astes kauls

Aizsāka cietushais 

cietushais
astes kauls
05.10.2004 20:43
Vai ir iespeejams sajaukt ar laiku nobiidiijushos 3 peedeejos astes kaula skriemeljus ar svaigi guutu traumu kriitot uz astes kaula?

Ieprieksh paldies!
P.S. Interesee tikai un vieniigi mediciinas darbinieku viedoklis!
Ave
Re: astes kauls
05.10.2004 21:08
Teorçtiski man prâtâ nenâk neviens iemesls(arî praksç nav bijis tâds gadîjums),kad nemanot nobîdîtos astes kaula skriemeïi.Sievietei tie tiek palocîti dzemdîbu laikâ,bat atlokâs atpakaï.Bet ðeit,cik saprotu,cietuðais ir viòð.
B.B.
Re: astes kauls
05.10.2004 22:07
Cietuðais jautâ - vai var sajaukt... Sajaukt paðreizçjâ medicînâ var visu ko! Grûti atðíirt iedzimti "nobîdîtu" astes kaulu no vecas traumas, bet nu akûtu gan vajadzçtu atðíirt.
Re: astes kauls
06.10.2004 00:02
B.B. ugu.

Baigais jautajums ))).

cietushais
Re: astes kauls
06.10.2004 16:22
Lieta taada, ka divus gadus atpakalj (cik noprotu no taa ka pa 20h dienaa seedeeju uz diezgan neerta kreesla pie datora) pamaniiju ka peedeejie 3 mugurkaula skrimshlji ir KRIETNI iebiidiijushies iekshaa (uz aanusa pusi). Tolaik tas izsauca asas saapes paarvietojoties un kaadus divus meeneshus praktiski nebiija iespeejams seedeet (tikai uz super miiksta spilvena) un pat normali bez saapeem noslauciit dibenu. Shobriid asas saapes izjuutu tikai pie sitiena jeb stipra spiediena uz astes kaula. Seezhot probleemu nav, jo astes kauls ir tiktaal "iekshaa" ka seezhot vismiikstaakajaa diivaanaa un guljot vinjsh nekam neskaraas klaat. Dazhaadu apstaaklju deelj pie aarsta tolaik negriezos, bet shobriid ir lieliska iespeeja ieguut lielu apdroshinaashanas kompensaaciju, ja vareeshu pieraadiit ka probleema ir akuuta (esmu vinju tur iedzinis iekshaa pie kritiena).

P.S. Varbuut ir kaads on-line avots kur var uzinaat vairaak par sho probleemu (veelams bildes un tml).

Paldies!
Re: astes kauls
06.10.2004 16:25
Slims?!

Man domaat tie skriemelji jau liidz galvai aizspiedushies.
Moa
Re: astes kauls
06.10.2004 16:26
Kapec? Loti normala fiska... Ja ir iespeja dabut naudu, kapec no vinas mukt prom.
Re: astes kauls
06.10.2004 16:45
Mans uzskats ir, ka ar veseliibu nejoko. Pat naudas deelj ne.
Re: astes kauls
06.10.2004 17:11
Nu vienkaarshi.Sasitu un saap.Kur un kaa vinjsh atroda tev nav jaastaasta.Izliecies ka neko nezini.
qwq
Re: astes kauls
06.10.2004 17:26
vislabâk jau atrast mazliet laika un parâdîties specam
teorçtiski ir tâda proktodînija - sâpes anâlajâ apvidû, ko bieþi saista ar astes kaula patoloìiju (ka astes kauls ieliecas iekðâ un ar savu spico galu duras mikstajos audos ap tûpli)
lai to pilnîgi izvçrtçtu bûtu jâtaisa kaula rentgens, ideâli - magnçtiskâ rezonanse
ja tas pierâdâs tad vien no risinâjumiem ir operçt to astes kaulu ârâ - tâpat tas nav vajadzîgs

par to - kas tad ir svarîgâk dabût keðu vai izârstçties - ok - neesmu experts

pçc cietuðâ raxtîtâ gan naliekas, ka viòð sâpju naudu izmantos lai pilnvçrtîgi izmeklçtos un izârsçtos (bet varbût es kïûdos)
cietushais
Re: astes kauls
06.10.2004 18:15
ku! rakstîja:

> Nu vienkaarshi.Sasitu un saap.Kur un kaa vinjsh atroda tev nav
> jaastaasta.Izliecies ka neko nezini.

Jautaajums tikai vai man noticees, ja apkaart nav tuuska... Un cik stipri var simuleet saapes, un paarvietoshanaas trauceejumus?

Sakaraa ar to kur aizies nauda. Logjiski ka es aarsteeshos! Vienkaarshi liidz shim es zinu tikai divus shaadus gadiijumus - viens vispaar nejuut sev kaaju, bet otrs taapat kaa es nejuut nekaadu diskomfortu un aarsts vinjam pat neieteica opereet, jo ar to vel vairaak gemoroju var uzvelt sev.

Taa luuk...

Paldies.
cietushais
Re: astes kauls
06.10.2004 18:19
qwq rakstîja:

> vislabâk jau atrast mazliet laika un parâdîties specam
> teorçtiski ir tâda proktodînija - sâpes anâlajâ apvidû, ko
> bieþi saista ar astes kaula patoloìiju (ka astes kauls ieliecas
> iekðâ un ar savu spico galu duras mikstajos audos ap tûpli)
> lai to pilnîgi izvçrtçtu bûtu jâtaisa kaula rentgens, ideâli -
> magnçtiskâ rezonanse
> ja tas pierâdâs tad vien no risinâjumiem ir operçt to astes
> kaulu ârâ - tâpat tas nav vajadzîgs

Paldies Dievam, man vinjsh nekur neduras iekshaa un kaa jau mineeju ieprieksh bez aarsta/saapeem/probleemaam jau ilgaak par gadu dziivoju. Cik zinu (mana sieva beerniibaa ar ragavaam brauca, atsita taa ka liidz shai dienai ir tuuska (bet nesaap)) un vinjai aarsts atteicaas pat beerniibaa griezt vinju aaraa, jo vinjaa tik un taa ir daudz nervu gali, kas agri vai veelu gadiijumaa ja tiks izopereeti atstaas iespaidu uz organismu, sliktaakajaa gadiijumaa var pat iestaaties paraliize.
Re: astes kauls
06.10.2004 19:57
Taa tas ir ka kopchiku labaak lieku reizi neaiztikt lai nebuutu veel vairaak probleemu.Nu un ja tu vinju netaisies daktereet tad tas jautiens gruutaaks.Varbuut var sarunaat ar aarstu lai tos liidzekljus novirza citaam vajadziibaam?
Re: astes kauls
09.07.2009 13:24
Cau! Es varu Jums pastāstīt sīkāk par operāciju!
2008.g. es nobraucu pa kalniņu ar plēvi un nedaudz sasitu astes kaulu. Sāpes ilga vienu mēnesi, bet es pie ģimenes ārsta negāju, jo domāju, ka sāpes pāries. Pēc 2 mēnešiem izpildīju sporta stafeti un pēkšņi uzkritu uz astes kaula. Sāpes bija drausmīgas(pat līdz asarām)! Tad es devos pie ģimenes ārsta un viņa man pierakstīja uz rentgenu. Pēc tam es devos uz Rīgu, bērnu slimnīcu pie daktera ULDA BERGMAŅA! Šis dakters man lika 6 mēnešus ilgstoši nesēdēt, neko smagu necelt. Ja pēc 6mēnešiem sāpes nepāries, tad jāgatavojas uz operāciju! Pagāja 6 mēneši, bet sāpes turpinājās. Tad es barucu pie dr.Bērgmaņa! Viņš pateica man operācijas dienu, kas bija pēc 3 mēnešie, jo rinda bija gara! Ar bailēm gaidīju operāciju! Pirms operācijas man lika uztaisija analīzes! Pienāca lielā diena! Sākumā man māsiņa izved nelielā ekskursijā pa mūsu istabiņu kur apmetāmies operācijas laikā! Cilvēki bija ļoti mīļi! Man vajadzēja būt vienu dienu pirms operācijas. Vakarā man māsiņa iedeva baltu kreklu un bikses, ko vilkt uz operāciju. Drīkstēja arī vilkt savas zeķes(protams tīras), lika nogrizt nagus un noņemt rotaslietas. Operācija man notika ceturtdienā. Es biju pati pirmā. Operācija sākās pl. 9:00. Nedrīkstējām est 6stundas pirms operācijas un 3stundas nedrīkstējām dzert! Pl. 8:30 man ielika katetru rokā un ielaida kaut kādas zāles. Nedaudz pagaidīju un man atbrauca ar gultu pakaļ divas brīnumjaukas māsiņas. Viņam mani ar lifta palīdzību nogādāja uz operācijas zāli. Zāle bija baltā krāsā. Dakters gan izksatījas varensmieklīgi viss baltā! Pie manis atnāca anastezialogs un lia gulet čokuriņā. Tad man ielaida narkozi. Narkozi es vareju izveleties. Bija 2 varianti! 1.man uzliek masku. es vairs neelpoju. man mute lidz mandelem ieliek trubinu un mani elpina dators(pec tam cilvekam esot grutak ar atmiņu kādu mēnesi)2.Man ielaiz mugurā nelielu poti(nemaz nevar just) un pec tam ielaiz lielo poti(adata-7cm,pote-10cm apmēram) un ad tu aizmiedz un guli uz vederu. Tad man bija sajuta, ka man viss ir pie vienas vienas, jo loti nak miegs. Pa vidu operacija es pamodos. Jutu, ka dakteris man kasa ara kaulu. Bija tada kuteliga, forsa sajuta, bet tad es atkal aizmigu. Pec operacijas mani aizveta uz palatu, kur mani sagaidija mamma. Sapes nejutu.Izstastiju mammai kā man gaja un gaju gulet. Pec kadas stundas narkoze gaja ara un jutu sapes! Tad pasaucu masinu un vina man ielaida zales.Pirms operacijas vajag daudz dzert udeni, jo tad pec operacijas vares vieglak pacurat Curajam mes piles:D!
Pienaca pustdienas. Pec butibas mes drikstam est jogurtu un paris bananus. Bet ja vareja,tad es vismaz edu edienu, ko piedava slimnica(makaronus ar galu). Bija gruti gulet.Guleju uz vedera, jo uz muguras loti sapeja. Nakamaja diena es jau vareju staigat. No gultas bija loti gruti izkap. Bija bail. Apmainija man plaksterus un es jau vareju braukt majas. Pa celnam jutu visas bedres. Bija gruti.Man bija 5 suves.Tas bija loti profesionali aizsutas, ka tagad man vinas nemaz nevareja redzet.

Majās es vareju darit ko gribu! Majas paliek majas! :)

Tagad man ir pagajusi jau 3menesi.Skola es dabuju MAJMACIBU.Man ar skolotajam bija loti laba saikne!
Tagad man ir pagajusi jau 5menesi. Sapes vairak nejutu.Pamazam speleju speles kopa ar setas berniem. Man ir paties prieks, ka es uztaisiju operiaciju, jo tagad es vairs neko nejutu. Nezinu, ka citiem, bet pats trakakais ir ta nezina un atveselosanas bridis. Ta operacija bija tirais nieks!

Vēlu veiksi arī citiem! Ceru, ka kaut ko sapratat. Ja kaut ko vēleties pajautāt, tad dorši rakstiet man uz e-pastu fotototo@inbox.lv un es jums atbildesu uz jebkādiem jautājumiem!

Atā!:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 10?
Ziņa: