ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ

Aizsāka latviete 

plants no cita PC
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 22:13
Jâdomâ, ka mûsu valstî politiíi un valdîba ir tieði tâdi, kâ mçs visi pârçjie. nav viòi no Mçness nokrituði. Bet gribçtos, lai prezidents ir neatkarîgs un grûti iespaidojams.
Ja kâds frizieris plâno kïût par kâdas valsts vadîtâju, tad gan vajadzçtu atteikties no dzeramnaudâm, vai vismaz maksât no tâm nodokïus.
"par kuru saadu vai taadu iemeslu deel pasuutiitaajs man maksaa kepaa, tad nejuutos negodiiga to sanemot".

pareizi, saòemt tu drîksti un viss ir kârtîbâ, ja tu no ðîs summas neaizmirsti likumâ noteiktajâ termiòâ nomaksât arî nodokïus. likumdoðana, vismaz uz nodokïu nomaksu ir ïoti detalizçta. ir divas iespçjas:
1) par tevi nomaksâ nodokïus un tu saòem summu bez nodokïiem;
2) tev samaksâ visu summu un tu pati no tâs nomaksâ nodokïus. ðie ir dajebkâdi tavi kreisie ienâkumi, kurus tu drîksti legalizçt, nomaksâjot nodokïus.

meistaram taèu arî visi dod naudu tikai aiz pateicîbas, par to, ka remonts ir paveikts.

skaidrs, ka izteiktâ inflâcija, korupcija un pateicîbas ir posttotalitâras valsts sindromi, kurus teorçtiski laika gaitâ vajadzçtu maksimâli ierobeþot un novçrst. neviens taèu nepârmet íirurgam, kurð kaut kad saòçma oficiâlo 200 latu aldziòu, ka jams pieòem pateicîbas. citâdi manâ skatîjumâ ir ar zelta rokâm - kas naturâli krâpa gan valsti, gan izspieda naudu no pacientiem, gan arî zatleru, kuram alga ir pietiekami liela uz parasto mediíu fona un kuram kâ iestâdes vadîtâjam ir pieejami daudz un daþâdi bonusi. kâ nekâ tâ ir valsts slimnîca, nevis zatlera privâtprakse.
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 22:19
es goda vaards neticu, ka kaads no shejienieshiem taa nu diegtu nodokljus maksaat ;-)
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 22:21
atnaak pie manis annina un teic: klau, uztaisi man, luudzu fiksi vienu taadu lietinu, riit mammai dzubilis. gribas paarsteigt..

un uztaisaam mees ar anninu to lietu, un vina man par teereeto laiku noliek sokolaadi un pieciiti..

es, likumaa paredzeetajos terminos dodos uz vid, un paarskaitu valsts budzetaa...

nee, nu man naak smieklis..
Nemt naudu tas nav likumigi, un tas ir stulbi, ka mums ta ir norma. Es nesaku, ka tapec arsti ir noziedzinieki un tie jaliek cietumos. Bet ja cilvekam ir goda sajuta augstakais vins priecaties, ka var nemt un nav jasez, bet ne jau but tik naglam, lai ietu par prezidentu. Nu nav ta nevainojama reputacija, kas nepieciesama prezidentam. P.S. dzeramnauda nav tas pats, kas honorari, it seviski Zatlera gadijuma, kad vins ir amatpersona. Un kapec Zaleram pec dekleracijas nekas nepieder, viss noteikti parakstits sievai - kas nav vainigs nav bailigs...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 22:28
dzeramnauda ir maksa apkalpojoshajam personaalam par darbu, kursh manupraat paveikts labi... taapat kaa aarstu pateiciibas... summa cita... kaut gan paarreekjinot % no pakalpojuma cenas pat % vareetu izraadiities liidziigi...
Fi, tur runa negaja par sokoladem (par tadam davanam, gan nav jaatskaitas) un pat par 5 ls ne, bet gan par 1000ls menesi. Problema jau tur, ja Zatlera izpratne ta ir norma, tad, kur garantija tam,ka lidzigos gadijumos politika vins nerikosies tapat, vai ari pievers acis uz citiem kas rikojas negodigi. Ka vins vares kadu apsudzet negodiga riciba vai korupcija, ja pats nav tirs. Tautas partijai tiesi vajag tadu cilveku, jo ar tadu var manipulet.
Re: Ke
24.05.2007 22:33
runa negaaja nekur.. es tikai atbildeeju gh uz vina ieteikumu..
Fi,
ja Tev Anniòa iedod 5 latus, tev nodokïi nebûs jâmaksâ. Ir noteikts gada apliekamais minimums tb kaut kâda summa, virs kuras jâsâk maksât nodokïi. Tâtad, ja tas ir vienreizçjs gadîjums - tad tçrç tos savus 5 latus griezdamâs, arî ja vçl kâdreiz kâds par kaut ko tev iedos 5 latus (btw kâpçc tik lçti òem?), vari dzîvot mierîgi.

bet ja tev pirmdien atnâk anniòa, treðdien zinucis, piektdien aijucis, svçtdien mammucis, un katra atstâj pa 5 latiòiem, un tâdçjâdi tavi ienâkumi sasniedz summu, no kuras jau jâsâk maksât nodokïi - tev tas ir jâdara.

p.s. runa neiet, a smieklis nâk ? :D
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 22:52
...vells, kâ teitan òemas...
...par Endziòu...esot goda vîrs...pie tam, neko daudz vairâk par to, kas viòam jau ir, viòam pçc prezidentûras laika beigâm nevajadzçs...jau apstâklis, kurð liecina par labu Endziòam...:)
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
24.05.2007 23:11
ja darba deveejs/pasuutiitaajs pats par mani nodoklus nenomakssa, es jau nu nevilksos ne uz kaadu vid-u ne ar apliekamo minimumu, ne ar desmit apliekamajiem minimumiem.. veelreiz jaateic, ka tik godiiga es neesmu, lai veel to probleemu sev uz galvas..

annina bija simbolisks piemeers..



Edited 1 time(s). Last edit at 24.05.2007 23:13 by Fi.
Sabiedrîba par atklâtîbu "Delna" vçrsusies Korupcijas novçrðanas un apkaroðanas birojâ (KNAB) un Valsts ieòçmumu dienestâ (VID), lûdzot izskaidrot, kâdos gadîjumos bûtu pamats Koalîcijas izvirzîto Valsts prezidenta amata kandidâtu Valdi Zatleru saukt pie kriminâlatbildîbas par maksâjumu un citu labumu pieòemðanu no pacientiem.

Saskaòâ ar spçkâ esoðajiem likumiem valsts amatpersonai ir jâdeklarç visi ienâkumi un ar profesionâlo darbîbu saistîtâ atlîdzîba jâapliek ar nodokli, teikts "Delnas" paziòojumâ. Kâ arî dâvanu pieòemðana ierobeþota lîdz minimâlâs mçneðalgas apjomam un amatpersona nedrîkst pieòemt lçmumus par dâvinâtâju.

Sabiedrîba par atklâtîbu "Delna" lûdz KNAB skaidrojumu par to, kâdi ir normatîvajos aktos ietvertie kritçriji, kas nosaka vai ârsts, vienlaikus valsts amatpersona var pieòemt maksâjumus un citus labumus no slimnîcas pacientiem. KNAB skaidrojums ir nepiecieðams, lai secinâtu, vai prezidenta amata kandidâts Valdis Zatlers, saòemot maksâjumus un citus labumus no slimnîcas pacientiem, ir pârkâpis likumu "Par intereðu konflikta novçrðanu valsts amatpersonu darbîbâ" un ir saucams pie kriminâlatbildîbas, teikts izplatîtajâ paziòojumâ.

Gadîjumos, ja Zatlers kâ ârsts no pacienta ir pieòçmis dâvanas, kas viena gada laikâ pârsniedza minimâlo mçneðalgu, pieòçmis mazâku dâvanu par minimâlo mçneðalgu, taèu divu gadu laika posmâ pirms vai pçc dâvinâjuma ir pieòçmis administratîvos aktus attiecîbâ uz dâvinâtâju vai tâ interesçs, vai pieòçmis kâ slimnîcas vadîtâjs, proti, amatpersona – ir pârkâpts likums.
========
delfi.lv
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 04:26
,,, Wrote:
-------------------------------------------------------
> es goda vaards neticu, ka kaads no shejienieshiem
> taa nu diegtu nodokljus maksaat ;-)

un cik no ðejienieðiem diegtu par prezidentu kandidçt? Prezidentam tomçr bûtu jâbût paraugam, nevis tikpat ðtruntîgâm kâ vairums. ad jau tieðâm labâk tanti Maòu, kas ielu kârtîgi katru dienu slauka un kukuïus neòem - kaut vai tâpçc, ka neviens nedod :P
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 04:42
Labs arguments- Endziòam jau daudz neko vairs nevajag... :))
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 05:35
vispaar tas nebija praata darbs Zatleram sho piedaavaaju pienjemt... bet nu kuram galvinja nesagrieztos no taada piedaavaajuma... otrreiz muuzhaa jau vairs nepiedaavaas...

a tagad- tik panjems un uzmetiis...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 05:57
mjâa... nez vai neatradîsies arî kâda Zatlera atraidîta jaunkundze, kas paziòos par viòa amorâlo dzîvesveidu...:) nez vai neatradîsies ar kâda vientuïâ mâte, kas centîsies pierâdît, ka Zatlers ir viòas bçrna tçvs?...:)) Politika ir bija un bûs ïoti netîra un negodîga padarîðana, nez vai kâds no esoðajiem politiíiem ir balts un pûkains kâ nevainîgs jçriòð? Un ja kâds arî tâds iesâkumâ ir - tad âtri vien viòð top "poltikai piemçrots". Tâpçc mani maíenît izbrîna ðitâ tautas òemðanâs ap Zatleru.
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 06:03
kâpçc Tevi neizbrîna fakts, ka Z. vispâr piekrita ??
Tas arî kaut ko liecina par ðo personîbu...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 06:10
Odziò, kas tur ko brînîties - "boïðomu korobïu - boïðoje plavaòije" Vot, ja mans alkoholiskais kaimiòmâjas iemîtnieks bûtu izvirzîts un vçl arî piekritis, tad gan es brînîtos.:))
Patiesîbâ jau jebkura cilvçka ( lai kas arî viòð nebûtu ) piekriðana kïût par valsts prezidentu kaut ko liecina par viòa personîbu.
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 06:43
haizivs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Politika ir bija un bûs
> ïoti netîra un negodîga padarîðana, nez vai kâds
> no esoðajiem politiíiem ir balts un pûkains kâ
> nevainîgs jçriòð? Un ja kâds arî tâds iesâkumâ ir
> - tad âtri vien viòð top "poltikai piemçrots".
> Tâpçc mani maíenît izbrîna ðitâ tautas òemðanâs ap
> Zatleru.

Pie tâ, ka saeimâ sçþ visâdi íçmi, sen esam pieraduði, bet "prezidenta standartu" VVF tomçr bûtiski paaugstinâja. VVF arî sava uts - proamerikâniska nosliece, tomçr ïoti daudz cienîjamu îpaðîbu un spçja godam pârstâvçt valsti. Zatlers varbût var labi saoperçt traumçtu kâju, bet neticu, ka kko jçdz no diplomâtiskâs etiíetes...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 06:54
vienalga brînos- tâ ir atteikðanâs no profesijas uz kuru iets visu lîdzðinçjo dzîvi...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 06:58
oga,
a profesija vinam viss, kas saja valsti iespejams, jau sasniegts, jamekle citi rotallaukumi, lai dzive neliktos vienmula!
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 08:14
Starp citu, nekur nedzirdçju, lai kâds teiktu, ka viòð ir slits ârsts. Personîgi mani ïoti patîkami pârsteidz lietu kârtîba traumâs. Cik atceros, ârsta profesija esot tâ, kur jâmâcâs visu mûþu, tâ ka griestu sasniegðana it kâ nedraud. Krieviem ir paruna, ka labâk bût par muðas galvu, ne ziloòa pakaïu. Droði vien kâ ârsts viòð varçtu sasniegt zvaigznes. Bet kâ prezidents... diez vai ïaus. Ir visas iespçjas viòam parâdît, kur tad ir tie viòa griesti
Visi zin , ka visi âsrsti òem un nemaksâ nodokïus, atkârtoju visi.
Visi saprot , ka tas ir sliktti.
KO tagad visus ârstus cietumâ ?
Vai tikai tos , kuri mums nepatîk ?
Vai tikai tie, kas par kaut ko skaïi sâk runât ?
Piekrîtu, ka Zatleru par prezidentu likt nevajag, jo ja cilvçks var pateik, nodokïus samaksât nevaru, jo neskaitîju, tad tas ir pilnîgs murgs, tad jau jebkurð nodokïu nemakâtâjs tâ var pateikt.
No otras puses nekur pasaulç neviens nodokïus neprasa taksistiem, oficiantiem, frizieriem no dzeramnaudâm, kautgan arî visi zin, ka tâs bieþi ir lielâkas par algâm.
Bet arî tas nav risinâjums, ka tâ notiek un jebkuram ârstam, kas atver muti uzreiz atrod tantiòu, kas naudu devusi un KNABS uzreiz klât.
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 09:27
Moljeram var tikai piekrist. Ðajâ gadîjumâ atrastâ tantiòa izrâdîjusies diplomâta Teikmaòa mâte, kurai problçmas ar mentâlo stâvokli ( cienîjamo gadu dçï), un kâ izrâdâs krietni melojusi, jo neesot dakteris paticis .
Labu ârstu par sûdîgu politíi var ptaisît daþu dienu laikâ, normâlu cilvçku par KNAB upuri un tiesâjamu subjektu var pataisît tikpat âtri - tikai tantiòa jâatrod.
Jâ, nu nevajag jau Zatleru par prezidentu, nevajag...
ÐODIENAS VID PAZIÒOJUMS
Dâvinâjumi ârstiem nav jâdeklarç un jâapliek ar nodokli, jo viòi nevienâ normatîvajâ aktâ nav definâti
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 09:36
vaj tu re kâ. Nauda arî var skaitîties kâ dâvinâjums jeb tas attiecîgi jânoformç kâ dâvinâjums? :)
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 09:37
visiem zinâms arî tas, ka VID ïoti cieði ar oranþajiem sadarbojas, lai neteiktu, ka tie paði vçþi vien ir... ;)
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 09:44
es gribu algu kaa daavinaajumu noformeet...
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 09:47
laba doma :D
Re: ZATLERS ATZÎSTAS, KA ÒEMIS NAUDU APLOKSNÇ
25.05.2007 12:29
Dâvinâjumu vai dividentes.
Tak neviens nestrîdâs ne par dakteriem, ne par taksistiem. Runa iet par prezidentu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 17?
Ziņa: