Pasnaviba

Aizsāka Eldarite 

Re: Pasnaviba
22.10.2004 23:27
Zâlîte

Godîgi, man sirds apgriezâs otrâdi, nobijos ne pa jokam. Bet ja nu cilvçks nemelo, ar tâdâm lietâm taèu nedrîkst jokot?:(((((
airi
Re: Pasnaviba
23.10.2004 02:51
nu tad sameloja vai ne? uu>?
Re: Pasnaviba
23.10.2004 11:48
Jums varbut skiet, ka cilveki jus nes caui, bet taja bridi, kad raksta tas viss ir pa istam. Cilveks neredz citu izeju.Un jus te baigi gudri spriedelejat. Dazs labs nemaz nav saskaries ar tadiem cilvekiem.
Es piemeram vairs neceru, ka mani sapratis un godigi sakot, klust vienalga. Katram sava dzive. Draugi? Kam vini vcajadzigi, ja nespej uzklausit un meginat palidzet? Katram iet sudigi, jaa, ta ir. Tikai ja cilveks, kas vinemer ir klusejis, megina ar kadu izrunaties un varbut vinam kadu mirkli rodas cerina, tiks gala ar savam problema, tad tadi DRAUGI nju ir tikai nosaukuma pec. Citiem iet vel sliktak bla bla blaaa .. c\un cilvkes nosledzas sevi, iespejams iestasta sev, ka nekas tacu nav noticcis, tikai vai tapec problema klust nesvariga? vai pzud ka nebijusi?
Var jau but, ka cilveki, kas telo, bet ne jau visi ir tadi. dazi tiesam izmisigi cer, ka kads tomer palidzes, atver acis un palidzes mainities.. palaidzes ieraudzit krasas.

zâlîte
Re: Pasnaviba
23.10.2004 11:56
Bet, mîïais cilvçk, paðam jau arî ir jâgrib un jâdara viss iespçjamais, lai no ðîs bezcerîbas tiktu ârâ. Jâgrib!!!
Nevar visu gaidît tikai no citiem - padomu, uzmundrinâjumu, mierinâjumu,draudzîbu, mîlestîbu. Paðam arî vajag kaut ko ieguldît un dot pretî...
Re: Pasnaviba
23.10.2004 14:02
Eldarite.
Vispaar tu raksti pareizi bet konkreetaa gadijumaa tas ir garaam.Ar jaunieti par kuru tagad iet runa man ir bijusi privaata sarakstiishanaas.Forumieshi zin ka es neatsaku paliidziibu cilveekiem kam iet gruuti vai ir kaadas probleemas.Un mans e-pasts ir pieejams.Vairaaki desmiti cilveeku no foruma ir ar mani sarakstijushies un guvushi lielaaku vai mazaaku gandarijumu.Bet jauniete Melanija ir viens no retajiem iznjeemumiem ar kuru sarunas nevedaas.Atbildes bija iisas un truuciigas.Ieteikumi nedereeja.Kopiigu valodu neatradaam.Un es nonaacu pie secinaajums ka vinja vienkaarshi neveelas iziet no shii staavoklja.Varbuut vinja meklee domubiedru ar ko diskuteet par savu specifisko probleemu bet ne vairaak.
Re: Pasnaviba
23.10.2004 14:16
To Eldarîte
Es Tev vairâkkârt piedâvâju savu palîdzîbu, bet Tu neliecies ne zinis.
Re: Pasnaviba
23.10.2004 20:43
To eldarite
"Es piemeram vairs neceru, ka mani sapratis un godigi sakot, klust vienalga. "
Tavos tekstos pârsvarâ ir no "es" viedokïa. Uzliec roku uz sirds un pati sev atbildi: Tevi kâds interesç? Interesç viòa problçmas, sâpes, prieki, problçmas? Tu vari priecâties kâdam lîdzi? Bçdâties par savu radu/draugu sâpçm? Jeb tas viss ir to pârçjo cilvçku pienâkums: Tevi saprast, Tev dot padomu, ar Tevi runât? utt.
AD
Re: Pasnaviba
24.10.2004 21:07
Nedomâju par paðnâvîbu, bet man bieþi nedod mieru daþâdi eksistenciâli slimîgi jautâjumi, piemçram:

Kas es esmu? Kâpçc es eksistçju? Daþreiz liekas ka nemaz îsti neeksistçju.
Kas ir dvçsele, no kâ tâ sastâv?
Vai dvçsele eksistç ðajâ realitâtç? (tipa, dvçseles daïiòa)
Ja dvçsele ir nemirstîga, vai nâksies dzîvot mûþîgi un tâ pa îstam nomirt nemaz nav iespçjams? Varbût mçs jau eksistçjam bezgalîgi sen, tikai neko neatceramies, jo visa atmiòa ir laicîga vai ierobeþota?
Ja nomirt pa îstam ir iespçjams, tad kâ tas bûtu - neeksistçt?
Cik sâpîgas ir maksimâli iespçjamâs sâpes? Cik ïoti sâpçs, kad bûs jâmirst?
Kas ir ðî pasaule, vai viens liels Matrix? Esmu lasîjis, ka pçc zinâtnes datiem pasaule tieðâm ir diskrçta. Kâ vispâr kaut kas var skaitîties reâls, ja pasaule ir radîta no nekâ? :)

No ðâdiem jautâjumiem toè var saiet sviestâ ja daudz par to domâ, laikam vienîgais risinâjums ir nedomât par to, jo atbildçt uz tiem tâpat nav iespçjams. OK, var arî ticçt konkrçtâm atbildçm, bet cik pamatota ir ðâda ticîba? Tas ir apmçram tâpat kâ ticçt dievam.

Bet tu zini, kas tu esi? :)
Re: Pasnaviba
24.10.2004 21:28
AD
Nu labs jau jautaajums.Katraa zinjaa ir gadijies piedziivot sajuutas kas vedina uz domaam ka viss nav tik vienkaarshi kaa daudzi izteelojas.Taa ir ssajuuta ka tava personiiba un tavs kjermenis nav pilniigi vienoti un tu it kaa vadi savu kjermeni un vari ieguut skatienu it kaa no malas.Taas ir sajuutas ka reaalaa dziive ir daudz truuciigaaka nekaa mees to redzam un juutam un ka muusu apkaartne patiesiibaa ir simuleeta.Tie ir dazhkaar noveerojamie "matricas defekti".Tas viss protams ka reti pamanaams tomeer zinaamas paardomas viesh.
Irçna
Re: Pasnaviba
24.10.2004 23:51
Te nu gan sarakstîts - "dzîvot ir jâmâk...", "paðnâvnieki ir gïçvuïi...", "vajag meklçt palîdzîbu...", "var taèu atrast kâdus risinâjumus...", "tas ir egoisms..." utt.
Bet - vai neapjçdzat, ka cilvçks var domât arî pavisam citâs kategorijâs? Cilvçks par savu dzîvîbu ir atbildîgs tikai Dieva priekðâ, varbût vçl arî vecâku. Taèu Dievam daudzi netic un vecâku arî daudziem vairs nav. Dzîvot vai nedzîvot, risinât vai nerisinât, meklçt "palîdzîbu" vai nemeklçt, skaitîties droðam vai gïçvam, - tâ ir VIÒU izvçle. (Un nesâciet taèu runât, cik vçrtîgs un unikâls ir katrs eksemplârs 6 miljardu pârapdzîvotajâ pasaulç.) Muïíîga drîzâk ir pati sabiedrîba, kas uzskata, ka katrs neizdevies paðnâvnieks ir par katru cenu jâizglâbj (un tad vçl apvainojas, ja ðis nav ikurât pateicîgs par to), ka paðnâvîba - tas nu ir kaut kas slikts (jo vairumam nesaprotams) un tamlîdzîgi. Ticîgam cilvçkam vajadzçtu zinât, kâ pret to attiecas viòa reliìija. Vçl varbût bûtu jâapsver, kâ tas atsauksies uz saviem mîïajiem cilvçkiem (ja tâdi vispâr ir), pârçjais - tikai paða lçmums. Tas nav ne egoisms, ne gïçvums, ne droðsirdîba, tikai un vienîgi izvçle.
AD
Re: Pasnaviba
25.10.2004 00:58
A bez "matricas" varbût nemaz nevar iztikt, citâdi pasaules nemaz nebûtu :) Mani daudz vairâk interesç jautâjums, kas ir dvçsele.

Kâ jums ðâda dvçseles teorija? (pats tikko izdomâju): nav vienas dvçseles daïiòas, maza dvçselîte ir katrâ mûsu ðûnâ un kopâ tâs veido "lielo dvçseli". Katra ðâda mazâ dvçsele tiek radîta un uzturçta no noteiktâm matçrijas + elektrisko impulsu interakcijâm, kas viss ir ieprogrammçts DNA kodâ (dvçseles softs) - lîdzîgi kâ stiprâ mâkslîgâ intelekta (Strong AI) definîcijâ, ka pie attiecîgas programmatûras dators patiesi var kïût "dzîvs", tikai iespçjams ka vajadzîgs arî îpaðs hardware (organiska ðûna). Mazâs dvçseles (ðûnas) tiek radîtas un zaudçtas nepârtraukti.

Cita teorija: lîdzîgi, kâ iepriekð, tikai ir 1 dvçsele, kura tiek radîta no visâm organisma ðûnâm, to kopîgâs interakcijas rezultâtâ.

Secinâjumi ->

1) miruðo pasaule neeksistç (visdrîzâk)
2) jautâjums par reinkarnâciju paliek atklâts
3) izskaidro, kâpçc gûstot traumas, novecojot, vai no substanèu lietoðanas notiek tas kas notiek (ar saprâtu, utt.)
4) ðâda dvçsele daudz labâk iederas esoðajâ materiâlâs pasaules izpratnç, bez gariem
5) dzîvîbu un dvçseles var mâkslîgi radît!
6) vai dvçselei paðai par sevi ir saprâts un atmiòa nav zinâms, iespçjams ka dvçsele ir tikai "sajûtu procesors" un visas domas tiek radîtas materiâli

Kas ðajâ gadîjumâ bûtu tas "Es"? Atbilde: unikâla matçrijas un elektrisko impulsu savienojuma rezultâtâ radies blakusprodukts :)

Kâ ðo teoriju var pierâdît? Tikai mâkslîgi radot dzîvîbu (nejaukt ar klonçðanu).

Man liekas, ka ðâda teorija diezgan labi visu izskaidro. Nepatîk? Tas ir cits jautâjums :)
AD
Re: Pasnaviba
25.10.2004 01:08
Papildinâjums: iespçjams ka dvçseles nevar vis radît, bet tiek izmantotas esoðâs dvçseles (tâs vienkârði iemiesojas)
Melanija
Re: Pasnaviba
25.10.2004 14:32
Jaa es rakstiiju arii delfi forumaa veel peec tam, kad pateicu sheit, ka zvanu aatrajiem, bet es taas tabletes tieshaam biju sarijusies...
Es vinjiem piezvaniiju, mani tikai shodien palaida maajaas...
Bet man nav nepiecieshamiibas te kaadam skaidrot un t.t.
Man tikai saap, jo es nemeloju...
mamma
Re: Pasnaviba
25.10.2004 14:38
Melanij,vai tev nav apnicis spekuleet ar citu cilveeku liidzjuutiibu?!!
Ja patieshaam riji tabletes,Tevi noteikti aizveda uz psihoneirologjisko slimniicu un no tuirenes aatraak kaa pec nedeeljas Tevi neizlaistu.Beidz melot un meklee labi ashi psihiatru.
Re: Pasnaviba
25.10.2004 14:41
Tagad diemzheel pashnaavniekus neved obligaatum pie psihiatra. A vajadzeetu. Daljai patiesi nodereetu,otriem profilaksei, lai turpmaak cirku netaisa.
ai
Re: Pasnaviba
25.10.2004 15:26
teiksu - MAITA.
Irçna
Re: Pasnaviba
25.10.2004 17:58
Es jums teikðu tâ - lai taisîtu cirku un meklçtu lîdzjûtîbu (patiesîbâ - nevis lîdzjûtîbu, bet gan tikai þçlumu, kas ir pavisam kas cits), ir vajadzîgas divas puses - viens, kas to cirku taisa un otrs, kas metas glâbt. Ja sabiedrîbâ bûtu normâla attieksme pret paðnâvîbu kâ pietiekoði cienîjamu cilvçka izvçli, tad tâds cirks nemaz nebûtu iespçjams. Neglâbjamie paðnâvnieki to izdarîtu, bet neîstajiem nebûtu ðâda manipulâcijas ieroèa.
Ja godîgi, mani interesçtu tikai manu tuvinieku domas par paðnâvîbu un es darîtu, kas manos spçkos, lai viòus no tâ tomçr atturçtu. Taèu par ðitâdiem interneta masturbçtâjiem man nospïauties. Tâpat kâ viòiem par mani un visiem pârçjiem. Viòi taèu barojas no ðîs "glâbçju" satrauktâs klaigâðanas. Manuprât, ja cilvçks to jau dara, viòam ir dziïi pofig, ko par to varçtu domât visi potenciâlie Globâlâ Tîmekïa apmeklçtâji. Îsts palîgâ sauciens izskan daudz citâdâk.
Re: Pasnaviba
11.11.2004 05:35
njaa man ir depresija un veelme darit sev galu, tas ir gljeevi bet esmu taa visu sacakareejis ka juutu ka man ir nepieciesama speciaalista ieteiumi, ja sliktaak nevar buut un tu juuti atbildiibu pret citiem kuri no tevis gaida sasniegumus a tu esi visu sacakareejis , njaa vaarbuut esmu slims
...
Re: Pasnaviba
11.11.2004 08:51
par sevi jaadomaa, ko gribi Tu, nevis ko no Tevis gaida citi. taa Tava pirmaa kljuuda.
Re: Pasnaviba
07.12.2004 03:01
pasnaaviiba ir lieta kas ir grks itkaa visaa pasaulee...nju tad man ir ko teikt par un pret pasnaaviibu...domaaju ka saaksu ar pret...jo pasnaaviiba ir tikai gljeevumu pazime cilveekaa,kas nespeej paarvareet pat nieciigako probleemu...pasnaavnieki cilveeki kas nespeej noveerteet dziives jeegu,jo vinji pat necenjsato dariit...pasnaavaiiba saapina visus apkaarteejos un miiljos cilveekus,pasnaavnieks nepadomaa ko nodara citiem..
par...nav vairs jaaraizeejas par probleemaam...dziivee paliek aiz muguras kopaa ar visu paareejo...uzinaas aatraak par citiem kas notiek kad nomirst...utt visi paareejie siikumi
bet pasnaaviibu taisa cilveeki kuri ir gljeevi..tejaa skaitaa arii es taada esmu un man kauns par to...
es nenosodu nevienu bet iesaku padomaat par 10 lietaam ka ir par un kas ir pret..tad spriezat pasi
sam
Re: Pasnaviba
07.12.2004 11:15
to oksideja

Galîgi nepiekrîtu.

Pirmkârt, paðnâvîbas netaisa gïçvi cilveki, bet gan drosmigie. Ja man butu nedaudz vairak dûðas sen jau to bûtu izdarîjusi.

Otrkârt, par kaut kâdâm sîkâm problçmâm nevar iet runas. Tâ nav depresija un citu stâvokli man grûti iedomâties, kad cilvçki nolemj izdarît paðnâvîbu (nevar taèu racionâli izdomât, ka viss pietiek, citas izejas nav - jâtaisa paðnâvîba). Depresija ir melna bedre, jo vairâk spirinies, jo vairâk smoc nost. Tâ gâþas virsû kâ melns kalns un loìiski padomât vispâr ir grûti. Visi uzmundrinâjumi liekas kâ paðapmâns.

Treðkârt, dzîvot citu dçï vispâr nav vçrts. Protams, bçrni.. Tie ir vienîgie, kuru dçï vçrts saòemties un apsolît, ka mçìinâðu vçlreiz..

Ceturkârt, paðnâvnieki (nu vismaz ar depresiju sirgstoðie) ar izmisuma saucieniem uz lûpâm meklç dzîves jçgu. Neesmu gan vçl nevienu (pat veselo) satikusi, kas teiktu, ka ir kâda dzîves jçga, ja nu vienîgi dzîvot..
Re: Pasnaviba
07.12.2004 11:40
Dziivei ir jeega!!!
Katram taa ir sava, bet jeega ir!
Domaaju, ka Jums vajadzeetu mekleet kaadu profesionaalu paliidziibu!
Veelu veiksmi!
Re: Pasnaviba
07.12.2004 12:18
Vairâk kâ 15 gadus mocîjos ar ïoti smagu depresiju (neskaitu tos gadus, kad nebija tik izteikta un veseïoðanâs periodu). Jâ, bija tik sûdîgi, ka likâs prâtâ jûku, ka nomirðu. NEKAD nav bijusi doma par paðnâvîbu. Tikai apziòa, ka nespçju dzîvi izbaudît. Un jçga dzîvei kâ reiz ir tâ, ka tâ spçj mums dot prieku, bçdas, emocijas, skaistumu... To arî tagad izbaudu.
x
Re: Pasnaviba
25.03.2005 00:47
klau melanij!
esmu daudz interesejusies par pecnaves dzivi.....klinisko navi.ja tu tiesam tadu esi piedzivojusi.atraksti-
blood_pig@inbox.lv
gaidisu!
Irçna
Re: Pasnaviba
31.03.2005 09:58
>oksideja

"pasnaavaiiba saapina visus apkaarteejos un miiljos cilveekus,pasnaavnieks nepadomaa ko nodara citiem.."

Bet varbût tie "apkârtçjie un mîïie", kuriem paðnâvnieks ko tik briesmîgu nodara, vienkârði aiziedams, varçtu kaut kâ to viòa svarîgumu likt manît drusku pirms tas notiek? Tur jau tâ lieta, ka paðnâvnieki parasti izjût vientulîbu un atstumtîbu, par ko tieði ir atbildîgi ðie "mîïie"apkârtçjie, kuri pçkðòi sajût, cik cilvçks ir bijis îstenîbâ viòiem vajadzîgs tad, kad ir jau par vçlu. Nu nav taisnîgi, nenosodot apkârtçjos tuvâkos, nosodît tikai paðu nelaimîgâko, kuram liekas, ka nemaz nav ko zaudçt. Ja apkârtçjiem ir ko zaudçt, lai tad viòi arî iesaistâs ðî cilvçka atveseïoðanâ un dzîvesprieka atgûðanâ, nevis tikai norâda, ka viòam ir "pienâkums" palikt dzîvam viòu dçï.
.
Re: Pasnaviba
31.03.2005 10:08
- aiziedams, varçtu kaut kâ to viòa svarîgumu likt manît drusku -

Vai nâve nav pârâk dârga cena, lai drusku kâdam kaut ko pierâdîtu?
Irçna
Re: Pasnaviba
31.03.2005 10:22
> .

Paðnâvnieka mçríis nav kâdam kaut ko pierâdît. Tâ ir cena, ko viòð pats ir gatavs maksât, lai izstâtos. Ja pârçjiem ðî cena liekas par dârgu, lai viòi tad arî dara kaut ko, lai tas nenotiktu.

Ir ïoti daudz "viltus paðnâvnieki", kas inscenç visâdas situâcijas, nodara sev kaut kâdus bojâjumus, kas nemaz nav nâvçjoði, lai tik pievçrstu sev apkârtçjo uzmanîbu un liktu citiem dancot savâ priekðâ (laikam bieþâk tâs ir sievietes). Viòi ðo paðnâvîbas problçmu noved lîdz farsam un absurdam, spçlç teâtri, manipulç ar cilvçkiem, radot tikai nicinâjumu pret sevi. Tie tad arî ir radîjuði ðo mîtu, ka cilvçks izdara paðnâvîbu, lai citiem kaut ko pierâdîtu. Taèu îstam paðnâvniekam ir pilnîgi pofig, ko par to teiks citi, jo interesi par dzîvi viòð ir zaudçjis pilnîbâ. Viòa vienîgais mçríis ir "nebût". Un pret to tieðâm ir jâizturas nopietni, ja vien kâdam ðis cilvçks ir svarîgs.
Irçna
Re: Pasnaviba
31.03.2005 10:28
Vçl > .

man ðíiet, ka Tu nepareizi saprati to manu teikumu par to svarîgumu.

Respektîvi, domâts bija, ka nevis viòð liek manît savu svarîgumu aiziedams, bet apkârtçjiem bûtu jâïauj viòam justies priekð viòiem svarîgam, lai viòð neaizietu. Jo, ja cilvçks jûtas vientuïð un atstumts, kâ gan viòð varçtu zinât, ka îstenîbâ ir kâdam svarîgs, ja apkârtçjie to nekâdîgi neizrâda? Te nu der vispâr padomât, ko mçs sakam saviem mîïajiem ikdienâ un vai mçs pietiekoði apliecinâm viòiem savu mîlestîbu? Un varbût mçs nepamanam, ka cilvçks mums blakus grimst purvâ, jo viòam ðíiet, ka viòu neviens nemîl tâpçc vien, ka nespçjam/negribam savâ ikdienas steigâ ðo mîlestîbu kâ nebût izpaust.
.
Re: Pasnaviba
31.03.2005 10:36
Cilvçka lielâkâ kïûda&nelaime ir tâ, ka viòð sâk kaut ko gribçt/pieprasît/paìçrçt no apkârtçjiem.
Lietas nav jâuztver kâ paðsaprotamas un jâbagâtina sava iekðçjâ pasaule tâ, lai cilvçkam pietiktu ar sevi, bet viss pârçjais bûtu tikai patîkamas extras un bonusi!
Man patîk vârds - paðpietiekamîba
Re: Pasnaviba
31.03.2005 16:10
.
A ko darît, ja cilvçks nav apmierinâts pats ar sevi, ja dzîve viòam ir nemitîgas mocîbas zemâs paðapziòas dçï? Kâda tur vçl runa par paðpietiekamîbu? Un ja cilvçkam pietiek paðam ar sevi, tad kâpçc vispâr veidot attiecîbas? Ja jau vienam labi. Un ja tâdi cilvçki bûs vairumâ, kas notiks ar demogrâfisko stâvokli? Visiem labiem paðiem par sevi un tâdus bonusus varbût vispâr negribas. Ir - labi, nav - vçl labâk. Man pietiek paðam ar sevi. Pats sevi apmierinu un miers.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 11?
Ziņa: