Mugurkauls

Aizsāka Fiona 

Mugurkauls
09.11.2010 10:15
Sveicināti,

Saņēmu MR mugurkaulam, neirologs tā īsti neko neizskaidroja, steidzās, lika iet pie cita mugurkaula speciālista, kas speciālists mugurkaula ķirurģijā, bet ir lietas, kas palikušas neskaidras, protams, gribu zināt tagad nevis, kad tikšu pie lielā speciālista :)

Kas ir plātnīšu Šmorla trūce? Ir arī diska trūce ierakstīta, bet vēl ir Šmorla trūces, nesaprotu kāda atšķirība.

Tad ir tādas 2 lietas:

1. Th7-Th8 līmenī starpskriemeļu disks protruzē dorzāli-centrāli un kreisā pusē paramediāli, kompresē durālo maisu no priekšpuses, kā arī ietekmē muguras smadzenes.

2. Muguras smadzenēs kakla, krūšu daļā centrāls dobums (sirings) ar nelielu paplašinājumu C5-C6 līmenī.
Re: Mugurkauls
09.11.2010 11:20
Diska trūce - ir plīsis disks, šmorļa - ieplīsis vai ieplaisājis. Viss atkarīgs no sāpju lieluma un kāju vai roku klausīšanas, t.i. vai būs vajadzīga operācija vai varēs iztikt ar ārstniecisko fizkūltūru!
Fiona
Re: Mugurkauls
09.11.2010 13:55
Papildot savu jautājumu.. Kādas ir atsauksmes par Dr. Egilu Strausu?
Re: Mugurkauls
09.11.2010 16:12
Nez par citiem, bet labākie laikam skaitās Gulbis un Gibners.
Re: Mugurkauls
13.11.2010 22:40
Cik atceros, man kāju operēja tajā pašā slimnīcā, kurā strādāja Dr.Egīls.
Manu kāju salaboja Dr. Leons Zariņš un neko sliktu par viņu nevaru teikt. Viņš bija ļoti zinoš un savu darbu godam izdarija.
Fiona
Re: Mugurkauls
13.11.2010 23:06
Gulbis un Gibners, kur tādi pieņem? Neesmu dzirdējusi, par Strausu zinu, ka traumās strādā un katastrofās.

Tātad nevienam muguras smadzenes caurums nav bijis? :D Ehh.... žēl, zinātu vai jābaidās vai nē, jo neirologs nemācēja neko normāli paskaidrot.. sūta tik pie mugurkaula ķirurga vai kā nu šos dakterus sauc...
Re: Mugurkauls
14.11.2010 04:32
No šī apraksta nevar saprast iemeslu kāpēc būtu jāiet pie mugurkaula ķirurga.
Re: Mugurkauls
14.11.2010 22:56
Fiona nav pateikusi, kādas FIZISKI aprakstītās veselības problēmas rada!
Vajag paskatīties googlē tur redzams kur pieņem minētie ķirurgi. Ja nemaldos viens pieņem Duntes ielā, otrs ARSā!
Fiona
Re: Mugurkauls
16.11.2010 17:01
Neesmu gan te ielikusi visu aprakstu, pārāk gari rakstīt, ieliku tikai to, kas nav saprotams.
Veselības problēmas - sāpes mugurā, kājās un visur citur.

Šoreiz sāpes bija vēderā, taču neveiksmīgi meklējot iemeslu kāpēc man tur varētu sāpēt, nosūtīja pie neirologa, jo reizēm krūšu skriemeļi atdodot sāpes vēderā, neirologs ātri konstatēja saistību, jo visa tā muguras puse, kurā sāp arī vēders, savilkta. Tā kā arī mugurkauls ir sācis šķiebties, nosūtīja uz MR, kur konstatēja vairākas trūces, lordozes un to dobumu smadzenēs. Tā kā ar šādu muguru nespēju nedz ilgi sēdēt, nedz arī staigāt, protams, ka kaut kas ir jādara. Procedūras nav iespējamas, jo man ir audzējs, ar to nekādu tur sildīšanu utt, nevar veikt, lai gan es pat nezinu vai tas ko mainītu, moš noņemtu to krampi tajā pusē. Ja citi var ceļot ilgu laiku, tad mans ceļojums pēc pusstundas pārvēršas ārprātīgās mokās, ja nav iespējams pamainīt pozu, mugura sāp un viss labais sāns neciešami, ilgāk braucot, sāpes arī uz kāju pāriet.
Man ļoti patīk pastaigas, taču pēc pāris stundu staigāšanas es esmu nelietojama.. un atkal muguras sāpes pamazām pāriet jau krampjos gurnos un kājā, līdz beigās bez maz jāklibo. Nu īsti jau to par normālu lietu nenosaukšu. Neirologa norādījumi bija - sēdēt pēc iespējas mazāk, tb ilgstoši nedrīkst sēdēt un parādīties nopietnākam speciālistam, nu neatceros es to nosaukumu precīzo, zinu tikai, ka tie spečuki operē muguras, tāpēc arī saucu par ķirurgiem :P

Un man jau gan pašai liekas, ka kaut kāds dobums smadzenēs īsti normāla parādība nav, kā arī tas disks, kas smadzenes ietekmē.. nē nu var jau būt, ka tas ir nieks un nav jāuztraucas tikai dzīves kvalitāte man ir nekāda... dejošanu pametu, aerobiku pametu, staipos tikai un muguru vingrinu, nu arī staigāšana būs un sēdēšana jāpamet.. nu īsti jau normāli tas nav :(
Re: Mugurkauls
17.11.2010 11:45
Nez man bija tā ka vingrojot likās tā kā sliktāk paliek, bet no staigāšanas tieši labāk!
Ja ir pavisam slikti (sāpju saasinājums tad pāris dienas jāpaguļ (var sinepjus plāksterus uz muguras sāpošām vietām - palīdz) ja ir slikti tad jaiztiek ar staigāšanu (var uzsmērēt uz sāpošām vietām kādu fastum gel utt, staigāšanu atmest nevajadzētu jo vislaik guļot paliek sliktāk tieši, staigājot tomēr minimāla fiziska kustība kas neļauj galīgi atrofēties muskuļiem utt). Paliekot labāk jāmēģina vingrot un tā var tikt pie rezultātiem. Vingrojumus veicot jau var manīt kuri vingrojumi ir piemēroti kuri nav.
Tas no pieredzes jo pats jau apmēram gadu čakarējos un esmu izpētijis šo to! Jāsaka ka gada laikā sāpes ir mazinājušas! Nosākuma jau arī bija baigais murgs likās sirds, pēctam krūtīs kautkas plaušas, tad tas viss pārgāja un apstājās pie jostasvietas, tagad palikusi jostas vieta un sāpes ir mazākas kļuvušas un tagad ar vingrojumiem cerība tikt vaļā no tām - tāds storijs.
fox
Re: Mugurkauls
17.11.2010 16:45
http://www.fizioterapeits.lv/lv/publications/show/32
fox
Re: Mugurkauls
17.11.2010 16:48
http://www.mfd.lv/lv/book/Muguras_sapes_lv.htm
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 6?
Ziņa: