muguras lejasdaļa

Aizsāka cepums 

muguras lejasdaļa
05.10.2012 15:01
Sveiki!
Ārstēšanu internetā nemeklēju - tomēr gribētu palasīt kādu viedokli.
Viss sākās ar to, ka sēžot birojā pie datora vienu dienu palēnām sāka sāpēt muguras lejasdaļā. Nodomāju - būšu ar kafiju nieres nodzēris.
Līdz vakaram sāpes pastiprinājās līdz tādam līmenim, ka no auto kāpu ārā ar turēšanos pie jumta. Iepriekš nekādas traumas nebija, arī uz trenažieru zāli dienas 3 jau nebiju kā bijis, vienīgi iepriekšējā vakarā sēdēju pie atvērta loga - nodomāju - sapūsta mugura.

Nopirku finalgonu - vakarā sasmērējos. Vēl ilgi neaizmirsīšu.
Bet palīdzēja - tad nu pēc nedēļas jūtot vairs tikai nelielu diskomfortu atsāku treniņus.
1. bij ok.
2. treniņa laikā (muguras lejasdaļu netaisīju) savilka tādas sāpes, ka parādījās pamatīga svīšana + slikta dūša. Nevarēju ne apsēsties, ne piecelties.Ar maģijas palīdzību aizbraucu mājās. Nevarēju atrast tādu pozu, kurā mugura nesāpētu. Vienīgi stāvot perfekti taisni, noliecoties pat pa 3° sākās sāpes.

Nākamajā dienā (sāpes praktiski nebija mazinājušās) steidzamā kārtā gāju pie neirologa - izspaidīja mani, nervs neesot - muskuļi (man muguras lejasdaļai ir neliela skolioze, līdz ar to viens muskulis ir vairāk saspringts, otrs izstiepts). Izrakstīja fizioterapijas (elektropulsāciju) un nosūtīja pie fiziopterapeita. Uz nekādām izmeklēšanām nesūtīja. Pateica tikai, lai pasmērējot sildošās smēres vai piparplāksterus. Jāpadzer esot midocalm un irfen.
Aizgāju pie fizioterapeita - tas atkal iebilda, ka nekādas smēres sildošās nedrīkst, kamēr akūtas sāpes. Der tikai aukstās. Rezultātā nesmērēju neko.
Arī īsti neko nepateica - vienīgi teica, ka vēlāk, kad nesāpēs, jāpavingro, lai stiprinātu mugurkaula muskuļus. Un vēl nobrīnijās, ka ārsts nebija nosūtījis uz izmeklēšanu. Tā arī parunājāmies un viss.

3x biju uz fizioterapijām - sāpes lēnām atlaidās.
No midocalm un irfen kombinācijas uzmetās niezošas pumpeles uz vienas plaukstas. Tos pārtraucu lietot.

Sakarā ar to, ka joprojām jūtu diskomfortu mugurā - pieteicos pats uz datortomogrāfiju. Lai nav jāzīlē kafijas biezumos. Bet tas būs tikai pēc nedēļas.

Biju vēlreiz pie fizioterapeita - it kā uz masāžu vai vingrošanu (pats fizioterapeits nemācēja konkretizēties, ko īsti man vajag. A es ta nezinu, es neesmu dakteris) - bet tas izskatās, ka baidās bez DT rezultātiem kaut ko darīt. Līdz ar to - sarunājām tikties pēc DT rezultātiem uz rokas.
Cik noprotu, tad nekādu baigo ārstēšanu vai sāpju cēloņa novēršanu neviens no viņiem netaisās meklēt/ārstēt.
Līdz ar to man rodas ļoti daudz jautājumi. Daži no tiem:
1. Vai ārsti ir rīkojušies +/- pareizi un kompetenti? Man personīgi kaut kā pa šķidru tas viss šķiet.
2. Pamanāma trauma nav bijusi - vai tiešām iespējams, ka muguras muskuļus esmu apsaldējis? Ziema pat nav iestājusies.
3. Varbūt man ar DT rezultātiem doties pie kāda cita speciālista, jeb neķert kreņki un tā tās lietas notiek?
4. Un galvenais - kā lai izvairās no šādu sāpju uzplaiksnījumu atkārtošanās?

Paldies jau iepriekš.
Re: muguras lejasdaļa
05.10.2012 17:11
Dzimums,vecums,svars un augums. Tikai tā es varu sākt sarunu.
Re: muguras lejasdaļa
05.10.2012 19:04
Vīrietis, 27 g.v., 197cm, 95kg.
Re: muguras lejasdaļa
06.10.2012 13:01
Muguras starp skriemeļu disku pataloģija. Ja nav RTG ,DT aina,masāžas veikt nedrīkst. Sildīšanas iesaka pie miozīta. Pie nervu iekaisuma nedrīkst.
1) Noteikt diagnozi. 2) noņemt akūto iekaisumu 3)Veidot muskuļu korseti.4) vest atbilstošu dzīves veidu. Domāt par operāciju,ja būs izteikta pataloģija.
Lai veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.03.2013 20:01 by Mazdakteris1.
Re: muguras lejasdaļa
06.10.2012 22:02
iepriekš nekad mugura nav sāpējusi - tā vienkārši bez traumām var "izmesties" problēmas?
Un neirologs būtībā taisnā ceļā sūtīja pie fizioterapeita, lai taisa masāžas, bet uz RTG vai DT nesūtīja. Skaisti..
1) Noteikt diagnozi gāju pie neirologa - rezultāts čābīgs. Tagad nesaprotu - meklēt citu ārstu, bet kur garantija, ka nebūs vēl jautrāk?! Varbūt var kāds ieteikt labu speciālistu?
2) noņemt akūto iekaisumu, skan forši, tikai nezinu kā. vienīgais, ko man izrakstīja, bija midocalm un irfen. Un jāgaida. Starp citu, šīs nakts laikā sāpes atkal ir saasinājušās. Šodien dzēru ibumetīnu.
3) pie šī piestrādāšu kopā ar fizioterapeitu
4) Tas ir kā?
egle1
Re: muguras lejasdaļa
07.10.2012 09:43
Irfen un ibumetīns ir viens un tas pats - lasiet taču sastāvu. Mani ģ.ā nosūtīja uz rentgenu un datortomgrāfiju, bet tas būs novembrī. Jūs uz pārbaudēm nesūtīja, jo 27 gados neko operēt nevajag, vajag vingrot - tā ka jūs ar zālēm tik un tā neko nesaārstēsiet.
Re: muguras lejasdaļa
08.10.2012 12:16
Jā, sastāvs viens un tas pats, bet no Ibumentīna nav nekādu blakņu.
Re: muguras lejasdaļa
12.10.2012 13:50
Njā... diska trūce 7mm.
Nevienam neiesaku Dr. Jansoni. Ka to var nepamanīt, un pat nenosūtīt uz pārbaudēm. Labāk pašam aiziet un izzīlēt kafijas biezumos. Nebūs lieki iztērēts ne būtiskais laiks ne nauda.
Re: muguras lejasdaļa
23.11.2012 07:23
jautaju peec padoma,mugura saap,labaa kaaja ir nejuutiiga ar dedzinashanas sajuutu,cik tas ir nopietni?un ko var dariit lietas labaa?
Re: muguras lejasdaļa
24.11.2012 17:28
saule88.
Vajadzetu sākt jaunu tēmu nevis līst iekšā jau esošā.
Katrs pacients ir unikāls.
Saruna nav sākama ja nav kaut minimālā informācija par pašu. Vecums,dzimums,svars/augums.Un tikai tad problēmas apraksts.
Vel, vai ir bijušas muguras vainas,izmeklēšanas,( rengens,CT).
Lai sapratne un veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.03.2013 20:01 by Mazdakteris1.
man arī bija diska trūce,bet biš iespaidīgāka-13mm. Mocījos,vingroju,visu ko darījām ar fizioterapijas palīdzību,be,diemžēl,palika tikai sliktāk. Tad nu pirms 4 mēnešiem uztaisīja operāciju. Tagad vingroju,eju pie fizioterapeita. Sāp. Tirpst. Uztaisīja atkārtotu MR un tur parādījās,ka atkal nervs tiek nospiests,tik šoreiz to dara rētaudi. :(
Cepum,kā Tev iet?
Re: muguras lejasdaļa
14.12.2012 22:55
Ak, cik žēl, ka neizlasīju ātrāk šo tēmu un arī uzrāvos uz neiroloģi Jansoni. Pie muguras sāpēm uz izmeklēšanām nesūta, tikai štopē ibumetīnu. Cepum, vai atradi citu ārstu?
cepums
Re: muguras lejasdaļa
26.03.2013 15:08
Nu, paņēmu DT rezultātus un devos pa tiešo pie ķirurga (vetebrologa) - A.Gulbja. Neskatoties uz 7mm - operācija nav nepieciešama, ja viss ies gludi.
Izrakstīja Bgrupas vitamīnu injekcijas un pretiekaisuma zāles. Aizliedza braukt ar velo (MTB, šoseja), nedrīkst celt smagumus, peldēt uz vēdera nav ieteicams, labāk uz muguras. Mēnesi bija pārbaudes laiks. Tikko pārgāja akūtas sāpes staigāju pie fizioterapeita J.Amoliņa (VC4). Nodarbojos tieši ar mugurkaula korsetes vingrinājumiem, kas būtībā ir kā zāles. Jo pēc vingrošanas pat šķiet, ka ar muguru viss kārtībā. Palēnām iet uz labo pusi. Muguru jūtu katru dienu, uz kāju tirpoņa pārgājusi - pa retam vienīgi rodas dīvainas sajūtas kājā (it kā kāds pieliktu roku pie ikriem). Biju arī uz Ķīpsalas baseinu - izslavēto ūdens rehabilitāciju. Manā gadījumā atbilde vienkārša - jāiemācās pareizi peldēt un var peldēt, bet savādāk brīnumi nenotiek, un trūce nekur nepazudīs vienkārši ejot uz baseinu.Staigāju atkal uz trenažieru zāli - mācos visu darīt nenoslogojot mugurkaulu. Būtībā viss jādara piedomājot - kaut vai tā pati pievilkšanās - mugura nedrīkst būt izliekta. Tuvāk rudenim gribētu uztaisīt magnētisko rezonansi - tikai maksā samērā daudz. Ja DT bija ar ģimenes ārsta nosūtījumu + apdrošināšanu 10Ls, tad MR vajag speciālista nosūtījumu, kas jau ir 30Ls par vizīti. Varbūt kāds var ko ieteikt??
Ā.. nu vingoroju es 5-6 dienas nedēļā mājās, pie fizioterapeta gāju 2-4 reizes mēnesī, kamēr iemācījos vingrinājumus pareizi. Tagad cenšos fizioterapeitu apmeklēt 1x mēnesī - kontrolei. Kad atsāku iet uz zāli - 3 dienas nedēļā vingroju mājās, 3 dienas zālē. Atmetu pīpēt, jo kā uzpīpēju - tā mugura sāk sāpēt. Nu apmēram tā - grūti sevi piespiest vingrot regulāri, bet bez tā pašsajūta pasliktinās..
Re: muguras lejasdaļa
26.03.2013 20:04
Malacis. Patīk gudri ļaudis.Lai veiksme.
Re: muguras lejasdaļa
29.03.2013 22:31
Ja operāciju neiesaka tad nav citu variantu kā vingrot. Man neaizliedza braukt ar velo, varbūt tpc ka uz kājām trūce neizraisa nekādu ietekmi.
Re: muguras lejasdaļa
10.04.2013 21:54
Man gan nebija tik nopietnas muguras problēmas, tomēr man ļoti palīdzēja fizioterapeite Dr. Māra Vīksna :) tagad visiem ļoti iesaku!! ar pamatīgu izmeklēšanu, manuālo terapiju un vingrojumu programmu. manu mazo māsas meitu nosūtīja arī uz pēdu diagnistiku, uztaisījām pēdiņas + izgāja manuālo un vingrojumus un tagad dzīvo laimīga un kājas vairs nesāp :) mammai savukārt bija nopietnākas problēmas (aizdomas par diska trūci), tad pati nemaz nemēģināja ārstēt, bet nosūtīja pie attiecīga speciālista, lai izvērtē, vai vajag operāciju.

tātad:
dr. Māra Vīksna
Skulmes fizikālās medicīnas un rehabilitācijas klīnika, SIA
Valdemāra 33, Rīga
tel. 67333604
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 3?
Ziņa: