Iekaisums plaukstas locītavā.

Aizsāka Ģirts K 

Es savu artrītu jau otro gadu ārstēju pie Mikažānes. Dzeru regulāri Omeprazolu, Sulfasalazīnu un ar pārtraukumiem Plakvenil un Medrol. Nu vismaz viņa man uzstādīja diagnozi, kuru Liepājā man nevarēja uzstādīt apmēram divus gadus. Viņa mani arī paņēma slimnīcā uz nedēļu un veica dažādus izmeklējumus. MAn atklāja tās Borealis baciļus, respektīvi Laima slimību, no kā it kā artrīts arī sācies - sāp iegurnis, pēda, pleca locītava. Jau kādu gadu pret sāpēc ,lietoju Diclac 150mg, vienu tableti pirms gulētiešanas. Nu tā es kuļos, kamēr dzer zāles tikmēr var funkcionēt. Dicalc laikam arī diezgan kaitīgas skaitās, taču visi tie Ibumetīni, Nimesil, Movalis man galīgi nepalīdz. Ibumetīnu vispār var rīt 600mg ik pēc divām stundām.
sisisisi
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
12.09.2010 21:40
man arī no movalis nulle efekts, tāpat kā no ibumetīna.
Kas tur normāls, ja ir jādzer katru dienu kaut kādas zāles? Es tagad uzsāku streiku pret zālēm, nu jau 2 dienas neesmu pretsāpju zāles dzēris, sāp, bet var izturēt, man kaut kā liekas, ka visas tās zāles ne pārāk labi uz manu imūnsistēmu ir iedarbojušās. Reāli tās zāles neārstē, bet vienk. novērš slimības izraisītās sekas, un tas nav normāli, jānovērš ir cēlonis. Protams, ja man atkal sāks nakts vidū sāpēt, tad droši vien atkal atsākšu dzert zāles.

Gaidīšu to 6. oktobri, lai ietu pie Kadišas, jo, cik sapratu te no komentāros rakstītā, tad viņa varbūt tiešām būs ieinteresēta kaut ko atklāt.

Par to laima slimību, interesanti, nebiju pat iedomājies, bet, cik palasīju, tas arī varētu būt cēlonis locītavu iekaisumam. Ērce gan bijusi piesūkusies pēdējo reizi sen sen atpakaļ, bet arī problēmas dažādas jau ir bijušas vairākus gadus.

Ja pēc Kadišas apmeklējuma pie kāda loģiska secinājuma nenonākšu, tad iešu pie dziedniekiem. Aprunājos jau ar vienu no tiem, un man ieteica veikt biorezonansi un tad skatīties tālāk. Ja godīgi, tad nezinu, kam ticēt, kam nē, varbūt tās slimības arī rodas man galvā no nervu stresa, pārdzīvojumiem, varbūt tāpēc, ka tāds panīkums dzīvē iestājies.
Palasīju Laima slimības simptomus: http://raksti.daba.lv/referaati/2006/everdins/sl_rakst/sl_rakst.html

http://www.mfd.lv/lv/book/encefalit_lv.htm

Nedomāju, ka slimoju ar šo slimību.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
13.09.2010 18:00
ĢirtsK
vari pirms ieshanas pie Kadišas nodot analīzes arī uz Laima boreliozi, CRO,ASO,pilnu asins ainu,RF.
es saprotu,ka nesteroīdie ne tikai sāpes noņem,bet arī ir pret iekaisumu.
es dzeru Relifex.Ja neiedzer,tad sāp tā, ka nevar normāli funkcionēt.
Pēc 1 Kadišas apmeklējuma dig nebūs, tur būs gari un plaši izmeklējumi.
Locītavas var sāpēt arī uz nervu pamata, jā, bet sapratu, ka tev palaidējmehānisms bija trauma. Man arī saasinājums sākās pēc ceļa traumas.
Pēdējo mēnesi lietoju Olfen Depocaps 100 mg. Tagad 4 dienas neesmu lietojis, tūska palikusi lielāka. Nezinu, varbūt vajag ko citu tomēr padzert, cik saprotu tās zāles kavē iekaisuma izplatību?

Guna1234, ok, nodošu tās analīzes.
Normāla ārstēšanās interneta forumā. :D
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
15.09.2010 02:41
ĢirtsK
nesteroīdie ir arī pret iekaisumu, tieši tā. Olfens ir nesteroīdais pretiekaisuma līdzekļu grupas preparāts. Ir dažādi, man reimatologs teica, ka katram jādzer tas, kurš vislabāk palīdz. Esmu dzērusi movalis, nu vairs nelīdz. Laikam pierasts. VISUS šāda veida medikamentus jādzer omeprazola aizsegā, lai nebojātu kuņģi. Ejot pie Kadišas , vajag, lai analīzes ir ne vecākas kā 1,5nedēļu - jo svaigākas, jo labāk. Bet viņa protams, nozīmēs vēl 101 izmeklējumu - imunologijas analīzes - ANA, antiDNS utt.
CRO, pilnu asins ainu, RF, ASO var jau līdz ņemt uzreiz. Tāpat ņemat līdz visus, visus izmeklējumus, kas ir par locītavu tēmu un visu pārējo arī. Ja ir plaušu rentgeni, muguras rentgeni, usg vēdera dobuma orgāniem utt. Visus šos aprakstus ņemat līdzi.
Satūkušajai locītavai vajadzēs usg, ja ne magnētreonansi, tur noteikti ir izsvīdumi - sinovīti, tie arī ir tie uztūkumi. Ja locītava ir silta, nekādā gadienā nevajag karsēt, bet tieši otrādi likt aukstumu. Es lieku gēla maisiņus, ko paturu saldētavā un tad lieku virsū. Nopērkami aptiekās.
Vēl pret sāpēm man drusku palīdz voltarēna smēre.
Ērce nav kodusi? Pleķis pēc tam nebija?Kas ar kuņģi? Vai nav bieži deguna, ausu,kakla saslimšanas? Ar šo visu var vilkt paralēles, jo locītavas bieži vien ir kāda cita orgāna izpausme.Piemēram zarnās iekaisums, kas uzdod uz locītavām.Bieži deguna blakusdobumu iekaisumi ar laiku uzbrūk locītavām. Vairogdziedzera saslimšanas arī var izsaukt locītavu problēmas..Tāpat STS - ureaplazma, mikoplazma, hlamīdijas,Chepatīts utt.utjpr. Pat ilgstoši iekaisis zobs.
Bet, protams, pilnīgi iespējams, ka nekā tur nav. Trauma, pēc kuras atveseļošanās laiks ir ieildzis.
Pie traumatologa nebijāt?
Sorry, visu tēmu nelasīju
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
15.09.2010 02:55
jā, vēl var padzert wobenzīmu pa 2x3dienā, 1/2h - 1h pirms ēšanas.
palasi anotāciju,esot labs medikaments.Es dzeru jau 2.mēnesi ar cerību, ka līdzēs. Iedarbība esot ļoti ilgi jāgaida.
Es gan nesaprotu, kāpēc ātrāk negājāt pie Kadišas vai cita reimatologa. Kadiša pieņem arī citur. Vispār lielākā daļa ārstu nestrādā vienā vietā, bet vairākās. Lavrentjevs labs dakteris Stradiņos, pieņem arī Uniklīnikā.
ļoti laba reimatoloģe ir dr. Buliņa stradiņos , strādā arī 1.slimnīcā un tīri neko ir arī Zavgorodnaja Stradiņos un ARSĀ.
Vispār ar reimatoloģiju ir tā, ka tur parasti dodas cilvēki, kam sāp vairākas locītavas. Plaukstas, ceļi, gūža, papēdis, pēda,spranda,mugura, tas viss ir viena sistēma.Sāpēt pat var piere un žokļa locītavas.

No NPL vēl labi ir nimesil pulverītis, kuru gan ilgi nevjadzētu dzert, jo aknām nepatīk.
Visdrīzāk Jums uzstādīs diagnozi reaktīvs artrīts vai artropātija.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
23.09.2010 02:57
ĢirtsK
kā iet?kas jauns kā jūtas roka??
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
04.10.2010 08:58
Tātad, rokai nav nekādas izmaiņas, šobrīd dzeru kkādas citas zāles (Movil laikam, no galvas neatceros īsti), iekaisums turpat plaukstā palicis, nekas tālāk neiet, labāk arī nepaliek. Uztaisīju tagad jaunas asinsanalīzes un palūdzu, lai uz tām borēlijām arī uztaisa, rezultāts interesants.

CRO šobrīd ir 8,0; pirms tam bija 21,6 un vēl pirms tam bija ~11;

RF ir 4,4; pirms tam bija 1,6 un vēl pirms tam ~20 (sliecos domāt, ka toreiz varbūt analīzes bija neprecīzas?)

Un nu pats interesantākais:

Infekciju diagnostika

23/26.ABorrelia burgdorferi IgM16.8 <18AU/mL
Rezultātu interpretācija: Negatīvs < 18; Robežvērtība 18 - 22; Pozitīvs ≥ 22

24/26.ABorrelia burgdorferi IgG13.3 ñ<10AU/mL
Rezultāts atkārtoti pārbaudīts
Rezultātu interpretācija: Negatīvs < 10; Robežvērtība 10 - 15; Pozitīvs ≥ 15

Protams, es nesaprotu, cik tas ir traki, bet laikam jau sanāk, ka tā borēlija tomēr ir man tajā organismā? Ja tā, tad manī šī baktērija dzīvo jau vismaz 4-5 gadus, jo aptuveni pirms tik ilga laika pēdējo reizi man bija piesūkusies ērce un, ja godīgi, tad nekādu sarkanu pleķi nebiju novērojis.

Tad reāli tas varētu būt tā, ka šī baktērija sāk savu darbību tajās organisma vietās, kuras uz to brīdi ir savainotas? Sapūta man muguru, ārstēju 1,5 gadus. Sasitu papēdi, nebija nekas lauzts vai sprādzis, sāpēja arī aptuveni 1,5 gadus. Sasitu mazo kājas pirkstiņu, sāp un nedzīst pusgadu. Sapūta man iegurni, varbūt arī sasitu, bet sāpēja arī aptuveni 1,5 gadus.

Trešdien braucu uz Rīgu, tad jau droši vien ko vairāk uzzināšu.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
04.10.2010 09:11
Pameklēju tepat forumā, raksta, ka IgG nozīmē, ka esmu saskāries ar šo slimību pagātnē, lai gan man nekas tāds nav ticis diagnosticēts. Atkal neziņa.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
04.10.2010 18:37
analīzes rāda, ka pilnīgi iespējams, ka no tās Laima sl-bas arī ir tās locītavu problēmas. Būs jādzer antibiotikas - sumamed vai doksiciklīns.
ne vienmēr pie Laima sl-bas ir tas pleķis, var ari nebut.
lai veicas pie reimatologa ;)
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
05.10.2010 14:01
Piedrāžu šo medicīnas "aprūpi", pēc 2 mēnešu gaidīšanas man tagad pazvana un pasaka, ka rīt ārste nepieņems. Kam par to sūdzēties? :D Laikam jāpasūta zārks.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
05.10.2010 23:38
ĢirtsK
SILTI iesaku, sazvani stradinjus - Lavrentjevs, Buliņa, Zavgorodnaja - visi labi dakteri!!!
Man vislabāk no šiem patīk Buliņa!
Zavgorodnaja pieņem arī ARSĀ un vēl 1 vietā privātpraksē
Ja iet par maksu, tad rindas nav garas.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
08.10.2010 06:29
Ku, nu nezinu es reimatologiju.
Par NPL- visi ir PRETIEKAISUMA.
Pretsapju efekts ir klat,bet nav primars zalju izstrades merkis.
Reizem ir iekaisumi,kad palidz antibiotikas.Visadi tur gadijumi.
Omperazol var dzert,bet nebus liels efekts,tapat visadiem almageliem.Kad riin nimesulidu,tad var Liv 52 vai Carsil dzet klaat,kaa tiem rakstits instrukcijaa.
Visi tie NPL bojaa daudzus organus, bet culas taisa caur iespaidu uz sunu membranam un vielmainju.
Kas sprice Olfenus utml arii juut.
No pieredzes- visniknakais NPL ir butadions.Baltkrievijaa veel esot.
Nimesulid- lieto parasti lidz 10 dienaam.Ilgak nee.Ketanov nu tiesaam vairak pretsapju,bet vinam vajs tas efekts.
Subjektivi man liekas,ka no tiem,kas nav galigi stingra uzskaitee tramadol plus analgins ir visspecigaka kombinacija pret sapem.
Pasam gadijas satraumeties,pec paris gadiem atkal.Skaitaas mikrotrauma, rtg un CT nekaa, vel arstus apstaigaju.
Sekoja sapes- piemeram, braukt ar auto istas mokas, nosezot minutes 15 saak sapeet celis.Nobraukt nepilnu stundu- istas mokas.Tas pats ar sedesanu pie galda, transporta..Arstus apstaigaju vairakus.Lietoju visu ko- fizik terapija,vel pretiekaisuma lidzekli utml.Periodiski uznaaca un neko nepadarisi.
Visa epopeja beidzaas,kad dabuju pamatigu bronhitu.Tam izrakstija antibiotikus, pirmie nelidzeja, izrakstija citus.
No tiem tad ari pargaja aprakstitaa problema.Nobrinijos veel,bet tads fakts.
P.S Laima slimibas un parasto locitavu kaisu man 100%nav.Ortopeds vel noteica- laikam Jums bija neliels iekaisums ,ko izraisija mikroorganismi.Tad nu iedarbojaas ari uz tiem.Tiesa gan, zales padzeru ilgak kaa tam bronhitam vajadzeja,kad ieveroju efektu uz locitavu.
Zel gan,ka daudz arsti jaapstaigaa bez lielas jeegas.
Tiku pie ārsta.
Vēl jāveic kompjūtera apskate + skeleta kaulu scintogrāfija, kā arī atkārtota asins analīze, bet, cik saprotu, tad, visticamāk, man ir Behtereva slimība (ankilozējošais spondilartrīts). Laikam nāksies pamatīgi pamainīt dzīvesveidu.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
16.10.2010 15:09
pie kura ārsta tiki???
ja jau diagnoze būs, varēs sākt ārstēt
Pie Andas Kadišas. Paldies, tiem, kas deva atsauksmes. Liekas, ka tiešām laba ārste.
guna1234
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
16.10.2010 19:35
ģirtsK
Jā, Kadiša ir laba, cik dzirdēts ;)
Neteica, kādas prognozes? kas jādara būs, kā tas dzīvesveids būs jāmaina?
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.10.2010 09:56
Ja jau sāku rakstīt, tad arī paturpināšu, varbūt kādam noderēs.

Izgāju asins analīzes. HLA-B27 pozitīvs, tātad daudz lielāka iespēja saslimt ar ankilozējošo spondilītu.
Datortomogrāfija uzrādīja nelielas izmaiņas (iekaisumu) sakroiliālās locītavās. (Ārste teica, ka tur nekas TĀDS neesot.)
Skeleta kaulu scintogrāfija parādīja izteiktu artrītu kreisajā plaukstā (tajā, kas man sāp), tad vēl abās pēdās, un ap krustu kauliem, arī plecie, arī visā mugurkaula garumā. Kaut ko atklāja arī vienā no nierēm, bet tā laikam tāda kā blakusdiagnoze, varbūt pārslimots iekaisums urīnizvadkanāliem. Tur vēl uztaisīšu analīzes.

Visā visumā, pateica, ka nekas tāds tiešām traks pagaidām(!) neesot. Bet nu mana ir kāda no šīs grupas saslimšanām:
Seronegatīvas spondiloartropātijas un citi artrīti:
Seronegatīvās spondiloartropātijas ir iekaisīgu reimatisku saslimšanu grupa, kas raksturojas ar skeleta ass iesaistīšanoas, oligoartrītu ne mazāk kā 6 nedēļas, dažām ekstraartikulārām manifestācijām, biežu asociāciju ar ģenētisko marķieri HLA B27 antigēnu.

Visticamāk tieši ankilozējošais spondilīts sākuma stadijā, bet tas vēl nav teikts. Cik palasīju, tad tur tās slimības ir diezgan daudzas.

Izrakstīja man tagad zāļu terapiju, nosaukumus neatceros, bet mēnesi viss tas jālieto un tad braukšu atkal pie reimatologa, sastādīs man sarakstu ar fiziskajām aktivitātēm, kuras būs obligātas, lai traucētu slimībai attīstīties - peldēšana, vingrošana u.c.

Katrā ziņā, padoties netaisos, ko vajadzēs, to darīšu. Gribētos gan beidzot saņemt konkrētu diagnozi, lai zināti, kas tieši man kaiš, bet laikam jau tas nenotiek tik ātri, slimības ir daudz un dažādas un daudzi simptomi ir līdzīgi.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.10.2010 14:01
turies!!! spondiloartropātija nav tik traka saslimšana, to var tyrēt grožos, dikti jāpiedomā pie dzīvesveida un jāvingro!!!
kādas zāles tev izrakstīja? gribētos zināt, jo man arī ir tādi pat simptomi. man liek dzert sulfasalazīnu nesteroīdos, arī glikozamīnu.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.10.2010 17:54
Izrakstīja:
Omeprazolu pa 1 kapsulai no rīta. (Kuņģim.)
Medrol 1,5 tabletes katru rītu (6 mg metilprednizolons)
Mydocalm pa 1 tabletei katru rītu (150 mg tolperizona hidrohlorīda)

1x nedēļā:
"Ebewe" 2 tabletes. (10mg metotreksāta)
Tajā dienā, kad dzertas tās tabletes, pēc tam vēl 3x dienā jāiedzer Folic Acid 1mg (1 mg folskābe).

Nezinu, kā tās visas savstarpēju iedarbojas.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.10.2010 20:17
Nu tad viņa ir nozīmējusi pamatīgu artrilēriju.., turklāt, pie teksta - " ka nekas traks neesot"...Medrols tak ir hormonāls preparāts, skaties, ko ēd, jo fiksi var apvelties no šitā.., bet, prtms, ja vajag, jādzer.
Metotreksāts ar ir ļoti stipras zāles un uzreiz 10mg.....Skaties, kontrolē asins analīzes. jo metotreksāts baigi leikocītus noēd.., aknas bendē un vispār dzerot šito draņķi ļoti jāseko līdzi veselība stāvoklim...Plaušas regulāri jābauda..
Lai veicas! Veseļojies!!!
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.10.2010 23:46
Es ļoti ceru, ka ārste tomēr zina, ko un kāpēc viņa man izraksta. To, ka aknu rādītāji ALAT un ASAT ik pēc 2 ned. jāpārbauda, man teica. Par plaušām gan neko. Smēķēt nesmēķēju, alko arī nelietošu šajā laikā, ceru, ka tomēr nebūs nekādas komplikācijas.

Paldies, par novēlējumiem!
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
01.11.2010 05:24
Tomēr laikam nepaveicās. Vakar no rīta to metotreksālu iedzēru, vakar vakarā jau tāda kā smaguma sajūta bija kāju lejasdaļā. Tagad nakts vidū jāceļas, jo sāp (smeldz, it kā smagas) kājas zem ceļa (ikri).
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
01.11.2010 10:14
Palasi anotācijā, vai var b;ut tāda blakusparādība..Es tik zinu, ka no tā metotreksāta efektu var gaidīt ne ātrāk kā pēc 3-4 mēnešiem...Varbūt tās sāpes nav saistītas ar tām zālēm, bet slimību???Uzzvani Kadišai, ja kabinetā ir telefons un uzjautā, vai tā var būt. Nejoko, jo tas medikaments ir ļoti, ļoti nopietns medikaments. Ir cilvēki, kas viņu nepanes vispār.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
02.11.2010 16:32
Pirmdien no rīta sāpes bija pazudušas. Bet tagad atkal tādas kā jocīgas tās kājas liekas. Rīt mēģināšu sazvanīt ārsti.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
04.11.2010 14:19
Sāpes drosi, ka pazuda no hormonpreparāta. Vai neko pret sāpēm nelika dzert? kaut ko no nesteroīdajiem???
Un metotreksātam klāt jādzer folksābe un labāk omeprazolu arī dzert klāt, lai kuņģim vieglāk šito ķīmiju sagremot.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
19.11.2010 09:21
Ielikšu atskaiti. Turpinu dzert izrakstītās zāles. Plauksta turpina sāpēt, bet tikai tad, ja mēģinu ko darīt (satvert kaut ko, pacelt ko smagāku utt.). Pretsāpju zāles vairs nedzeru. Biju uz asins analīzēm, pagaidām laikam ar aknām viss ok. Drīz jāiet vēl vienu reizi. Nez, šobrīd liekas, ka labāk nekas diži nepaliek, pat nezinu no kā ir atkarīgs tas, vai plauksta sāp mazāk vai vairāk, citu rītu pamostos, nesāp gandrīz nemaz, vakarā pat reizēm varu normāli saliekt un nekas nesāp, bet reizēm pamožos un smeldz arī pirksti. Drīzumā man atkal jābrauc pie ārstes uz Rīgu, tad jau redzēs, ko teiks. Jūtos īstenībā ļoti noguris katru dienu, pilnīgs slinkums, man kaut kā liekas, ka tas ir baigi saistīts ar veselības problēmām, nevis ar dvēseles stāvokli...
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
19.11.2010 21:16
Nogurums droši ka arī no tām zālēm..Brīnos, kāpēc dr nenozīmēja dzert sulfasalazīnu, man tas vislabāk līdzēja..Arī man viss sākās ar plaukstu un pēdām..Pēc pusgada sāpes pārgāja, iesāpoties tikai pa retam, pēc 5 gadiem viss atsākās no jauna un arvien vairāku locītavu iesaistīšanos.
vajag fizikālās proc. padarīt, man sāpēja celis kā traks, izgāju 10x lāzeri un nesāp vairs. Tputputpu...
Aknām pa laikam padzer kaut ko gan! Piem. carsil vai essential forte u.c. Tie ir dabīgie hepatoprotektori.
Vēl no tām zālēm krītas hemaglobīns un leikocīti. Lai leikocītus uzturētu formā, iesaku padzert haizivs aknu eļļu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 9?
Ziņa: