Pasnaviba

Aizsāka Eldarite 

Re: Pasnaviba
26.09.2004 22:58
OOO gan var, tiki neteiksu. Parak mocigi un kadel jarekomende medikamentu. Jaboja ta laba slava )))

Re: Pasnaviba
26.09.2004 23:25
Nesaki gan. Citâdi vçl kâdam sagribçsies pamçìinât.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 00:14
Nu tak noindeeties var ar jebko, kaa arii pakaarties var aiz roktura un nosliicinaaties var zupas bljodaa!
Pienjemu, ka arii ar pretgripas liidzekljiem var noindeeties, bet nu labaakas protams ir kombinaacijas, kur medikamentiem ir mijiedarbiiba!
Sievieteem raksturiigas ir pashnaaviibas ar medikamentiem, bet viirieshiem labaak patiik kaarties!
Sheit piekriitu, ka baigaa kjeepa ir medikjiem, bet ja pakaraas un atrod cilveeku tikai peec vairaakaam dienaam, tad tiem, kam ir jaanocelj liikjis no "aakja" ir veel neforshaak, iipashi ja liikjis jau saak sadaliities un pa celjam noraujaas kaajas un taa riebiigaa susla nosmeeree dreebes, kuraas veel kaadu laiku ir jaastaigaa!
Re: Pasnaviba
27.09.2004 07:23
Tad ko ieteikt? Sadedzinaties krasni laikam? Nu rek. Labakais veids lai pec tam cilvekiem dzivi nebojet. Ejiet uz Rigas krematoriju pa taisno ))))

Re: Pasnaviba
27.09.2004 07:24
Joks ))))

Re: Pasnaviba
27.09.2004 09:09
Jaa, nu nepatiik laikam pashnaavnieki tiem, kuriem ar vinjiem ir peec tam jaakraameejaas!:)
Interesanti zinaat, kaa buutu, ja Hipokraata zveerestu papildinaatu ar aptuveni shaadu fraazi - ... un nekaadaa gadiijumaa nesniegt paliidziibu pashnaavniekiem!
Un to protams izsludinaatu plashaakai sabiedriibai - vai pashnaaviibu skaits samazinaatos?
Re: Pasnaviba
27.09.2004 09:12
Mans vîrs bija (ir) psihiski stabilâkais un optimistiskâkais cilvçks, ko pazîstu. Laiku maiòâs íçrâs pie biznesa, salaida lietas tâ, ka mçs visi t.sk. 3 mazgadîgi bçrni bijâm pliki un nabagi, pie tam 4 bandîtu/izsitçju grupu vajâti. Vîra parâdi sniedzâs neaptveramâs summâs. Cilvçks izvçlçjâs paðnâvîbu, nedomâjot par to, ka notiks ar mums. Nesanâca lîdz galam. "Vâjnieku" noslçpâm psihenç, es cînîjos par izdzîvoðanu un ar bandîtiem. Izdzîvojâm, bet ar gïçvuli, kurð SAVAS problçmas (viòa nâve nevienu problçmu mums neatrisinâtu) nolçma atrisinât tâdâ veidâ, vairs neesam kopâ.
Lai arî gandrîz visu mûþu esmu cietusi no smagas depresijas, man NEKAD nav bijusi pat doma no dzîves aiziet.
Nu tâ...gabaliòð no reâlas dzîves.
nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 09:17
Dusma, vai tas bija joks?
un kâ tad bûtu ar to, ka paðnâvîba skaitâs grçks un paðnâvniekus nekad neglabâja uz baznîcas zemes, bet aiz sçtas? labâk apsprieþam ðâdu tçmu.
Vaiva
Re: Pasnaviba
27.09.2004 09:58
Dusma

Nç, skaits palielinâtos! Paðnâvnieks jau kïûst par tâdu, ja laikâ netiek sniegta palîdzîga roka.
ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 10:18
man domaat- pashnaaviiba ir sauciens peec paliidziibas. nevines negrib mirt. grib dziivot- tikai savaadaak. Un nezin kaa to izdariit. Luudz peec paliidziibas, bet mees nedzirdam, nesaprotam...
Re: Pasnaviba
27.09.2004 10:50
Es pasa sakuma rakstiju -

Kas cilveku pamudina uz tik pardrosu vai varbut glevu soli?
Un kapec cilveks vispar par to sak domat?
Kas tas domas izraisa?


Laikam esmu parak naiva, jo biju cerejusi sanemt atbildes...
zeltamute
Re: Pasnaviba
27.09.2004 10:55
Dzîves ironija, bet arî ârstu vidû ir paðnâvnieki. Kâdus 17 gadus atpakaï jauna, daudzsoloða, pacientu mîlçta ârste no kâdas Latgales rajona slimnîcas pçkðòi izdarîja paðnâvîbu... Iemesls - nelaimîga mîlestîba. Nu, kurð metîs akmeni? Ka gïçvi, ka varçja pagaidît, lîdz sirdssâpes pâriet, ka dzîve tak skaista?

Kâ krievi saka - òesuditje, da òesudjimi budjete.
ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 10:57
Taapeec, ka nemaak citaa veidaa luugt peec paliidziibas.
nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 11:02
zeltamute. es metîðu akmeni. arî man bija nelaimîga mîlestîba, un bija domas par paðnâvîbu, un bija depresija. neko saòçmos, sapratu, ka pati galâ netikðu, aizgâju pie âtsta, padzçru zâles un dzîva esmu, un vçl sapratu, ka tâdas lietas, kas man liktu ðíirties no dzîves nav.
arî man bija kursa biedrene, kas paleca zem vilciena - mâcîbu dçï, varbût bija labâk pamest institûtu? un tas bija pirms gadiem 10. jauna, smuka, gudra. viss kurss bija ðokâ.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 11:11
Viena liela dalja pashnaaviibu tiek izdariitas tikai "liidz pusei" ar domu nevis noslepkavoties, bet gan pieveerst sev apkaarteejo uzmaniibu! Pusaudzji paarsvaraa tikai taa arii meegjina izdariit pashnaaviibas! Nu pastudeejiet pashnaavnieku prototipus, pajautaajiet kriminaalistiem!
Es domaaju, ka daudzi vienkaarshi speeleejaas ar "augstaam" lietaam!

Nu gan - es jau neizteicu savu attieksmi, bet gan "kaa buutu, ja buutu".... (taapat kaa likuma par naavessodu atcelshana nekaa neietekmee noziedziibas raadiitaajus un tendences - paradokss, bet fakts)

Vaiva - iespeejams, ka es Tevi paarprotu, bet pashnaavnieks nav peec veiksmiiga akta izpildiishanas, pashnaavnieks ir "pashnaavnieks" tajaa briidii, kad vinjam ieshaujaas pirmaa doma par pashnaaviibu! Peec tam, kad vinsh ir nonaaveejies, vinsh ir tuviniekiem miiljsh aizgaajeejs, kriminaalistiem liikjis, pataloganatomiem darba objekts, bet apbediishanas kantorim (vai moderni - salonam) pelnjas avots! Pashnaavnieks ir dziivs cilveeks!

Tad ko Juus sakat par tiem, kuri meegjina, meegjina, meegjina n-taas reizes, bet vinjiem nekas neizdodaas? Vai to Juus neuzskatat par zaimoshanu, egoismu un sava veida njirgaashanos gan par liidzcilveekiem, gan augstaakiem jeedzieniem?

Es domaaju, ka pirms kaads nosoda kaada atshkjiriigos uzskatus shajaa jomaa, padomaajiet, ko Juus kaa sabiedriibas dalja esat dariijis, lai taadi pashnaavnieki buutu mazaak, bet shajaa valstii jau labdariiba nav modee, jebshu arii shii lieta uz Jums nekaadaa meeraa neattiecas!?...
zeltamute
Re: Pasnaviba
27.09.2004 11:15
nu gan, cilvçki nav vienâdi, taisni brînums, cik ïoti nav...

Tradicionâli sabiedrîbâ pieòemts kaut kâds stereotips:
paðnâvîba = gïçvulîba. Vai tomçr nevar bût tâ, ka kâdam tâ dzîve gluþi vienkârði kïûst par grûtu, apnîk, garlaiko utt. ? Vai nu uzreiz jâuzskata par psihiski slimu? Kaut kas totalitârs jauðams tajâ dominçjoðajâ uzskatâ.
ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 11:18
Kaads sakars pashnaaviibai ar labdariibu? man domaat gana mazs.

Lielaakaa dalja manis redzeeto ''pashnaavnieku" patiesi ir bijushi zaimotaaji. Taadaa aspektaa, ka tiem pat domas nav bijis sev un savam ego ko nodariit- vairaak gan liidzcilveekiem padraudeet- sak es sev taa, un Juus peec tam raudaasiet. Nu taa kaa draudi un shantaazha. Un tad saskraapee sev delmu aadu, asinis jau ir, tik nomirt taa nesanaaks. vai apeed 5 analgiinus un 5 biseptolus un teelo mirstosho gulbi. Ko tad needa vecmaaminjas sirdszaales, turpat blakus vesela bundzha? Shitie cirkachi man tieshaam riebjas.

Bet ir gadiijies redzeet cilveekus, kad tam tieshaam shkjiet, ka citas izejas nav. Sadziives probleemas, kas ar laiku atrisinaatos- deels nositaas, viirs aizgaaja... gruuti, bet laiks visu dziedee.. tik tajaa briidii cilveekam vienkaarshi ir par daudz... un ja nav kas atbalsta un sapurina, jo darbaa jau neizraadiisi, ka slikti... radu nav... draugiem negribas uzbaazties.. un seko shaads neapdomigs solis... kad dabuujaam pie samanjas sieviete saaka histeeriski raudaat.. varbuut ja to buutu izdariijusi au ieprieksh (kaartiigi no sirds izraudaajusies) nebuutu arii shiis muljkjiibas? asaras apskaidro skatu uz dziivi.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 11:19
Zinu vienu....(profesiju nesuksu) mediki. Ziniet ko vins regulari dara (parasti) histeriskam butnem kuras meginaja sagriest sev venas uz rokam? Vins suj tas bruces ar pec iespejas resnakam ligaturam, censas izmantot tas vecakas, ar traumatiskam adatam liela izmera. Ar sausmigiem mezgliem un atstarpem. Sanak baigi "skaista" suve, kuru jaraksta ar lielu burtu. Un pareizi dara! Darbanemeji un citi cilveki pa kilometru redzes ka no sa cilveka jaturas pa gabalu .....

Tas ta pardomam. Vel cik zinu to modu parnrmusi ari daudzi citi.....

nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:09
Vai tomçr nevar bût tâ, ka kâdam tâ dzîve gluþi vienkârði kïûst par grûtu? un kâ tad lai nosauc to, kurð bçg no grûtîbâm?
ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:11
Jaa.

no otras puses- es buutu par gljeevu patis ev iegriezt- saap tachu. i tabletes rit- taas sajuutas pirms atsleegshanaas vareetu nebuut taas patiikamaakaas uz pasaules. Taa kaa zinaamu drosmi arii vajag :-)
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:12
Ko noziimee "par gruutu"? es liktu taa:

par gruutu = ne taa kaa es gribu
-> ak juus visi shitaa, nu tad es jums taa paraadiishu, ka
-> buus tomeer pa manam, ja ne ar labu, tad ...
ineshuks
Re: dusma
27.09.2004 12:12
daudzos gadiijumos ir kaa saki, bet ne vienmeer...
zeltamute
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:17
ok, tas, kurð bçg, tâtad gïçvulis. Tas, kurð cînâs - mazohists? :))))
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:20
Zeltamute - vai Tu gadiijumaa neesi fataaliste?
nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:23
paturpinâðu Dusmas teikto: viss ir slikti, neviens mani nemîl. bûs tikai sliktâk, nekas labs mani vairs negaida. viens neliels sâpju brîdis un tad bûs MIERS, nav vairs sâpju, nav emociju, viss ir labi un tâ bûs vienmçr, a kas paliek pçc manis - vienalga.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:34
Es burtiski nedelu atpakal vedu vienu jaunu un loti skaisu jaunu virieti uz slimnicu. Norija veselu paku ar antihistamina medikamentu (neminesu speciali). Nobijas, izsauca atro palidzibu. Atbraucam, nu ja nekads. Izdarijam to daramo. Pats vel iegaja masina. Transportacijas laika, aptuveni pec 5 min., sakusas krampji, elposanas traucejumi. Bezsamana. Kanpi aizvedam. Izsaukums........

zeltamute
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:39
Dusma, vispâr drusku esmu gan... Tas ir kas nepiedienîgs, neatbilst ðî foruma formâtam? :)

Man ir tendence par advokâtu uzmesties, ðoreiz kaut kâ paðnâvniekus sagribçjâs aizstâvçt.
nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:47
neviens tak tos paðnâvniekus nenosoda, vismaz es nç, es tikai savas domas izteicu, katrs var darît kâ grib, ko ârsti varçs izglâbt, tos izglâbs, pat pret viòu paðu gribu. bet vai vajag glâbt?
ku!
Re: Pasnaviba
27.09.2004 12:47
Es daudz neiebilstu ja kaads grib izdariit pashnaaviibu.Tie cilvji citaadi apgruutina sabiedriibu.Sliktaak ka neizdara liidz galam un paliek par invaliidu.Tad jau nu gan vajadzeetu sanjemties un izdariit visu kaa naakas.
choice
Re: Pasnaviba
27.09.2004 13:38
Pârsteidzoði cik tomçr visi negatîvi noskaòoti pret paðnâvniekiem. Kâ pret tâdiem spitâlîgiem. Raimond-Jûsu pieminçtais piemçrs "lai visi redz ar ko ir darîðana" man ðíiet vienkârði briesmîgs. Un visu pârçjo attieksme arî - tâtad paðnâvnieks automâtiski tiek uzskatîts par gïçvuli ar psihiskâm novirzçm. Ðoreiz es nerunâju par tiem, kas to dara teatrâla efekta dçï vai tiem, kas savârîjuði mçslus un nu izvçlas vieglâko ceïu, atstâjot pârçjiem izstrçbt to putru. Bet, piemçram, neglâbjami slimi cilvçki, kas izvçlas ðo soli jo vairâk nespçj ciest? Veci cilvçki, kas daþâdu apstâkïu dçï nevçlas bût kâdam par agrûtinâjumu? Tçvs, kas izvçlas mirt nespçdams pârdzîvot meitas nâvi? Nu ja, dzîve kïuvusi par grûtu. Katram jau tâ izturîbas pakâpe ir savâdâka. Nevar visus mçrot pçc savas auklas, sak ja es ne to vien izturçju, tad otram tâs ir pupu mizas. Katrâ ziòâ, es nevienu nenosodu. Atkârtoðos - es nerunâju par tiem, kas to dara lai pievçrstu apkârtçjo uzmanîbu, manipulçtu un tml. Vienkârðu biju pârsteigta cik mçs visi tomçr esam neiecietîgi pret citiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 6?
Ziņa: