Pasnaviba

Aizsāka Eldarite 

ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 13:42
Bet taa jau tais muuslaikos ir- tik ljoti proklameejam, ka dziive katram sava, ko tur par citiem uztraukties, ka tik pasham labi. kaa tik kas taa spalvas gaisaa, aste gredzenaa un prom. neesam mees iejuutiigi, pat pret saviem vistuvakajiem ne. un negribam un nemaakam sniegt paliidziigu roku, kad vajadzeetu :-(
Re: Pasnaviba
27.09.2004 14:05
Bet tomçr kaut kas taèu atðíir tos, kas to izdara no tiem, kas neizdara... Cits pârdzîvo tieðâm milzîgu zaudçjumus, bet iet tâlâk, cits atkal dçï neatbildçtas mîlestîbas vien... Vai tas spçks, vai medicîniski noteikti procesi smadzençs jeb pirmais vienâds ar otro vai vçl kas cits? Bet kaut kas ir.
ku!
Re: Pasnaviba
27.09.2004 14:26
Nu paarlieku iejuutiigiem un emocionaaliem nav lemts ilgi uzkaveeties shaisaulee.Daba pati vedina muus paarlieku nedomaat par citiem.
Vaiva
Re: Pasnaviba
27.09.2004 14:36
Dusma

Vienu brîdi raksti, ka nevajag palîdzçt, nâkamo jau nosodi sabiedrîbu par tâs vienaldzîgo attieksmi pret paðnâvniekiem. Kur konsekvence?

Paðnâvnieks viòð arî ir paðnâvnieks gan pirms, gan pçc paðnâvîbas.


Ineshuk

Laika trûkums, situâcijas neizpratne, jo paðiem viss kârtîbâ, un rezultâtâ turpat blakus cilvçciòð- nesaprasts un nelaimîgs, apmaldîjies dzîves ceïos, bez atbildçm, salauzts dzîves grûtîbu priekðâ . Tieðâm, ir jâatrod laiks, gan mûsu vecîðiem, gan bçrniem, gan draugiem, vai vinkârði paziòâm. It seviðíi, ja jûtam , ka labi nav.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 17:34
Vaiva, es ne ar vienu vaardu nesaku kaa ir pareizi vai arii kas ir jaadara!
Es veershos nevis pret pashnaavniekiem, bet gan pret cilveekiem, kas nosoda no saviem atshkjiriigus viedokljus! Ir jau jauki teoretizeet, kaadi pashnaavnieki ir nabadzinji, bet tie, kas grib veel piepaliidzeet aiziet - riebeklji. Nu tad lai shie skaistie teoretizeetaaji tad arii pirms apmeetaa citus ar maziem akmentinjiem paraada, ko tad vinji ir dariijushi lietas labaa!
Pls, piefiksee, ka es nevienaa teikumaa iisti neesmu pateikusi savu (privaato) attieksmi ne par/pret shiem indiviidiem, ne arii par probleemu kaa taadu!
Shoreiz es leju tikai ellju ugunii!:)
Re: Pasnaviba
27.09.2004 19:16
Bet ja nu cilvekam tiesam vajadziga palidziba, be vins nezina, kam to prasit, kur griezties... negrib citiem uzbazties... baidas, ka nesapratis... baidas, ka kads pateiks - citiem ir lielaki sudi un vini dzivo, aizmirsti, ar tevi viss kartiba. bet sirsnina paliek kaut kas tads, kas sap visu laiku un neliek mieru un pec kadam specigaka emociju uzliesmojuma atkal paradas domas par pasnavibu.
Vai apkart esosie tuvie cilvkei to nemana?
Vai viniem ir labak izlikties, ka viss ir katiba, neka meginat otram palidzet atkal saskatit priekus dzive...

zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 20:16
Nav tâdas situâcijas, ka nebûtu kur griezties pçc palîdzîbas. Katram taèu ir draugi, paziòas, radi. Ja to nav ir speciâlisti. Nav jâbaidâs runât un jautât. Tâdâm bailçm nav nekâda seguma - tîrâs iedomas.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:01
Kad stradaju armija )))). Atnaca pie manis puisis, vinam meitene nomira, milaka....
Atnaca - sejas nav. Es vinu zigli kabineta, lieta bija vakarstundas, man dezura bija. Ap stundu runaju ar vinu. Smadzenes domaju ka no ausim izlidis. Pec tam veicu Diazepama injekciju. Un ieliku lazarete cucat. No rita vinam slepjus noverotaju pielika.
Pec tam ar vinu vel parinaja, musu bataljona "domorosennij" psihologs (medikis), pie ierociem nelaida.

Ar mani pec tam visu laiku sveicinajas.....
Beidza dienestu. Vis bija labi.

Ta luk.

zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:10
svçta patiesîba - smadzenes daþreiz lien pa ausîm ârâ:), bet ir arî gandarîjuma sajûta, ka kâdam ir palîdzçts!
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:20
Ja cilveekam ik pa mirklim uznaak veelme padariit sev galu, tad iesaku apmekleet psihiatru un varbuut apsveert domu par kaada antidepresanta palietoshanu! Es saskatu nopietnas personiibas probleemas!
Bez tam taa nav, ka nav pie kaa doties!
Ir uzticiibas telefoni, kriizhu centri, un galu galaa var tachu vienkaarshi aiziet uz bazniicu un izrunaaties ar vienalga kaadu maaciitaaju, arii shajaa profesijaa cilveekus "trennee" kaa apieties un paliidzeet shaadiem cilveekiem, bet protams, ka ir vecaaki, radi, draugi, darba koleegji, intereshu grupas, utt.!
Vaiva
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:26
Raimondam

Dr.Matjuhinu un Dr.Priekuli pazîsti?
zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:32
Svarîgi ir tas, lai cilvçks, kuram tiek uzticçtas savas samilzuðâs problçmas, bûtu uzticamîbas vçrta persona! Pretçjâ gadîjumâ, tâs sniegtie padomi, netiek òemti vçrâ.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:39
Bieþi jau cilvçkam nav nemaz vajadzîgs padoms - viòam vienkârði vajag izstâstît savas bçdas vienalga kam - mâcîtâjam, psihoterapeitam , draugam, kaimiòam, krogâ bçrmenim, prostitûtei u.t.t.
Man reiz atnâca kundze, ko esmu operçjis pirms daudziem gadiem un sâk stâstît, ka viòai vîrs nomiris pie mîïâkâs gultâ un kâ viòa to nevienam nevar izstâstît, bija atradusi mani, kam savas bçdas uzticçt.
Un tomçr palieku pie sava - galu sev padara cilvçki kam galva slima, pârçjie par to tikai domâ.
zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 21:46
Tâ jau viòð ir - svarîgas ir brîvas, uzticamas! ausis:) kam var uzticçt savas problçmas.
Vaiva
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:01
Kas ir par pamatu tam, ka cilvçki daþâdi pârdzîvo savas neveiksmes un nelaimes? Dzîve ir sareþìita lieta, un daudzkârt mums nâkas sastapties ar pârbaudîjumiem, pçc kuriem grûti nostâties uz kâjâm. Bet, kâpçc citiem tas izdodas samçrâ viegli, bet citi krît depresijâ?
zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:07
Uz ðo jautâjumu nav un nevar bût viennozîmîgas atbildes.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:18
Vaiva, diez vai tas izdodas viegli, tikai no malas tas tâ izskatâs.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:46
Parunat kaut ar macitaju?
Draugiem?
Vecakiem?

Bet ja juties patiesi vientuls un baidies kadam uzticeties, kada vispar var but runa par izrunasanos?

It ka gribas parunaties, bet atkal doma, ka citiem klajas vel sudigak... un varbut, ka nemaz nav verts kadam kaut ko teikt...
bet kad paliec 1, galva pilna ar nelagam domam...

Vai kads varetu pateikt, kadu e-pastu, uz kuru varetu sutit un ceret sanemt atbildi?

zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:49
Kâ saprast, pateikt kâdu e- pastu?
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:50
Teiksim kadu psiho... e-mail
Lai var uzticet savu sapi un ceret kaut ko sanemt preti.
nu gan
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:50
tâdâ gadîjumâ ir vçl viens variants, es to kâdreiz izmantoju - ir jâparunâ vai nu spoguïa priekðâ, vai pastaigâjoties tukðâs ielâs ar suni. palîdz. bet vispâr dzîve ir skaista!
zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:53
nu gan
tas nav risinâjums. Vispâr galîgi garâm....

Eldarite
Tev nav neviena cita, kam uzticçt savu sâpi, ka gribi runât ar kâdu nepazîstamu personu caur e-pastu?
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:54
Domaaju, ka cilveeki neprot priecaaties par elementaaraam lietaam!
Man piemeeram ir ikriita mantra es izveidoju 10 teikumus, kas saakaas ar :
Man patiik, ka shoriit ir....
Peec 5 teikuma es jau saaku smaidiit, bet peec desmitaa juura ir liidz celjiem!
Iesaku visiem pa celjam uz darbu skaitiit!

Vaiva, cilveeki atshkjiraas ar to, ka vieniem glaaze vienmeer buus pustuksha, bet otriem pusee pilna. Viena vardiite nosliikst piena kannaa, otra kulj pienu tikmeer kameer sakulj sviestu, atsperaas ar kaajinaam un izlec laukaa!

Cilveekam jaameegjina dziivot saskanjaa ar sevi, ar dabu, jaaljaujaas arii vientuliibai, paardomaam, klusumam, saape ir jaaizsaap un aizgaajushais ir jaapavada un jaapraud, tam ir jaaatveel laiks, bet toties peec tam ir jaanosprauzh jauni meerkji un meerkjiishi un jaaceljaas augshaa un jaarealizee nodomaatais!
Darbs pasham ar sevi - vai nu tu sevi zheelo vai arii slavee par padariito!
ineshuks
Re: Pasnaviba
27.09.2004 22:57
ku! te shad tad piedaavaa savu e-meilu.
zâlîte
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:00
Dusma
Tâ ir tikai spriedelçðana. Ja cilvçkam ir kâda konkrçta samilzusi problçma, tad tâdi ieteikumi labâkâ gadîjumâ neko nepalîdz, sliktâkâ aizvaino, un cilvçks arvien vairâk noslçdzas sevî!
Tas ir pârâk nopietni.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:02
Svarîgâk par visu ir atrast kaut ko , kas interesç un aizrauj un tad arî radîsies jauni draugi vai domubiedri. Tâds e-pasts nav izeja. Tu nevari zinât, kas tur otrâ galâ atrodas un tu vari tikt ievainota vçl sâpîgâk.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:03
Eldarite!
Tu redzi, gandrîz katram forumâ ir savas domas ðajâ jautâjumâ. Taèu visi ir tepat. Daba ir mûs iekârtojusi tâ, ka ilgi nekas nesâp, Es te nerunâju par fiziskâm sâpçm. Aizmirstâs viss. Atskatoties uz savas dzîves daþâdiem notikumiem, pçkðòi aptver, ka atceries kâ sâpçja, nevis paðu sâpi. Atceries iespaidus, daþâdus sîkumus, bet vairâk nesâp. Daba mûs sargâ. Ja Tev tagad ir grûti, tad pçc gada Tu to uztversi pavisam citâdi. Un kas pats jocîgâkais, pçc 10 gadiem var bût Tev bûs þçl, ka tâdas lietas, kas jaunîbâ likas tik svarîgas un liktenîgas, vairâk nesatrauc.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:07
Dusma

Bet ja nu sapes nav? Ir tikai sajutas, ka esi mazina un melna, ka visur esi lieka... sajutas, kas turpinas gadiem ilgi... un aiziet gribas, jo butiba nav nekas tads, del ka butu japaliek...
lai kur ietu, lai ko ari daritu... nekam neredzi jegu...
it ka apkart ir cilveki, gimene, bet pat majas juties lieks...
draugi? ja tu runa par pasnavibu, bet vini to uztver ka tuksus vardus, viniem pat nerup kapec tu to saki, tad rodas jautajums, vai tie ir draugi? n-tas reizes esmu lasijusi, ka draugi var palidzet...
var jau but, ka man ir tikai zema pasapzina un par to vispar nav verts uztraukties.
tikai man sak klut parak apgrutinosi.es vairs negribu no majas ara iet, negribu macities, jutos dumja, nespeju sanemties, lai uzrakstitu paradus..

Milie cilvecini, atvainojiet, ka tereju jusu laiku.

Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:09
es varu uzklausît caur e-pastu, profesija tâda. Ja vçlies raksti, bet tieðais kontakts neatsver sarunu caur e-pastu. Varbût ir kâdas uzticamîbas personas ar kurâm var izrunâties aci pret aci? Tas bûtu daudz efektîvâk.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:23
Godigi runajot ne. Dzirdets kaut kur ir. Nav no ZS?
No NBS Dr.Zemmeri , Dr.Zarinu, Dr. Sudrabinu......

Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 20?
Ziņa: