Sirds

Aizsāka Gatis 

Sirds
12.07.2005 10:43
Man vakar braucot uz darbu saaka truukt elpa, + tam visam saaka tirpt kreisaa roka un kaajas palika miikstas ka vairs nevareeja nostaaveet. Krûtis vienkârði spieda kopâ, ka ieelpot nevarçja un gar acîm tumði plankumi griezâs. Kaut kâ aizvilkos lîdz aptiekai, tur man iedeva sirds darbîbas uzlabojosus pilienus tad kâdu pusstundu pasçdçju un it kâ palika labâk, pirmstam man ar ðitâ ir bijis bet ne tik traki, pulss skrçja kâ ârprâtîgs. Îsâk sakot aizgâju pie ìimenes ârsta, tas izmçrija spiedienu + uztaisîja kardiogramu viss ir kârtîbâ ar sirdi, vainîgs esot sprands - jâmasç. Izrakstîja kaut kâdu Magniju B6 un palaida. KO lai es daru ja man piemçram ðodien paliek sûdîgi, tas Magnijs tak ir minerâlis nevis kaut kâdas sirds zâles, ja man ðodien atkal sâk þòaugt, ko es varu iedzert, nesaprotu nafig vajadzîgi ârsti ja tâpat viss jâprasa forumâ.
puíe
Re: Sirds
12.07.2005 11:02
liekas, ka tev specifiski... bet nu man kad uznâk ìîbiens - melns gar acîm, rokas aukstas - tirpst, auksti sviedri, tad pirmâ palîdzîba ir "kâjas gaisâ, galva lejâ" - vislabâk apgulties uz grîdas un pacelt kâjas - man tas ïoti labi palîdz... ja nav kur apgulties - tad var sçdus galvu starp kâjâm noliekt... katrâ ziòâ - lai galva zemâk un asinis satek uz galvu...
bet nu baigi stulbi ka ârsts neko napalîdz.. mosh jâiet pie cita ârsta...
Re: Sirds
12.07.2005 11:31
to puíe
Tas takð ir ìimenes ârsts, pie kâda cita????????? Es jau gribçju pie kardiologa tikt, rinda ir lîdz augusta beigâm, apmçram ja mirsti sauc âtros, stulbums :( Sliktâkâ gadîjumâ ja var aizslât jaiet uz slimnîcu tuvâko, citu variantu nav
Lilina
Re: Sirds
12.07.2005 11:44
Nu, iisteniibaa shajaa gadiijumaa tas vareetu buut arii no kartuma, arii no paarpuules (ko mees pashi it kaa ne vienmeer izjuutam). Pparastaa kardiogramma uzraada sliktumus tikai tad, ja taas taisiishanas briidii taadi ir vai arii, ja patieshaam kas nopietnaaks sirdij kaish. Tavaa gadiijumaa sirds visticamaak patieshaam ir vesela.

Man ir bijushas liidziigas leekmes no veì distonijas, kas te jau forumaa daudz ir aprunaata.

Droshi vien tas gan nav Tavs gadiijums & visticamaak patieshaam pie vainas ir jau taa mineetaa spranda (kas var nospiest asinsvadus un smadzeneem nepiepluust normaali skaabeklis, taapeec arii palika slikti).

Ja taa gadaas - seedi eenaa, padzer uudeni. nopeerc volokardiinu/korvalolu vai validolu (nomierina sirdi).

Ja gribi paarbaudiit sirdi nedaudz kaartiigaak, pieraksties uz EHO (sirds ultrasonograafija)..
Re: Sirds
12.07.2005 12:37
Lilina paldies.
bazuka
Re: Sirds
12.07.2005 13:33
Èau, Gati! Turies!
Re: Sirds
12.07.2005 14:23
Èau bazuka.........re atkal viena heròa mani noíçra....:-) Tâda sajûta ka man jau 80 gadi nevis 30 :))))))))))))
laimite
Re: Sirds
12.07.2005 14:29
Cav, Gati! Paarbaudi vairogdziedzeri, tas ir viens no taadu sajutu kaa tev iemesliem.
Man taa bija no maz guleesanas un kafijas dzerssanas. (darbs tad taads bij').
Re: Sirds
12.07.2005 14:50
Ai nu nestreso!
Tu brauci sab. transportâ? Gâji pa ielu pa saules pusi? Vai izgulçjies naktî? Vai nedalîji tçvzemi ar sieviòu? Vai nebiji zvejnieksvçtkos? Neesi pârcepinâjies saulç? Naktî gulçji neçrtâ pozâ? Mazums kas. Var bût tâdas spazmas. Un ja iesâkas, tad vçl klât nâk bailes, kas nu bûs... Es domâju, ka karstums vainîgs, varbût pârslodze. Ja Tu domâ Magne B6, tad te forumâ tas ir apspriests. Palasi (ja vçl to neizdarîji) Ar cieòu, jaunais cilvçk, vajag izturçties pret savu organismu!!! Ar cieòu. Ne nu gluþi pavadâ iet, bet atcerçties, ka tas mums katram viens. Veiksmîgu lîdzâspastâvçðanu!
Bûs labi.
mia
Re: Sirds
12.07.2005 15:11
un kas tur taads??? Gati?? ko kluup aarstam virsuu...pilniigi iespeejams ka tev tas sprands arii ir chupaa...un Mgne B6 starp citu liek lietot cilveekiem kuriem ir epilepsijas leekmes...lieto gruutnieces lai novaaktu visaadus stresus...tonusus utt...taa kaa nedomaaju ka daktere buutu riikojusies nepareizi...tev vienkaarshi gribeejaas lai tevi pazheelo :)) turies.
jana
Re: Sirds
12.07.2005 15:30
Man arii leikas, spriezhot peec simptomiem, kaa sirds tev ir vesela. Nekas vairaak aarstam arii nebija jaadara. Bet iemesls tavaam izjuutaam visticamaak ir karsts laiks. Taa ka, take it easy!
G.
Re: Sirds
13.07.2005 09:56
Tirpoòa kreisajâ rokâ, tieði norâda uz sirds iesaisti. Tas ir nopietns simptoms un prasa kardioloda konsultâciju.
Re: Sirds
13.07.2005 10:11
apraksts ideâli sakrît ar to, kas ðad tad notiek ar vienu man tuvu cilvçku.
sirds ðim it kâ ir pârbaudîta (gan tikai EKG, bez nekâda velosipçda) - patoloìijas nav atklâtas.
ðâdas lçkmes mçdz uznâkt 1) lielu stresu periodos; 2) ja ir 2 vai 3 dienas pçc kârtas lietots alko.
vispâr viòð ir "veìetatîva" tipa cilvçks, kuram psihoemocionâlas norises ïoti ietekmç visas somatiskâs (fizioloìiskâs) funkcijas.

tâ kâ pilnîgi piekrîtu Plantam par to, ka sevi vajag saudzçt! :)
Re: Sirds
13.07.2005 10:56
G.
Tirpoòa ekstremitâtçs ne vienmçr norâda uz sirdi!
Man te viens paziòa ar ðitâds - tirpa rokas, kâjas ik pa mirklim => domâja, ka jâsâk testaments rakstît. Aizvilkâs pie ârsta un secinâja, ka vaina ir: holesterîns, pîpçðana kopâ ar kafijas pïumpçðanu (kas spridzina asinsvadus) un vienkârða nekustîga pozçðana pie datora.

Rezultâtâ pârdomâja savu uzvedîbu, padzçra vairâk ârstnieciskâs tçjas, vitamînus (magne B6) un tagad vesels skraida uz augðu palçkdamies, ne vairs tirpst nekas!
Re: Sirds
13.07.2005 11:10
Mçs te sprieþam un sprieþam, bet kur tad Gatis pazuda?
Ei, Gati! Kâ iet?
G.
Re: Sirds
13.07.2005 11:45
Grûti korekti analizçt konkrçto gadîjumu, taèu nenoteikta tirpðana ekstremitâtes nav tas pats, kas konkrçta lokalizâcija kreisajâ rokâ (+ aprakstîtie simptomi).
Kardiogramma nebût nav izcili informatîva metode akûtu, tranzistoru "sirdslietu" gadîjumâ. Domâju, ka jaunajam cilvçkam tieðâm viss bûs kârtîbâ, bet kâ ârste gribu norâdît, ka nevar gluþi vadîties pçc "vienam onkulim bija tâ" piemçra.
Re: Sirds
13.07.2005 12:07
Protams, jâpârbauda ir viss, lai izslçgtu visas sliktâs iespçjamîbas, galvenais ir priekðlaicîci nesadomâties visâdas briesmu lietas!:)
Pa manam - doplers tirpstoðai rokai arî nenâktu par skâdi, pçc tam, kad pârbaidîta sirds un atzîta par veselu (cerams)!
Re: Sirds
13.07.2005 12:23
Tâ èau, 2 sçrija, ðodien pat netiku lîdz transportam, saaka tumð gar acîm griezties, kâjas mîkstas, kâ uz ìîbðanu, krûtis spieþ kopâ, elpot gruti. Aizgâju pie cita ìimenes ârtsa, tâ sakot nepaþeloju 5 Ls eksperimentam, ði man konstatçja nenormâlu stresu un izrakstîja Alprazolams - trankvilizatoru un Movalis.........tagad bûs jâiet vçl pie treðâ ârsta, 1 teica, ka sprands èupâ, jâmasç utt., Otrs konstatç, ka viss ir no stresa un liek man test iekðâ trankvilizatoru, antidepresantu. Vismaz abiem kopçjs bija tas ka abi lika man dzert Magni B6. Galvenais, ka neviens nesaka ko lai es daru ja man slikti paliek, elpas trûkst, tumð gar acîm, it kâ ìîbstu un rokas tirpst, ðodien cilvçki gandrîz jau âtros izsauca, kad es pa to ielu steberçju. Pilnîgs murgs un ko Jûs man ieteiksiet?
Re: Sirds
13.07.2005 12:30
Man pilna soma ar zâlçm, kâ tâdam farmaceitam, man ir Tempalgîns, Noðpa, MezimForte, Sirds darbîbu uzlabojoði pilieni, Magne B6, Alprazolams, Movalis, Analgîns, validols, es pat vairs nezinu ko lai iekrâmç vçl somâ ja nu man sûdîgi paliek, jo redz jâiet pie 5 ârstiem lai kaut ko konstatçtu un katrs savu lietu nokonstatçtu.
Re: Sirds
13.07.2005 14:06
Gati,

tie ârsti bûs visu salaiduði galîgâ dçlî!
Lâdç to somas saturu laukâ un tâ vietâ tur ieliec:
1. Magaïu minerâlûdeni - 1 pud.
2. Peldbikses - 1 ðtuka
3. Bumbu - arî 1 ðtuka
4. Vilciena biïeti uz Jûrmalu - 1 papîrîtis
6. Sauïoðanâs krçmu - 1 krâsaina burciòa
+ kâdi 5 vai 6 èomi
un uz jûriòu prom spçlçt bumbu, peldçties, sauïoties, atpûsties, izpriecâties,
....hmmm...jâ.... nu meitenes jau tur bûs uz vietas!
:)
Re: Sirds
13.07.2005 14:42
Dusma...........ok. paldies par tik jauku padomu:) Vieniigaa probleema, ka man ðodien pçdçjâ darba diena un rît man jau jâbût jaunajâ darbâ :(
Re: Sirds
13.07.2005 15:02
Var bût aizej tieði pie kardiologa?
Bet ja jau Tu maini darbu, tad stress tik tieðâm nav mazais. Vismaz saprotams, no kâ tas viss radies. Kâ cînîties, es nezinu. Sev zinâtu, otram grûti ieteikt.
þults
Re: Sirds
13.07.2005 17:51
Man tieði no stresa palika spranda stîva. Kâ pie pirmâ luksafora nobremzçju (kakls saspringst), tâ lçkme kâ tev, Gati.
Alprozolams ir noderîga manta - drusku noòem stresiòu, bet nomasçties gan pa vakariem derçtu. Man arî taisîja aðpadsmit kardiogrammas un analîzes. Neko neatrada.
A spranda mçdz saiet sviestâ arî no osteohondrozes - te palîdz tas pats - masâþa un vingrojumi. Paspied sev uz plecu muskuïiem, ja cieti, tad marð uz masâþu. Tâ arî pie reizes nomierinâs.
Savâdâk beigsi ar antidepresantiem distoniíu pulciòâ!
Veiksmi un veselîbu!
one
Re: Sirds
13.07.2005 17:54

Relax dude. Ðî ir LATVIJA!!!

LATVIJA, LATVIIIIIJÂÂÂÂÂ!!

Labâkâ valsts Eiropas savienîbâ!!!!!!!!!!
Re: Sirds
13.07.2005 23:21
kâds patriots gadîjies sirdzçju vidû ;)))
evereve
Re: Sirds
14.07.2005 02:09
To Gatis
Nu vai Tev ir tik gruuti ielikt zem meeles validolu..kaa nekaa taa ir PP/pirmaa paliidziiba/,to gudrs cilveeks vienmeer neesaa kruushu kabataa..
Un neaizmirsti par H2O,negaazeetu!Neuzturies saulee,vakaros ieej relaxVannaa..uz nakti iedzer baldriaanjus..
Kaa tik tas Tev nebija karstuma duuriens...? Varbuut stress.......
TURIES! :)
Re: Sirds
14.07.2005 21:31
to evereve
tas validols ir pretiigi salds:) tad jau labaak kaadus sirdspilienus ietest iekshaa, tie gardaaki:), tas tâ, bet par to ko rakstîja þults, man pleci abi ir kâ akmens, es tur nekur nevaru iespiest? Tu domaa viòiem jâbût mîkstiem? UN vçl kopð sâku dzert to alprozamu vai kâ viòu tur, pagaidâm lçkmes nav bijis.
evereve
Re: Sirds
14.07.2005 21:44
Gatis
Man ir priex par Tevi :)
Bet, validolu dereetu respecteet ;)
Re: Sirds
15.07.2005 22:55
to evereve
Validols ir negarðîgs, bet paldies tam kurð ieteica dzert minerâlûdeni, tagad uz akciju jau 4 pudeles esmu vinnçjis par velti.
Re: Sirds
15.07.2005 23:02
Vai Tu par manâm Mangaïu pudelçm, kas Tev bija uz jûru jâòem, runâ?:)
Cerams, ka brîvdienâs Tu òemsi vçrâ manus padomus un sakrâmçsi somâ pareizos atribûtus un dosies uz jûriòu!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 1?
Ziņa: