Problēma ar mugurkaulu

Aizsāka dzeguze 

dzeguze
Problēma ar mugurkaulu
13.02.2012 16:56
Man ir problēma ar mugurkaulu. CT slēdzienā rakstīts,ka ir hroniskas,deformējošas mugurkaula izmaiņas,kā arī jostas daļas divu starpskriemeļu disku trūces,cik saprotu tad man būtu jākonsultējas ar neiroķirurgu--pati salasījos,bet ģ.ā saka,ka jāsadzīvo un nesūta nekur.Vēl gribu vaicāt zinātājiem --vai norīkojumu uz komisiju invaliditātes grupas noteikšanai ir tiesīgs rakstīt tikai ģimenes ārsts vai to dar aarī citi speciālisti---kuri? Lūdzu padalieties ar savu pieredzi.
Re: Problēma ar mugurkaulu
15.02.2012 12:54
Nja man arī interesētu kā invaliditāti nosaka saistībā ar mugurkaula defektiem.
gi47
Re: Problēma ar mugurkaulu
19.02.2012 20:11
Cik zinu, patiešām, nekāda diža ārstēšana nav iespējama. Jāsadzīvo ar to kas ir. Jāvingro, jāvingro, bet arī pēc ārsta norādījuma vingrošanai jābūt pareizai
Re: Problēma ar mugurkaulu
28.02.2012 22:13
par mugurkaulu grupu nedod katram otrajam ar to ir problēmas,jāiet pie neiroķirurga tā lieta ir labojama un pat diezgan vienkārši-tas ir padomjlaikustereotips ka muguru nevar operēt,mūsdienu medicīnā pat rēta nepaliek jau otrā dienā pēc operācijas var celties un staigāt,no savas pieredzes iesaku liepājas dakteri A.MERTENU.(no PUĶĪŠA gan pa gabalu)
Nu gan, Meitne grub invaliditāti. To nedod pat pēc operācijas, Jo cilvēks no tādas kaites nemirst. Iesaku vingro in pie atbilstošiem speciālistiem vai dodies pie daktera uz traumām. Citu variantu gan nav.
dzeguze
Re: Problēma ar mugurkaulu
10.03.2012 08:02
nu gan atbildīte--tikai nezin kāpēc un no kurienes pilns ar invalidiem---staigājošiem uz špiļkām ,ar k,o par pārlieku vesels nevar paiet ,jāsecina kā notiek invaliditātes noteikšana????:)))
Ieeva
Re: Problēma ar mugurkaulu
29.03.2012 22:30
:) nosmējos! Tā jau sanāk, bet man nekādu invaliditāti nedeva, pat nepieminēja. Ne tik kad 10 gadus sāpēja mugura, bet arī pēc operācijas. Kura man pateicoties ilgi stieptajam laikam, bija viena no sarežģītākajām.
Patreiz varu pateikt, ka invaliditāte man ne tuvu nepienākās!
Re: Problēma ar mugurkaulu
01.04.2012 10:57
1) Kā te viens gudrs cilvēks parasti jautā- vecums, dzimums, augums, svars, nodarbošanās?
2) Vispārīgi runājot- hroniskas deformājošas mugurkaula izmaiņas (tautā sauktas par spondilozi) zināmā vecumā piemeklē(s) mūs visus. Dažiem tās ir vairāk, dažiem mazāk izteiktas, bet ir visiem. Dažiem sāp, bet dažiem ne. Disku protrūzijas/trūces arī pieder pie mugurkaula novecošanās pazīmēm, kaut gan dažreiz tām ir citi iemesli (piemēram- trauma vai mugurkaula pārslodze, kas rodas, nepareizi cilājot pārāk smagus objektus). Konkrētajā piemērā trūkst precīzas informācijas- kurā līmenī tās trūces, cik lielas, vai nospiež kādu nerva saknīti...
3) Tā kā trūkst iepriekšminētās informācijas, par ārstēšanas iespējām šobrīd neizteikšos. Varu rekomendēt vērsties pie neirologa.
4) Par to grupu gan sasmējos. Tad jau sanāk, ka visiem, kas vecāki par 50 gadiem stabili var grupu dot. Saprotu, ka mūsu valstī finansiālā situācija ir kāda ir un katrs meklē papildus ienākumu avotus, bet šitas nu gan ir drusku smieklīgi. Un jā- grupas formēšana sākas pie ģimenes ārsta un nekur citur.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.04.2012 10:59 by Stellani.
Re: Problēma ar mugurkaulu
15.04.2012 14:15
...ka tas ir ka ir jostas dalas diska truce un 2-3 reizes gada ir ta ka uz nedelu vai divam uzrodas sapes no ne kaa, ne nu celts ne nests kautas smags, kas varetu but pa iemeslu? kautkas saskobas ieksa vai ?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 15?
Ziņa: