Veģetatīvā nervu sistēmas disfunkcija

Aizsāka Binnia 

Viòa strâdâ Kanâdâ, bet sazinamies attâlinâti, reizi nedçïâ sazvanoties. Esmu mçìinâjis arî pâris psihoterapeitus Latvijâ, bet tâs ir vispâr nesalîdzinâmas lietas
Paldies,Runcene, es vairak esmu lasijusi Tavus rakstus,nekaa pati piedalijusies sai forumaa.Tu esi tik daudz man palidzejusiar ar daudz ko tikt skaidribaa,ka pat nezinu nevienu citu,kas dotu tik daudz un man buutu varejis izskaidrot sho mokosho kaiti.Vissirsnigakais paldies!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.10.2008 09:13
linnaK

vienkaarshi mana pieredze... kas der -- var panjemt, kas ne -- aizmirst... pati taapat esmu dariijusi...

par coaching metodi, ko te VD reklamee...

man ir laba drushka vienaa REiropas valstii, kas sho metodi praktizee, psihoterapeite, kura gan pati sevis saprashanai ir izgaajusi klasisku psihoanaliitisku psihoterapiju... esmu iedziljinaajusies pamatiigi un arii testeejusi, jo vai tad nu es negribu tikt galaa leetaak un aatraak un sirgstu ar nepiecieshamiibu mociities... ja coaching buutu tik super noturiiga metode, es jau sen pie kaada vinjas koleegja sho procesu buutu pabeigusi un aizmirsusi... procesa laikaa ir baigaa sajuusma, jaa gan, un liekas, ka pilniigi jauna pasaule atveras, bet -- viss naak peec laika atpakalj :(, tikpat "skaisti" un veel "daasnaak", liidziigi kaa peec zaalju atmeshanas, ja taas vienkaarshi ir "nogrieztas" aiz dusmaam par savu miikstchauliibu...

mums te visiem ir vai ir bijushi apmeeram vienaadi simptomi, bet ceelonji ir pilniigi dazhaadi, kuri saknjojas kaut kaadaas agriinaas dziives pieredzees... a coaching ceelonjus pilniigi ignoree... varbuut, ka labaak iet tiem, kuri domaa, ka ceelonjiem nav noziimes.

tas pats kognitiivi biheivioraalais piegaajiens...

tachu metode dziivo, jo ir pieprasiijums...

varbuut, ka tiem, kam ir fluent English ir jeega pameegjinaat, lai nebuutu sev jaapaarmet, ka nav dariits viss iespeejamais, lai sev paliidzeetu...

varbuut labaak nekaa zaalju kursi...

nezinu, man nepaliidzeeja ne vella...
VD -

Vai Tu iztiec bez zâlem? t. i. tikai ar to savu terapiju?
Runcene, tavs visparinajums, manuprat, ir pilnigi aplams. Kapec tu doma, ka coaching ceelonjus pilniigi ignoree? Es nezinu, ar kadiem specialistiem tu esi runajusi, bet tas viss ir atkarigs no konkretas terapijas metodes. Piemeram, esmu pabijis ari seit biezi piemineta Kurpatova klinika - sakuma man patika, bet sobrid varu piekrist Runcenei, ka tur ta terapija vairak balstas uz skaitampantiniem, nevis iz ilgstoshi noturigiem rezultatiem.

Par centru un specialisti, kuru seit mineju - butiskaka vinju atskiriba no citiem "terapeitiem" ir ta, ka seit tu strada ar cilveku, kurs pats kadreiz ir mocijies ar VD, tacu ar to sekmigi ir ticis gala.

Laila, sobrid vel lietoju Seroxatu, bet zalem, pirms saku sho terapiju, nebija ipashas jegas.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.10.2008 14:32
Es piekriitu, ka daleeji VD ceeloni mekleejami beerniibaa. Esmu analizeejusi savu beerniibu un pat atradusi vairaakus ceelonus, bet Vd no taa nemazinaas.
Tagad saku lasiit graamatu par kognitiivo terapiju pie panikas, fobijaam. Taa vairaak balstaas uz skaidrosanu, kas ir panika, no kaa vina rodaas, sliktaas domas par mirsanu, sajuksanu praataa, cik taas pamatotas, kaa ar vinaam ciiniities; lietas, kas var provoceet panikas leekmes. Man jau skiet, ka tas ir diezgan noderiigi, jo ir tacu vieglaak ciiniities ar kaut ko paziitamu, nekaa ar nezinaamo....
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
16.10.2008 21:24
VD

psihoterapijaa nav gadiijuma cilveeku... tie ljaudis ir visi ar kaut kaadu trauksmi savulaik ciiniijushies... dziilju terapijaa vinji vnk ne paaraak afishee savu privaato dziivi, jo metode ir taada, ka klientam info par terapeitu ir trauceejosha... bet, ja Tev liidz coaching, tad ir ok, man tas bija iislaiciigi. un coaching tieshaam nav Kurpatova pantinji. soli taalaak tomeer. Kurpatova devums man ir bijis vieniigi tas, ka no taa nemirst. bet to jau es zinaaju...

man poziicija principaa ir taada, ka vajag izmeegjinaat visu, kur praats aizkjeras... veelaak jau nozheelo to, kas nav pameegjinaats, nevis to, kas ir... no visaam pieredzeem var kaut ko iemaaciities... arii tad, ja ne gluzhi veicas, kaa cereets... es arii nesmaadeeju, ko esmu pameegjinaajusi iz coaching, jo satiku tur daudzus interesantus ljaudis. man neliidzeeja vinju metode, bet dereeja pieredze un veids, kaa vinji bija mainiijushi savu domaashanu.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
17.10.2008 11:22
123
Kas tâ par grâmatu?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
17.10.2008 16:33
Brasilia
Taa graamata ir zviedru valodaa. Skandinaavijas valstiis plasi pielieto kognitiivo terapiju, taa ka pameeginaasu arii es :)
Visiem, kam aktuâls veìetatîvâs distonijas un depresijas jautâjums! Tiek organizçta VD atbalsta grupas.
Nodarbîbas notiks nelielâs 5-7 cilvçku grupâs, kas tiks
veidotas atkarîbâ no katra konkrçtâ cilvçka vecuma, slimîbas cçloòa un slimîbas
gaitas.
Plânots, ka mçnesî bûs 6 nodarbîbas: reizi nedçïâ grupâ+ 1 reizi mçnesî kopâ ar
vîriem, sievâm (jo ir ïoti bûtiski izskaidrot mûsu tuviniekiem, kas ar mums
notiek)+ 1 reizi mçnesî aicinâsim psihologu, jogas pasniedzçju u.c.
speciâlistus. Kopâ diskutçsim, viens
otru atbalstîsim, lasîsim atbilstoðu literatûru. Mçs dalîsim grâmatu kopijas,
runâsim par daþâdâm metodçm kâ var cînîties ar VD.
PIETEIKTIES: VDkabinets@tvnet.lv
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.11.2008 05:14
man si kaite jau ir pussotru gadu,sirds klauves bailes,panika vispar nav dzives prieka nekada,meginu reizem iedzilinaties pagatne aceroties ko forsu tad kad man nebija si kaite, nakosnedel iesu pie arsta jameigina ko,nedrikst mest plinti krumos,tagad nesen sakas tada sajuta ka tulit pagipsu,un man vel tads amats labs"apsargs"laikam bus jamaina profesija karoci dzivoju viena stressa:(
Es ar ðo jautro kaiti (izteiktu veìitatîvu disfunkciju) uzrâvos pirms pâris gadiem.. Vienreizçji jautra lietiòa.. It îpaði psiholoìiskajâ formâ.. Ârsti man centâs ieteikt daþâdus preparâtus, bet es izlçmu iet ðo taciòu bez zâlçm.. Es izmçìinâju psihoterapiju.. Lieta nav slikta, bet ne priekð manis.. Un esmu secinâjis, ka primâri man tas bija no mana nervozâ un nesabalansçtâ dzîvesveida.. ka ir psiholoìiski apstâíïi, kas bendç mani un tos nevar tik vienkârði novçrst..
Savu taciòu esmu nosataigâjis bez zâlçm un eju tâlâk.. Un psihoterapiju arî îsti nepabeidzu.. Kas ir pats svarîgâkais, tad tas ir miers - pats iesaku padzîvot kâdu laiku laukos mierâ.. Vismaz man - izjâtam pilsçtniekam, labi palîdzçja.. Un padarît savu skatîjumu uz dzîvi vienkârðâku.. Un galvenais - domât sakarîgi.. Novçlu, lai visiem jums izdotos tikt vaïâ no ðîs problçmas..
Kuprokss
Kas bija tas, kas lika Tev domât, ka psihoterapija Tev neder?

Pati nesen skau un nevaru saprast, labâk man no viòas vai sliktâk.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
07.11.2008 12:10
man laikam ljoti viegla forma.. ne ripas dzeeru lai gan lika, ne terapipjas gaaju un ir ok :) Praktiski nesuudzos

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Bebru Muskuss - baro nervu centrus, veicina nervu enerìijas cirkulâciju, pçc mçnesi ilgas lietoðanas Jûsu enerìçtiskais aisargapvalks kïûs necaursitams, nebûs jâindçjas ar íîmiju (skat. SS.LV, mâjai, veselîba, medikamenti)
Arî es ilgu laiku mocîjos ar ðodien tik izplatîtajâm panikas lçkmçm, un ðis laiks, godîgi sakot - gadi, kad biju izsviesta no normâlas profesionâlas aprites un domâju, ka nepârspîlçðu sakot - no dzîves vispâr, nebija gaiðâkais laiks manâ mûþâ... :) To tieðâm var saprast tikai cilvçks, kurð pats ko tâdu piedzîvojis...

No savas pieredzes veiksmîgai cîòai ar stresu un depresiju, kâ arî ðobrîd tik izplatîtajâm daþâdajâm veìetodistonijas izpausmçm - baiïu sajûtu, paniku u.c. - varu ieteikt pamçìinât Alpha-Stim SCS (Stress Control System). Tas ir neliels aparâtiòð (cik zinu, vienîgais ðâda veida izgudrojums pasaulç mikrostrâvas terapijas jomâ), kas atveseïo, iesvârstot ðûnas un palîdzot organismam paðam sevi savest kârtîbâ. Kad pirmo reizi par ko tâdu izdzirdçju, protams, biju nedaudz skeptiska - kâ nekâ biju jau izmçìinâjusi gan psihoterapeitus un psihiatrus, gan antidepresantus un daþâdus ârstu izrakstîtus nomierinoðus medikamentus, gan akupunktûru un citas alternatîvâs medicînas metodes, domâju, ko gan var palîdzçt ðâds aparâtiòð?

Taèu mani pârliecinâja fakts, ka ierîce ir sertificçta un to kâ alternatîvu terapiju jau izmanto arî Stradiòos un Gaiïezerâ. Tagad, protams, esmu ievâkusi pietiekami daudz informâcijas par ðo izgudrojumu un nebaidos par to pastâstît arî citiem - jo man patieðâm palîdzçja!! Zinu, ka ðogad Alpha-Stim aparâtiòð saòçma Amerikas Stresa institûta balvu par uzrâdîtajiem sasniegumiem cîòâ ar iepriekð nosauktajâm 21. gadsimta "kaitçm". Elektromedîcina visâ pasaulç kïûst arvien populârâka, bez tam pretstatâ antidepresantiem un tamlîdzîgiem medikamentiem organismam tâ ir absolûti nekaitîga un sasniegtie rezultâti ir paliekoði (nevis kâ zâles, kuru iedarbîba âtri beidzas). Varat ieskatîties www.jusuveselibai.lv, ja vçlaties uzzinât ko vairâk. Tieðâm iesaku!! Tas, manuprât, ir vis,vis,vislabâkais ceïð, kâ âtri un uz visiem laikiem tikt vaïâ no panikas lçkmçm. :)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.12.2008 11:12
Eva 55

Peec cik reizeem juti uzlabosanos, un cik tas maksaa?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.12.2008 13:02
...sitâ ðtelle jau darbojas labi pasen...noprovçju uz sevi 1999 gadâ...varu apliecinât - darbojas...
Ziemeïu Bums
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
04.12.2008 21:39
Nu ziniet, kaut kâds sviests. Es jau labu laiciòu lietoju kardiologa izrakstîtos Betaloc ZOK un Norvasc, kas ir tieði asinsspiediena pazeminâðanai. Un kâ liekas - skuju! Nekâds spiediens nekrît! Visu laiku bûtîbâ ir 140/80 +/- 3. Vienîgais, kas ir tagad normâ - pulss. Beidzot tahikardijai esmu pâri. miera stâvoklî pulss 55-65, ka tam arî jâbût. It kâ jau nav nekas traks tas spiediens, bet nu pçc tam, kad uzzinâju par to hipertrofiju, tas man neliek mieru. Vçl jo vairâk, ka es lietoju asinsspiediena zâles un tâs nemaz nelîdz! Kâdam ir ðitâ bijis!?
Man arii ir liidziigi reizeem. Piemeeram, ejot pa ielu peekshnji iedomaajos, ka esmu snaipera meerkjis un pat izdziivoju to momentu, ka lode ielido man tieshi pakausii. citreiz taa atkal ielido mugurkaulaa preciizi starp skriemeljiem un zelta shkjeeluma punktaa.
Vistrakaak ir tad, kad nonaaku uz gaajeeju celinja, kas noklaats ar kvadraatveida plaaksneem. Vispaar es parasti nekaapju nemaz virsuu. Tas man ir liels uzdevums, jo nedriikst uzkaapt uz salaiduma vietaam, bet solis jaaliek preciizi uz plaaksniites.
Te nevar paliidzeet..
Bet Tu neesi viena uz pasaules. Man arii ir liidziigas probleemas jau gadus 10. Es nekaadas zaales nedzeru, jo man vajag naudu jaunaam kurpeem. Pienjem to un sadziivo ar to. Te nevar paliidzeet. Kjiimiskaas zaales ilgterminjaa tikai sabeigs Tavas aknas un tas ir veel nopietnaak. Taa kaa atsakies no zaaleem (izmet taas aaraa un neej uz aptieku vairs). Pieveersies sportam.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
05.12.2008 00:21
Tu



Edited 2 time(s). Last edit at 19.08.2012 19:17 by kachenite.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
05.12.2008 13:07
Neirotikis-
Un kas notiks, ja uzkaapsi uz salaiduma vietu?
Justîne Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kuprokss
> Kas bija tas, kas lika Tev domât, ka psihoterapija
> Tev neder?
>
> Pati nesen skau un nevaru saprast, labâk man no
> viòas vai sliktâk.


>Atbilde> Nu tâ gluþi es nebiju tâ domâjis.. Es izgâju it kâ ïoti lielu daïu no tâ kursa un izmçìinâju.. Bet tâ kâ psihoterapija ir tendçta uz diezgan spçcîgu un stabilu pârmaiòu, tad es vienkârði pretojos tai.. Reizç pretojos un reizç saòemu ko vçrtîgu..
Man tas neder pilnîbâ tâdçï, ka es pilnîbâ atklâjos tikai tam, kas atklâjas man.. Psihoterapijâ starp ârstu un pacientu ir barjera..
Nu man vienkârði ir nâcies vçl daudziem s..m cauri iet, tâdçï man tâ arî ðíîbi iet.. Beigâs man nebija ko psihoterapeitam stâstît, noguru no tik dinamiskas terapijas..
Tev es iesaku turpinâtm jo sâkumâ visa tâ lieta iet ïoti lçni un vajaga pacietîbu.. Un laikâ rodas arî frustâcija.. Bet ðî barjera ir jâpârvar..
Ja vçlies parakstîties, tad mans e-pasts ir tragons@inbox.lv.. Man arî ir vçlme ar kâdu cilvçku parunâties par ðo visu.. Privâtâ variantâ.. Varbût tu ko interesantu vari man pastâstît..
Nu priecâjaties, man bez zâlçm pulss ir no rîtiem pâri simts.. Un tâ lido, ka nemetâs.. Miera stâvoklî man ir ap 70 - 80.. Esmu tâ pieradis, ka tikko ir pie 60 (reti), man jau ir sajûta, k amn ir brahikardija un pauris jûk.. :D A kad uznâk pieklâjîga tahikardija, tad ap 140- 150 garantâ.. A paroksizmâlajâs tahikardijâs man lido vçl augstâk un stiprâk.. Tieði ar sirdi man visvairâk èakrâ iet..:D
Sveiki visiem, lasot jûsu komentârus, saprotu to, ka ðeit nav tâdi simptomi kâ man : nenormâli jûtîgs sirds rajons (katru dienu), ejot gulçt pie katra sirds piesitiena es noraustos, ar kuòìi arî kkas nav kârtîbâ! Vienmçr ejot pie ârsta spiediens ir mormâls! Esmu izgâjis visas iespçjamâs pârbaudes pa 3jâm reizçm, bet nekâ-Veìetatîvâ disfunkcija! Esmu lietojis daþnedaþâdâs zâles un pilnîgi nekas nav palîdzçjis! pçc alkohola lietoðanas vispâr tâda sajûta, ka beigas klât! (varbût kâds var izskaidrot, kâ piem. alkohols vai smçíçðana ietekmç VNS!?
Lûzu uzrakstiet kam ir tâds pats vai lîdzîgs stâsts!!!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.12.2008 08:04
Ja ar kuòìi kaut kas nav kârtîbâ, tad var bût ïoti nepatîkamas sajûtas lietojot alkoholu, tâda, kâ saindçðanâs sajûta. tâpçc ir nedzeru vairs nemaz.
tur jau tâ lieta, ka iedzerot, visas kaites daudz maz pazûd, toties otrâ dienâ tâs visas divkârt nâk atpakaï... es vairs nezinu ko darît, jo alkohols ir vienîgais, kas kaut uz neilgu laiku palîdz!!?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.01.2009 23:20
Roni:
iepriekð jau esmu gan rakstîjis,bet nju man ar ir taadas pashas sajûtas kâ Tev un viss tieshi ar sirdi tas saistaas!! Arî man garðo alkahols un pirms pâris gadiem garðoja vçl vairâk,tad man tas ievilkâs no 5dienas-7dienai,tad gan bij sûdîgi 2-3dienas jâmokâs ar sirds stâðanâs problçmâm,jâskraida no vienas vietas uz otru,jo nosçdçt nav iespçjams tajâ momentâ!!Agrâk man ðie simptomi izpaudâs tik uz pohâm un nedod Dievs veel cigareti uzpîpçt,tas vispâr ârprâts!! domâju ka tâ man izpauþâs pohas un mçnesi nedzçru,bet nekâ simptomi parâdijâs arî tajâs dienâs kad nelietoju alko!! Sapratu ir VD!!
Protams kamçr esi alko reibonî tikmçr ir forði un nekâdu sliktuma sajûtu,bet tak diendienâ ar nedzersi,un kad sliktumi uznâk tajâs dienâs kad pohu nav,tad tos ir vieglâk pârvarçt!!
Tagad alko vairs lietoju svçtkos un jubilejâs,tas ir mçnesî pâris reizes,jo neesmu jau arî nekâds sâls stabs kurð var aiziet uz pasâkumu un skatîties kâ pârçjie plosâs,jautrojâs utt...
Arî es esmu izgâjis ârstus un vis esot ok!!
Pastaigâju pie homeopâta, jutu uzlabojumus,bet pilnîbâ tas neizzuda!!
Tad esmu gâjis uz adatu terapij arî no tâ ir labâk!!
Bet galvenais ir sakârtot pauri! un saprast ka no ðîs kaites neviens nemirst!!!
aaa un neuzsçdies uz zâlçm(AD)

Tâkâ ir sâcies jauns gads,tad no sirds novçlu jums visu to labâko:
Laimi,
Prieku,
Veiksmi,
Izturîbu,
Saticîbu,
VESELÎBU,
Mîlestîbu,
GAIÐAS DOMAS,
..UN VÇL UN VÇL..
paldies Raini23! izlasot tavu vçstuli, jûtos nedaudz atvieglinâts, ka neesmu vienîgais, kam ir tâda veida izjûtas! Man ir pâris jautâjumu! 1. Cik Tu ilgi jau cînies ar ðo kaiti? 2. Kas ir tâ adatu terapija, pie kâ man griezties? 3. Vai homeopâts ir tas pats psihoterapeits? 3. Varbût vçl kautko vari ieteikt veselîbas uzlaboðanai?
Jau iepriekð paldies!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
04.01.2009 22:22
N



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 19:34 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 2?
Ziņa: