fibrogastroskopija...

Aizsāka dii 

Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:21
Bija peetiijums par virsmas anesteeziju beerniem pirms im injekcijaam. starpiibu beernu bljaushanas biezhumaa neatklaaja ;-)

bet jaa, rauj pilniigi un histeeriski... un taa kaa ieprieksh jau nevar paredzeet kursh to dariis un kursh ne, vieglaak visus noleemeet. bet varbuut ka vinjiem veel kaada fishka ir...
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:26
Noela

Es saprotu ka tiek domaats pie taa lai visus mediciiniskos izmekleejumus, it iipashi ginekologhiskos, urologhiskos un proktologhiskos veiktu pilnaa narkozee...
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:31
Bet vai tieðâm tâ narkoze ir obligâts pasâkums tai Gastro???
Piemçram ku! tieðâm nebûs izvçles?
kaut kâ negribas ticçt tam.
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:33
Arî pie zobârsta es vienmçr saku, lai man ðpricç mazâk vai neðpricç nemaz. Nu kâ man riebjas tâ nomirusî galva pçc tam. Tas ir kaut kas daudz grûtâk pacieðams.
Sanâk, ka cilvçks bailçs no sâpçm, ir gatavs paciest vçl visu ko vairâk.
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:41
Narkoze nekad nav obligaats pasaakums. Lai to veiktu jaaparaksta speciaala piekrishana. Neparakstiisi un narkozi Tev neveiks.
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 11:59
Nu tad jau ku! nav ko satraukties :)
Tas jau ir normâli, ka vienam vajag ar narkozi, otram bez.
Man personîgi arî ir ïoti izteikts vemðanas reflekss, un pie vemðanas es païubomu ìibstu, tad nu nafig ir jâmocas gan man, gan dakterim. Es labâk dodu priekðroku pçcnarkozes stâvoklim! :)
nu kaut kâ tâ...
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 12:18
Nu redzeesim, doki jau tiesiigi atteikties ja nenotiek pa vinju praatam... Taa kaa ja vinji teiks lai citaadaak vaacos prom tad iespeejams ka piekritiishu bet tas atkariigs no taa kaads man buus nastrojs 20 juunijaa. Ja kaujiniecisks tad pasuutiishu nak... ir dafiga vietas kur to dariit un kur vispaareeja anesteezija pat netiek piedaavaata...
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 12:21
Ku! Es ieðu pirmâ!!!! :)~
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 12:25
dii

Nu tad uzraksti atskaiti :)
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 12:43
ku!
Oki doki!
kaut kad maija sâkumâ aizieðu, ja tieðâm nedçïas laikâ no telefona zvana varçs tikt ;)
klaudija
Re: fibrogastroskopija...
18.04.2007 15:45
man patîk Arsâ iedot ieraut kokèiku un aidâ,nekâdas anestçzijas
aste
Re: fibrogastroskopija...
13.10.2010 20:09
man ari stav atkal prieksha shi proceduura Gastro centrā. paceelu vecos papiirus augshaa. man ir pielietota medikācija ar Midazolam 5mg un kaklā pūšamais Lidocaīns, otrreiz ir šprice ar Midazolam 2,5mg un Lidokaīns kaklā.
Kas tā ir par narkozi? Stipra skaitās??? Tā ir tāda riktīga vispārējā anestēzija vai tāda viegla narkozīte???
Iepriekšējās reizēs, kad taisīja, biju apdullusi, bet nekādā ziņā ne atslēgusies, kā te citi stāsta...
Bez šproces ne pa kam neļaušu sevī bāzt to baiso trubu.
aste
Re: fibrogastroskopija...
13.10.2010 20:12
Es vienreiz taisīju ARSĀ ar " koteilīti", tas bija vāks..Vemstījos un raustījos. No tā kočuka ne silts, ne auksts.
Re: fibrogastroskopija...
13.10.2010 20:19
midazolam nav nekāda narkoze, bet vnk "nervu zāles" (benzodiazepīns), kas relaksē muskuļus un nomierina. to lieto pirms šitādām manipilācijām, arī kā miega līdzekli, ja citi maigāki neder. šaubos, vai ar viņu var pilnībā gulēt, ja ap cilvēku ņemas ar trubām.
aste
Re: fibrogastroskopija...
13.10.2010 21:33
Runcene, tur jau tā lieta. ka lasu un brīnos, par kādā narkozēm te spriedelē, vienmēr taisot iekš gastro fibrogastroskopiju, NEKAD neesmu bijusi atslēgusies, visu dzirdēju, tikai galva kā riktīgi pālī. nekada vemšana pēc tam ar nav bijusi, ne arī īpaša atiešana..
NESPĒJU aptvert, kā var ļaut sevī bāzt trubu bez šādas špricītes
Re: fibrogastroskopija...
14.10.2010 19:45
Ja fibrogastroskopija ir tā pati "kobra", tad no savas nesenās pieredzes varu teikt- tas nu gan nav pasākums, kur būtu nepieciešama narkoze. Pirms "rīšanas" (jo nerij taču!) rīkles galam kaut ko uzpūš, tad ieliek starp zobiem tādu munštuku un tūlīt ārsts ar garum garu caurulīti sāk darboties. Nekāda rīstīšanās un vemšana, ko jūs! Tas notiek ātri, var skatīties savu kuņģi, ja vēlas, es nevēlējos. Pēc tam gan tāds kā kunkulis kaklā, bet pēc pusstundas viss Ok.
Ja tas ir kaut kas cits, tad cits.
sakne(īstā)
Re: fibrogastroskopija...
15.10.2010 09:44
aste Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene, tur jau tā lieta. ka lasu un brīnos,
> par kādā narkozēm te spriedelē, vienmēr
> taisot iekš gastro fibrogastroskopiju, NEKAD
> neesmu bijusi atslēgusies, visu dzirdēju, tikai
> galva kā riktīgi pālī. nekada vemšana pēc
> tam ar nav bijusi, ne arī īpaša atiešana..
> NESPĒJU aptvert, kā var ļaut sevī bāzt trubu
> bez šādas špricītes

----------------------------
Ak, Kungs, cik gļēvi esam! Kuņģa problēmas man ir jau no studiju gadiem, gastroskopija ir bijusi n-tās reizes...nu nekā TĀDA tur nav, nedaudz pacietības un viss. Tad jau pie zobārsta ir nepatīkamākas izjūtas.:)
aste
Re: fibrogastroskopija...
15.10.2010 17:28
NESAPROTU, kpc gan man būtu kaut kas jāpacieš, ja varu neciest? Jā, man arī ir problēmas no seniem laikiem, bet kpc man ļaut sevī bāzt trubu un mocīties, ja varu to izdarīt komfortabli? :)))) Tas jau ir arhaisms :)

salidzinat ar zobarstu , gastroskopiju ir galīgi garām. Zobārsta apmeklējums man nesagada nekadas raizes, nekad neesmu no tā daktera baidījusies un tur ari ir anestēzija :) man dzīvē ir pieteikami dauz citu pārdzīvojumu n ciešanu, lai es vēl ļautu sevi pakaļaut tādām mocībām.
Re: fibrogastroskopija...
29.11.2010 11:08
Iztaisīju nupat kobru, biju salasijies šausmu stāstus utt., īstenībā sīkums nedaudz parīstijos, procedūra ilga kādas 3 min. un gatavs nekādu problēmu. Par kaut kādu narkozi runāt vispar smieklīgi!
Skatos te visiiem bijusi si fibrogastroskopija...man driz bus pienemsana uz so fibrogastroskopiju...vai kads zin kada sajuta ir kad baz to trubu rikle ..labak ir ar vai bez atvieglinatam zalem kas iemidzina?:(
Re: fibrogastroskopija...
16.01.2014 18:57
be healthy:)

Nav nopietna pamata bailoties. Pati esmu 3 reiz bijusi uz so proceduru un bez kadas narkozes. Neteiksu, ka bija patikami, bet nav ari neizturami.
Re: fibrogastroskopija...
17.01.2014 12:52
Nepiekrist klīniskai apsekošanai ar studentu (zinātniskais darbs). Ilgi, mokoši un pārāk daudz vietās kunģī ņem paraugus. Vairs nepiekrītu.. Kaut gan bija lētāk.Lai meklē mazohistus, kuriem tas sagādā baudu:)
Ja ir bailes tad labāk ar īslaicīgu atslēģšanu. Bet tad kādu laiku jārēķinās ar "dullu" galvu. Mašīnu nevar vadīt arī uzreiz.Tas atkarīgs no cilvēka jūtības un nervu sistēmas.
Lai veicas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 16?
Ziņa: