Divas muguras starpdisku trūces, diskam nolūzis gabals... HELP

Aizsāka A. 

Muguras starpdisku trūces veselas divas, trakākais, kā mēs saprotam, laikam tas, ka muguras diskam nolūzis gabals un ticis klāt muguras smadzenēm...

Tādu diagnozi šodien noteica mammai (45 gadi), kura slimnīcā jau nedēļu mokās ārprātīgās sāpēs. Pretsāpju līdzekļi nepalīdz, trūces S1 rajonā. Patlabanm gaidam neiroķirurga konsultāciju, kas notiks tuvākajās dienās, bet nepieciešams vismaz apjaust, ar ko darīšana un cik nopietna. Saprotam, ka visdrīzāk ūs nepieciešama operācija, lai nenotiktu paralīze, ja? Šobrīd vienai kājai zūd jūtība ik pa laikam, palīdziet ar padomiem, viedokļiem, ar ko mums darīšana?!
Tas, kad kājai zūd jūtība, tas ir normāli, bet pāries, tas nenozīmē ka sak iestaties paralīze. Uz kajam var iet tās sapes, vai nejūtība, pat tad, ja tikai diska nobīde. Pie lielakas nobīdes par 6 mm arī būs operacija. Man pie sapēm līdzeja tikai tramadols, bet es neārstējos Latvijā, ta ka nezinu ko šeit dod pret sapem. Bet tramadols visiem arī neder. Varbūt mēģinās glābt esošo disku, nezinu... Bet ar tādām situācijam, es domaju, dakteris tiks galā. Raugaties optimistiski, sapes gan vajadzetu tomēr dabūt nost, negribas mest akmeņus, bet sāpes var noņemt dažās minūtēs....
Un, par to nolūzuso gabalu, ta teica dakteris? Vai arī diska plīsums?
Diskam nolūzis gabaliņs un aizceļojis uz mugurkaula smadzenēm, tas cik sapratu, arī pats bīstamākais, jātaisot operācija. Neiroķirurgs viņu konsultēs tikai rīt, tagad tāda neziņa, vājprāts.
Es protams saprotu, kāds satraukums, bet ka labo ziņu varu teikt, ja būtu ļoti ļoti ļoti slikti, tad operācija jau notiktu tagad. Muguras operacija izklausās ļoti briesmīgi, bet tas viss ir pārdzīvojams. Kurā slimnīcā viņa ir?
Gaiļezera neiroloģiskajā nodaļā.
Re: Divas muguras starpdisku trūces, diskam nolūzis gabals... HELP
11.03.2011 18:02
jā diska trūce ietekmē kājas tad visdrīzāk operācija, man paldies dievam kājas neietekmē bet tas protams nenozīme ka nesāpētu nemaz.
Es lietoju arcoxia 150 mg, ja pareizi atceros. Manam vecumam (15 gadi) ļoti netipiski bija plīsuši arī 2 diski, it kā sāpes uz kājām ļoti minimāli iztaroja, bet ceru, ka jums palīdzēs šīs zāles. ;)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 8?
Ziņa: