Liels vēders

Aizsāka miksa 

Liels vēders
29.09.2015 21:34
Hi! Man ir liels vēders un tas man nepatīk. Šeit ir bildes (nav jauks skats, kā redzams, vēders ir pārkāries):
http://failiem.lv/u/kalsrle
Tās pie tam ir uzņemtas tad, kad nedaudz esmu ievilcis vēderu, ja palaiž, tad ir vēl lielāks. Ko lai dara, lai to mazinātu? Varbūt man ir kādi vielmaiņas traucējumi?

Jau gandrīz gadu eju uz trenažieru zāli divreiz nedēļā pa nedaudz vairak kā 1h katru reizi, no tā vismaz pusstunda ir velotranžieri. Daudz nevaru arī pārcensties, jo, iespējams, ka man ir bojāta sirds. Ir paaugstināts asinsspiediens, ar zālēm tas turas 135-145/65-80, ja nav bijusi slodze, tad mazāk, no rītiem var būt pat 125/80. Sirdspukstu skaits dienā 60-90, atkarībā no kustībām. Slodzes zālē ir 30-70 kg, atkarībā no trenažieru veida, tas nav dauddz, bet ir džeki, kas taisa mazākas slodzes. Kājām izvēlos mazākos slodzes, jo mēdz saraut kaut kas apkšstilbā, rokām lielāka slodzes. Vakarā mājās taisu vingrojumus, t.ks. presīti 27 reizes (ik mēnesi lieku nedaudz klāt).

Uzturs ikdienā:
brokastis (ārpus mājas) - hačapuri un pica (1.60 EUR)
pusdienas - komplekss (3.20 EUR), nav liels
vakariņas - 200 g doktordesas un 200-350 g salātu (jūraskāposti, bietes, pupiņas, vinegrets, korejiešu burkāni utml.)
Maz ēdu maizi, kartupeļus gandrīz nemz, speciāli izvairos no tiem

Vecums un augums vīrietis / 34 gadi / 185 cm / 123.5-124.5 kg / 14 cm.

Lietotās zāles:
Prenewal
Symbicort, Teotard
Fluanxol

Lietotie vitamīni:
Cardiosan
Aterin
Neurozan

Pirms gada bija ļoti sliki - ik pa laikam uznāca elpošanas grūtības lēkmes, biju atrofējies fiziski (daudzus gadus biju izvairījies no slodzēm slinkuma dēļ, varbūt arī ķermenis kaut ko nelabu sajuta), bija aizdomas par sirds slimībā (stenokardiju, mazspēju). Nekas tās īpašs netika atklāts. Tomēr dažreiz pēc sporta zāles nejūtos sevišķi labi, liekas, ka krūtīs kaut kas notiek, kaut kas draud sarauties, ir kā tur būt skrūves samestas. Šī iemesla, dēļ, ka arī paaugstinātā asinspiediena dēļ tomēr neuzdrīkstos forsēt ar slodzēm. Ar skriešanu esmu uzmanīgs, pāris minūtes uz celiņa un viss.

Ko es varētu darīt vairāk vai savādāk, lai vēderu mazinātu? Vai man ir cerības atgūt normālu ķermeni? Varbūt man ir vielmaiņas traucējumi. Parastās asinsanalīzes pirms gada bija normas robežās, bet varbūt es varu uztaisīt speciālas endokrinoloģiskās analīzes, kas atrastu problēmas? Ko īsti meklēt? Iespējams, ka man ir arī ir psiholoģiskas problēmas ar ēšanu, jo skolas vecumā nācās piedzīvot badošanos naudas trūkuma dēļ (naudas dienās savukārt bija pārēšanās).

Ar diētām man ir grūtī, jo jāstrādā garīgs darbs un tas neveicas, ja ir izsalkums.

Diemžēl abiem vecākiem (sevišķi mātei) arī uz vecumu bija liekais svars un pat aptaukošanās.



Edited 4 time(s). Last edit at 29.09.2015 22:06 by miksa.
Gvido
Re: Liels vēders
29.09.2015 22:08
Tu pārāk daudz ēd un pārāk maz nodedzini kalorijas.

Ieteiktu vairāk pievērst uzmanību diētai, sportam ir otršķirīga nozīme, jo lielāka fiziska slodze palielina apetīti un nodedzinātās kalorijas, visticamāk, tu pēc tam ar uzviju uzrij atpakaļ.

Sāc ar to, ka precīzi uzskaiti, cik un ko esi apēdis. Mūsdienās ir kaudze ar visādu mobilo un parasto datora aplikāciju (Fitbit, Microsoft Health & Fitness utt.), kuras var palīdzēt to izdarīt, vienīgi vajag nedaudz pacietības un kaut cik precīzus virtuves svarus.

Kādu nedēļu neko nemaini diētā un pieraksti, cik kaloriju apēd, pie reizes redzēsi, cik no tām ir olbaltumvielas, ogļhidrāti un tauki.
Pēc tam rezultātus uzraksti šeit un tad palīdzēsim tev uztaisīt normālu diētu. Turklāt ir pietiekami daudz visādas pārtikas, kura gan rada sāta sajūtu, gan nesatur neko lieku.
Re: Liels vēders
29.09.2015 22:58
Ne ko sev brokastis :)))
Un kaa ar riekstiniem, sokolaades batoniniem vai cepumiem dienas laikaa? Tun ko dzer - sulu, limonaadi, kafiju ar cukuru?

Gribi nomest svaru, saac gatavot eest maajaas.
Kas tev ir 14 cm, deguns vai? ;)
Re: Liels vēders
29.09.2015 23:02
Darbdienas laikā tiek apēsti divi cepumi - viens pirms un otrs pēc pusdienām. 1-2 reizes mēnesī kolēģi svin jubilejas, tad ir gabaliņš kūkas. Citi našķi nav. Dzeru tikai ūdeni, tēja un kafija ir bez cukura, retumis minerālūdeni, vēl retāk vīnu (varbūt reizi mēnesī, pudele uz 2-3 dienām). Limonādes vispār netiek lietotas.

14 cm ir līkais, diemžēl.
Re: Liels vēders
29.09.2015 23:20
14 cm tas jau taads videejais garums, a tu te raudaaji, ka tev mazins ;)
Ieteiktu tev brokastis nomainiit ar divaam rupjmaizes skeeleem ar sieru.
Diemzeel ja ir tendence uz aptaukosanos, tad nu ir loti jaaskataas ko liek mutee.
Vari aiziet uz konsultaaciju pie dietologa.
Re: Liels vēders
03.10.2015 13:31
Viena no manām diagnozēm ir adipozitāte II. Tā ir slimība, metabolā sindroma riski. Svars pēdejā pusgadā stabili turas robežās 123.5-124.5 kg, bet tālāk arī nekrītas. Iespējams, ka vielmaiņā kaut kas nav pareizs. Netiek šķelti tauki. Kad prasīju ģim. ārstei, kādas endokrinoloģiskas asinsanalīzes veikt, tad viņa nezināja, ko teikt - tās analīzes saprotot tikai endokrinologi. Kaut kur ir problēma.
Re: Liels vēders
03.10.2015 13:43
Nu bet kāpēc Tev ar tādu svaru vajag picu un doktordesu??? Palasi, kas doktordesai iekšā -- tur taču vispār nav gaļas.

Es ēdu tikai zemnieku gatavotas desas (ja uznāk baigā kāre, un tās galīgi nav dārgākas) un vienkāršu gaļu. Picu tikai kaut kādā retā tusā, un ēstuvēs picas vispār nav picas. Tās taču ir kaloriju bumbas, nu kāds vēl endokrinologs... Hačapuri tas pats: maize, siers, sviests...

Kāpēc ne augļi, graudaugi, dārzeņi un normāla gaļa?

Tev mājās plīts ir? Cepeškrāsns? Ieliec speciālajā plēvē (tas, manuprāt, ir vislētāk) un izcep normālu liesas gaļas gabalu ar garšvielām, būs ko griezt uz maizes (ar maizi gan uzmanīgi) vai kopā ar dārzeņiem. Nopērc katlu ar speciālo biezo dibenu, graudu putras, griķi, tumšie rīsi nobriedīs paši, tikai jāuzvāra. Palasi receptes, lai neiznāk pļecka. Svarīgs ir ūdens daudzums.



Edited 2 time(s). Last edit at 03.10.2015 13:51 by Runcene.
Re: Liels vēders
03.10.2015 16:01
Lielaakaa probleema ir tava eedienkarte. ;) Taa vietaa lai taisiitu kaarteejaas n-taas analiizes, aizej labaak viziitee pie dietologa.
Re: Liels vēders
03.10.2015 20:41
tur 90% ēdiena ir sūdi kaut kādi. Tiešais ceļš uz aptaukošanos :/
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 5?
Ziņa: