Atslâbums

Aizsāka jautaaju 

Atslâbums
10.03.2007 02:55
Lietoju Clonazepam ,jo tas palîdz atslâbt muguras muskuïiem,kad sâp galva.Masâþa nelîdz.
Gribçtu atrast citas zâles,vai varçtu ieteikt kâdas,kuras atslabina muskuïus,varbût ir kâdas bezrecepðu?
Re: Atslâbums
10.03.2007 18:40
Klonazepâms jau nu gan ir riktîgu atkarîbu un apdullumu izraisoða zâle! Ar steigu no tâm vajadzçtu tikt vaïâ! Jâteic gan, ka muskuïus atslâbinoðie medikamenti visi ir recepðu zâles, bet ir atkarîbu neveicinoði - piem. Sirdalud, Mydocalm, Baclofen. Un ir arî atkarîbu veicinoði piem. Myolastan, jâteic, ka man tieði ðis palîdz vislabâk, taèu ilgâk par 2 - 3 dienâm pçc kârtas nekad to nelietoju.
Re: Atslâbums
10.03.2007 19:03
Paldies haizivs!
Nelietoju jau katru dienu,tikai kad uznâk galvassâpju lçkme un nekas cits nelîdz.
Lietoju jau daudzus gadus,it kâ atkarîbas nav,tikai baidos kâ tas ietekmç veslîbu,jo vairâk tâdçï,ka gribçtu bçrniòu.
Tâs ko Tu minçji,vai tâs atslâbina muskuïus?Man neko citu it kâ nevajag,jo kad atslâbst muskuïi galvas sâpes norimstas.Tikai domâju,ka vajadzçtu pamainît.
Re: Atslâbums
10.03.2007 19:50
...zivtiò, nav konsekvences Tavos textos...te klonis labs, te atkal atkarîbu un kaifu izraisoðs...nja...
Re: Atslâbums
10.03.2007 22:13
Klonis labs,nezinu kâdu kaifu ar viòu var íert,ja nu vienîgi tas ,ka pâriet galvassâpes.
Par zçlçm neesmu spec,zlasîju aprakstâ,ka tas domâts epilepsijai.Gribçju atrast,kâdu kas tieði bûtu domâts,lai atslâbinatu muskuïus,ðajâ gadîjumâ sprandu un muguru.jo epilepsija man nav.
Un atkarîbas man nav,vienkârði nezinu vai labi tik ilgi dzert vienas zâles,kaut arî ïoti mazâs devâs.Kaut gan apmçram 30tabletes pusgadâ ir laikam diezgan.
Re: Atslâbums
10.03.2007 22:23
...jautaaju...paòem divas...:)
Re: Atslâbums
10.03.2007 22:54
:)
Ja tâ padomâ iespçjams,ka gribu nomainît uz kâdu citu,jo pâròem ðkrobe,ka man visu mûþu bûs jâlieto klonis,lai tiktu galâ ar kârtçjo sâpju lçkmi.Protams,labi ka vismaz tas palîdz,bet tâ sajûta ir tâda,ka Tu iedomâjies,ka pats ar savâm acîm skaidri neredzçsi nekad,jo jânçsâ brilles.Nemâku îsti aprakstît to sajûtu.
Re: Atslâbums
10.03.2007 23:11
...starp masieri umn masieri arî ir atðíirîba...pie tam liela...
Re: Atslâbums
11.03.2007 10:05
Ciniíîti, lasît iemâca jau pamatskolâ, tâpat, kâ rakstît pilnos teikumos un konkrçti. Kâ tad tev tas pagâjis secen? Jebðu tu izlasi jebkurâ tekstâ tikai to ,ko pats tur gribi salasît? Skumjð fakts...
Re: Atslâbums
11.03.2007 10:42
...un ko haizivs plosâs???...pieminçta tika zivs, konsekventais...mâcçt sastâdît teikumu ar lielo burtu un pielietot pieturas zîmes tieðâm iemâca pamatskolâ...intelektu ne...bet cik saprotu, Tev arî to nemaz nevajag...tabletîtes un citas zalîtes pçc priekðrakstiem, algoritmiem...tâ tâ domâðanas prasme atrofçjas, brçtliò manu tomâtos...
...uzrunâ personas vietniekvârds rakstâs ar lielo burtu...to arî pamatskolâ mâcija...laikam grûta galviòa Tev bijusi...:)
Re: Atslâbums
11.03.2007 11:35
Ciniíît, saulstariò manu atkarîgo! Varbût uzrâdîsi man to tekstu ,kur tavuprât rakstu,ka klonazepâms ir labs? Varbût, ka tavas zinâðanas tik tâlu nesniedzas, lai atðíirtu klonazepâmu no antidepresantiem? Kaut kâda trauksmainîba un nemaz ne ciniska nekonsekvence tavos spiedzienos sajûtama, saulstar nervozo un necinisko tu manu!:DDD
Par lielo burtu: ciniía parodija mîïâ, uzrunâ cilvçkkus, kuri pelnîjuði pieklâjîgu un cienîjamu attieksmi.
Par intelektu savu jau esi mums ïâvis spriest konkrçtos tekstos, konkrçti un nepieklâjîgi nosaucot daþas personas.
Neplosies, ciniíîti, ej pastaigâties, i tad tavs nîgrums rims un ïaunâs domas izvçdinâsies! Laiks labs, saulîte spîd - uz priekðu, dârgum!
Kaut gan - ir jau labi, ka te forumâ tu izplosies, varbût tad dzîvç esi drusku râmâks, ìimene cieð mazâk.
Re: Atslâbums
11.03.2007 11:54
...un þultainums!!!...kâds rimts intelekts aumeþiem lîst no Taviem textiem...un metaforas!!!...bravo, íilaviò, bravo...
...mani vienmçr uzjautrinâjuði niki...bieþi vien visnopuòkojuðâkais aizekrâna varonis izvçlas gana briesmîgu niku...klau, mani nomoka jautajums - kâda bçrnîbas trauma Tev liek personificçt sevi ar tik cçlu radîjumu, kâ haizivs???...
Re: Atslâbums
11.03.2007 12:57
Midokalms - laba izvçle. Gandrîz nav CNS blakusefekti un mijiedarbîbas ar citâm zâlçm un vielâm.
Re: Atslâbums
11.03.2007 12:58
reflexia exacerbata...
Re: Atslâbums
11.03.2007 13:04
Ciniíi! Lai tev jauka ðî diena! Tâpat arî visas pârçjâs! Ârâ ir pavasaris! Paskaties taèu un pasmaidi beidzot! :) :):)
Re: Atslâbums
11.03.2007 13:26
haizivs- primitîva skrimðïzivs, kam ir daþas ïoti progresîvas iezîmes - labi attîstîtas priekðçjo smadzeòu puslodes un îpatnçji veidoti kopulâcijas orgâni... :D
Re: Atslâbums
11.03.2007 13:33
Vai! ak vai, oga!!!! ( aiziet pamçrcçties tomâtu mçrcç) :DDD
Re: Atslâbums
11.03.2007 13:35
Ja ar to "primitiva" ir domats tas, ka paradijusies loti, loti senos laikos un spejusi pielagoties un izdzivot lidz musdienam, tad Ok, citadi es iebilstu pret termins "primitivs" lietosanu saja konteksta.
nu nu
Re: Atslâbums
11.03.2007 14:11
Kaut kâ negribas ticçt, ka minçto clonaz... kâds ârsts izraksta galvassâpçm! Nu neðíiet gan tas normâli, tâpat kâ tas, ka man tikai vajag muskuïu..... / nu skaidrs, ka jau VAJAG! Paðai ir migrçnas jau gadus 15. Nu jau labu laika posmu eju aºî pie ârstiem, neviens ârsts tâda veida zâles nav pat piedâvâjis. Tâ kâ nevajag te stâstît pasakas. Ja ir iemesls tâdu zâïu lietoðanai, pati to zini. Mums taèu nevajag zinât ðo taisnîbu.
doks
Re: Atslâbums
11.03.2007 14:25
Visi
A
B
C
D
E
F
G
H
I
K
L
N
O
P
R



CLONAZEPAM

Drukât


Clonazepamum



ATC kods: N03AE01



Forma: Tabletes



Terapeitiski: Pielietojums 1

Izvçrsta informâcija
Sastâvs Iedarbîba Indikâcijas Kontrindikâcijas Blakusparâdîbas Lietoðana Iepakojums

Sastâvs

Viena tablete satur aktîvo vielu 10 mg klonazepâms (Clonazepamum) un palîgvielas - laktoze, kukurûzas ciete, mikrokristâliskâ celuloze, magnija stearâts.

Uz augðu

Iedarbîba


Pretepilepsijas lîdzeklis.

1. Farmakodinamika

Klonazepâms ir benzodiazepîna atvasinâjums. Tam piemît izteikta pretkrampju, kâ arî sedatîva, anksiolîtiska un miorelaksçjoða darbîba. Pretkrampju darbîbas pamatâ ir epileptisko centru spazmogçnâs aktivitâtes izplatîðanâs kavçðana garozâ, talâmâ un limbiskâs struktûrâs, nenomâcot paðu centru. Darbîbas mehânisms molekulârâ lîmenî pilnîbâ nav izpçtîts. Uzskata, ka klonazepâms sensibilizç postsinaptiskâs neironâlâs membrânas -aminosviestskâbes (GABA) receptorus, tâ pastiprinot GABA-erìiskâs sistçmas kavçjoðo darbîbu CNS. Visi benzodiazepîna receptori ir funkcionâli saistîti ar GABA receptoriem un hlora jonu kanâliem. Benzodiazepînu receptoru stimulâcijas dçï aktivçjas GABA receptori, izraisot hlora jonu kanâlu atvçrðanos. Hlora jonu palielinâta ieplûðana ðûnâs izraisa atbilstoðo neironu hiperpolarizâciju, mazinot kairinâmîbu.

Tolerance pret klonazepâmu veidojas apmçram 30% pacientu. Efektivitâtes mazinâðanâs attîstâs pirmajos trîs mçneðos no preparâta lietoðanas uzsâkðanas. Tolerances raðanâs variç atkarîbâ no lçkmju tipa. Ðajos gadîjumos koriìç devas vai îslaicîgi pârtrauc preparâta lietoðanu, kas palîdz atjaunot preparâta efektivitâti.

2. Farmakokinçtika

Klonazepâma farmakokinçtiku var ietekmçt daudzi faktori: pacienta vecums, aknu un nieru funkcijas traucçjumi, zâïu mijiedarbîba. Klonazepâms âtri un pilnîgi uzsûcas no gastrointestinâlâ trakta. Preparâta biopieejamîba ir 90%. Pçc vienreizçjas perorâlas devas ieòemðanas aktîvâs vielas maksimâlâ koncentrâcija plazmâ tiek sasniegta 1-4 stundâs, atseviðíos gadîjumos – 4-8 stundâs. Stabila aktîvâs vielas koncentrâcija plazmâ tiek sasniegta 5-6 dienâs. Lîdz 85% klonazepâma saistâs ar plazmas olbaltumvielâm. Klonazepâms ðíîst lipîdos, tâpçc labi izplatâs visos audos. Sadales tilpums 3,2 l/kg.

Klonazepâma biotransformâcija noris aknâs, bet farmakoloìiski aktîvi metabolîti neveidojas. Puseliminâcijas laiks ir 18-50 stundas. Eliminâcija notiek caur nierçm glikuronîdu un sulfâtu konjugâtu formâ. Mazâk par 1% klonazepâma izdalâs ar urînu nepârmainîtâ veidâ. Vecâka gadagâjuma slimniekiem, pacientiem ar aknu un/vai nieru funkciju traucçjumiem eliminâcija palçninâs un iespçjama klonazepâma kumulâcija.

Klonazepâms viegli ðíçrso hematoencefâlisko un placentâro barjeru, izdalâs ar mâtes pienu. Preparâtam nepiemît kancerogçns un mutagçns potenciâls.


Uz augðu

Indikâcijas


Visas epilepsijas formas, miokloniskâ epilepsija, status epilepticus.

Trauksmes sindroms: paroksismâlâs trauksmes, trauksmes ar nomâktu garastâvokli.

Lieto mono (miokloniskâs epilepsijas) un kompleksâ terapijâ.


Uz augðu

Kontrindikâcijas


Paaugstinâta jutîba pret benzodiazepîniem vai preparâta palîgvielâm. Centrâlas izcelsmes elpoðanas nomâkums, akûta plauðu mazspçja, smagi aknu un/vai nieru funkciju traucçjumi, miastçnija, slçgtâ kakta glaukoma.

Grûtniecîbas I trimestris.

Akûta intoksikâcija ar centrâlas darbîbas preparâtiem un alkoholu; atkarîba no medikamentiem, narkotikâm un alkohola.

Kontrindicçta strauja preparâta lietoðanas pârtraukðana.


Uz augðu

Blakusparâdîbas


Visvairâk un bieþâk sastopamâ CLONAZEPAM blakusparâdîba ir CNS nomâkums. Miegainîbu un nogurumu novçro 50% un ataksiju – 30% pacientu. Vairumâ gadîjumu ðie efekti ir pârejoði un tos novçro pirmajâs ârstçðanas nedçïâs. Uzveðanâs problçmas novçro 25% un pastiprinâtu siekaloðanos - 7% pacientu.

CNS un perifçriskâ nervu sistçma: mentâlas pârmaiòas, nespçks, sastingums, skeleta muskuïu atslâbums, atmiòas un uzmanîbas vâjinâðanâs, galvassâpes, daþreiz – apziòas traucçjumi. Lietojot preparâtu augstâs devâs, îpaði ilgstoði – runas traucçjumi, reibonis, diplopija, nistagms, paradoksâlas reakcijas: psihomotors uzbudinâjums, bezmiegs, agresivitâte, anterogrâdâ amnçzija, nestabila gaita. Reti: hiperaktivitâte, depresija. Atseviðíos gadîjumos – toniski-kloniski krampji.

Kuòìa un zarnu trakts: sausa mute, slikta dûða, anoreksija, diareja, aizcietçjums, pastiprinâta çstgriba, sâpes vçderâ un aknu palielinâðanâs, pastiprinâta siekaloðanâs (îpaði zîdaiòiem un jaunâkâ vecuma bçrniem). Viegla pârejoða transaminâþu un sârmainâs fosfatâzes aktivitâtes palielinâðanâs asinîs.

Elpoðanas sistçma: pastiprinâta bronhu sekrçta veidoðanâs, reti – elpoðanas nomâkums.

Kardiovaskulârâ sistçma: asinsspiediena pazeminâðanâs.

Uroìenitâlâ sistçma: urîna teces traucçjumi, nakts poliûrija, urîna nesaturçðana, urîna aizture. Pavâjinâts libido.

Âda: âdas alerìiskas reakcijas, nespecifiski eritematozi un mezglveida izsitumi, sejas un acu plakstiòu pietûkums, nâtrene, nieze.

Asinsrades traucçjumi: ançmija, leikopçnija, trombocitopçnija un eozinofilija.

Bieþâk blaknes iespçjamas vecâka gadagâjuma slimniekiem.


Uz augðu

Lietoðana


Devas piemçro individuâli. Pieauguðajiem sâkumdeva -1 mg (vecâkiem pacientiem – 0,5 mg) uz nakti 4 dienas. Devu pakâpeniski 2-4 nedçïâs palielina lîdz balstdevai 4-8 mg dienâ, sadalot 2-3 reizes devâs.

Pacientiem pçc 65 g.v., kâ arî nieru un aknu funkciju traucçjumu gadîjumâ, ordinç pusi no pieauguðo devas.

Bçrniem (lîdz 10 g.v. vai ar íermeòa masu lîdz 30 kg) sâkumdeva ir 0,01-0,03 mg/kg íermeòa masas dienâ 2 vai 3 dalîtâs devâs. Devu pakâpeniski ik pçc 3 dienâm palielina par 0,25-0,50 mg lîdz balstdevai 0,1-0,2 mg/kg/dienâ, sadalot 2-3 reizes devâs.

Zâïu forma CLONAZEPAM 2 mg tabletes nav piemçrota lietoðanai bçrniem.

Ârstçðanu pârtraucot, devu pakâpeniski mazina.
Re: Atslâbums
11.03.2007 18:17
...hmmm...viss primitîvais ir ïoti dzîvotspçjîgs...pie tam ja jau pats iet mçrcçties tomâtu mçrcç!!!...
...raugi, brçtliò, pareizi trâpiju...patçvs laikam sita...un puikas sçtâ arî...un sita smagi, ja jau nolçmi kïût par ârstu...nabadziòð...
Re: Atslâbums
12.03.2007 00:44
nu nu
Viòð man vispâr neprasa,kâpçc man vajag,laikam joprojâm domâ,ka depresijai.Jo sâku lietot ðî iemesla dçï,ne galvassâpju.
Lai gan bija aizdomas,ka man ir migrçnas,jo pazîmes ïoti lîdzîgas,tas tomçr tika noraidîts.
Man ir problçmas ar muguru.Parasti jûtu,ka sâpes sâkas no sprandas un sâpçm starp lâpstiòâm un tâlâk risinâs,kâ pie migrçnas.
Tad iedzeru paracitemoli,ibrufo,vçl ïoti stipru tçju,masâþu un imitçju peldçðanu.Ir reizes,kad palîdz tas viss,bet reizçm tas noved lîdz vemðiem un ìîboòiem.Tad pçdçjo,ko pielietoju ir klonis,ceturtdaïu,vai pustableti.Tad jûtu,ka mugura atslâbs,tad pamazâm galvassâpes pâriet.
Tiem,kuriem ir migrçnas zinâs,kâ ir pie lçkmçm,kad ir ar mieru darît visu,lai beigtos mokas.Klonis man palîdz(pa retam ir izòçmumi,kad tomç visu nakti nosçþu izmçìinot visu akal un atkal,jo gulçt nevaru iet,ja galva vçl sâp,jo pamostos ar lielâkâm sâpçm)

puuce
paldies!Paprasîðu dakterei Midokalmu.
Vispâr man daktere neuzdod jautâjumus,kâpçc man vajag kâdas zâles,tikai izraksta recepti.
Re: Atslâbums
12.03.2007 13:21
Nu tâdâ gadîjumâ es ieteiktu palûgt lai ìimenes ârsts iedod nosûtîjumu pie neirologa un koriìç ârstçðanu , jo klonazepâmu tu tieðam lieto daudz par ilgu.
Vai tad nekâdi izmeklçjumi sakarâ ar galvassâpçm arî nav veikti?
Re: Atslâbums
12.03.2007 13:40
jautaaju

Tev zelta daktere... man kaa reiz te paaris nevar dabuut to, ko grib. Buus jaasuuta pie Taveejaas ;-)
nu nu
Re: Atslâbums
12.03.2007 15:24
mûc taèu no tâdas dakteres pa gabalu.es zinu ïoti labi, kâdas izjûtas ir migrçnâm. esmu gulçjusi vemdama pat pâris dienas,...../ labâk neturpinâðu, bet nu neko tâdu gan lietot negribçtu.
grûti jau otram ko ieteikt, bet es risinâjumu atradu vecmilgrâvî Jûras medicînas centrâ / tur ir atseviðís gâju pie dr. Jçgeres Dainas.
Esmu veikusi visas iespçjamâs pârbaudes galvai. Uz turieni devos pati, bez kâdfa norîkojuma, bet turpmâkâ darbîba notika "caur ìimenes ârstu" / Jçgere rakstîja ìimenes ârstam zîmes, uz kâdâm pârbaudçm mani jânosûta / ateikuma gadîjumâ, lai to pamatojot rakstiski. nekâdu problçmu, sareþìîjumu nebija / saòçmu visus norîkojumus, jo tomçr tos pieprasîja neiroloìijas nodaïas vadîtâja.
Lai veicâs, bet nu prasi taèu ârstam visas neskaidrîbas!
nu nu
Re: Atslâbums
12.03.2007 15:29
.... tur ir atseviðís
nu nu
Re: Atslâbums
12.03.2007 15:34
.... galvasâpju centrs / kâpçc nerakstâs ðie vârdi???
Re: Atslâbums
12.03.2007 16:26
Kaa tas ir nerakstaas vaardi...
nu nu
Re: Atslâbums
12.03.2007 16:53
"galvassâpju centrs"???
nu nu
Re: Atslâbums
12.03.2007 16:54
< galvassâpju centrs>
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 21?
Ziņa: