Alus vçrtîgâks par pienu

Aizsāka Im 

Im
Alus vçrtîgâks par pienu
31.07.2007 22:24
Minhenes alus institûta zinâtnieki ir pierâdîjuði, ka 1 litrs nefiltrçta alus ir 10 reizes vçrtîgâks par 1 litru piena. 8 pudeles alus dienâ cilvçku pilnîbâ nodroðina ar nepiecieðamo dienas enerìijas daudzumu.

--------------------------------------------------------------------------------


Alus atðíirîbâ no citiem alkoholiskajiem dzçrieniem sastâv aptuveni no 92% ûdens, tâpçc lieliski remdç slâpes un pasargâ organismu no nevçlamas atûdeòoðanâs. Sastâvâ esoðâ ogïskâbâ gâze veicina kuòìa sekrçciju un asins pieplûdi muskuïiem, smadzençm, aknâm, plauðâm un nierçm.
Alus ir vienîgais dzçriens, kurâ esoðâs apiòu rûgtvielas ir ne tikai patîkamas pçc garðas, bet arî iedarbojas uz cilvçka organismu nomierinoði un hipnotiski, mazina sâpes, veicina gremoðanas procesus, aizkavç baktçriju veidoðanos. Apiòi ir vçrtîgs dziedniecisks augs, un to labâs îpaðîbas pârmanto alus. Apiòu rûgtvielas aktivizç kuòìa sulas izdalîðanos un nomâc alû esoðâ alkohola nevçlamo iedarbîbu.

No fiziologu viedokïa alus ir viens no sabalansçtâkajiem dzçrieniem, kas pozitîvi iespaido vielu apmaiòas procesus un ir vitamînu avots. Sastâvâ esoðie B1, B2, B6, H vitamîni noderîgi nervu sistçmas darbîbai. Tie labvçlîgi iespaido matu augðanu un galvas âdas veselîbu. B6 grupas vitamîni aizkavç asinsvadu saslimðanu attîstîðanos. Vitamîni veicina sarkano asinsíermenîðu veidoðanos. C vitamîns ir aptuveni 20-50 mg/l. Litrs alus nodroðina aptuveni 70% no dienâ nepiecieðamâ C vitamîna daudzuma. Lai nodroðinâtu organismam nepiecieðamo nikotînskâbes un folijskâbes daudzumu, nepiecieðams lietot pusglâzi alus dienâ.

Izdzerot 1 litru alus, cilvçks saòem 20% no B2 vitamîna nepiecieðamâs dienas devas, 32% - B6 vitamîna. Viens litrs alus nodroðina 40% no dienas nepiecieðamo vitamînu daudzuma - 0.2 mg B3 vitamînu, 0.3 mg B6 vitamînu, 6.5 mg PP vitamînu.


Dzelzs uzlabo asins sastâvu, fosfors iedarbojas uz metabolisma procesiem, magnijs nostiprina sirds muskuli. Cinks ir nepiecieðams, lai veidotos insulîns, hlorîdi aizsargâ smaganas no iekaisumiem, mangâns veicina B vitamîna veidoðanos.

Alus pçc sastâvâ esoðajâm aktîvajâm vielâm ïoti maz atðíiras no apelsînu sulas.

Minhenes alus institûta zinâtnieki ir pierâdîjuði, ka 1 litrs nefiltrçta alus ir 10 reizes vçrtîgâks par 1 piena litru.

8 pudeles alus dienâ nodroðina cilvçku pilnîbâ ar nepiecieðamo dienas enerìijas daudzumu.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
31.07.2007 22:34
mhm... a par aknu aizmirsa :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
31.07.2007 22:44
Nav jau nekâds brînums, ka Minhenes zinâtnieki to iesaka, tâda alus rûpniecîba Vâcijâ.
8 pudeles alus...un tâ katru dienu...super:(



Edited 1 time(s). Last edit at 31.07.2007 22:46 by strawberry.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
31.07.2007 22:44
skumji, ka tas alus, kas pârdoðanâ ne uz pusi nav tik vçrtîgs, kâ ðeit aprakstîts!!
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
31.07.2007 22:50
...alus kaa jebkursh alkohols atuudenjo organismu... un par taam 8 pudeleem... no piena ciroze tik aatri nerodaas...
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 00:00
nez cik piens buutu jaadzer lai cirozi dabuutu :D
bet tas ir psc... driiz teiks ka snabis ja ne vairaak par pudeli dienaa arii ir veseliigi ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 00:13
nuu, maza èarka laba ðnabîða katru dienu profilaksei arî par skâdi nenâkot - es gan neatceros, kas man to reiz teica..
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 00:22
Kurð dzçrâjs tad to var atcerçties:)
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 01:36
maza charka shnabiisha?
elementaara aritmeetika... ja maza charka ir 50g tad tas ir tuvu pie litra viina (ja pienjem, ka tiek dzerts tikai dabiigi raudzeetais viins, bez papildus rauga devas utm). Jeb shu arii tas pats litrs liidz 1,5litri alus. bljin... nu charku nedeeljaa es vel saprastu... manupraat tas ir tikai attaisnojums.

Es reiz vienam pazinjam, kursh teicaas neesot atkariigs no alko (darba nedeeljas viduu iedzert un noteikti arii viikendaa), ieteicu pameegjinaat meenesi vispaar nedzert un tad arii redzees, vai ir atkariigs vai nav. Vinjsh iztureeja divas nedeeljas un tad vinjam nervi neesot tureejushi, bet tagad taapat kaa es nedzer vispaar, bet ja iedzert tad nu ljoti reti un ljoti maz... izdomaaja taksh tomeer ka ir atkariigs.

Arii sveetdienas alkoholokjis ir alkoholikjis un viena 4arka katru dienu ir taisns celjsh uz to pashu

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 08:17
shitas jaaparaada sievai.....
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 09:44
visu mûþu esmu lietojusi nelielâs devâs gan alko(g,k,svçtkos), gan pienu.
kuriozs ir tas, ka ârsts aizliedza lietot ....pienu:)), jo kâds tests parâdîja alerìiju pret to.Man gan piena produkti ïoti garðo un nekâdu sliktu izjûtu vai parâdîbu nav.
Tâ nu es klausu ârstam- nedzeru pienu, bet bez problçmâm patiepju roíeli pçc kâda grâdîgâ :))
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 10:04
Aizmirsaam par atkariibas veidoshanos. Tas ir neatgriezeniski.
Par "alus veederu"aizmirsaam pateikt.
Nokluseejaam,ka alus satur sievieshu hormona vielu,kas viirieshus feminizee.
Aknu ciroze,tas ir pieraadiits.
Konservanti dara savu melno darbu...
Tiek veidots "shnabja deguns", uz visu muuzhu ,ko nekaadi puuderi nenosleeps.
Alus saasina visus hronisko slimiibu procesus un veicina strutojosho slimiibu paasinaajumus.(Aizkunga dz. iekaisums-diabeets Prostatas iekaisums-impotence.Haimoriits -nevari buut kosmonauts,lidotaajs,uudens sliideejs,desantnieks.Vidus auss iekaisums-muuzhiigaas mociibas.Sievieshu orgaanu iekaisums-neaugliiba....)
Izvada kalciju no organisma,jo diureeze ir pastiprinaata
Alus ir pieskaitaams alkohola dzeerienam , ar visaam no taa izrietoshaam sekaam.

Ar VISAAM no taa izrietoshaam sekaam!!!



Edited 1 time(s). Last edit at 01.08.2007 10:09 by Mazdakteris1.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 10:14
un kur ir ðausmu raksts par piena olbaltumu kaitîgumu?(mans variants)
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:23
Mazdakteri, Tev þetons:)

Oga, man dziedniece ieteica uzturâ nelietot pienu. Alu un ðampanieti arî ne.
Nelietoju arî, jo par pienu esmu lasîjusi, ka to var lietot tikai zîdaiòi, pçc tam attiecîgo fermentu daudzums samazinâs un piens tik labi vairs nesagremojas- organismâ veidojas toksîni.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:24
Mazdakteri,

"Alus saasina visus hronisko slimiibu procesus un veicina strutojosho slimiibu paasinaajumus"

Tas nu gan NEKUR un NEKAD nav pieradits!
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:26
Cilvçki, kuri ir noticçjuði mîtam par govs pienu kâ veselîgu un svarîgu produktu cilvçka çdienkartç, varçtu bût pârsteigti, uzzinot, ka arvien vairâk mediíu un uztura speciâlistu ir vienisprâtis, ka piena produktu lietoðana uzturâ veicina daudzas slimîbas, piemçram, vçzi, diabçtu, mazasinîbu, alerìijas, kâ arî daþâdas âdas, kaulu, sirds-asinsvadu un gremoðanas sistçmas slimîbas.

Cilvçks ir vienîgâ suga (neskaitot mâjdzîvniekus, kurus baro cilvçki), kas dzer pienu pçc zîdaiòa vecuma, kâ arî vienîgâ suga, kas dzer citas sugas pienu. Govs piens ir piemçrots teliòa, nevis cilvçka vajadzîbâm. Cilvçkam nav absolûti nekâdas nepiecieðamîbas dzert govs pienu, – to atzîst arî pasaulç lielâkâ uztura speciâlistu organizâcija „Amerikas dietologu asociâcija”. Govs piena un tâ produktu lietoðana uzturâ nav nekas vairâk kâ tradîcija un pieradums – jâpiebilst, ka neveselîgs un postu nesoðs pieradums. Liela daïa pasaules iedzîvotâju – daþi avoti vçsta, ka pat vairâk nekâ puse no visiem cilvçkiem, – nekad nav dzçruði govs pienu un neizjût pçc tâ vajadzîbu.

Piens ir veselîgs. Taèu tikai savas mâtes piens. Govs piens un cilvçka piens ir tikpat atðíirîgi kâ govs un cilvçks. Jau tâlajos 20. gadsimta trîsdesmitajos gados Èikâgâ tika veikts pçtîjums, kas atklâja, ka mâtes pienu nedrîkst aizstât ar govs pienu: zîdaiòiem, kurus baroja ar govs pienu, bija aptuveni 50 reizes lielâks risks nomirt savas dzîves pirmajos deviòos mçneðos nekâ tiem zîdaiòiem, kurus baroja ar mâtes pienu. Pateicoties tehnoloìiju un medicînas attîstîbai, zîdaiòu mirstîbas lîmenis ir ievçrojami mazinâjies, taèu slimîbas, kuras izraisîjusi govs piena lietoðana uzturâ, kïûst par arvien aktuâlâku problçmu, jo mûsdienu mazkustîgâ dzîvesveida dçï uzturs kïuvis par galveno veselîbu ietekmçjoðo faktoru.

Faktu, ka govs piena un tâ produktu lietoðana uzturâ nav dabiska, apstiprina arî tas, ka, lai cilvçka organisms varçtu pârstrâdât piena cukuru jeb laktozi, tam ir nepiecieðams enzîms laktâze. Zîdaiòa organisms izstrâdâ ðo enzîmu, lai varçtu saðíelt mâtes pienâ esoðo laktozi, taèu laikâ no pusotra lîdz èetru gadu vecumam minçtâ enzîma aktivitâte mazinâs – tas ir dabisks organisma nobrieðanas process. Tâ notiek ne tikai ar vairumu cilvçku, bet arî ar visiem dzîvniekiem. Tâtad piena lietoðana pçc zîdaiòa vecuma ir pretdabiska.

Tiesa, liela daïa cilvçku – galvenokârt ziemeïu valstîs dzîvojoðie – evolûcijas gaitâ ir pielâgojusies piena lietoðanai arî pçc zîdaiòa vecuma, to nodroðina gçnu mutâcijas. (Lai gan arî pie mums, Latvijâ, netrûkst cilvçku, kuri saskaras ar lielâku vai mazâku laktozes nepanesamîbu. Daïa Latvijas iedzîvotâju nemaz neapjauð, ka caureja, vçdersâpes un vçdera uzpûðanâs ïoti bieþi ir sekas piena lietoðanai.) Taèu evolûcija nozîmç arî ko citu – mums jâkïûst gudrâkiem, saprâtîgâkiem, lîdzjûtîgâkiem. Kâpçc pakïaut citas dzîvas bûtnes cieðanâm tikai tâpçc, lai apmierinâtu savas kaprîzes un sekotu tradîcijâm? Nedzîvojam ledus laikmetâ, kad dzîvnieku izcelsmes produktu lietoðana uzturâ, iespçjams, bija vienîgais veids, kâ izdzîvot.

Govs piens un tâ produkti nesatur tâdas cilvçkam nepiecieðamas uzturvielas, kuras nevarçtu saòemt ar augu valsts produktiem. Pienâ ir daudz kalcija, bet tas slikti uzsûcas, turklât govs piena lietoðana sekmç cilvçka organismâ esoðâ kalcija izvadîðanu no organisma, kas savukârt palielina risku saslimt ar, piemçram, osteoporozi. Valstîs, kurâs lieto daudz govs piena produktu, ir vislielâkâ saslimstîba ar osteoporozi. Tâtad govs piena un tâ produktu lietoðana palielina risku saslimt ar kaulu slimîbâm, lai gan daïa iedzîvotâju vçl aizvien turas pie mîta par govs pienu kâ lîdzekli pret ðîm slimîbâm. Lai palielinâtu kalcija daudzumu organismâ, ir jâsamazina dzîvnieku valsts produktu patçriòð vai – ideâlâ gadîjumâ – pilnîbâ jâatsakâs no gaïas, olâm, piena un piena produktiem un jâçd vairâk dârzeòu un graudaugu produktu.

Turklât lielveikalos nopçrkamais piens ir zaudçjis lielâko daïu no savas vçrtîbas. Pienu pasterizçjot un homogenizçjot, tas zaudç lîdz pat 75 procentiem vitamînu. Homogenizçti produkti kaitç organisma vielmaiòas procesiem, tos organismam ir grûti sagremot un tie veicina tauku izgulsnçðanos asinsvados.

Biedrîba "Zaïâ alternatîva", www.za.lv
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:47
strawberry
kâ alternatîva attiecîgo fermentu trûkumam tika minçta tçjas sçne, kas kaut kâdâ veidâ to kompensçjot

vçl varçtu piebilst, ka manâ variantâ tika konstatçta piena olbaltumu nepanesîba, nevis cukuru( laktozes) un redzot manu dziïo izmisumu- ârsts apþçlojâs un teica, ka skâbpiena produkti- t.sk. jogurti varçtu bût atïauti.

dîvaini, ka reâli nekâdu sliktumu es nejûtu lietojot pienu
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:50
Bet kaut kâdas veselîbas problçmas laikam Tev bija, ja tâds tests tika taisîts?
Man tâds tests nav taisîts, pat piedâvats ne.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 11:54
kad es sporta pçc ar savu kruto veselîbas apdroðinâðanas karti ierados VC- 4 nogriezt daþas dzimumzîmes, tad mani pârbaudîja tik sîki kâ visâ mûþâ nebiju baudîta... droði vien arî ârstam gribçjâs sporta pçc pierâdît, ka neesmu absolûti vesela, kâ apgalvoju

tad nu galîgas nejauðîbas pçc atrada ðitâdu lietu :)

un tas notiek tâ- vispirms asinsanalîze norâda, ka ir nosliece uz alerìisku reakciju, nâkoðajâ etapâ pârbauda uz konkrçtu alergçnu(asinis), ir 2 grupas- elpoðanas un pârtikas.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.08.2007 12:06 by oga.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 12:05
hmm...:
pajautaataa kaadaa tetoveeshanas salonaa, vai arii kjirurgam... ko peec proceduuras nedriixt lietot... Tev atbildees - alu viinu uc raudzeetos ;) Zini kaadeelj? jo deelj tiem meedz viss sastrutot.

Alus ir kaitiigaakais no visiem alkoholiem. Un ne jau tikai alko uzlabo asinsritu, bet arii meerena fizkultuura kas arii uzlabos veseliibu kopumaa.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 13:15
ir "dzîvais" alus un pasterizçtais -varbût ir tomçr starpîba ?
skuja
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 13:58
kO TU JÛS GRIBÂT TEIKT,KA DIENÂ I GLÂZE PIENA IR KAITÎGA?MUÏÍÎBAS.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 14:27
vai kaads ir redzeejis dziivnieku kursh mekleetu pienu? Nerunaajot par mazuljiem vai ja cilveeks vnk dod pienu dziivniekam.

Piens IR kaitiigs.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 15:17
mîti un patiesîbas par pienu, alu un to industriju :DD
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 15:28
mateus,

es loti labi zinu, ko tie kirurgi atbildes, par tetovetajiem nezinu, bet fakts ir tads, ka sim apgalvojumam NAV (!!!!) pieradijumu. Nu nav tas pieradits, un viss. A tas, ko kirurgi tur vavulo, ir balstits uz senseniem aizspriedumiem laikos, kad partikas tehnologija vel nebija tik advanceta, t.i. bija iespeja, ka alu vel ir saglabajusies dzivi mikroorganismi (senes, bakterijas).

Bistami varet but, ja pacientam ir kadi imunsupresijas stavokli un alus ir majas raudzets, vai gribas piekost klat kadu zila/zala/besiga pelejuma sieru. Un ari, tad tas no imundeficita veida atkarigs - vai ir sunu vai humoralas imunitates kaite.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 15:59
ja, vel speciali Mateus

tikko, smadzenu atputai, paskatijos, ko google un pubmed saka par alus kaitigumu - lai cik jocigi ar' nebutu, bet European Heart Journal (2004) ir nopublicejis rakstu, ka MERENA alus/vina lietosana SAMAZINA dazus iekaisuma raditajus, t.i. alum/vinam ir zinamas pretiekaisuma ipasibas... Sis raksts apgalvo, ka tas visdrizak ir alkohola nopelns, bet citi autori saka, ka kaut kada ietekme varetu but ari alus extraktiem... Divaini, ne?
Viss tas aizspriedums par alko kaitigumu ir saistits at to, ka parmeriga alkohola lietosana ir papildus slodze organismam gadijuma, ja pec operacijam ir jalieto medikamenti, turklat, alkoholikiem ir problemas ar imuno sistemu, vieglak pecoperaciju infekcijas keras klat.

Un piens NAV kaitigs, daziem cilvekiem tikai ir piena cukuru vai olbaltumu nepanesiba. Cilveki jau ar nemekle pienu, bet lieto tapec, ka tas ir pieejams. Butu piens pieejamsdzivniekiem, ari dzivnieki lietotu.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 16:12
Hmm.. runâ kâ Dievs tas kungs:-)))
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 16:26
ASV zinatnietki ir veikusi petijumu, un ir pieradijies, ka viriesiem pec 50 ,lietojot uztura daudz piena produktus, ir iespejams dabut Parkinsona slimibu.
Un veel no piena var daudz bezdeet ! :DDD
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 16:28
strawberry,
neesmu kirurgs un nav man dieva sindroma, bet ar nepamatotiem apgalvojumiem man nepatik svaidities (baidos!). Moderna medicina sobrid ir t.s. uz pieradijumiem balstita medicina. Par katru vardu jabut spejigam atbildet un savu viedokli pieradit ar zinatniski pamatotiem faktiem. Ekspertu viedoklis ir pati mazvertigaka zinatniska pieradijuma forma, diemzel.
Re: Alus vçrtîgâks par pienu
01.08.2007 16:29
Veel esmu lasijis, ka cilvekam paliekot vecakam,samazinas fermenti, kuri varetu partradat pienu. Ðadi fermenti ir tikai berniem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 9?
Ziņa: