kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?

Aizsāka bql 

kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?
03.12.2010 20:18
labvakar. sikaks aprakts par problemu. man 23 gadi. esmu dzeks. trenejos majas apstaklos jau daudz gadus kops tina gadiem. pakapeniski esmu audzejis slodzi dazreiz ir bijusi partraukumi tagad trenejos jau kadus 3 gadus daudz maz regulari katru dienu. neparprotiet nesmu nekads muskulu maiss tiri sev to daru. sveru apm 80 kg, garums 185cm. nu ja un ir tada problema. svarus necelu tikai pumpejos ap 20 reizeem (10 varu uztaisit ar vieglam sapem bet lidz 20 jau ljoti sak sapet tapec nakas partraukt kaut ari rokas speks vel ir) lai gan tas nav isti tiri sapes, bet gan tadas ka sapes kopa ar specigu spiedibas sajutu. vel es taisu presiti un tas laikaa ari sap. un vel pietupjos tas vienigais trenina veids kuraa nesaap mugura. divaini ka lidz sim nekad nav bijusas problemas pat katru dienu trenejoties (ka ari es daru gadiem) nekas nav sapejis bet nu jau kadus pedejos 3 menesus muguras apakseja dala sap sakot no vidus biski uz leju. es it ka iesildos staipoties un taisot tos tipiskos griesanas vingrinajumus ko skola darija pirms un treninam pa vidu. pareja dienas laikaa nekadas citas aktivitates ipasas vai sporta veidi nav ja neskaita pastaigasanos pa aaru mezaa utml un peldesanos vasaraa.
piedodiet varbut nepieklajigi bet es veletos dzirdet atbildes konkreti no pieredzes savas vai ja kads zin no kada cita cilveka pieredzes nevis tuksus spriedelejumus varetu but ta vai sitaa tik daudz es pats ari varu saja bridi.
atvainojos ka tik gari bet savadak laikam butu gruti atbildet.
a ko tu taisi priekš preses? parasti sāp tāpēc, ka strādā nevis prese, bet kājas. otrs iemesls - disproporcija starp preses un stabu (apakšējās muguras) attīstību.
Re: kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?
04.12.2010 13:46
Katru dienu taisīt jūtamu slodzi ir neapdomīgi. Organismam ir jādod laiks atpūsties, izvadīt šlakvielas. Treniņi ir pieļaujami 2 x nedēļā. Protams vajag vieglas rīta rosmes.Ir jāiet pie ģimenes ārsta un jāizlemj par muguras skriemeļu apsekošanu. Vai nu jānosūta uz kompjūtretomogrāfiju, vai jākonsultējas ar neirologu. Varētu būt spondiloze (starpskriemeļu diska izspiedums,trūce). Nevar izslēgt kalcija trūkumu kaulos.Tas parasti veidojas pie lielām un ilgstošām slodzēm.Pazemina kaulaudu un starpskriemeļu disku izturību un rada deformācijas.Nevar izslēgt iedzimtas pataloģijas vai ''vājās'' vietas, kas parasti parādās pie lielām un ilgstošām slodzēm.
Lai veiksme un veselība. Uzraksti pēc tam, kas bija par vainu.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.12.2010 13:49 by Mazdakteris1.
Re: kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?
05.12.2010 16:58
poh Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> a ko tu taisi priekš preses? parasti sāp
> tāpēc, ka strādā nevis prese, bet kājas. otrs
> iemesls - disproporcija starp preses un stabu
> (apakšējās muguras) attīstību.


visu ko piemineju to ari daru vairak neko.
Re: kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?
05.12.2010 17:00
a un vel aizmirsu pieminet, iespejams tas ar to visu ir saistits iespejams nav bet nu - man mugura ir biezi jakrakskina pedejos gados. respektivi kad pasezu ilgak tad pieceloties jutu ka mugura tada savilkta it kaa stiva un es tad izstaipos specigi uz abam pusem izgriezot kermena augsdalu un parasti specigi izkraksk mugurkauls visa garuma un tad ir labi. protams lidz reizei lidz atkal ilgak pasezu.
var treneties katru dienu tik jādomā kā to labāk izdarīt! visa pamatā ir iesildīšanās, manuprāt, skriešana - tā iesilda visu ķermeni - gan attīsta kājas ban augšējo daļu - radot proporciju muskuļos, kuru var pieregulēt ar smagumiņiem.. kā arī iztaipīšanās ir obligāta + kāds vienkārši iesildošs kompleksina vingrinājums! bet trenejamas muskugrupas vajag gan mainīt - vienu dienu piem. biceps+prese un nākamajā mugura + triceps + kājas - maiņus. un pie sāpēm varētu būt vainīga šķība mugura - vai pārāk izliekta/neizliekta lejas - krustu daļa vai apala augšadaļā - kura ir vairumam cilvēku arī man pašam, bet neskatoties uz to es trenējos.. ir bijusas sapes bet viss janībā ir parejoss, kamer jauns , bet ja nepariet tad rentgens + fizoterapeits..
Veiksmi - un neatmet treniniem tad gan viss sāpēs no nekā nedarīšanas!
krakšķinaat nebuut nav labi (nope)

un man arii pumpeejoties balstaa saap mugura krustu rajonā un tas ir tāpēc, ka man IR tajaa vietaa starpskiemeļu diska trūce. ;)

tākā obligāti aizej pie ārsta.
Re: kapec man sap muguras apaksdala pumpejoties un taisot presiti?
08.12.2010 10:07
Skriešana galīgi atkrīt.
Ir diska trūce un pumpējaties...nu jūs dodat gan, ja diska trūce nav pat labi liekties uz priekšu, šitā te nav tālu līdz tam kad sēžot un pēc tam guļot vienkārši neko nedarot sāpēs!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 10?
Ziņa: