LOC ginekoloģijas nodaļa

Aizsāka smilga 

Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 11:08
Mana koncepcija, bmw, nav tāda, ka mēs nekā nevaram, doma bija izteikta citā kontekstā un ir vairāk vērsta uz ārstu un pacientu savstarpējo kašķu beigšanu un skatīšanos dziļāk.

Daudzi cilvēki, būdami pacienta lomā, grūtās situācijās tad metas virsū ārstiem, ierēdņi izdara speidienu, ārsti kādu laiku sasparojas (vai aiziet pensijā!), un viss ir beidzies. Tāpēc saku, ka šis nav pareizais ceļš, jo nekā nedos. Protams, ir skaidrs, ka pirmajā brīdī katrs ir sāpīgi aizskarts (kā mūsu tēmas autore), jo dzīvība un veselība tomēr viena; emocionāli tas ir saprotams, bet, ja skatās politiski, tas nekā nerisina ilgtermiņā.

Mūsu ierēdnīši tepat vien ir, ne jau Āfrikā. Un nav viņi visi arī galīgie draņķi, daudzi tur ir gājuši cerībā kaut ko sakārtot, bet priekšniecība neļauj, jo tai, savukārt, partija neļauj...
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 11:45
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Mums ir jāveido nevalstiskas organizācijas. Tās
> darbojas.

Nevalstiskas organizācijas darbojas tikai tad ja viņām ir atbalsts valdībā vai spēcīgās un ieinteresētas ārzemju organizācijās un tās kādam nes konkrētu labumu... Tjipa visādas aizsardzības un glābšanas organizācijas...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 12:14
Ku!, es zinu, un tam, manuprāt, nav nozīmes.

Es neatbalstu īdēšanu internetā, ja nekas nav darīts.

Starp citu, tai pašā Skandināvijā nekāda īpašā atbalsta nebija; tikai cilvēku uzņēmība. Eiropas likumi, patlaban ir diezgan labvēlīgi šādām lietām un prasībām.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 12:38
Eiropas likumi bagātā valstī nav tas pats kas nabagā... Bagātā valstī ir ko pārvietot un pārdalīt bet ar to pašu eiropas gādību mēs jau tā esam pliki un nabagi. Un nevajadzēs nekādu karaspēku lai paņemtu mūsu zemi. Pietiek mums iedot eiropas likumu un tauta pati savām rokām, bakstot ar pirkstu papīrā, nožmiegs tos kas vēl drusku peld...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 13:48
Tas ir tas pats, kas salikt rokas klēpī.

Es mazliet interesējos par vienas pacientu grupas tiesībām un mazliet ar to nodarbojos. Ir tagad viena lieta sākta, redzēs, kā beigsies. Un tas nav pret ārstiem, bet pret sistēmu un situācijām, kur kāds ļaunprātīgi izmanto varu.

Ja katrs darītu kaut ko vienu un kaut nedaudz, jau būtu par grasi labāk.

Onkoloģijā arī pacienti remisijā un tie, kas izveseļojušies, pasaulē ļoti daudz dara, lai šai nozarei vāktu naudu ar visādiem līdzekļiem. Un tur vienmēr ir kāda personiska interese, tas nav nekas šausmīgs pats par sevi. Mums katram, kas rakstām šeit, arī ir kāda personiska interese vai vēlme.
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 13:52
ku
Es tā īsti nepiekritīšu,ka Latvijā nav naudas,ieņēmumi aug visai būtiski,varbūt neko nejūt perifērijā,bet Rīgā jūt.
Un es nepiekritīšu,ka jebkas ir bezcerīgi,tiem kas tā domā,tā arī ir,a tiem kas domā pretēji,ir kopumā ok,un neizskatās,ka viss iet uz krahu.
Teikšu tā-visu var sakārtot,un tas tiks izdarīts,viss ir laika un saprašanas jautājums,jā-īdētājiem pa to laiku viss būs slikti,ja ne veselības jomā,tad kādā citā.
Sakiet, ar ģimenes ārsta norīkojumu konsultācija pie LOC onkologa un onkomarķieris dārgi izmaksās? :(
smilga
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 19:59
par LOC (jeb Onkoloģijas slimnīcu), konkrēti - ginekoloģijas nodaļu (nodaļas vadītājs Ustinovs), esmu kapitālā šokā,,, pēc svētkiem manai vecmāmiņai šajā nodaļā izgrieza audzēju.Pēc dienas 19.palātā ar 3 gultām ievietoja divas jaunas pacientes,kurām abām operācijas bija piektdien - 22.11.2013. Paciente Krīgere - kundze pēc 60 g., izrādījās kaislīga smēķētāja, kurai it kā, lai atvieglotu atiešanu no narkozes, ANESTEZIOLOGS bija REKOMENDĒJUSI UZSMĒĶĒT! Smēķēšanas procedūru bija jānodrošina(jāorganizē) māsiņām (kā 23.11.2013. pati personīgi klātienē noskaidroju, tad māsiņām jāpilda anesteziologu un ārstu norādījumi - jā, arī absurdi un citiem pacientiem kaitējoši!) ... rezultātā manai vecmāmiņai palūdza iziet koridorā (viņa jau varēja pārvietoties, jo pēc operācijas tā viņai bija 3.diena), savukārt otro - tikko izoperēto, pārklāja ar papildus segu, atrāva logu un pacientei Krīgerei atļāva ievilkt kāroto (terapētiski rekomendēto) dūmu ! Jums tas viss liekas nereāli? Jā, man arī ! Kaut ko tādu SLIMNĪCĀ ... turklāt palātā, kur atrodas vēl 2, piekam nesmēkējošas + viena tikko pēc operācijas, pacientes, nespēju iedomāties pat ļaunākajos murgos... bet tāda nu izrādās mūsdienu medicīna, kur ārstniecības personāls dakterē ar smēķiem! P.S. Jautājums - uz kādu normatīvo aktu pamata vai tīri morāliem apsvērumiem smēķētājas labsajūta anesteziologam, nozīmējot pacientei Krīgerei cigareti palātā, bija "prioritārāka" par abu citu pacientu labsajūtu un veselību ? Uz kādu normatīvo aktu pamata vai tīri morālu apsvērumu vadīta anesteziologs lika ciest un pakļaut briesmām abu citu, bet jo īpaši pacientes pēc operācijas, veselības ? Ja jau smēķēšana ir tik nozīmīgs terapijas veids, tad kāpēc gan par nodokļu maksātāju naudu neierīkot veselus palātu blokus, kur piekoptu dažādu kaišu ārstēšanu ar pīpjiem? Protams, ka par šo absurdu, kas patiesībā ir vistīrākais likumpārkāpums, celšu trauksmes visās iespējamās instancēs .... bet vai tas spēs sagraut sistēmu ? ... diez i vai,,,, ja nu vienīgi kādreiz tiks pierādīts, ka pēc komplikācijām kāda blakus guļoša paciente tādējādi būs dabūjusi pneimoniju un nomirusi...
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
24.11.2013 11:09
Tā dažkārt dara.

Tam nav nekāda sakara ar normatīvajiem aktiem.

Darbinieki taču arī rūpējās un domāju, lai pārējie neciestu.

Atkarīgajiem no tabakas ir vieglāk atiet no narkozes, ja viņi uzsmēķē; esmu strādājusi tai pašā LOC un citur ķirurģijā.
Jā, tā Latvijā ir norma, varu spriest no personīgās pieredzes par LOC attieksmi pret pacientiem, jo galvenais rādītājs ir cik daudz tu spēj iedot konvertā, jo vairāk, jo biežāk nāk, visu izsaidro utt. Ir izveidojusies tāda medicīnas sistēma, kas vairumā gadījumu rada tādus ārstus, kuri iespējams izpilda primāro darbu, bet neko vairāk. Ja gribi attieksmi, tad maksā vai ārstējies ārvalstīs, kurās tā ir.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
06.03.2015 16:16
Cienītie, es tūlīt pateikšu riebeklību - kad guļ LOCā, tad ir pilnīgi pohuj vai tur kāds uzvek to dūmu blakām vai nē. Ceru, ka sapratāt domu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
06.03.2015 17:35
ku!, Tava attapība mani reizēm sagrauj, jo es bieži to pašu cenšos pateikt iejūtigāk, bet tad gandrīz vnm garām... nu, ļauži, kā Jūs nesaprotat.

Un tie ārsti, kas mums te vēl ir atlikuši, neko vairāk par primāro darbu nekad nedarīs. Nu ir tapušas gana glaunas klīnikas, tur arī pieliks aukli.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
07.03.2015 10:31
realitāte Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ko tur vēl var piebilst..................nabaga
> pacienti un nabaga ārsti...... ....... UN
> uzpūstais treknais ierēdņu aparāts !
_______________________________
Nezināju, ka saitā ir tik gudri cilvēki. Esmu saskāries gan ar vieniem, gan ar otriem. Birokrātu aparāts ir nāvējoš visiem. Gan ārstiem,gan pacientiem.Ja samazinātu birokrātijas aparātu vismaz uz 50%, pietiktu medicīnai un armijai.
Par audzēju operācijamām.. Nepareiza informācija. Audzējus operē ari Gaiļos un P.Stradiņa slimnīcā.Vienkārši vajag interesēties.
Otrkārt. Tagad ir interneta ēra. Ja kas interesē , ieliec Google un lasi.Latviešu, krievu un angļu valodā.Nevar attaisnoties ar šoku. Jārunā ar medmāsām,savu ginekologu.Ar savu ģimenes ārstu. Arī šeit var uzdot jautājumu. Vispārēju atbildi noteikti saņemsiet.Vēlreiz atkārtoju. Ļoti svarīgi ir pašizglītoties.
Par Tiesību sargu biroju. Esmu pārliecinājies,ka tas ir nevienam nevajadzīgs un pat kaitīgs , sūdzību iesniedzējam, iestādījums.Jo paralēli ir prokuratūra. Arī MADEKKi. Tiesa. Pārliecinājos, ka Labklājības ministrija, Veselības ministrija,Pilsonības un Migrācijas dienests ,Tiesību sarga , ir iestādes, kas pat īsti negrib vai pat nemāk iedziļināties cilvēka problēmā.Tas,kā jau teica Runcene ir radu,draugu būšanas astoņkājis, kas pieņēmis drausmīgus apmērus. Apdraud pašas Latvijas pastvēšanu.Ir jārada nevalstiska organizācijas. Jāiet pie tām. Jāraksta Ārstu biedrībai.
Piemēram tagad paceļas jautājums par P.Stradiņa slimnīcas jauno korpusu.Tam ir jābūt. Par to mums visiem ir jākliedz, jāpieprasa.
Man ir patiess prieks,ka šeit saprot stāvokļa nopietnību.
Kā reāli var sazvanī LOC ģinekoloģijas nodaļu, piemēram, kā uzzināt par pacienta stāvokli pēc operācijas.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.03.2015 16:07
mm!
Telefoniski tādas ziņas nesniedz. Likums tāds.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 15?
Ziņa: