kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?

Aizsāka geny 

diskusija
taapeec, ka dumji. un naivi. a dazhi jau laikus mantrausiigi un cer uz izslaveetajiem kukuljiem Ls2000 meenesii. tik vienkaarshi. nekas, laiks izmaaciis
daudzi kluust auksti maaciibu procesa laikaa, jo daudz jaamaacaas
nevis deelj maaciibaam, bet deelj attieksmes- pacientu, vadiibas, valsts
jaa nepareizi izteicos...
Jociigi, bet es arii reiz izveeleejos... ;)
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
30.08.2005 19:28
mana mâte izvçlçjâs, es izvçlçjos, bet mani bçrni vairs neizvçlâjâs.
gribçtu papildinât jautâjumu- kâpçc izvçlas mâcîties par maksu? ap 1900 Ls gadâ.
Man grupaa bijmeitene- budzhetaa netika, jo lauku skolaa bij svvaki kjiimija maaciita. Maaciijaas par maksu- bagaatais anglijas onkulis maksaaja. Pashai jau nebuutu no kaa. Tik vien kaa Ls5 nedeeljaa paartikai :-)
to . . .
kâpçc bija? kur palika meitene? vai pie bagâtâ onkas aizbrauca?
Taapeec, ka jau beidzaam kaadu laiku atpakalj.
1900Ls gadaa? Tieshaam tik daargi? :/
Viens man zinaams sportists savulaik mediciinu studeeja tikai savas intereses vadiits. Un taa arii straadaa trenera, konsultanta, apsarga amatos =)
Un peecaak rezidentuuraa Ls2500 gadaa
Aarpraac...man paargaaja jebkaada veelme sevis peec kautko taadu pastudeet... laikam palikshu vien pie cilveeka fiziologjijas un biokjiimijas rokasgraamataam =/
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
30.08.2005 22:06
... un zobârstniecîba 3000 Ls gadâ... :)
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
30.08.2005 22:15
Manas vecâsmammas vîrs bija ârsts, mamma bija ârste, es pat domu nepieïâvu, ka varçtu bût ârsts vai skolotâjs. Patiesîbâ problçma ir daudz plaðâka. Vienkârði medicînâ tâ krîze ir pârâk sâpîga un katram sajûtama. Mçs dzîvojam sabiedrîbâ, kas pçc inerces pâròçmusi attieksmi pret intelektuâlu darbu un tâ novçrtçjumu naudas izteiksmç. Strâdât "ar galvu" neskaitîjâs îpaði paèotîgi. Tçvs proftehniskajâ skolâ mâcija topoðos metâlapstrâdes speciâlistus, kas beiguði skolu, rûpnîcâ saòçma 3x lielâku algu, nekâ viòu skolotâjs.... Nu un kas tad tagad? Trûkst speciâlistu arî citâs sfçrâs. Jaunu konstruktoru, tehnologu nav kâ sugas. Tâpat kâ ârstus, tos nevar sagatavot 5 gados. Ja tâ padomâtu, noteikti varçtu minçt arî citus piemçrus. Tâdâ laikâ dzîvojam. Gribam, negribam ir tâ, kâ ir. Mçs mainît to nevaram. Tâtad jâatrod veids, kâ tam piemçroties un justies pçc iespçjas çrtâk.
Intelektuaalo darbu paldies dievam nu jau saak noveerteet. Preteejaa gadijumaa es buutu badaa nomiris, jo esmu ieliidis IT sektoraa. Par to ka jaamaksaa arii aarstam par vinja darbu es saprotu ljoti labi un ja godiigi, es labaak tos 7Ls, kurus piem riit atdoshu slimniicas polenee regjistratuuraa, samaksaatu pasham aarstam, bet neesmu tik biezs lai to dariitu 2kaarshi. Lai gan ja godiigi.. jaatziist, ka ir gadijies aarstam maksaat privaati nevis oficiaali.
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
30.08.2005 23:31
Taisnîba Tev ir Mateus: sâk novçrtçt. Tâs specialitâtes, kas tuvâk "progresam" (IT, var bût vçl kas) vai kuras uzspieþ dzîve (visu veidu juristi, finansisti) kïûst normâli apmaksâjamas. Bet inerce vçl ârkârtîgi liela. Cik daudz normâlu speciâlistu, kas nevar nodroðinât sev pieklâjîgu dzîvi! Tas nav normâli. Amorâli ir, ja ejot pie ârsta, cilvçkam jâdomâ nevis kâ lai izstâsta, kas un kur sâp, bet jâpazemo sevi un dakteri ar latiòu doðanu. Jâðtuko, cik jâdot, lai paðam labi un dakteris apmierinâts. Tâ naudiòa, kas parâdâs daktera kabinetâ vieð tikai nelâgas pârdomas no abâm iesaistîtajâm pusçm. Te bieþi vien parâdâs sûdzîbas: es viòam Ls 15, viòð man pat acis neuzmeta utt. Personîgi es vislabâk rçíinus kârtotu tam paredzçtâ vietâ un neko nezinâtu par dakteru algâm ar domu, ka tâs ir speciâlistu cienîgas.
Protams, noþçlojami tas viss ir. Bet lai neviens nedod pirms darbs nav padarîts. Katram pçc padarîtâ. Un ejiet pie tiem dakteriem , kuri darbu padara- vai dod kaut ko vai nedod. Un ja vçl labi padara - nu tad samaksâjiet ( cik varat vai cik gribat atïauties ) un nepabalstiet tos kuri uz Jums pat neskatâs un viss. Protams labâk ja dakteris pats nosaka cik vçerts viòa darbs, bet kamçr pastâvçs valsts medicîna tikmçr arî labiedm dakteriem tiks tik vien kâ 3 - pirkstu kombinâcija no valsts budþeta.
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
31.08.2005 17:26
ar IT ir savâdâk - datorâ neviens iekðâ pats nelien, uztura bagâtinâtâjus viòâ iekðâ neber, 98 % lietotâju vispâr nesaprot, kas tas ir un kâ strâdâ.
Medicînâ visi ir paði gudri
fakta pec - sogad tadi trakie kas macas par maksu 1.kursa ir veseli 30...
Re: kaapeec izveelas maaciities mediciinu, vai tas ir vajadziigs?
31.08.2005 18:20
cik no viòiem ir ârzemnieki ?
seit runa ir par vietejie, arzemniekiem ir savs cits dekanats un ta ir cita opera ka saka:)
Taatad uzkjeerushies uz runaam par kukuljiem :-) Un cik gad stulbam jaabuut (es atvainojos) lai pie esoshaa konkursa un kontingenta netiktu iekshaa? Laikam tad jau no tiesas nekas its neatliek kaa maksaat :-( Un taadi muus aarstees :-(
to ...:
es Tev pateikðu cik stulbam jâbût - vienkârði cilvçki nav mâcîjuðies skolâ íîmiju (jo bija iespçja izvçlçties - mâcîties to vai ne), bet dzîve sagrozîjâs tâ, ka ïoti grib to medicînu studçt.
Tas nav nopietni. nevar 30 cilveeki sajust TAADU sirdsbalsi uz mediciinu, ja nejeedza kjiimiju maaciities. Tur jaabuut citai fishkai apakshaa. Tik nezinu kaadai. ja ne- var pamaaciitie skjiimiju, nolikt eksi i studeet otraa gadaa bez beedu. lai gan- pie patrreizeejaa atbiruma, visiem ir ceriiba stikt budzhetaa peec pirmaas sesijas. Ja vien Veetra atkal nekraapsies kaa muusu laikos :-)
nu kaapeec visi tik ciniski? Es savaa laikaa izveeleejos maaciities mediciinu un nenozeloju, maksaat gan man nevajadzeeja, bet ja vajadzeetu maksaat, tad arii maksaatu, panjemtu krediitu piemeeram. Man mana profesija patiik un es nekur citur straadaat negribu. Un ne jau par kukuljiem vai veel ko taadu biju domaajusi kad staajos akadeemijaa. Un mani grupas biedri arii nenozelo profesijas izveeli. Bija gan gruuti kad peec universitaates vajadzeeja izveeleeties vai nu iet uz budzeta rezidentuuru un peec tam braukt uz laukiem straadaat, vai nu maksaat. Bet visi atrada izeju, katrs sev piemeerotu. Un no mediciinas tik pat ka neviens no kursa neaizgaaja!
Tagad par mediki var klut nemacoties kimiju ta teikt,nu vismaz CE nav jaliek - ej tik ar labu sertifikatu anglu v. un latv.val un busi LU:)))Bet par budzetu - nauda studentam iet lidz un ta tikt pagajusa gada atkritejam domato budzetu cits nakama gada dabut nevar...
Nemaksâju par mâcîbâm bet drusku gan piestrâdâju toreiz un bija laba stipendija ( tiem laikiem ). Ðobrîd darbs mani apmierina bet ja bûtu bijis jâmaksâ- nezinu vai mani vecâki to spçtu atrisinât. Un neviens nevar zinât - vai kas sanâks. Labâk izdarît nekâ nedarît, jo zinu daþus nedakterus , kuri ðobrîd joprojâm noþçlo, ka nav studçjuði medicînu, mçìina bût dakteri.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 7?
Ziņa: