kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija

Aizsāka Interese 

Atbildi uz savu jautaajumu varat sanjemt pie kompetenta astrologa. Varu ieteikt. Otrs variants - vienreiz pienjemiet leemumu un riikojieties, ja kljuudiisieties, taa buus Juusu pieredze, Juusu, nevis svesha kljuuda.
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
18.12.2005 17:45
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:40 by Runcene.
Ja fiziski sit- jaa.

Tachu emocijas, kas rodas, ir atkariigas no mums pashiem.
Piemeeram , iedomaajies, staav kaads draugu barinjsh un sarunaajas. Kaads peekshnji saak smieties. Viens nodomaas- atkal par mani smejas un apvainosies, otrs- kas te ko smieties?, treshais smiesies liidzi, jo vinjam buus jautri utt. Tikai no tavas ATTIEKSMES buus atkariigs, kaadas emocijas tev radiisies. Tur jau ir taa fishka:)
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
18.12.2005 19:51
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:40 by Runcene.
Runcene, nu tad jau lielai daljai ir taa paranoja un vaajaashanas maanija:-))) Man arii ir gadiijies uztvert nepareizi. Ar cilveekiem, kurus paziistu un zinu vinju stilu, taa negadaas, bet ar sveshiem gan var taa notikt. Un taapeec arri savas priekshnieces bljaushanu es uztveru visumaa mieriigi, jo vinja bljaustaas nevis taa uz kaadu konkreeti, bet vispaar -taads stils. Tikai ausis man reizeem aizkriit:-)))
Vardarbiiba ir vardarbiiba, to savaadaak uztvert:( ISO standartus par to neesmu lasiijusi:-)))
Bet par taam attieciibaam- mees tachu pashi arii neesam nekaadi enjgjeliishi, ko? Jaaiemaacaas izdziivot tajaas, kas ir. Iespejams, ka tieshi taas mums dod visvairaak.
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
18.12.2005 21:10
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:40 by Runcene.
Eu, tiesi par sito nesen lasiju veselu raxtu - identiski!!! Man skiet delfos....NOteikti apmekle psihologu,vins noteikti zinas, kas tas ir un kaa to sauc...
"Uztvert nepareizi - visiem gadâs, bet mçs jau te runâjâm par slimîgâm reakcijâm, kas ir kïuvuðas hroniskas un traucçjoðas un par to, kâ var to mainît."

Nee, tu runaaji par:

"Mçs zinâm, kas raisa prieku, kas - ko citu. Mçs gadiem varçtu runât par situâcijâm, kas ìenerç kâdas noteiktas emocijas."

Un es teicu sho:

"emocijas, kas rodas, ir atkariigas no mums pashiem."

Bet piemjemsim, ka viss ir par to pashu:-))) Un arii par teemu;)
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
19.12.2005 07:29
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:40 by Runcene.
Es vakar un aizvakar parlasiiju, ko citi un es patiesam rakstiijushi par shiem jautaajumiem un paarlasiiju veel kaut ko senaaku un peekshnji man kaut kaa salikaas viss kopaa un man naaca atskaarsme, ka kaut kas, kas man tika pateikts pirms diviem gadiem un par ko es shausmiigi apvainojos, nemaz nebija taa domaats. Man tas visu laiku uzpeldeeja atminjaa un es to nevareeju atlaist. Beidzot es esmu to atlaidusi.
Paldies tev, Runcene, arii. Tu esi netieshi pielikusi roku shai manai atskaarsmei.
:-)))
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
19.12.2005 11:53
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:41 by Runcene.
Mellene rakstija:
>Cilveeki tomeeer ir biezji vien tendeeti atkal un atkal gremdeeties sliktaas atminjaas, izdziivo to veel un veel, tin uz priekshu un atpakalj kaa filminju. Vinjsh izdziivo, izraudaas (tas tacju ir juutu liimenii?), saprot pat, kaapeec taa ir bijis, bet peec kaada laika atkal dara to pashu. Taada atkalpaardziivoshana notikumus nemaina un neko nevar taa vienkarshi izdzeest. Un tad iznaak taada dziivoshana pagatnee(ar visaam juutaam un saprashanu). Man nav izdevies taa kaut ko izdziivojot izkljuut no kaadas nepatiikamas pagaatnes situaacijas.<

Pçc manas pieredzes - tad tas nav bijis tas îstais, pirmais notikums. Tie ik pçc laika atkârtojas - tikai mainâs personâþi un nianses, bet sâpîgâ situâcija tâ pati. Lai to izravçtu, jâtiek lîdz paðai pirmajai reizei kad notikusi sâpîgâ situâcija kas nav vis pieòemta un atlaista, bet ir noliegta un izstumta.
Alko, droshi vien, ka nav pirmais, var jau atcereeties veel ieprieksheejo un veel...Man shkjiet, ka nav svariigi atcereeties 1. taadu notikumu un izdziivot, bet saprast no shii notikuma, kas pashaa ir taads, kas liek to taa izjust.
''kas paðâ ir tâds" - to tieði arî var atrast kad atrod to pirmo notikumu.

"Visi bçrni dzimst enerìijas pârpilni un laimi ðïakstîdami. Vçlâk mums nâkas nocirst viòa enerìijas avotus, mums jâatvieno bçrns ðeit un tur, tâ, lai viòð bûtu kontroles varâ. Ðîs kontroles pamats- viòa sadalîðana divâs daïâs. Tad jums nav jâuztraucas - arî viòð pats sevi kontrolçs. Tad jums vairs nav rûpju - viòð bûs pats sev ienaidnieks."
www.e-mistika.lv/?&txt=112

Ðai pasaulç mçs ienâkam nesatraumçti, normâli. Vai mçs ieciklçsimies kâdâ neatrisinâtâ situâcijâ un atkârtoti tanî nokïûsim atkal un atkal - tas atkarîgs no veida, kâ iemâcâmies no sâkta gala reaìçt uz zaudçjumu ! Vai nu pieòemt vai noliegt. Ja zaudçjumu noliedzam, tas mûs turpina grauzt no iekðpuses, nâkamajâ lîdzîgajâ situâcijâ radot mûsos bailes (no sâpçm)kas paralizç un liedz ieskatîties acîs zaudçjumam un patiesajai situâcijai.
Vai tik Viesturs Rudzîtis par to nerakstija (uzzinâju to jau caur citiem avotiem).
''kas paðâ ir tâds"- to var atrast arii apdomaajot peedeejo notikumu, atceroties, ka jaa, taa ar mani meedz notikt. Kas iipashss ir tajaa 1.notikumaa? Vai tad apzinoties to kas un kaa notika 1.reizi automaatiski noveersh visas sekas? Es domaaju, ka nee.

"Ja zaudçjumu noliedzam, tas mûs turpina grauzt no iekðpuses, nâkamajâ lîdzîgajâ situâcijâ radot mûsos bailes (no sâpçm)kas paralizç un liedz ieskatîties acîs zaudçjumam un patiesajai situâcijai."-

Par sho es padomaashu riit. Tas ir diezgan sarezjgjiiti uzrakstiits.
"Vai mçs ieciklçsimies kâdâ neatrisinâtâ situâcijâ un atkârtoti tanî nokïûsim atkal un atkal - tas atkarîgs no veida, kâ iemâcâmies no sâkta gala reaìçt uz zaudçjumu ! "

Ja palasa Osho, tad svariigi ir nevis tas, kaa muusu praats iemaacaas reagjeet, bet kaa mees speejam uztvert pasauli un savu vietu tajaa. Jo tas jau ir praats, kas noveertee: shis ir ieguvums, shis ir zaudeejums.
Mellene, tev varbût prâts visu mâk novçrtçt, bet lielai daïai ir arî zemapziòa.

Nezinu, cik tas bûs pedagoìiski un zinâtniski, bet vari pamçìinât.... uzrakstît vçstuli savai mîïâkajai rotaïlietai.
Alko, ja tu runaa par zaudeejumu/ieguvumu, tad tas jau ir kaut kas taads, ko noveertee praats.
Vai tu to domaa taa, ka kaut kaadas bailes ierakstaas zemapzinjaa un naakoshaa reizee ar to saskaroties cilveeks automaatiski reagjee?
Teiksim taa. Manai draudzenei bija akvaarijs. Kad vinja tajaa beera bariibu zivtinjaam , tad vienlaiciigi pieklauveeja pie akvaarija malas. Zivtinjas zinaaja, ka tiek beerta bariiba un peldeeja uz to pusi. Veelaak, tikai pieklauveejot pie akvaarija, zivtinjas peldeeja peec bariiba, jo vinjas "zinaaja". Vai cilveeks, kas ir apziniiga buutne, nevar sev shajaa briidii pateikt "stop", kad ierauga, ka "bariibas" tomeer nav un saprast, ap ko lieta grozaas?

Alko, rotaljlietai?
Labi. Mana miiljaakaa rotaljlieta bija laaciitis. To es biju mantojusi, taa nebija man pirkta un tas bija jau mazliet apdriskaats bruuns laachuks, pildiitts ar zaagju skaidaam.
...

Uzrakstiiju savaa galvaa. Sheit- tas buutu paaraak intiimi:) Un kas taalaak?
Tâlâk - mçìini sajust kâdas sajûtas esi ielikusi ðai vçstulç.

Nu jâ, ar bailçm apmçram kâ ar tâm zivtiòâm. Problçma tâ ka bieþvien prâts netiek klât tam izskaidrojumam - kas tâs bailes rada. Apmçram tâ. (Jo prâts neatceras kaut kâdas lietas kas notikuðas agrâ vecumâ; un pat izstûmis sâpîgâkâs situâcijas)
Miilestiibu, biki vainas apzinju, ka sagraiziiju laachukam veederu, skumjas, ka laachuka man vairs nav un es pat neatceros, kur vinjsh iisti palika. Varbuut veel ir pie mammas? Shodien aizbraukshu, paskatiishos.

Heh, alko, tikt jau klaat var, bet kaa tikt valjaa no baileem? Osho labi rakstiija: bailes no baileem. Bet citur es lasiiju, ka visas citas bailes rada bailes no naaves. Un, kameer nav skaidriibas par to, valjaa no baileem tikt nevar.
Kâdçï tu viòam graiziji vçderu?

Par bailçm - îsti nezinu, visâdi var bût. Ir visâdi instinkti, tai skaitâ paðsaglabâðanâs instinkts. Ja ir bijusi situâcija kas draud ar nâvi vai traumu vai sâpçm vai pamestîbu vai ko tml.; un ja ðî situâcija nav notikusi lîdz galam bet pârtraukta, tieði tas dzemdç bailes! Ðî pârtrauktîba.

Vajadzçtu domâs/sarunâs atgriezties ðajâ situâcijâ, un fantâzijâ turpinât to situâciju tâlâk, aiz tâs vietas kur tâ pârtraucas. Lîdz galam.

Piem. tâm zivtiòâm. Ja esmu ðâda zivtiòa, cik sevi atceros, ja dzirdu klauvçjienu, zinu ka vienmçr tai vietâ dabûðu piebâzt vçderu. Te vienu dienu, dzirdu klauvçjienu, mierîgi peldu, ... a tur no çdamâ ne vçsts! Sakumâ apjukums, tad panika, HELP! Gribu çst! Iet laiks,bads aug, jûtu nâves tuvoðanos. Palîgâ, ja tûlît nedosiet man çst, es varu nomirt!
Un tad kâds labais spçks tomçr barîbu ieber, es piepildu kuòìi (ja zivîm ir kuògis), un visas bailes ir aizmirstas un izplçnçjuðas.

Tur laikam dzimst bailes no nâves. Vçlâk pie klauvçjiena atkal iezagsies bailes, ka tam var nesekot barîba. Bet gadi iet, un katru dienu ierastajâ laikâ ir klauvçjiens kam seko barîba. Bailes ir izgaisuðas.
Te kâdu dienu ir klauvçjiens, peldu uz to pusi, bet barîba nebirst! Un no senas zemapziòas izlien tas notikums, kura sekas varçja bût mana nâve.

Tâ kaut kâ.
Re: kâ neziòa - tâ histçrija un apâtija
25.12.2005 15:17
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:41 by Runcene.
Alko- graiziiju taapeec, ka gribeeju apskatiities laaciisha pildiijumu:) Tieshaam bija zaagju skaidas.
Par notikshanu liidz galam- laikam kaa kuram, bet man pat taa vareetu buut probleema, ja es visu iedomaatos liidz galam- baisas versijas. Man fantaazija straadaa labi.
Es izlasiiju, ko juus abas, alko un runcene, rakstaat par baileem un iedomaajos, ka bailes patiesiibaa rada droshiibas sajuutas truukums. Aizrokoties liidz tai pirmajai situaacijai juus varat tikai nokonstateet faktu, bet nespeejot sevii radiit droshiibas sajuutu, nekas nemainiisies.
Alko, tu labi par taam zivtinjaam turpinaaji. Tachu, ja vinjas nepaeediis, vinjas mirs. Bailes ir pamatotas. Droshiibas nav un nevar buut.
Paprasi lâèukam, ko viòð tev saka par to ka tu viòa vçderu tâ.

Nu, ko viòð atbildçja?

(es nopietni)
ha-ha, alko, baisi interesanti tu jautaa:)
Bet es nevaru iedomaaties tikai vienu atbildi. Vinsh man vareetu atbildeet dazjaadi... piemeeram:taisa te visaadus hari-hiri, it kaa man nemaz nesaapeetu; vai- kaut nu tikai tu prastu atlikt atpakalj visas skaidas, citaadi, peec kaa izskatiisies mans punciitis!vai- laikam daktere buusi, nez, galvu arii grieziisi? man veel ir varianti:-)))
A kâdçï tâ vainas apziòa?

Uun vispâr - kas tâlâk ar viòu bija? Vai atliki atpakaï skaidas, vai kâ?
Ja savam draugam paargriezj veederu...skaidas atliku atpakalj, bet cik es atceros, tik labi vinjsh vairs neizskatiijaas kaa ieprieksh:(
Bet laachuks veel diezgan ilgi ir ticis glabaats, izradaas.
Alko, tu vai tad neko neesi izmeegjinajusi izpetiit savaam rotaljlietam? Un tu vari taa izsecinaat kaut ko par sevi no taa?
Nu man ir bijusi baigâ vainas sajûta kad esmu kâdu mîïu salauzusi. Þçlums meþonîgs (tad ja salauzu pavisam, ka neko nevar labot).
Ja kâdu gadîjâs saplçst,bet vecâki pçc tam salaboja, tad ðausmîgais þçlums pârgâja, tad nomierinâjos.

Par sevi izsecinâju - to ko darîju tai savai rotïlietai - tâ es patiesîbâ attiecos pret sevi! Turpmâkâ dzîvç.
Laikam man ir tâ ka baidos no kaut kâ nelabojama, laikam baidos no tâ milzîgâ þçluma un sâpçm.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 22?
Ziņa: