Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?

Aizsāka Vita 

Man te viena filma jau nedçïu kaèâjas... AR jau gribas redzçt, kas sanâks, bet nu ne tik ïoti, lai es nedçïu negulçtu...
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 01:57
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 01:58
nee, man taa, ka viens draugs suuta safilmetus materiaalus no AAfrikas, ta pa gabaliniem, un es meeginu tos gabalinus lipinat kopaa un uztaisiit kaut ko liidziigu vienam veselam:)))
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 01:58
es nomainîju provaideri, tagad stundas laikâ viss gatavs :)
Man DC++, pçdçjâ laikâ traki lçns palicis :-(
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 02:06
tie provaideri, maitas, kamçr maz lietotâju, piesaista daudz jaunu klientu ar savu baigo âtrumu, bet tîkla iespçjas nepaplaðina. tâpçc viss sâk traki bremzçt :(

bet ir citas fîèas filmu kaèâðanai, neesi mçìinâjusi, ,,, ?
Neesmu. Ko man cienîtais uzinstalç, to es lietoju :-) Es vçl nav tik advancçts datormanjaks. Bet mâcos :-)
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 02:12
es ar' tâpat :) bet esot k-kâds BitTorrent un vçl kaut kas, esot labi :)

(tûlît Mateus sâks knâbât par to, ka es tâds analfabçts :) )
Bûs jâpainteresçjas.
sorry ka tâ iejaucos tik rimtâ un patîkamâ jûsu sarunâ..:)) bet mani ïoti interesç ,,, domas ;) par

Autors: ,,,
Datums: 18-02-2006 23:17

Veìetatîvâ distonija, kas jaunajâ klasifikâcijâ saucas somatoforma veìetatîva disfunkcija, akurât piekrît psihiatrijas nozarei.

vai tad? kâpçc? kâ tas domâts? ok, ja ne neirologs, tad psihoterapija, bet nu psihiatrija?? vienu lielu daïu poulâcijas tagad pie psihiatra??

Bet vispâr ar ðo distonijas izpraðanu smaga lieta, katram savs uzskats un ej nu tiec skaidrîbâ
,,,
Re: mos
19.02.2006 12:05
Vai tad? Jâ, ðifrçjas ar F, kas ir psihiatru ðifrs (slimîbu klasifikatorâ ðifrçjot slimîbas katrai medicînas nozarei savs burtiòð)
Kâpçc? laikam jau tâpçc, ka psihes funkcionâla vaina iraid
Psihoterapijai nav paðai sava burtiòa, tamdçï visi funkcionâlie traucçjumi ðifrçjas zem psihiatrijas. Dmâju, ka civilizçtâ pasaulç, pie kuras mçl vçl nepiederam, ïauþi (ar ðo domâju speciâlistus) saprot, kura psihes vaina vairâk psihiatra un kura psihoterapeita pârziòâ.
Un kas par neirologiem, tad ðobrîd savâ izglîtîbas procesâ neirologi negûst NEKÂDU informâciju par ðo kaiti. Lîdz ar to viòu mçìinâjumi visbieþâk izpauþas ar daþâda veida trankvilizatoru izmçìinâðanu, bez sapratnes par lietas bûtîbu. Bet vçl labprâtâk viòi ðâdus pacientus nogrûþ kur patâlâk no sevis.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 12:12
,,,
Ko tu sauc par civilizçto pasauli?
Vai to rietumu pasauli, kas ir tik tâlu degradçjusies, ka vairs nepazîst dabisku vidi?:)
Nus, medicînas ziòâ mçs neesam civilizçti.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 13:40
Ja vçl par veìetatîvo distoniju. Es saprotu, ka tas ir kaut kâds nervu saprindzinâjums? Un tiek pieòemts, ka iemesls tam ir kaut kâdas psihes problçmas? Kâpçc tieði tâ? Uz nerviem var spiest jebkas. Es vienkârði iedomâjos , kâ tas bija man. Kuògî man bija neskaitâmas erozijas, apçdot kaut ko , organisms taèu kaut kâ reaìç. Pamçìini sev uztaisît kaut ko jçlu un tad berzçt vairâkas reizes dienâ, lai nesadzîst. Drîz vien kïûsi nervoza.
Tieði tamdçï pacientam bûtu jâbût somatiski labi izmeklçtam, pirms likt VD diagnozi.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 15:14
Laba izmeklçðana ir nosacîta, ne velti cilvçki meklç citas iespçjas, citas diagnostikas, dziedniekus.
Nekas ðai dzîvç nav ideâls.
Un aiz ausîm jau nevienu pie psihoterapeita nevelk. Tâ ir paða brîva izvçle- iet vai nç.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 15:52
mellene

Par to dabisko vidi pilniigi tev piekriitu. Pateicoties muusu "atpaliciibai" taada mums daudz maz ir saglabaajusies un tauta brauc no taalaam zemeem uz lauku seetaam to baudiit. Kad bijaam padomju savieniibaa suukstijaamies par totalitaarismu bet tagad beegot no laacha izskataas ka esam uzskreejushi lauvai un iistais totalitaarisms tikai tagad saaksies.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 18:11
,,,
nevelk, bet tu pati to esi norâdîjusi kâ vienîgo ceïu, kas ir palicis tiem, kam ir veìetatîvâ distonija. Ja esi saistîta ar medicînu, kâpçc neredzi citas iespçjas? Ja nç, tad izskatâs, ka tu jauc gaisu:)
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 18:17
Baisi þçl, ku! , ka tâ ir. Arî tai vietâ, kur vasarâs braucu atpûsties, sâk izzust dabiskâs pïavas, kur agrâk varçju salasît ârstniecîbas augus.
Es to nepiedâvâju kâ vienîgo iespçju, bet kâ iespçju, kuru esmu redzçjusi reâli nostrâdâjam. Katrs ir tiesîgs pats izvçlçties savu ceïu. Mana darbîbas sfçra nekad nav bijusi tik cieði saistîta ar VD pacientiem ilgtermiòâ, lai man bûtu svarîgi un noderîgi meklçt citas alternatîvas.
Ja Tu joprojâm gribi no citroniem tomâtu sulu spiest, tâ ir Tava brîva izvçle.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 18:34
"no citroniem tomâtu sulu spiest"- labs teiciens, pirmo reizi tâdu dzirdu...un ïoti piemçrots, lai apzîmçtu to, kas bieþi mûsu medicînâ notiek:)
Runcenei

Kategoriski iebilstu pret ðo tekstu:

"Psihoterapeiti LJOTI RETI dod padomus. ... Process ir veersts uz to, lai visi leemumi un padomi sev rastos tevii pasha".

Mûsdienu cilvçki caurmçrâ nav vairs tik dumji, ka nezinâtu, kas ir psihoterapija un neiet pie psihoterapeitiem pçc padoma ðíirties vai ne, kâdu darbu izvçlçties vai ko tml. Ne to es biju domâjusi, aprakstot psihoterapeiti, no kuras neguvu pilnîgi nekâdu ieteikumu.

No psihoterapeita, manuprât, pacients ir tiesîgs sagaidît savas problçmas izvçrtçjumu un ieteikumus, kâ tad paðam ar ðo problçmu strâdât. Nu jâ, kâ pacientam paðam ar sevi strâdât - tas jau nav jâdara tam psihoterapeitam! Bet ieteikumus, kâ to darît, taèu pacients varçtu sagaidît?! Galu galâ, ir ârstniecîbas likums, kurð arî nosaka, ka pacients ir tiesîgs gût informâciju par ârstniecîbas taktiku u.tml.

Ar ðo veco meldiòu "Psihoterapeiti padomus nedod" daudzos gadîjumos psihoterapeiti tikai piesedz savu peïòas kâri vai arî neprofesionalitâti.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 20:15
Nu nez, nez, Vita, nepiekriitu shoreiz es, kategoriski neko neteikshu, bet man ir paaris gadu pieredze shajaa lietaa -- nav man arii shaadi padomi, nedz ieteikumi doti. Dazhi komentaari vieniigi par to, kaa man veicies.

Verbalizeejot probleemas, resp., taas izrunaajot, pasham naak saprashana, psihoterapeits virza nedaudz ar jautaajumiem. Pie tam, psihoterapija nav aarstnieciiba.

Tiesa, man ir tikai mana pieredze, bet man tas straadaa. Man ir veel kaadi pieci pazinjas, kas patlaban iet pie pst., tikai viens sanjem padomus, jo ir ljoti specifiska situaacija, pie tam terapeits atgaadina, ka shii ir konsulteeshana nevis terapija.

Visi terapeiti populaari, ljaudis apmierinaati.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 21:26
Runcene

Ja jau terapija taatad aarsteeshana. Psihoterapeits nav psihologs! Bet ja vinjsh teiks dariet taa un taa tad buus divas probleemas. Pirmkaart cilvis izdariis un vairs nenaaks. Nekaada biznesa. Vajag - padomaajiet par to un atnaakiet naakamaa reizee un pastaastiet ko izsecinaajaat. Otrkaart ja padoms noiet greizi tad atkal nav biznesa + neslava var sanaakt. Taa kaa viss tur ir gudri izdomaats.
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 21:33
ku!

tu daudzaas lietaas varbuut? jeedz, bet shito tu nerubii, beidz. Vai tad man ar cita cilveeka saprashanu buutu jaadziivo? prieksh kam? Bizness? Es straadaaju, lai nopelniitu, tu arii, vinji jau ar nav maate Tereeze.



Ziòojums rediìçts (20-02-2006 08:53)

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 21:36
Runcene,

"Visi terapeiti populaari, ljaudis apmierinaati."

Ðis man atgâdina : "uz balsoðanu visi ieradâs 100%":-)))

Bet (un) nepârliecina...
Man jau liekas, ka lielâkâ daïa psihoterapeitu risina paði savas problçmas
Re: Vai psihoterapeiti grib izârstçt savus klientus?
19.02.2006 21:49
Runcene

Nu, nu, Runcene. Neiekaisti. Protams ka visiem biznes tikai maneejais nebalstaas uz cilveeku vaajumiem. Saki ka es nevaru spriest par psihoterapiju? Es taa nedomaaju. Tas ka es neapmekleeju psihoterapeitu nenoziimee ka es par to nevaru spriest. Taisni otraadaak, tieshi tie kas psihoterapeitu neapmeklee var adekvaati spriest par to.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 9?
Ziņa: