Pasnaviba

Aizsāka Eldarite 

Vaiva
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:27
Dusma

Pilnîgu piekrîtu visam tevis teiktajam. Paðlaik pieturos pie tâm paðâm dzîves vçrtîbâm.
Bet, vienmçr tâ nav bijis. Tas nâk ar laiku, ar izdzîvotiem pârdzîvojumiem. Dzîves gudrîba nav dota mums ðûpulî. Vai daþkârt nebaidies, ka paðlaik viss ir ok, bet rît tâ vairs nebûs? Jo, lasot tavus komentârus, nepamet doma, ka vienmçr raksti tâ, kâ tam jâbût, tâ pareizi, kâ politiíi- runâ tikai to, ko cilvçki vçlas dzirdçt.
Re: Pasnaviba
27.09.2004 23:36
Ja Tu juuties lieka, tad tas noziimee, ka pirmkaart jau dereetu aprunaaties ar psihiatru (ar aarstu), otrkaart, varbuut padomaat vai tie cilveeki ir iistie, kas Tev ir apkaart!? Man ir vienu reizi muuzhaa bijis "apgaismiibas" briidis - vienu riitu es pamodos, apskatiijos sev apkaart, paskatiijos spogulii un uzdevu sev vienu vieniigu jautaajumu - ko es sheit daru...un tas beidzaas ar complete makeover - es nomainiiju visus draugus, izshkjiiros ar t.s. miiljoto cilveeku un saaku visu no nulles.
Ne jau cilveeki ir tas deelj kaa Tev no riita buutu jaaceljaas, jaamazgaa zobi un jaauzvelk tiiras un piestaaviigas dreebes, tas viss Tev ir jaadara pashai prieksh sevis!
Varbuut pasuuti visus tos draugus un cilveekus, kuri Tevi uztver kaa eenu un Tu ieguusi briinishkjiigu lietu - laiku, kuraa Tu vareesi iepaziities ar jauniem cilveekiem, uzsaakt kaut ko, kas Tev patiik, uzsaakt taaciibas tur, kur tas ir nevis prestizhi, bet gan tas, kas patiik Tev!
Jo tur laukaa ir briinishkjiigi cilveeki, kuriem dziivee varbuut, ka pietruukst tieshi Tevis!
Bet laikam jau paturi praataa vienkaarshu aksiomu, ka Tu dziivo sev un dari visu tikai un vieniigi prieksh sevis, arii paliidzi cilveekiem tikai tapeec, kas tas sagaadaa prieku TEV!
Re: Pasnaviba
28.09.2004 10:20
To Eldarite
Es Tev atbildçju. Raksti droði. Es tâdai ellei esmu cauri gâjusi, ka pat speciâlists teica "ïaunâk vairs nevar bût - tikai labâk". Zini, mazliet palîdzçja. Tikai par aizieðanu no dzîves gan nekad pat domâjusi neesmu.
`Ja domâ, ka izrunâðanâs ar cilvçku, kam Tavas sajûtas ir saprotamas un pazîstamas, varam arî atrast laiku satikties un parunâties.
Es tiku ârâ no elles!!!!
choice
Re: Pasnaviba
28.09.2004 11:03
Ja tev sâp, tu vçl esi dzîvs:)) Un visi prâtojumi par to, ka jameklç palîdzîba, jâiesaista gan draugi gan radi un speciâlisti reizçm vienkârði "nenostrâdâ". Radu nav, draugi, kam mçìini ieminçties cik tev ir smagi uztver to tâpat kâ vairums Forumieðu "kas ta tev, nekas jau nav noticis, a man gâja vçl sûdîgâk, bet es... "un tml. Pie speciâlista varbût sâkuma neaizdomâjas aiziet, jo nekas jau nav noticis, vçlâk jau vienalga. Un tad ir tâ, ka tu spçj tikai gulçt un raudât. Nevajag neko. Tu JAU jûties miris, traucç tikai íermenis, kas ar piepûli jâstaipa kâ tâds maiss ar kauliem.
Vismaz es tâ iedomâjos ka ðî ir pilnîgi reâla situâcija. Un ðâdâ gadîjumâ ieteikumi uzmundrinât sevi pie spoguïa, doties pie mâcîtâja vai nospraust sev jaunus mçríus vai pievçrsties apkârtçjâs vides problçmâm izklausas vienkârði nerealizçjami.
Re: Pasnaviba
28.09.2004 17:36
Man ienâca prâtâ: guï cilvçks paralizçts, neko viòð nevar, nu tieðâm neko. Domâ tâ , domâ ðitâ, nekâ, nav variantu. Bet tad kâdâ brîdî viòð kaut ko sajût (varbût pçc ilgiem pûliòiem), teiksim, pakustâs pirksts. Un tâ ir cerîba. Tu zini, ka vçl patreiz guli kâ beigts, bet tu jau zini, ka ir iespçjams kaut ko izdarît. Tâ ir ar jebko. Vajag atrast kaut ko dzîvinoðu, kas ïauj atgûties, noticçt, vçlçties. To var atrast arî pats. Iespçjamâk- kâds no malas. Kas- to gan nevaru pateikt. Ja nu vienîgi- kas meklç, tas atrod:)
riba
Re: Pasnaviba
28.09.2004 21:21
Eldarite
Varbûyt kâds Tev uzdeva jau ðo jautâjumu, bet cik Tev ir gadu?
Re: Pasnaviba
28.09.2004 22:59
riba
man 22.
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:04
Eldarite
Kas konkrçti tev ir piegriezies?
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:24
Piegriezies, ka slikti jutos, gan fiziski, gan ari citadi.
Gandriz katru dienu sap veders.Labi, ka vismaz galva pedeja laika retak sap. Censos nesatraukties, lai gan zinu, ka man ir paradi, kuri janokarto. Briziem esmu ka po..iste, vismaz kursa biedrenes ta doma.
Galva pilna ar domam par pasnavibu.
Man ir draugs, vinam nav nekada vaina.
Tikai mana zema pasazina trauce. Man pasai gruti dzivot nemitigas bailes, ka nearko netiksu gala. Bailes no prakses, bailes, ka draugs pametis
Negribas vispar iet sabiedriba. Nepatik, ka cilveki uz mani skatas. It ka ar mani kaut kas nebutu kartiba un tapec vini skatas.
Es tikai gribu zinat, ko es velos dzive sasniegt, jutos apmaldijusies.
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:30
Jaunkundz, nekokjetee un nestiiveejies, bet ieklausies, ko Tev cilveeki te ir sarakstiijushi!
Paej tak kaadu soliiti savaa esiibaa uz priekshu!
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:39
Eldarîte!
Bet vai Tavs vçders nesâp tâpçc, ka tu atver ledusskapja durvis un saproti, ka çst negribâs. A vçderiòam gribâs. Tâpçc arî galva var bût sâp?!
riba
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:52
Varbût Tu par manu situâciju apraksti, pirms daþiem gadiem:)
Es savas studijas pametu, jo bija tâ, ka varçju dienâm ieslçgties savâ istabâ un NEKO nedarît tikai gulçt, protams bija parâdi un grûti nokârtot eksâmenus, bet ne tik daudz kavçto lekciju dçï, bet tâpçc, ka neko nevarçju iedabût galvâ, vienkârði bij tâds stâvoklis, ka zubries cik gribi, bija priekðmeti kurus nevarçju nokârtot.
No prakses, nav ko baidîties, nemaz, iedomâjies dzîvç vçl daudz tâdas prakses bûs:) iedomâjies, ka tas ir pirmais solis, lai sâktu dzîvot.
Bailes vispâr ir muïíîga lieta, nu tâdas mçrenas vçl nekas, bet tâdas fobiskas ir muïíîgas, kuras arî man kâdreiz piemita.Tagad domâju, kâ tiku no tâ vaïâ, neatceros precîzi, bet zini viens no piemçriem, kad meklçju darbu paskatîjos, kâdi cilvçki strâdâ manâs iecerçtajâs darba vietâs un biju pârsteigta, ka tikai mazâkâ daïa bij perfekti ( izskatâ), likâs daudz nekoptâki un nekârtîgâki par manîm, smiekli man tagad nâk, bet tas bija viens no pirmajiem soïiem, kas cçla manu paðapziòu, tikai vçlâk nâca sapraðana, ka neesmu arî pati stulbâkâ, ka daudzas lietas tîri labi saprotu, ka varu uzrunât nepazîstamu cilvçku. Man bija viena no lielâkajâm problçmâm, ka kaut ko pateicu pçc tam dienâm varçju mocîties ar domâm , ka esmu ne tâ pateikusi , ne tâdâ tonî, ne tam cilvçkam, kâpçc es tâda nemâku smuki pateikt, kâ visi citi:) Bet tad man pieleca, ka ne vien man ir kompleksi, ka lielai daïai cilvçku tie piemît, ka neviens nav perfekts, katram ir sava uts, mâcîjos pieòemt gan savas, gan citu utis.
Man ïoti palîdzçja mans draugs ar kuru jau no pirmâs dienas ieviesâm kârtîbu bût atklâtiem un atvçrtiem, uzticçties un iemîlçðaòâs, biju kâ traka ar lielâm rozâ brillçm, bet kad briles sâk çnoties , palîdz sâkumâ ieviestâs kârtîbas un lîdz ar to mûsu mîlestîba vçl mûs vieno. Un vçl ðis cilvçks, garâs sarunas palîdzçja man atbrîvoties no daudziem maniem kompleksiem, bailçm , bût atklâtai un godîgai pret citiem, ja kas nepatîk to uzreiz pateikt, nevis gaidît, kad jau kamols sprâgst:)
Es uzrakstiju Tev savu pieredzi, jo esmu bijusi daþâdâs situâcijâs un arî par nâvi bieþi esmu domâjusi, bet kopð es esmu ar savu mîïoto cilvçku es vairs negribu nomirt, es nekrîtu depresijâs , es esmu laimîga:) Tie ir manas dzîves apkopojumi!
Es novçlu Tev izturîbu un gudrîbu, no sirds!
Re: Pasnaviba
28.09.2004 23:54
Eldarite!
Pameegjini taa:
Izlasi graamatas: "Skanoshais ciedrs", ko sarakstiijis Vladimirs Megre. Izlasiisi... pati apjautiisi ko dziivee gribi un ko veelies... jo vairaak saaksi domaat par dziivoshanu... ieguusi sev pashveertiibu un prieku dziivot (nevis eksisteet), saaksi domaat vairaak par miilestiibu, sevi, citiem, skaistumu, patiesajaam veertiibaam. Sapratiisi ka TU esi kas ljoti veertiigs, un citi ap Tevi arii.
Veiksmi Tev un prieku sirdii!

P.S.
Iesaku lasiit origjinaal valodaa, krieviski, shiis graamtas, jo latvieshu tulkojums neviesh tieshi to pashu ko origjinaal valoda.

Piebildiishu veel, ka ar zinaashanaam ko uzzini nepietiek, taas ir jaarealizee dziivee, tad taas nes praktisku labumu.
Re: Pasnaviba
29.09.2004 21:45
Ðeit var izlasît Megrç krievu val.
http://ariom.ru/litera.html
nobody
Re: Pasnaviba
13.10.2004 14:39
blja nomirt nav nemaz tik viegli....es izdzeru pari 100 stipru miega zalju+ vel visadas ap 100 tabletem,bet paliku dziva pat bez arsta palidzibas.....un vispar riebas lasit daudz ko ko jus te sarakstijat..ja jus neesat gribejusi mirt,tad nemaz nevarat saprast tos kuri ir gribejusi.....
Re: nobody
13.10.2004 14:40
Savukaart, ja gribas mirt, vajag vispirms noskaidrot kaa to dabuut gatavu.
Re: nobody
13.10.2004 14:54
nobody.
Kas tad taas par suuda tableteem ko tu tur saeedies.Normaalus ritenjus riit vajag ja to lietu grib dariit.Normaalos nevajag vairaak par 20 gab. lai kastee nospeeleetu.
Re: Pasnaviba
13.10.2004 15:08
nobody

Bûtu ar ko lielîties:(

Izskatâs, ka pati jau tâ îsti negribçji mirt, tikai apkârtçjos pabiedçt.

Tipiska egoiste-es, man , ko ta jûs, vot es...Nomirt un atstât savas problçmas citiem ir egoisma augstâkâ pakâpe.

Ir jâprot dzîvot. Protams, sarîties ripas ir vieglâk nekâ risinât sasâpçjuðos jautâjumus. Tavs dzîves modelis esi tu pati. Nekad neesi padomajusi, kâpçc citiem viss iet no rokas, bet tev nç. Mainies pati, tad nebûs jâindçjas.
nobody
Re: Pasnaviba
13.10.2004 15:21
nahuj vajag apkartejos pabiedet?iisteniba vinju delj es ilgi saubijos darot to vai nee.....bet tomer meginaju....un par to neviens vispar nezin....
ai neiznu kapec neiedarbojas tas tabletes..vienigais ka pec tam nedelju bija sausmigi slikti..visu ko ieedu izvemu...pat udeni....njaa....tas ari viss..citu seku tam nav....
Re: Pasnaviba
13.10.2004 15:26
nobody

Nu un kâpçc tad spçri tik radikâlus soïus?

Vai tad tagad neesi priecîga, ka neizdevâs ðis sevis iznîcinâðanas akts?
nobody
Re: Pasnaviba
13.10.2004 15:30
nee neesmu...vienkarsi esmu samierinajusies ar to ka jadzivo,ja ne pasas,tad vismaz citu delj....
ar pasnavibas meginajumu guvu riktigi lielu pieredzi...viela pardomam..utt...
Re: Pasnaviba
13.10.2004 15:45
nobody

Nereti saka: ja man pietiktu drosmes, es mirtu. Bet varbût: ja tev pietiek drosmes, lai mirtu, tad jau jâpietiek drosmes, lai dzîvotu. Jo vienmçr tad, kad domâjam par nâvi, mçs gribam arî dzîvot. Vienîgi reizçm NEZINAM– kâ.

Saòemies. Jûtu, ka gribi izrunât ðo lietu. Iesaku vçrsties pçc palîdzîbas pie speciâlista. Nerûgsti viena savâs problçmas. Runâ par to. Nu nav nekâ tâda, ko nevarI vçrst par labu.

Ja nu vienîgi neârstçjamu slimîbu un nâvi...
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:00
ir cilvçki kuri visu laiku citus biedç un dzîves laikâ vismaz 10 x taisa, bet jocîgi, nekad nesanâk- ne tâs tabletes, ne tâs vçnas, pakaras, tad kad vîrs pa durvîm nâk iekðâ, stâvs pa zemu no kura lec u.t.t.t
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:06
Izdarot pashanaaviibu cilveeks no probleemaam neatbriivojas, bet iedziivojaas veel lielaakaas, taadeelj jau cilveeks ir dzimis tieshi sheit un tagad, lai maaciitos, priecaatos,ciestu, piedotu utt, respektiivi, izpirktu savus greekus, paraadus, ja taadi ir no ieprieksheejaam dziiveem, liidz ar to ir jaanodziivo tik cik zvaigznees ir ierakstiits, jo Naave atnaaks pati, tad kad tai buus pienaacis laiks.
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:15
Bridza

Tu par tiem tçva grçkiem tur kurâ paaudzç, vai?

Sâkumâ tâ kâ bûtu jâatiek galâ ar ðîs "saules" problçmâs, un tad risinât aizsaules likstas. Tâs atstâtâs problçmas jau palicçjiem vien bûs jârisina.

Neko jau "tur" vairs neatrisinâsi, aizpildîsi veidlapu testa veidâ par labajiem un sliktajiem darbiem un prom bûsi -vai nu uz mâkonîða, vai buljona katlâ iekðâ:))))))))))))))))))))
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:32
1)Es nerunaaju ne par kaadiem teevu greekiem, jo katrs cilveeks atbild tikai un vieniigi par sevi - luuk taa.
2) UN cilveeks nedziivo sheit tikai 1x, jo uz pasaules pastaavoshaa NEVIENLIIDZIIBA ir spilgts pieraadijums reinkarnaacijas eksistencei.
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:44
aizrunâjâs jau lîdz reinkarnâcijai. man liekas, ka tur ar bija kaut kâdi nosacijumi. savâdâk - man te nepatîk - pakaros - hops, citâ dzîvç labâk. un cik reizes var reinkarnçties? un kâ lai zin, ka ðî jau nav pçdçjâ reize?
rain
Re: Pasnaviba
13.10.2004 16:49
iisteniiba viegli runaat, ja nekad neesi ko taadu paardziivojis...
no pieredzes varu teikt, ka ar maniim bija taa- ka es jutos vienkaarshi nepiederiiga shai pasaulei... taas ir izjuutas, kuras nevar apraxtiit... taadam cilveekam ir ljoti gruuti dziivot...nebija man nekaadu probleemu, tikai es jutos tieshi taa kaa jutos.... gaaju pa ielu kaa eena, vieniigais, ko dariiju tas bija cauraam dienaam guleeju, vairiijos no aarpasaules,..no cilveekiem... protams nebija neviens ar ko par to parunaat- kas mani vareetu saprast! Un tad es domaaju..ka vieglaak ir taa.... pazust uz visiem laikiem..jo pasaule taapat neko nezaudees ar manu aizieshanu...
..shobriid kautkaa tieku tam paari..censhos tureet sevi rokaas, dzeru zaales, ir aizdomas par depresiju..domaaju saakt iet pie psihologa...lai gan ir daudz dienu kad atkal rokas nolaizhas!..Varbuut ceelonis kaadeelj cilveeki izdara pashnaaviibas ir miilestiibas truukums... lai vai kaa bet kaads to var saukt par gleevumu...vai kaa savaadaak...bet pashnaavnieks visdriizaak to uztver kaa atpestiishanu no mociibaam...jo tu dziivi nedziivo, tu vinjaa mocies! Un manupraat ir nezheeliigi taa metode par kuru raxtiija aarsts, par taam shuveem, lai redzot taadu cilveeku citi tureetos no vinja pa gabalu...ar taadu metodi cilveeks veelaak aatraak nonaaks kapaa, jo vinjam taa jau nav neviena, kas vinjam paliidzeetu un veel ja komplektaa naak nospiedumi tad ir veel beediigaak...ja cilveeki no vinja vairiisies tad vinjam vairaak nav izredzhu dziivot..tad nevajadzeeja vinju glaabt bet atstaat mirstam... jo taadiem cilveekiem ir jaapaliidz nevis jaatgruuzh!

es zinu vienu meiteni kas arii bija uz sabrukshanas robezhas...galiigaa bezizejas staavoklii..un pa celjam bija bazniica...vinja tur iegaaja jo tas bija vieniigais patveerums no visa kas bija apkaart... seedeeja un raudaaja tur daudz stundas..kameer sanjeema sevi rokaas....ja nebuutu bazniicas..tad visdriizaak vinja shodien nebuutu dziiva....
nobody
Re: Pasnaviba
14.10.2004 07:09
rain
ari mans galvenais iemesls bija-es nejutos iederiga saja pasaulee&dziivee...
Re: Pasnaviba
14.10.2004 07:22
nobody

Èâpo vien pie ârsta. Izrunâsies, dos padomu, iedzersi kâdas zâles. Bûs labi.

Sadomâjies gan , bet kam tad mçs ðai pasaulç tâ dikti esam vajadzîgi?????Taèu nevienam! Ak, jâ, vecâkiem un bçrniem (lîdz noteiktm vecumam) un viss. Vairs nevienam. Pârçjie gadîjumi ir savsarpçji izdevîgas izmantoðanas gadîjumi-darbs, paziòas, sabiedrîba kâ tâda, mîïotie cilvçki-tas viss var bût pârejoðs un mainîgs.

Sagribçji, lai tevi paþçlo. Negaidi. Tu esi viens pats tâds, personîba. Dzîvo un priecâjiespar katru dienu, kuru esi pavadîjis vesels. Un tie nav skaisti vârdi. Tieðâm tâ domâju.

Dzîvo taèu vienu reizi, tâpçc meklç pozitîvas emocijas, dari dullîbas, lai vecumdienâs bûtu ko atcerçties. Otras iespçjas nebûs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 13?
Ziņa: