mâsas

Aizsāka chpox 

mâsas
12.02.2006 11:10
gribçtu uzzinât jûsu viedokli par mâsu augstâko izglîtîbu. kâdas priekðrocîbas, trûkumi?
paldies
,,,
Re: mâsas
12.02.2006 12:09
Man daudzas paziòas to beiguðas (RSU), i bakalauru, i maìistratûru. Tik dçï tâ papîra, ka nu ir augstâkâ izglîtîba. A mâcîbu procesâ vislaik ðíendçjâs kâds bardaks programmâ, i akadçmijâ vispâr. No mana personiskâ viedokïa ðíiet pilnîgi nesaprotami kamdçï veltît 8 dzîves gadus, lai kïûtu par medmâsu. Pa to laiku var par ârstu izmâcîties un tomçr vairâk saòemt.
Re: mâsas
15.02.2006 16:48
Prieksrocibas cik saprotu:
-Teoretiski var klut par vecako masu (nodalas un t.t.)
-Diplomu vieglak pielidzinat ES
-Funkcionaru un pareju paprsmeretaju siltas vietinas.
-Pasniedzeja darbs medicinas skolas (starp citu nedaudz divaini kad medicinas masa pasniedz arsta paligam medicinas skola, jo ka medikis vina ka bija ta ari paliks medicinas masa. Ok, vel procedurutehniskas iemanas to saprotu, bet kad pasniedz onkologiju ka poliativo aprupi,
tomer arsta paligam jabut nedaudz citai pieejai, ne ka masinai)
-pascienai un parejam psihologiskam sava EGO darisanam... )))

Un tas nodalu vec.masas ari piespiez iet piemacities, citadi vietu var zaudet. Ari tadus gadijumus zinu.



Ziòojums rediìçts (16-02-2006 00:40)
kortnija
Re: mâsas
15.02.2006 17:11
Tik daudz gadu izðíiest mâcoties par mâsu??? Tad jau labâk par ârstu, tomçr statuss sabiedrîbâ augstâks un nopelnîs arî vairâk. Un cik tad mâsâm - pasniedzçjâm bûs tas darbs? Tur tak arî ârsti pehaltûrç. Vai tad tâs mâcîbas ir budþeta grupâs, vai paðâm jâmaksâ?
Re: mâsas
15.02.2006 23:18
nu re kâdi mçs tomçr nezinîði vçl esam. pirmkârt mâsa un ârsts ir divas daþâdas profesijas. viena nodarbojas ar pacientu aprûpi un otri ar to ârstçðanu.


dr.asist. Raimonds

tâesdrusku aprobeþots esi ja jau vari spriest tik banâli - mâcît onkoloìiju nav tas pats, kas mâcît paliatîvo aprûpi. un bez tam kas gan labâk var iemâcît aprûpes lietas, ja ne pati mâsa. jau kâdu laiku nodarbojos ar ârstu palîgu apmâcîbu un varu teikt, ka nekâdas gudrâs personîbas tur nav - skumji, bet fakts. pagaidâm redzu tikai ambîcijas, kas fokusçtas uz vârdu ârsts bet patiesîbâ ir taèu tikai palîgs.

mâsu zinâtne kâ nozare ir ïoti vajadzîga un nemitîgi attîstâs, tâ ir visas pacientu veselîbas aprûpes pamats. es noteikti ieteiktu iet mâcîties cilvçkiem ðo arodu arî augstâkajâ lîmenî un veicinât profesijas attîstîbu tâs visaugstâkajâ lîmenî arî mûsu valstî (protams tiem kas par to interesçjas)
lai veicas
,,,
Re: mâsas
15.02.2006 23:33
No tiesas gudrs cilvçks neizvçlçsies ne mâsas, ne feldðera profesiju mûsu laikos. Tikai romantikas mâktie un tie, kas domâ, ka citur netiks.

Man zinâmâs medmâsas ar augstâko medicînâ neviena nestrâdâ. Dabûja savu diplomu un uz farmâcijas firmâm prom.
Re: mâsas
16.02.2006 01:15
Godata dzeina.

Iedomajaties tikai situaciju kad masas paligs macis medicinas skola medicinas masas!

Ja jau ir tam arsta paligam iedotas tas iespejas kuras vinam ir, ari apmacibu javeic arstiem (principa tas parsvara ari tiek darits, masinam atstaj tas glaunas runasanas par atsapinasnu un teoretiskiem hospisiem ar vardiem aprupe, sadarbiba, grupam...). Bet es redzu ka ir tendence uz to ka masas (kuras ir un paliek masas) censas aptvert parak daudz. Nu navar tiem laut macit cilvekus kuri uzstada diagnozes, nozime arstesanu, izraksta receptes, dot slimibas zimes. Nevar. Labi, nerunasim konkreti par procedurtehniskam un tam isti ar aprupi saistitiem prieksmetiem, bet lai tad ari maca praktiski, nevis dzen zilos brinumus.
Vispar ja ir tie arsta paligi, to apmacibu japarnes uz (velams) universitates tipa macibu iestadi un jaierobezo tadu pasniedzeju skaitu kuriem nav arsta diploma. Ka jums skiet?
Es par to jums stastu.

Par gudram personam.
Ziniet pozicionesasna - es gudrais tu stulbs, nekad nelaujs jums tadus ieraudzit. Diemzl bet fakts. Pie tam cilvekiem (studentiem) ir reala parslodze. Jus urbiniet savu un domajiet ka tas ir vissvarigakais. Bet stunets (audzeknis) biezi var pienakt pie jusu prieksmeta tiri formali, jo piemeram jau zin kur vins ies stradat, kura nozare, pa kuru celu ies talak. Jums nekad nebija ienacis prata ka par jums var vienkarsi smieties, aiz mugurus? Studenti nav tik stulbi ka izradas.
Es ar apbrinojumu atceros Dr.Pamazanovas stundas pat.anatomija, un pat.fiziologija, jo kalausities gudru arstu un vinam atbildet, tas ir pavisam cits, kad jaklausa un jaatbild medicinas masai kura tikai vien dara ka lasa brosurites vai referatu monotona balsi un pasniedz limeni kurs arsta paligam nav piemerots.

to ,,, ))))
Pasa merki - romantiki.
Musu kursa laikam nebija neviena cilveka kurs nebija fanats. Pabeidza tikai tadi. Domat jus variet ko gribiet. Bet, cilveki macas. Ta problema nav cilvekos, problema ir prestiza, algas un citas soc. lietas.
Cilveki pec tam, parmacas, stajas RSU, LU.
Stajoties daudziem ir problemas gimenes, nav naudas. Nav iespeju. Bet gribas. Velk. Ir gimenes tradicijas, ka man piemeram. Situacijas ir dazadas. Ta radikali runat godatais ,,, tomer nebutu skaisti ))
Masas un feldseri bija, ir un paliks neatnemama medicinas sastavdala Latvijas realijas. Vienu reizi jau feldserus meginaj likvidet, kas sanaca? Sanaca tas ka uz atras palidzibas izveidojas tads kadru deficits, kuru lidz sim bridim aizlapit nevar. Un tada situacija kura ir, ari nevares tol likvidet.

Ja jus godatais ,,, macaties par arstu, tad varu dot mazinu ieteikuminu - vienmer censaties respektet sev klat esoso kolegi.
Griestu skrapesana ar savu augsti pacelto degunu, nenesis jums ne slavu, ne reputaciju, ne sadarbibu mediku gruppa, un cietis galu gala pacients. Bet satiekot tadu purnu ka es, un pateicot kadu "gudro" jaukuminu par feldseriem, ari daudz ko par sevi klatiene jaunu uzzinat var ;))) Katrs dara savu darbu. Sava stila un tos apstaklos kuros ir iemests. Es respekteju Jus, Jus mani, ok?

Ja runat ta ka jus dargais ,,, , tad sanak ari toposie arsti kuri macas ari ir ne visai gudri. Jo ari arstiem ta alga ir maza. Ne, ta nav. Nu, nav! Ir tada situacija valsti. Ko lai dara. Medikus uzskata par vergiem. Gala rezultata mediki migre vai no valsts, vai no istas medicinas kaut kur uz naudigakam vietinam. Ar laiku gan jau labosies ta situacija. Augs algas, profesiju prestizs.

Vis bus ok. Turpinam dzivot. Un smaidit! Amen )))))



Ziòojums rediìçts (17-02-2006 16:33)
Re: mâsas
17.02.2006 16:30
;(



Ziòojums rediìçts (17-02-2006 16:31)
topoðâ mâsa
Re: mâsas
17.02.2006 17:15
,,, rakstîja:

> No tiesas gudrs cilvçks neizvçlçsies ne mâsas, ne feldðera
> profesiju mûsu laikos.


Tâ ir : ) Es studçju mâszinîbas. Katru dienu eju uz to skolu un neredzu nevienu no tiesas gudru cilvçku un arî pati sevi pie tâdiem nepieskaitu... Aizgâju tur, jo nebija iestâjeksâmenu. : ) Ceru, ka nebûðu sliktâkais produkts. 3 pasniedzçjas es sauktu par gudrâm, bet arî... viòas pasniedz patoloìiju, farmakoloìiju un mikrobioloìiju, tâ kâ mâsas viòas dzîvç nav bijuðas. Man, protams, neglaimo, ka mâsas netiek uzskatîtas par îpaði intelektuâli apveltîtâm, bet arî nevaru noliegt, ka tieðâm nekas diþs nav :( Bçdîgi, ne?
doctus
Re: mâsas
17.02.2006 17:22
Ir arii pa kaadai gudrai maasai, bet ne iipashi biezhi:)))
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 17:23
Mierini sevi ar domu, ka topoðie ârsti ir tâdi pat. Var iestâties pat ar 4 ballçm. Un pat pamanîties izðïûkt cauri augstskolai un saòemt diplomu.
topoðâ mâsa
Re: mâsas
17.02.2006 17:35
Gribu bût gudra mâsa : ) Bet kâdu prâtiòu dieviòð devis, ar tâdu jâdzîvo, vai ne. Mani gan nemierina doma, ka ir ne pârâk gudri topoðie ârsti, tas mâsu zemo prestiþu nepaaugstina ne pa gramu. Ja jau ârsti nevelk, tad jau mâsas ko... Man daþreiz pat kauns kâdam teikt, ka mâcos par mâsu. Diez vai kâds medicînas students sirgst ar tâdu mazvçrtîbu.
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 17:46
Sirgst, sirgst
Re: mâsas
17.02.2006 19:01
to topoðâ mâsa

Jums nevajag kauneties par jusu specialitati. Tas ir labs un mils amats. Nav jusu vaina ka jau 15 gadus masas tiek morali un ar algu abizotas. Ta vaina ir tajos Saima sedosos un vinu komandejosos oligarhos. Ies laiks un masas professija klus loti populara un labi apmaksata. Vienigais neviens nezin cik ta laika vel vajag ))) Visa pasaule masa tiek uzskatita par prestizu specialitati. Tas kas notiek Latvija paslaik nav normali un ta pieeja mainisies.

Macaties anglu vai\un zviedru valodu, pieversiet uzmanibu mediciniskai terminologijai un velak migrejiet uz to valsti kurai jus busiet vajadziga. Dzivojam tada laikmeta kad piedavajumu var sanemt no otras pasaules malas. Dzivojam tada situacija kad piedavajumu un interesi, ka ari attieksmi pret valsti un dzivi veido NAUDA. Un tas ir normali.

PS
Sita te ES driz vispar klus ka viena liela valsts ar vairakiem statiem.



Ziòojums rediìçts (17-02-2006 19:05)
topoðâ mâsa
Re: mâsas
17.02.2006 19:22
Es it kâ uz ârzemçm netaisos, lai gan skolâ mums pat jau mâca norvçìu valodu. Vai nav mîïi? Mûsu skola rûpçjas par mums - dod mums iespçju pçc skolas notîties!!! Vispâr jau skumji - gribçtos palikt Latvijâ, normâli strâdât un dzîvot un arî zinât, ka vârds "mâsa" nav iespiests pierç ka stulbuma, ïaunuma un antikvalitâtes zîme. Bet nav ko èîkstçt, kâ saka - cilvçks pats izvçlas savu darbîbas lauciòu. Galvenais - nepapildinât stulbo flangu :D Cerams, ka bûs kâ saki - ar laiku situâcija uzlabosies gan ârstiem, gan mâsâm.
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 19:53
Nedomâju, ka tas notiks mûsu dzîves laikâ.
topoðâ mâsa
Re: mâsas
17.02.2006 20:01
Man 22. Lîdz pensijai kâdi 40 gadi bûs, ne?
:D :D :D
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 20:05
40 gadi ir stingri par maz ðî bardaka sakârtoðanai, ja tas turpinâsies tâdos tempos kâ ðobrîd.
topoðâ mâsa
Re: mâsas
17.02.2006 20:11
skeptiíe
Re: mâsas
17.02.2006 20:41
Strâdâju 20+ gadus. Pirms 15 gadiem domâju, ka vajag tikai mazliet pacietîbas un sistçma tiks sakârtota. Varçðu nopelnît iztiku ar darbu, kurð man patîk un kuru es labi protu. Turpinâju cerçt ~ gadus 10. Pçdçjos gadus vairs neceru uz brînumu. Ir tikai valdîbas solîjumi, kurus jau pirms izpildes ir apsteigusi inflâcija.
Manuprât var mâcîties ja esi gatava strâdât tur, kur ðis darbs ir novçrtçts. Ðaubos, vai tâ bûs Latvija.
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 20:44
Pilnîgi piekrîtu skeptiíei.
Re: mâsas
17.02.2006 20:48
Ar atalgojumu mediciinaa tachu visos psrs laikos bija tas pats. Nav jau tas nabagu pabalsts kaads briivaas Latvijas ieviesums. Tas laikam taa vienmeer bijis uzskatiits, ka tur fanaatikji vien iet, gan jau uz savu fanaatismu izdziivos.

Man bija taada situaacija, ka es to nevareeju atljauties. Daudzi mani kursabiedri (sievieshu kaartas) tur straadaa tikai taapeec, ka viiri labi pelna. Ljauj, lai sievas, taa teikt, ar savu hobiju aizraujas. Grupas puishi -- nu veel kaadi paaris no 10 cilveekiem ir mediciinaa.

Jums, kas tagad maacaties, iespeejams, izredzes tomeer labaakas, jo vareesit shaut kaut kur projaam. Par valsts attieksmes mainju gan shaubas jo lielas.
dace
Re: mâsas
17.02.2006 20:49
Runcene Tu dr vai mâsiòa?
Re: mâsas
17.02.2006 20:55
Biju. Aarsta paliigs.
Re: mâsas
17.02.2006 22:54
Isteniba skumji. Bet nu zinu cik smagi nakas jauniem taja SUPER medicina kura ir Latvija, mani tikai priece tas fakts ka cilveki sak domat par arzemju valodam un darba meklesanu citas zemes. Un apzinu.

Atkartosos, skumji. Vel gribu piebilst, ka valdibas plani algu paaugstinajuma nedod ista algas paaugstinajuma lidz pat 2010 gadam. Ta bus tikai inflacijas segsana. Kas netic, nemiet un reikiniet. Un domajiet.

Ziniet, ir tikai zel tos parastos cilvekus kuri paliks bez kvalitativas medicinas. Latvijas medicina iestajies krahs. Ta elpo pec Ceina - Stoksa tipa.



Ziòojums rediìçts (17-02-2006 23:07)
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 23:06
Es gan piekrîtu tiem, kas saka, ka mediíi bûs vienmçr. kaut 50 latus maksâ, tik un tâ strâdâs. Un kamdçï tad celt algas, ja par mazâku ir kas strâdâ.
doctus
Re: mâsas
17.02.2006 23:08
ja bus iespeja normaali dziivot, paliksu tepat, je nee, pusbadaa jau nedziivoshu:) Taa domaa paarsvaraa visi jaunie, kas nav piepereejushi te gimenes:)
Re: mâsas
17.02.2006 23:11
Nu tadi laiki jau pargaja... paradiet man kadu kurs par tadu algu stradas, bet jauna paaudze pat neies par esoso algu stradat.
doctus
Re: mâsas
17.02.2006 23:13
Nu, ja es legaali valsts slimniicaa nopelniitu ap 2000ls + visaadas haltuurinjas (nerunaaju par kukuljiem, izspieshanaam utt.), tad es paliktu. Man jau nevaj kaa ASV:)))
,,,
Re: mâsas
17.02.2006 23:13
Un par kâdu tad algu tagad mâsas slimnîcâ strâdâ? Un feldðeri âtrajos? Par tiem paðiem simts ar kapeikâm. Un jaunie dr, jo îpaði íirurgi, bet ne tikai, vergo gadiem par brîvu, lai tik dabûtu solîto vietiòu.
A jaunâ paaudze jau aug ar domu par kukuïiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 15?
Ziņa: