Hroniska deformējoša bronhīta aina.

Aizsāka wille 

Hroniska deformējoša bronhīta aina.
10.04.2010 10:29
Vai var būt šāds slēdziens ja klepus nav vispār?
Man tā ir baigi dur ja elpo, un ja šķauda var apkakāties no dūriena pakrūtī .Smieties arī grūti.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
20.02.2013 11:53
Dzimums,vecums, augums/svars???? Cik ilgi ar šo diagnozi slimojam? Vai ir alerģiskas saslimšanas? Vai ir bijusi bronhiālā astma? Neko nezinot par pacientu,neko lādzīgu nevaru pateikt.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
11.04.2013 18:32
Mazdakteri,
man arī ir "Hroniska deformejoša bronhita aina"....... (rentgena rezultāti) ĢĀ apgalvo, ka tas neko nenozīmējot (es gan viņai pēdējā laikā pārāk neuzticos).. saka, ka kādreiz slimots ar bronhītu. mamma neatceras, ka man būtu bijis bronhīts (viņai gan ir slikta atmiņa). kādus 7 gadus nebija taisīts rentgens, bet iepriekšējie rentgeni neko tādu neuzrādīja. kaut kad bērnībā bija garais klepus, bet tik ātri no tā izārstējos (1-2 ned laikā), ka nez vai tas bija bronhīts.

māsai ir iedzimta nosliece uz bronhītu (reiz slimoja 3 mēn ar bronhītu). un vecmammai bronhiālā astma.
man sūdzību nav, tā ka laikam jau neko tas nenozīmē.

manas izteiktākās sūdzības ir tas, ka ir nogurums un temp 37,1 ļoti bieži (praktiski visu laiku) un pašsajūta it kā nedaudz būtu apslimusi (vai it kā tūlīt tūlīt apslimšu) un slikta atmiņa :(
ir helico,
pārslimota akūta toksoplazma un aizdomas par to, ka ir hroniskā toksoplazmas forma (gaidu rindā pie infektaloga).
vismaz reizi gadā ir herpe,
slimots arī ar epšteina bāra un vēl kaudzīti infekcijas slimību :(
tonsilits (ēdu daudz ķiplokus, tad angīnu nav)
hroniski nedaudz palielināti visi limfmezgli

trakākais, ka man parasti iztrūkst kāds būtisks simptoms - piem., pie urīnpūšļa infekcijas nav sāpes čurājot vai slimojot ar vienu pasmagu infekcijas slimību man temp bija tik 37,4 - piektais ārsts tik atklāja, kas par slimību - ielika uzreiz slimnīcā :D

ĢĀ attieksme ir ka tas viss ok. patiesībā visas šīs lietas, kas te sarakstītas, ir atklātas tikai un vienīgi pateicoties tam, ka tā bija mana pašas iniciatīva un es pati lūdzu nosūtījumus uz analīzēm vai speciālistiem un vēlāk rādīju citu ārstu rekomendācijas.

p.s. pierakstījos jau uz iepazīšanās vizīti pie jaunās ĢĀ. gribētos lielāku ieinteresētību no ārsta puses saņemt :) apnika jau slimot :(



Edited 1 time(s). Last edit at 11.04.2013 18:45 by laimīte.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
13.04.2013 10:37
Atvainojos,ka tik ilgi neatbildēju. Spēkus un laiku atņem karojošie "speciālisti", kas uzskata sevi par Guru visu slimību ārstēšanā un pastāvīgi uzbrūk cilvēkiem,kas vēl Dr.lv kaut ko mēģina darīt.Balstoties uz šodienas medicīnas praksi.
Vēl vajadzētu pieminēt dzimumu,vecumu, augumu/svara attiecības.Vieglāk analizēt.
Pieminētās slimības ir visai nopietnas. Sevišķi ja ir hroniska forma.
Viņas var ietekmēt arī bronhu stāvokli.Pie šīs diagnozes ( destruktīvais bronhīts) vajadzētu būt sliktai elpai un rīta klepum un krēpām. Ja tas tā nav, tad tas jau ir labāk.
Specifiski preperāti pret herpes un citiem šīs grupas vīrusiem,cik man zināms, nav.Es celtu imunitāti ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Stiprinātu saistaudus,gļotādas.Vienīgais,ko vajadzētu precizēt pie infekcionistiem un alegologiemir, vai šīs saslimšanas nepieder pie auto imūno slimību grupas. Šodienas jaunākās medicīnas nostādnes šīm slimībām nezinu.Tad imunitāti celt neiesaka.
Es ietu pie infektologiem viennozīmīgi.
Lai veiksme,izturība un cerība.



Edited 2 time(s). Last edit at 13.04.2013 10:53 by Mazdakteris1.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
13.04.2013 15:30
siev., 30.g. 172 cm, 60 kg.

vispār man arī reizēm ir ienācis prātā, ka varbūt būtu bīstami man pacelt imunitāti, tad tā sāks cīnīties pret hroniskajām vainām :D .....vispār esmu kaudzēm lietojusi visādus līdzekļus, arī pa tādiem ilgākiem 2 mēn kursiem - citrosept, wobenzim, ehenaceju 100 mg, 2 mēn ķīploku kursu 2x dienā, ķiploku tabletes, pat kurkumu (antibakteriāls), kumelītes, klinģerītes, medu, ingveru utt utt.. nekas nav palīdzējis :( man šķiet, ka es esmu izmantojusi visus plaši pazīstamos līdzekļus. bet tas vispār neko nepalīdzēja :(

no rītiem elpa ir briesmīga (helico tur noteikti vainīgs). klepus nav. tik kaudze gļotu aizdegunē pa nakti sakrājušās :( pa dienu mazāk tās gļotas izdalās. mana ĢĀ pateica, ka tas plaušu rentgens neko nenozīmē. viņa gan pat neuzprasīja, vai man klepus ir :D ...tāpēc man arī nav ticības viņai :(

ko nozīmē stiprināt saistaudus, gļotādas? es nesen izturēju 2 mēn kursu - uz nakti pilināju smiltsērkšķu eļļu degunā - ir labāk :) (tikko noliku atkal pie gultas, lai atcerētos, ka vajag turpināt lietot, ja reiz palīdzēja :) kaut kur forumos šo metodi izlasīju :))

imunaloģe ieinteresējās, ka tik bieži slimoju ar herpes vīrusu - kkur 2x gadā. tad viņa izrakstīja cikloferonu. saka, ka palīdzot pret herpi :)
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
13.04.2013 16:21
Cik es saprotu,cikloferons ceļ imunitāti.
Asins vadu sieniņu stiprinoši preperāti,manā izpratnē varētu palīdzēt arī bronhu sieniņu nostiprināšanai.(Askorutīns,kastaņa preperāti kalcija glukonāts u.c.). Arī halogēni (haizivju skrimšļi).
Tas lai piebremzētu bronhu deformāciju.Bet tā ir tikai palīgterāpija.
Sievietēm kaļķu preperāti (Calcii gluconici) vispār ir ieteicami.
Ķiploki,citrosept,klinģerītes ir tīri antibakteriāli preperāti.Ar tiem pārāk aizrauties nevajadzētu. Sevišķi citrosept un ķiploki.Tie varētu kairināt kuņģa-zarnu sistēmu. Kaitēt aknu audiem.Arī kuņģa-zarnu sistēma un aknas ir imunitātes kopuma sastāvdaļa.Sitot nost infekciju zarnās vienmēr tiek nogalināta arī normālā zarnu flora, kas ražo B grupas vitamīnus.B grupas vitamīni atbild par daudzām norisēm.Piemēram B6 atbild par olbaltum vielu ražošanu.Olbaltums ir celtniecības materiāls.No tā (olbaltumvielām) veidojas arī aizsargsistēmas šūnas.
Ģimenes ārstu , uz to brīdi , laikam uztrauca kaut kas cits.Jo tikai viņa redz kopainu.Mētāties ar ārstiem, kas pārzin jūsu kaites nevajadzētu. Bet sadarboties ar infekcionistiem un imunologiem vajag.Man liekas,ka mazais svars var tikai kaitēt.Lai iegūtu tik mazu svaru ir no kaut kā jāatsakās.Par to der padomāt.
Lai veiksme un veselība.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
13.04.2013 22:18
paldies :)

tik komentāru par svaru īsti nesapratu :D kad slimoju ar to toksikoplazmozi, tad pēkšņi notievēju un 5 gadus nekādīgi nevarēju uzbaroties (pašai likās, ka esmu par tievu un arī visi apkārtējie to nemitīgi komentēja), bet nu pirms gada kaut kā negaidot pieņēmos svarā - tagad ir 60 kg. esmu beidzot apmierināta ar savu svaru :) arī tagad vairāk vienkārši nevaru ieēst, tad smaguma sajūta sākas.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
13.04.2013 23:00
Ja ģimenes ārsts svarā neko sliktu nesaskata, tad ir ok.
Es tomēr atrastu laiku un līdzekļus lai parunātu ar dietologu.Ja mūsdienās tādu speciālistu izdotos atrast.Tas būtu svētīgi.
Lai miers un sapratne.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
14.04.2013 00:22
šoreiz ar dietalogu tam nebūs sakara. ja es varētu vairāk ieēst (nebūtu smaguma sajūta), tad arī uzreiz uzbarotos :) tievāka esmu palikusi tik kopš problēmas ar gremošanu.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
14.04.2013 14:24
Cienītā, cenšaties tomēr ieklausīties speciālista teiktajā.Neiet runa par vairāk/mazāk ieēst. Iet runa,ka pie noteiktām vainām un svara deficīta,kaut arī maza, ir jāievēro daži ēšanas noteikumi. Tos var pateikt tikai dietologs kopā ar ģimenes ārstu.
Tas padoms tika dots priekš cilvēkiem, kas ir norūpējušies par savu veselību un meklē visas iespējas sev palīdzēt.
Var neiet pie dietologa .Var neiet pie gastroenterologa arī.Tā ir jūsu brīva izvēle.
Atrodoties" aiz ekrāna" vairāk neko nevaru ieteikt.
Veselību un sapratni!



Edited 1 time(s). Last edit at 15.04.2013 08:53 by Mazdakteris1.
Re: Hroniska deformējoša bronhīta aina.
14.04.2013 19:07
paldies par ieteikumiem. novērtēju :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 5?
Ziņa: