Sāp mugura

Aizsāka Pika 

Sāp mugura
06.04.2010 07:22
Hei.
varbūt kāds var ko ieteikt, pēdējās nedēļas laikā ik pa brīdim sāp mugura, itkā jau labu laiku šad tad iesāpās, ja ilgi sēžu vai kas tml. sāku vingrot, itkā pārgāja, bet kā jau teicu pēdējā nedēļa riktīgi sāp, šodien pat ir tā, ka kad esmu guļus stāvoklī nesāp, bet tiklīdz pieceļos un eju ta sāp, sāp vidukļa rajonā kādi 5-8cm. ari sēžot mazāk sāp, bet vot tas ka eju ta arprats.... ko varētu pasmērēt vai ko vēl varētu izdarīt lai sāpes mitētos?
paldies
Re: Sāp mugura
06.04.2010 13:14
Smērēšana tādās rizēs ir kā mironim plāksteris... Ibuprofenu (Ibumetīnu) 3 reiz dienā pa 200 mg. Vitamīnu B (Multi-B strong) pa pustabletei kopā ar ibuprofēnu un glikozamīnu UltraGel atbilstoši instrukcijai katru dienu + Calcigran pa tabletei dienā (sākumā var arī dias pa dienu)... Varētu būt, ka nedēļas laikā pāries. Ja kādu nedēļu nesāp tad ibuprofēnu var vairs nelietot un B vitamīnu samazināt līdz pustabletei dienā. UltraGel gan atcelt nevajadzētu... Jāsaprot ir tas, ka sāpju cēlonis ir kaulu un skrimšļu barības vielu trūkums un kaut kādas smērītes ir tikai acu aizmālēšanai...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sāp mugura
07.04.2010 11:49
Ar smērītēm utt. noņem sāpes uz laiku, bet tās neārstē sāpju cēloni.
Re: Sāp mugura
07.04.2010 14:39
Iesaku konsultēties ar ārstu, aiziet pie masiere un vispār lieliski noder peldēšana baseinā, jo tā atslogo muguras muskuļu un nostiprina tos, jo, ja nestiprina muskuļus, tad tie paliek vāji un netur mugurkaulu.

Ilze
tuk
Re: Sāp mugura
07.04.2010 15:19
Pirms masāžām apmeklē ārstu. Pieredze- mammai sāpēja mugura, it kā ar nazi dūra, mazpilsētas ārsti nosūtīja uz masāžām. Neesmu mediķis un netīšām uzzināju, ka ir ārsts, kas specializējas tikai uz mugurkauliem (esmu jau aizmirsusi, kā sauc). Aizvedu mammu pie šāda speciālista, kurš pēc rengeniem teica, ja viņa būtu aizgājusi uz masāžām, tad paliktu paralizēta visu atlikušo mūžu, jo problēma bija ar diskiem.
Re: Sāp mugura
29.04.2010 13:38
Un kā tad tika galā ar tiem diskiem?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 13?
Ziņa: