion. Vai arii jaamaak taas KAPITAALI nodaliit un nevienam neljaut taas redzeet. Pabeidzot teemu - sieviete kura atljaavaas SSE piemineet gjimenes veidoshanu netika tur maaciities.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:28
Katram cilvçkam ir sava pasaule, sava izpratne un attieksme. Es neòemos apgalvot, ka no tiem pârdesmit meitenes ierakstiem iespçjams 100% izsecinât, kas viòa par cilvçku. It îpaði pçc pirmajiem, bet viedoklis jau bija gatavs. Tâtad tas ïauj secinât, ka katrs te runâja ar sevi un par sevi. Runcene, ja Tev ir pieredze ar CV un darba meklçjumiem ârzemes - tad klâj vaïâ. Arî es var bût sagribçðu kur startçt.
Jebkurâ nopietnâ zinâtnç gads izrauts no aprites nozîmç lielas problçmas. Ja meitene gatava cînîties, tad viòu var tikai apsveikt par to un priecâties. Tas, kas nav izdevies kâdam nav automâtiski jâproicç uz meklçtâju.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:30
Mateus
Vismaz man zinâjumos uzòçmumos pârrunas veic struktûrvienîbas vadîtâjs. Un tad arî viss ir atkarîgs no viòa. Ne vienmçr noteicoðâ ir izglîtîba un sertifikâti. Un tur var bût visâdi aspekti, kas tiek òemti vçrâ.



Edited 1 time(s). Last edit at 02.01.2009 21:31 by strawberry.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:32
plants: pat zinaatni nevajag. Mans koleegjis viens... vel no servisa laikiem, gadu UK pastraadaaja. atbrauca te nevienam nevajadziigs un nezinoshs par to, cik taal viss aizgaajis uz priekshu pa to gadu. Taa nu vel 2 gadus mekleeja kur baazeeties un beidzaas ar to ka kljuva par tehnikas paardeveeju.

Manupraat vienalga kaadu iemeslu deelj - ja cilveeks gadu ir aaraa no savas aprites... tas ir ljoooti smagi.

Par taam aarzemeem... manupraat tas delj jaunatnei peec videnes vai tikko peec universitaates, bet ne tad, kad jau ir kaut kaada baaze un karjera tepat. Taas protams ir subjektiivas domas.

Strawbery: nepamaniju kuraa vietaa nediivainja vietaa izveeleesies diivaini ;) Es jau ieprieksh mineeju ka ljoti no svara ir komunikablitaate. Bet asaaka diskusija palika briidii, kad tika mineets - darbadeveejs labaak izveeleesies diivaini darbaa nenjemt.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 02.01.2009 21:34 by Mateus.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 21:43
Mateus Tev taisnîba liela mçrâ. Es sapratu, ka ðeit viòa neredz pielietojumu savâm specifiskam zinâðanâm un plus par ðâda lîmeòa darbu ðeit un tur maksâ stipri daþâdas naudiòas. Meitene ir pietiekami komunikabla tikai ðíiet pârâk prasîga pret sevi. iespçjams tâds iespaids rodas tâpçc, ka raksta anonîmi un pasaka vairâk, nekâ bûtu atïâvusies pateikt klâtienes sarunâ. Komunikablitâte ir svarîga komandas darba gadîjumâ. Ja cilvçka uzdevums domât un meklçt, tad komunicçt darba laikâ nav galvenais uzdevums.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 22:41
man no 80. gadu beigaam priekshnieki aarzemnieki bijushi. siikaak nav noziimes, jo man bijusi diezgan eksotiska profesija. uz 2stundiigu interviju ar ne visai sen biju... vairaaki personaala speciaalisti pret mani vienu... Mateus jau visu pateica, man gandriiz nav nekaa piebilstama. taada dziives filozofija kaa autorei tur vienkaarshi neiet cauri...

vinji grib redzeet zinaamas ambiicijas. un profesionalitaati. un ne-nuugji. ja amerikaanji iipashnieki, tad jaareekjinaas, ka var tikt radiita situaacija, kad darbinieki ir spiesti nezheeliigi konkureet. intervijaa vinji grib just, vai esi tam gatavs...

viira un beernu piemineeshana tieshaam skaitaas slikta paziime. bet par savu raksturu gan var naakties staastiit. un melot nav jeegas, jo tie ir speejiigi caurkodeeji.

Latvijas uznjeemumos ir vairaak taa, kaa Strawberry saka, sameeraa vienkaarshi, bet ja ir lielas aarzemju naudinjas uznjeemumaa iekshaa, tad ir pilniigi citaadi. bet sameeraa klasiski.

taa kaa es neko neprojiceeju, viss ir piedziivots.

un peec visa "apeestaa" es vien varu pateikt, ka var straadaat tepat. ja to nevar, buus probleemas arii citur. zinu jaunus ljaudis, kas LV zinaatnee labu karjeru taisa, mediciinaa, tai pashaa IT, galu galaa -- arii razhoshanaa... jaa, tagad peedeejaa smagi, bet ne bezceriigi. uz aarzemeem vien ir jeega apgreidu taisiit, un mediciinaa varbuut, jo alga galiigi neadekvaata.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 23:11
Autorei normâla dzîves filozofija. Vienkârsi, kâ jebkuram no mums ðad tad gadâs, paðlaik ir mirklis, kad rokas gatavas nolaisties. Meklçtâja - nenokar degunu. Klausi komatu, saliec savus CV visur, kur vari. Un rezultati bûs.
Izlasi, ko raksta Runcene, bet arî tas nav likums. Manam dçlam darba devçjs starptautiskâ kompânijâ prasîja ne tikai vai ir sieva un bçrni, bet arî to, vai dzîvo kopâ vai atseviðíi no vecâkiem, un tas pretendçjot uz tâ uzòçmuma vienas darbîbas sfçras vadîtâja amatu.
Runcene, raþoðanâ tagad ir vairâk bezcerîgi nekâ smagi.
Cik mums ir IT specialistu un viòiem pieejamo iespçju
Cik mums ir mediíu un viòiem pieejamo iespçju
Un cik mums ir fiziíu, kas darbojas zinâtnç, kâdas ir viòu iespçjas? Strâdât par fizikas pasniedzçjiem? Ja ir vçlçðanâs palikt specialitâte? Es nezinu, kâds ir laborotoriju lîmenis. Pieïauju, ka kaut kas ir, bet vai tur varçtu bût liela kadru mainîba, lai cilveks atrastu tieði to, ko viòam vajag? Iespçjams, ka viòai tieðam ir jabrauc kaut kur, lai varçtu sasniegt vairâk.
Re: kapçc neizdodas?
02.01.2009 23:47
...maza nianse...mateuss pauþ no darba devçja viedokli...pârçjie - òçmçja...kapçc òçmçjam tik ïoti nepatîk darba devçja skatu punkts???...ar daþiem izòçmumiem...:)...kurð tad galu galâ lems par grûtdienes bût vai nebût - devçjs vai kkâds padomdevçjs???...èudno, odnako...

...plantam...ir labs pastâstiòð par zaíi, kuru pârvçrta par lauvu....:)
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 00:45
Man apkârt ir daudz jaunatnes. Un es redzu, kâ viòi izaug, kâ veidojas viòu karjeras. nav tas taisns ceïð. Viss kaut kas gadâs. Tad kad zûd ticîba saviem spçkiem, bet tas gadâs, labi, ja ir kâds, kas uzklausa un kâdreiz pasaka, ka spçka ir gana, lai gâztu kalnus.
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 09:43
mekletaaja:

iestaajies kaadaa europas augstkolaa - magjistratuuraa vai kautkur kas veel tur fizikjiem var buut. shajaa laikaa iemaacies komuniceet, ieguusti "eiropas papiiru", nodibini kontaktus/blatus un darbs pats atradiisies...
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 13:06
plant

tas ir labi, ka Tu speej uzklausiit un luukoties no attaaluma...

es tajaas pieredzees veel esmu diezgan dzilji iekshaa, lai taa vareetu, jo savulaik esmu ljoti liidziigi domaajusi kaa mekleetaaja un svaigi atceros, kaa tas beidzaas. esmu runaajusi ar daudziem par to. arii ar cilveekiem, kam ljoti veiksmiiga karjera diezgan mazpieprasiitaas jomaas. vairums spriezh kaa Mateus...

bet

es vispaar nedomaaju, ka kaut kas ir jaauzluuko kaa normaals vai nenormaals. no taadaam kategorijaam norobezhojos.

es vienkaarshi saku, ka karjeraa ideaali ir jaapastumj malaa. tur viss citaa liimenii notiek. tas ir tirgus. es gribu mazaak straadaat, vairaak sanjemt, darba deveejs visu otraadi.

tak dazhkaart ir veseliigi pafantazeet un iedomaaties sevi darba deveeja lomaa un paraudziities no vinja poziicijaam.

ideaalus nevar jaukt ar karjeru. bet laikam ir taa, ka visi par to paarliecinaas pashi un tikai tad akceptee. retais speej maaciities no citu kljuudaam. es laikam taadus pat nezinu. cilveeks saprot lietas vien tad, kad kaartiigi apdauza pieri.

tas nenoziimee, ka she kaads buutu paardevis ideaalus vai laupiijis sev priekus. tikai ar tiem maizi nepelna, bet tajos iegulda to naudu, ko nopelna un tad tos bauda.

ja neveido karjeru ar zinaamaam ambiicijaam un veseliigu egoismu, tad peecaak nav naudas arii tam, kas sagaadaa prieku. tam, ko Mateus sauc par diivainiibaam.

tad sanaak dziive ar baigo vilshanos, ar sajuutu, ka viss aiziet garaam... taapeec man joprojaam viedoklis, ka she tomeer jaamaina skatiijums, jaapaarbiida prioritaates.

tad veel ir viens aspekts -- ir cilveeki, kuri iisti neierakstaas un nekad neierakstiisies nevienaa sisteemaa. tad varbuut ir veerts padomaat, kaa kljuut sev gan par darba deveeju, gan arii njeemeeju.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.01.2009 13:09 by Runcene.
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 21:57
...runcenît, pçdçjâs èetras rinkopas - ekselenti...:)
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 22:29
"tas nenoziimee, ka she kaads buutu paardevis ideaalus vai laupiijis sev priekus. tikai ar tiem maizi nepelna, bet tajos iegulda to naudu, ko nopelna un tad tos bauda. "

Runcene, man arî patîk, taèu ðis laikam ir tas punkts, kas rada cilvçkâ disharmoniju un gala beigâs visâdas slimîbas, tai skaitâ ar VD.
Re: kapçc neizdodas?
03.01.2009 23:03
Es skatos, ka no diskusijas tçmas jau novirzîjâmies. Ir liela starpîba starp palikðanu uzticîgam saviem ideâliem - ticîba labajam, visi cilvçki smaida, ideala sieva, ideâls vîrs, ideâls valstsvîrs, utt. Un vçlçðanos palikt savâ specialitâtç. Ideâls- mçríis, specialitâte - naudas pelnîðana. Ja cilvçks çrti jûtâs fizikâ, kâpçc nç. Kas te ir ideâli un kas bûtu jâmaina? Meklçtâjas gadîjumâ viss ir daudz daudz vienkârðâk - cilvçks grib palikt specialitâtç un un nodroðinât sevi. Lasot internetâ komentârus, kur cilvçki atstâsta savus sasniegumus materiâlajâ jomâ, tieðâm var sameklçt sev kompleksus, visi tik varoði un daudz sasnieguði, bet lasîtâjam tas nesanâk. Paðkritiskiem cilvçkiem tâ mçdz gadîties un nekâdu dîvainîbu.
del
adereseets tikai mekleetaajai
04.01.2009 21:29
Meklçtâja, ja te vçl ielûkojies, daþi (gan ne pârâk sofisticçti:))) ieteikumi. Agrâk arî es strâdâju no projekta uz projektu, esmu piedalîjusies n-tajâs darba intervijâs, kur esmu bieþi gan pieòemta, gan kurvi dabûjusi. Un pçdçjâ laikâ tâ sagadîjies, ka esmu vairâkas reizes sçdçjusi arî otrâ pusç – komisijâ.
Pirmkârt, neòem nevienu atteikumu personiski. Cik kandidâtu piesakâs uz vienu vietu? 20, 30... Bet citreiz – pat pâri simtam. Cik uzaicina uz interviju? Parasti augstâkais 6, 7, bet vairumâ gadîjumu stipri mazâk, jo testçðana un intervçðana ir dârgs un darbietilpîgs process. Jau pirmajâ atlasç nereti nâkas atsijât cilvçkus, kam ir gan izglîtîba, gan pieredze un kas nekâdâ gadîjumâ nav slikti kandidâti. Un tad no tiem 6, 7... Varbût, ka nebût nebiji sliktâkâ. Vienkârði uz vienu vietu nevar paòemt, ne 2, ne 3, ne 4. Man nâcies pieredzçt, ka ir vairâki vienlîdz profesionâli atbilstoði un kâ personîbas pievilcîgi cilvçki, bet jâizvçlas ta vienu. Un parasti to izvçli nâkas izdarît pçc visai izplûduðiem un subjektîviem kritçrijiem. Mani tracina, ka cilvçki pçc pâris neveiksmîgâm intervijâm krît depresijâ un sâk nest: mani jau nekur neòem, es nekam nederu...
Otrkârt, un tas ir galvenais. Tu saki, ka esi noslçgts, nesabiedrisks cilvçks. Droði vien intervijâ esi ne savâ âdâ, sasaistîta. Pamçìini iejusties potenciâlo darba devçju âdâ. Viòu priekðâ sçþ iekðçji sasprindzis, noslçgts, aizsardzîbas pozîciju ieòçmis cilvçks, atbild bez entuziasma, bez smaida, bez dzîvîbas acîs. Kâds viòð ir? Vienkârði nekomunikabls un uzlicis "bruòas" jeb varbût truls, vienaldzîgs, iedomîgs? Varbût viòu vispâr nekas neinteresç un viòð meklç da jebkâdu darbu, kur varçtu kaut kâ ïurinât? Kâ viòi to var zinât? Nekautrçjies un negaidi, vai tev to kâds jautâ, pati izstâsti, kâda esi – ne visai sabiedriska, vienpate, nekomunikabla, bet ar lielu mîlestîbu uz zinâtni, savu darbîbas jomu, pçtîtâja, klusâ racçja. Tici, bûs vieta, kur tieði tas vajadzîgs un to novçrtçs.
Un treðkârt. Nu, nebrauc tomçr uz tâdu interviju, kur tev paðai jâmaksâ ceïa izdevumi, ja pirms tam nav notikusi telefonintervija vai vismaz pamatîga iepriekðçja komunikâcija. Tas nu ir pârâk liels risks. Es pieïauju, ka ceïa izdevumus vairâk apmaksâ starptautiskas organizâcijas jeb vidçja/ augstâka ranga kandidâtiem, mazâk ierindas darbiem, bet vari droði jautât, vai sâkotnçji nebûtu iespçjama telefonintervija.
Lai veicas...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 9?
Ziņa: