Iekaisums plaukstas locītavā.

Aizsāka Ģirts K 

Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
26.11.2010 16:59
Saņēmu jaunākās asins analīzes.
Samazināts limfocītu daudzums 12,4% (norma 25-39); otrs rādītājs 1,11 (norma 1,40-4,00);
Samazināts monocītu daudzums 2,6% (norma 3,0-10); otrs rādītājs 0,23 (norma 0,14-1,00);

Palielināts leikocītu daudzums 83,4% (norma 54-70); otrs rādītājs 7,44 (norma 2,00-7,50);

Ko tas īsti nozīmē? Vai man vajadzētu iespringt par to, ka limfocītu daudzums samazinās?
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
26.11.2010 18:07
Labdien. Tu esi viens brīnumains pacients. Sīka aprakste.
Ja tev ir bijusi saskarsme ar Laimas slimības izsaucēju, tad viņa slēptā iedarbība uz locītavām var izpausties pēc daudziem gadiem.... Viņa ir ļoti slēpta infekcija. Vajadzētu pakonsultēties ar infektologu.Palasi par Boreliozi!
Es ļoti baidītos no prednizolona preperātiem. Viņi dod neatgriezenisku tuklumu.Tos es lietotu tikai pēdējā gadījumā.
Lai cīņas spars un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 30.11.2010 15:16 by Mazdakteris1.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
27.11.2010 01:28
Par leikocītu daudzumu nav jāstaraucas, jo galvenais, ka absolutais leikocitu skaits ir normaa.procentualajaiem ir mazaka nozime, bet tas, ka tie mazliet vairak, tas tikai norada uz iekaisuma klatbutni, kas tavas slimiba tieshi ir.
Limfociti un monociti nav norma dēļ metotreksāta, jo tas tiešā veidā iedarbojas uz kaulu smadzenēm, kuras ražo leikocitus, monocitus,limfocitus...Tas medikaments bremzē kaulu smadzeņu darbību. ļoti, ļoti, ļoti regulāri jākontrolē asins analīzes, lietojot metotreksātu, jo tās ir ļoti nopietnas zāles!!!!!!!!SILTI IESAKU parunāt ar reimatologu, vai nevar metoreksāta devu samazinat..un par medrolu jeb prednilozonu arii jadoma, jo ilgi to lietot nevar. Tuklums ir tikai 1 no blakusparadibam.
ka pats juties? vai aknu raditaji normaa? kad pie reimatologa???
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
28.11.2010 20:42
Aknu rādītāji ļoti labi. Bik vairāk par minimālo 7 un 14 laikam. Pie reimatologa nākošo vai aiznākošo ned. Tad jau domās, ko tālāk.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
29.11.2010 16:08
Par tām zālēm runājot, vai tiešām domājat, ka ārsti nezina, ka tām zālēm ir bīstamas blakusparādības? Vai bez iemesla man tās tiek rakstītas? Protams, visas zāles ir bīstamas un nav vēlams tās ilgstoši lietot, bet vai šajā gadījumā man tas nav attaisnojami?

Pēdējās analīzēs CRO - 6,4; Grimšana 8mm. Tip iekaisums ir, bet niecīgs, bet plaukst sāp tāpat kā sāpējusi. Ceru, no ārstes sagaidīt atbildes uz to, kāpēc joprojām sāp. Tikšu gan laikam tikai nākošo ned., jo šonedēļ ārste ir apslimusi.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
29.11.2010 16:16
visām zālēm nav "bīstamas blakusparādības".

kortikosteroīdi ir īpaši neganta suga.

es noteikti meklētu arī citas pieejas un uzklausītu viņus. neesmu pret tradicionālo, drīzāk par, pati esmu ar mediķa diplomu, bet šādā gadījumā noteikti interesētos vēl citur, turklāt vairāku iemeslu dēļ.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
29.11.2010 17:33
Ne vienmēr ir jāšauj ar lielgabalu!!! Jo šaujot ar lielgabalu, var iešaut arī pa citiem orgāniem. īpaši Linezera reimatologiem (Mikažānei un viņas skolniecei Kadišai) ir tendence bliezt ar lielgabalu.Stradiņos ārsti (Andersone, Buliņa, Zavgorodņaja) tomēr variē un skatās, kā ar mazāko devu panākt efektu, jo ne vienmēr lielgabals attaisnojas, turklāt pie tik niecīga iekaisuma rādītājiem grūst tik nopietna zāles..Nu nezinu, nezinu...Es aizietu vēl pie cita reimatologa.
Ģirts K
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.11.2010 09:28
Kad meklēju atsauksmes, tad par Kadišu bija ļoti labas atsauksmes...
pingvins
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.11.2010 09:48
No pieredzes- man arī reimatologs izrakstīja uz pusgadu sulfa... (no prednezelona grupas) sakarā ar sakreolītu- brīžiem no gultas nevarēju izkāpt-tā ''šāva'' pa kāju un muguru, ka pilnīgi brīžiem drebulis no sāpēm sākās. Palasījos par šiem medikamentiņiem, un nolēmu nebojāt sev dzīvi- tā teikt no viena grāvja otrā lēkt. Špricējos ar movāli, riktīgi stiprināju imunitāti. Rezultātā- viss ok-staigāju esmu aizmirsusi par briesmīgajām sāpēm.
Morāle- es neaicinu nevienu ignorēt ārsta norādījumus, vnk pastāstu no pieredzes kā man ir gājis. Nevar jau salīdzināt dažādas situācijas.
HEKSE
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.11.2010 15:33
Jā, Kaiša ir laba, bet mīl šaut ar lielgabalu!
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
30.11.2010 17:52
es pat neiedomājos, ka ārste ir slikta; nav bijusi saskare, bet, pēc visa spriežot, savā jomā ļoti zinoša.

turklāt akūtajā periodā tradicionālā medicīna ar saviem lielgabaliem ir neaizstājama.

es drīzāk jautātu, kas ar imunitāti? kāpēc tās nav? imunitāti, piemēram, ļoti noēd stress. un stresu ar kortikosteroīdiem neārstē... jebkurā gadījumā, ja ir hroniskas slimības, tas liek sev uzdot jautājumu par dzīvi kopumā. stress ir tikai piemērs, katram pašam jādomā par savu problēmu patiesajiem cēloņiem.

citādi no šitā visa būs diabēts, čūla kuņģī un tradiconālais "ārsti mūsu valstī nekā nesaprot, man tikai palika sliktāk".

varbūt vajag mēģināt paskatīties kopumā un sevi un līdzšinējo dzīvi. varbūt kaut kas jāmaina? iespējams, ka zāles vajadzēs tik un tā, bet ir iespēja, ka krietni mazākas devas utt.
sisis123
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
02.12.2010 10:38
Kadiša ir laba daktere. Tas tiesa, ka nozīmē baigi stipras zāles, bet ir situācijas, kad citādāk nevar.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
10.02.2011 09:02
Jauns gads, jauns ieraksts. 8 mēneši pagājuši kopš plauksta sāka sāpēt, joprojām sāp. Par visu, kas noticis no novembra līdz šim brīdim. Decembrī biju atkal pie Andas Kadišas, papildus esošajiem medikamentiem, nozīmēja arī sulfasalazīnu, kuru bija jālieto pakāpeniski palielinot devu no 1g dienā līdz 2 gramiem dienā. Visi rādītāji uz to brīdi bija normas robežās, izņemot CRO bija aptuveni 6-7 (konkrētu ciparu neatceros). Ieteica iet pie fizioterapeita (ārstnieciskā vingrošana). Pieraksts diemžēl tikai uz janvāri, neko darīt gaidīju.

Stāvoklis uzlabojās decembrī, ilgu laiku nebiju īpaši plaukstu kustinājis un tā bija piepampusi un stīva, taču decembrī sāku iet pie vienas tantiņas uz masāžām - masēja man plaukstu un kustības pamazām atjaunojās. Bija pat vakari, kad sāpes jutu ļoti minimāli un plaukstu bija iespējams kustināt uz visām pusēm, pat pacelt smagākus priekšmetus.

Janvāra vidū tiku pie fizioterapeita, kura norīkoja mani pie 3 citiem ārstiem: ergoterapeita, fizioterapeita (stiepšanās vingrinājumi) un pie ārstes, kura izraksta uz fizikālām procedūrām. Tieši sanāca braukt arī uz 4. vizīti pie Andas Kadišas, jocīgi, bet braucu prom nikns par to, ka man nekas nelīdz (Medrol jau bija dzerts 3 mēnešus), taču kabinetā ārste tik mierīgi runāja, ka domāju, ka gan jau tas ir normāli. CRO nu jau bija tikai 4, kas skaitās norma, bet plauksta joprojām sāp. Teica, ka pietiek dzert Midocalmu un arī Medrolu ik pa 7-10 dienām pa 1 g jāsamazina (ja vien es to varot, jo varot būt tā, ka pampst vairāk).

Atbraucu no Rīgas, janvāra beigās sāku iet vingrot (stiepšanās vingrinājumi), pie ergoterapeita un uz fizikālajām procedūrām.

Par katru pēc kārtas... Stiepšanās vingrinājumi, gāju aptuveni pusotru nedēļu, kad vingrojumus biju iemācījies pateica, ka var vairs nenākt. Ergoterapeite tur man lika nedaudz spaidīt kko līdzīgu plastalīnam, pieslēdza kaut kādu elektrotrenažieri, bet pēdējā vizītē nopūtās un teica, ka nesaprotot, ka mani simptomi tā īsti neatbilst nevienai slimībai, ko viņa zinot! Iedeva man tālruņa numuru kādai sievietei - Anitai no Ventspils un ieteica piezvanīt. Fizikālās procedūras - man izrakstīja 8x minerālvannas, 8x galvanodūņas un 10x magnētu. Esmu bijis uz katru 6x, šodien un rīt būs 7. un 8. reize. Pēc pirmajām 2 reizēm domāju, ka vairs nekad neiešu, sāpēja tā, kā nekad iepriekš ar visām pretsāpju zālēm. Tomēr pēc 2 dienām pārstāja sāpēt un nolēmu, ka kursu iziešu. Izmaiņas gan nekādas nejūtu, ne uz labo, ne uz slikto pusi.

Šobrīd atkal esmu diezgan lielā neziņā, ko darīt. Mēģināju zvanīt tai Anitai, bet telefons bija izslēgts un tad kaut kā vēlme noplaka. Kreisā roka nu jau ir pamanāmi tievāka par labo. Ja godīgi, tad man ir apnicis, esmu noguris no tās staigāšanas pie ārstiem visa pēdējā gada garumā, kaut arī tas neko nepalīdz.

Visvairāk baidos no tā, ka dēļ šīs gaidīšanas var notikt trakākais un roka pavisam atrofēties, bet nevienu jau tas neinteresē kā tikai mani pašu...

Papildinājums: Pārlasīju visus savus postus šajā tēmā un tomēr atklāju, ka kaut kas ir mainījies. Vairs nesāp tā vieta, kur cīpsla piestiprinās iegurnim. Labās kājas mazais pirkstiņš gan ir sapampis un sāp jau aptuveni tikpat ilgi cik plauksta.

Medikamenti, kurus šobrīd lietoju:
Metotreksāts 10mg - 1x ned.
Folskābe - 3 tbl - 1x ned.
Medrol - tagad sākšu pa 3 mg - 1x dienā, (3 mēnešus dzēru pa 6 mg 1x dienā, un tagad pakāpeniski samazinu)
Omeprazol pirms ēšanas no rīta reizēm lietoju.
Pretsāpju zāles kapsulās - neatceros nosaukumu, kaut kas uz D burtu, dabūjamas tikai uz recepti. Lietoju tad, kad sāp.
Sulfasalazīns - 2 g dienā.



Edited 3 time(s). Last edit at 11.02.2011 14:42 by Ģirts K.
pingvins
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
10.02.2011 14:09
Murgs kaut kāds! Visu šo palagu neesmu lasījusi, bet daži fakti mulsina- tev sāka sāpēt pēc brauciena ar riteni, varētu būt kkāda fiziska vaina, kas ar laiku iekaisa nu kaut kā tā. Man bija pirms 15 gadiem, kad sačikināju plaukstas locītavu, arī bija trakas sāpes utt, pēc 7 gadiem izveidojās pamatīgs bumbulis, teica ka higroma un steidzami jāoperē, citādi var sākties tur visas rokas iekaisums. Ka būtu kāds NORMĀLs dakteris, kurš pateiktu cēloni šitam visam, jo reimatologs jau tikai noņem sekas, pie tam ar blakusparādībām un ilgstoši. Man jau Ārgalis Liepājā liekas vissakarīgākais dakteris. uh,lai veicas!
estere123
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
11.02.2011 10:11
ĢirtsK
Man ir diezgan līdzīga problēma, bet saku pēc pieredzes, ka man vislabāk palīdzēja tieši sulfasalazīns, bet arī ne ātri. Tas viss ļoti lēni uzlabojās..No fizikālajām procedūrām man magnēts nepatīk nemaz. Vislabākais efekts man bija no lāzera, ultaskaņas ar hidrokortizonu un dūņām. Bet tas viss uzlabojas lēni...
ļotu labi, ka medrols lika samazināt, jo tas ir baigi nikns preparāts.
Es tomēr no visas sirds ieteiktu paņemt no ģimenes ārsta nirīkojumu un pierakstīties pie daktere Buliņas. Fantastiska ārste!
Vai tu seko līdz saviem aknu rādītājiem? Metotreksāts ļoti krīt uz aknām. Tiklīdz paceļas ASAT, ALAT, padzer klāt tējas aknām, carsil vai essential forte un atsakies pilnīgi no alkohola, pat svētkos nelieto, jo aknām tie zāļu kvantumi ir baigā slodze!
Uz pampuma vismaz man lika likt tieši aukstu un saasinājumā periodā NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nedrīkst likt siltas dūņas.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
11.02.2011 14:54
Labi, šodien ar vēsu galvu vēlreiz izrakņāju internetu par to ankilozējošo spondilītu jeb Behtereva slimību un tomēr man ir jāsamierinās, ka es slimoju ar šo slimību. Pēdējo gadu laikā esmu izbaudījis uz savas ādas praktiski visus simptomus, par kuriem ir rakstīts. Latviski pieejamā informācija diemžēl ir nepietiekama, ja nezinātu angļu valodu, tad arī tā droši vien paliktu neziņā. Papētīšu vēl literatūru un atsauksmes no ārzemēm un tad jau pieņemšu nepieciešamos mērus, lai uzlabotu savu veselību. :)

Estere, paldies, par Taviem ieteikumiem. Aknu rādītājiem sekoju ik pēc 2-3 nedēļām un pēc 2 mēnešu metotreksāta lietošanas tie joprojām ir stabili zem bīstamās barjeras. Jāatzīst, ka alkoholu lietoju vairāk nekā vajadzētu, attaisnošos ar depresiju un to, ka mazāk sāp, kad esmu iereibis... Zinu, ka tas nav labi! Atmetīšu.

Interesanti par tām siltajām dūņām... pirmdien pajautāšu fizioterapeitei, kāpēc man viņa ko tādu lika darīt, ja jau to nedrīkst. Labāk nav palicis ne par mata tiesu un ir nedaudz sliktāk nekā pirms fizikālajām procedūrām. Vēl plānoja ultraskaņu, bet vai vajadzētu?

Labojums: Par tām siltajām dūņām runājot, ārste man teica, ka saasinājums ir mērens, iekaisuma marķieri pat nav paaugstināti, tad laikam tomēr drīkst nozīmēt arī šo procedūru.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2011 14:56 by Ģirts K.
estere123
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
11.02.2011 23:30
ĢirtsK
Pēc fizikālajām procedūrām parasti ir saasinājums, apmēram pēc 4-5x, pēc tam pēc kursa beigšanas, apmēram 2 ned. laikā uzlabojas. vienmēr jāatceras, ka arī pēc procedūru beigšanas process notiek.
Nu man dūņas baigi labu efektu dod, arī lāzers bija baigi okey. Celis sāpēja ārprātā. Pēc lāzer un dūņām pārgāja. Vēl pret sāpēm labas ir sērudeņraža vannas. Smird pēc vecām olām, bet efekts labs. Prtms, visu vakag kompleksā. Es braucu uz jaunķemeriem vismaz 2x gadā.
Ja daktere uzskata, ka drīkst likt dūņas, lai jau liek. vēl lieta tāda, ka pēc procedūru uzsākšanas praktiski visiem iestājas saasinājums, no kā nevajag dikti baidīties. Pēc tam būs labāk.Prtms, ir procedūras, kas ir galīgi garām.., tāpat organisms katram tomēr citādāks. Manā uztverē magnēts likās pilnīga nulle. Bet no medikamentiem man labi palīdzēja tieši sulfasalazīns..Bet, prtms, ne pēc mēneša, ne pēc diviem..Ilgs laiks pagāja.
Par alko ticu, ka tas palīdz atslēgties, nedomāt, un darbojas kā anestēzija, bet padomā par aknām. Tās tev vēl ilgi būs vajadzīgas!!!
Baigā skāde notikusi. Ārstējos jau divus gadus pie Mikažānes ar reaktīvo artrītu. Gribēju tagad atkal pierakstīties, bet Linezerā man pateica, ka daktere esot smagi slima un darbā vispār vairs neatgriezīsies. Tagad pierakstījos Arsā pie dakteres Tamāras Zavgorodņajas. Gribēju zināt, kam bijusi saskarsme, vai ar dakteri brīvi var runāt latviski? Man nav problēmas ar krievu valodu, gan runāju, gan saprotu, bet tomēr runājot par slimībām man vieglāk protams izteikties ir latviski?
1. TĀDS jautājums, kā, vai varu runāt latviski ir absolūti lieks! Ārstu, kas nerunā tekoši latviski valsts slimnīcās NAV un būt nedrīkst, jo to nosaka likums, tāds ārsts nemaz darba nebutu pieņemts! turklāt ārsti ir inteliģenta sabiedrības daļa, kuri ar ļoti retiem izņēmumien neprot valsts valodu. Godigi sakot, tadus nepazistu, bet privatprakses esot sastopami tadi.
2. Zavgorodnaja ļoti labi runa un raksta latviski, tapat ka citi krievu reimatologi, piemēram Lavrentjevs.
lindinja123
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
01.03.2011 13:08
Zavgorodnaja runā latviski ļoti labi. Es arī brīnos kā var uzdot jautājumu - vai varu runāt latviski?
Slimoju ar Spondiloartrītu jau gadu, slimības izpausme ir sāpīgas un pietūkušas locītavas, sākumā sāpēja plecu, ceļa, plaukstas ,roku pirktu locītavas, mugurkauls, no rītiem lai iestaigātos vajadzēja kādu stundu....Sāku ārstēties pie Lavrentjeva, Stradiņos....dzeru Airtal, Prednezolon, Sulfasalazīns, Metotrexāts.... visu slimības laiku neesmu dzērusi nevienu vitamīnu un neko.nesmu darījusi lai stiprinātu savu imūnsistēmu, jo tieši imūnsistēma ir tā kas iznīcina manas locītavas....tagad pavasarī ģimenes ārsta ietekuma vadīta sāku dzert Wobenzīmu un mana slimība sāka atkal progresēt......nu es atkal nevaru no rītiem pacelt kafijas krūzi......Zinu ka pavasaros šai slimībai ir saasinājumi, bet manas analīzes gada laikā krasi sāka uzlaboties un nu atkal...........viss no sākuma.......Kad tas vienreiz beigsies......Man ir 30 gadi un es knapi kustos.....
I.Buliņa Stradiņos-neko briesmīgāku neesmu piedzīvojusi līdz šim! Nekādā gadījumā nevienam neiesaku vērsties pēc palīdzības pie dakteres I.Buliņas, kura pieņem Stradiņu slimnīcā. Esmu piedzīvojusi gan neieinteresētu un vienaldzīgu attieksmi ārsta konsultāscijas laikā, par kuru gan viņa paņēma 15 latus, taču pat neiedziļinājās, lai mani kārtīgi izmeklētu un noteiktu precīzu diagnozi. Vien pajokoja, ka tāda slimība esot tikai vienam procentam cilvēku uz zemeslodes. Man ir reimatoīdais artrīts ar neciešamām sāpēm nu jau visās ķermeņa locītavās. Piezvanīju Buliņai, pateicu, ka medikamenti nelīdz, viņa asi atteica, ka tad esot jāiet slimnīcā ar ģimenes ārsta norīkojumu, un nometa klausuli. Kad dabūju norīkojumu, aizbraucu uz Stradiņiem, tur pati Buliņa mani atšuva, paskaidrojot,ka nevarot paspēt pieņemt mani, jo viņas darba laiks beidzoties pēc 10 minūtēm, līdz ar to slimnīcā vietas man neesot.
Es jau tā knapi līdz tiem Stradiņiem aizvilkos, mocīdamās sāpēs, turklāt piedzīvotais lika apzināties, ka bez pamatīga kukuļa laikam pie šīs ārstes nav vērts iet pēc palīdzības.
Lai cik varbūt Inita Buliņa ir izslavēta, man viņa pierādīja, ka ir ciniska, neprofesionāla un ārsta sertifikāta necienīga.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
02.05.2011 03:01
Nu nezinu gan, es jau ntos gadus eju pie viņas. Labāku un ieinteresētāku dakteri neesmu tur sastapusi! Gan izmeklēja rūpīgi, gan ārstēja pēc labākās sirdsapziņas. ļoti laba daktere. Par kukuļiem vispār absurds, nekad nav devusi nekādu mājienu par kukuli. Gan slimnīcā tiku, gan uz konsultācijām tieku..
Esmu zvanījusi daudzkārt un vienmēr tiku uzklausīta un ļoti rūpīga attieksme bijusi.
Un ja tu iedomājies, ka kāds pieņems slimnīcā vakarā ierodoties pirms darba laika beigām, tad tiešām kaut kas ar pašas domāšanu nav labi.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
02.05.2011 15:42
tad jau tai Buliņai vai nu nepatīk aijaAA, vai arī antarktiida ir draugos ar viņu xD
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
02.05.2011 18:40
Nekad neesmu bijusi Buliņai ne draudzene, pat ne kaimiņiene ;) Par Buliņu vēl nevienu sliktu atsauksimi neesmu dzirdējusi. Kad esmu sēdējusi rindā, gaidot kons-ju, aprunājoties ar pacientiem, tikai tās labākās atsauksmes dzirdētas un kolēģu vidū arī. Tā kā kkas jau ar galvu nav kārtībā pašai neapmierinātajai ;)
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
25.05.2011 12:06
Drīz jau gads būs apkārt, plauksta bez izmaiņām. :/
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
25.05.2011 18:25
Tad jau nav mirstama vaina.
Re: Iekaisums plaukstas locītavā.
04.08.2011 02:45
Ģirts K
kā jūties, vai ir labāk???
Man ļoti vajadzētu tikt pie dr.Lavrentjeva.Vai kādam ir telefona nr.Un cik maksā vizīte?Cīnos ar psoriatīvo artropātiju>>
Vienīgā Latvijā profesore reimatoloģija pieaugušajiem pieņem Gaiļezerā arī ar ģim ārsta nosūtījumu, un Klīnikā ORTO- tel 67144o19 vai 29480900
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 25?
Ziņa: