Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi

Aizsāka Gvido 

Re: Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi
18.01.2013 00:12
Tev ieteikumus kāds ir prasījis?Kad prasīs,tad iesaki,a tā-visi tieTavi murgojumi un ieteikumi ir kaitīgi.

jekabs19@inbox.lv
iereuj vitamīnu un nomierinies - laiks doties pie miera :)
Tādus cilvēkus, kā Gvido es ļoti cienu. Kāpēc? Jo tādi cilvēki analizē un filtrē, kā arī apzinās atbildību, ko nes pat par teikto un rakstīto, tādi cilvēki ir loģiski un racionāli, spēj redzēt lietu dažādās šķautnes, jo prātu neaizmiglo akla ticība vai vēl kādi afekti. Mums ir jāapzinās gadījuma varbūtība un vēl dažādi citi faktori, tāpēc jau Gvido prasa normālu pamatojumu, lai varētu maksimāli adekvāti visu izanalizēt, nevis pieņemt aklu faktu. Kāpēc tad jau no mazākajām klasītēm māca pamatot viedokli? Attopieties, cilvēki, mēs esam racionālas būtnes, šeit mammu izceptais "tāpēc, ka es tā teicu" nedarbojas, te ir nopietnas lietas, un pieaugušiem cilvēkiem būtu jābūt spējīgiem atbildēt par teikto.
Re: Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi
23.04.2014 23:00
Windy

Ļoti pareiza doma. Es savā darbā arī regulāri izmantoju tādu attieksmi. Bet tas labi darbojas tad kad ir maz iesaistīto pušu, turklāt visi ir godīgi.

Un vēl, ko darīt gadijumā kad pierādijumi runā pretīm veselajam saprātam (vai otrādāk)? :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Skaists tas komentārs par vitamīnu kaitīgo iedarbību. Neko neteiktu, ja tur nebūtu atsauce uz cilvēku, kurš sevi ir pasludinājis par dievu - Shivu! Visa tā organizācija ir balstīta tikai un vienīgi uz biznesu. Man ir vairākie piemēri par Šivas klientu / pacientu sabojātām garīgām/fiziskām veselībām un dzīvēm. Skaidrs, ka arī "Punktiņa" (komentētājs ar ".") komentārs ir bizness, ar atsauci uz Šivas centra blogu. Mīļie ļaudis, ja vēlaties doties uz jebkāda veida konsultācijām vai nodarbībām pie "Šivas", iepriekš palasiet lūdzu atsauksmes internetā un nokļuvis jau "Šivas telpās" mēģiniet saglabāt veselo saprātu. Pirms jebkuras aktīvas darbības - piedāvātu tējiņu iegādes, papildus konsultācijām u.t.t., pakonsultējieties ar citiem saviem līdzcilvēkiem! Viens no baisākajiem stāstiem par "Šivas" klientu ir par sievieti, kas nomira, jo viņa ilgu laiku bija uzsēdināta uz "šivas tējiņām" un atturēta no mūsdienu medicīnas. Rezultāts bija letāls. Sargiet sevi un savus tuvākos!

P.S. Arī liela daļa uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi ir balstīti galvenokārt uz biznesu. Pērkot jebkuru medicīnisku pakalpojumu vai tabletīti, iepriekš tomēr pameklējiet informāciju un mēģiniet saprast, vai tas patiešām jums ir nepieciešams. Neapšaubāmi labākā medicīna ir veselīgs dzīvesveids un pozitīva domāšana!
Manuprāt medicīnu balstīt uz pierādījumiem patreiz nav iespējams-tas varētu būt ļoti tālas nākotnes jautājums,ja vien laika gaitā neizveidosies citas koncepcijas.
Es tā domaju tādēļ,ka piemēram -dažādu mikroparazītu klātbūtni organismā noteikt patreiz nav iespējams,ar mikroparazītiem es domāju dažādus vīrusus,baktērijas un sēnes,pat lielākus parazītus bieži neizdodas atklāt.Bez tam -es īsti nesaprotu,kapēc oficiālā medicīna neatzīst organisma piesārņošanu ar sāļiem,piem-kalcija oksalātu ,un citiem....līdzarto pierādījumi šajā virzienā vispār netiek mekleti.....
Jāsaka,ka eozinofīlie leikocīti nereagē uz dažādu mikroparazītu klātbūtni organismā.Rezultāts ir tāds,ka cilvēkiem ar ļoti sliktu pašsajūtu un nepārprotamiem neveselības simptomiem bieži neko neizdodas atrast,veicot visas iespējamās analīzes un izmeklējumus.....Bez tam-zinātnei vēl nemaz nav skaidras nostājas,kas organismam ir kaitīgs un kas-veselīgs,kā noteikt saņemtu elektromagnētisko starojumu dažādos frekvenču diapazonos,kā iedarbojas atsevišķi antioksidanti un oksidanti-vai visi oksidanti iedarbojas vienādi kaitīgi un vai jebkādas devas ir kaitīgas,tas pats attiecas uz antioksidantiem...Tāpat medicīnā patreiz nav metodikas,kas ļautu noteikt vai nomērītais parametrs ir vērtējams kā cēlonis vai kā sekas kaut kam citam....cēloņu un seku izpēte manuprāt patreiz vēl ir galēji zemā vai nulles līmenī..Nav pat definēti parametri,kas būtu uzskatāmi par pamatlielumiem un kas-par sekundāriem, nav skaidrs vai tādi jebkad tiks noteikti.Tāpēc patreiz un pārskatāmā nākotnē vēl milzīgu lomu spēlēs ārsta pieredze un intuīcija,nevis pierādījumi.
"ko darīt gadijumā kad pierādijumi runā pretīm veselajam saprātam (vai otrādāk)?"
Piemēram?

opis, tas, ka medicīna kaut ko pagaidām vēl nevar, nebūt nenozīmē, ka Ivars61 ar saviem padomiem kaut ko var.
Turklāt, ja apgalvo, ka nevar pētīt kaut ko, ko līdz galam nesaprot, tad vienkārši nesaproti, kā medicīnā notiek pētījumi.
Re: Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi
05.05.2014 20:45
Ziemā kaimiņu opis aizgāja pie mūsu jaunā ģimenes doka, pajauna vīrieša. Večuks baigi pīpē un jau pāris gadu salst rokas un kājas.

Iepriekšējā doka bija forša, gudra utt., bet strostēja viņu par pīpēšanu, viņš ir ap 80, jau pāri laikam, nevarēja nekādi nomest, sirds gura, reiba galva.

Doka rakstīja labas un pareizas zāles, bet večukam kā salst, tā salst.

Nu neko, aizgāja tagad pie jaunā, šis nosmējās, ka nav ko mocīties ar atmešanu, ja jau visu mūžu pīpējis un izrakstīja kaut kādus sirdspilienus, ko var dabūt bez receptes. I vēl sievai pieteica, lai liek veco mierā. Un šim vairs nekas nesalst. Nu jau četri mēneši pagājuši.

Ai, ir jomas, kur pierādījumi ir pilnīgs bleķis, cilvēkam ārsts ir vajadzīgs tikai kā mierinātājs un savs čoms. Tur visi pētījumi iesēdīsies.
Pētīt to ko saprot līdz galam nebūtu lietderīgi,es laikam neteicu ka tā ir jādara.Protams,ka es nesaprotu,kā medicīnā tiek veikti pētījumi,vēljovairak tapēc,ka daudzos gadījumos dažadi dzīvnieki uz iedarbību reagē atšķirīgi,bet veikt eksperimentus ar cilvēkiem taču nevar.Bet-es to nezinātu,arī tad,ja tā nebūtu.
Runcene, protams, un par šo tēmu (daktera attieksme pret pacientu, pieņemšanas ilgums utt.) bija arī pētījumi (uz sitienu nevaru atrast), kuru secinājumi pilnībā sakrīt ar to, ko raksti tu.
opis, tu visu jauc vienā lielā putrā, nevajag.

"bet veikt eksperimentus ar cilvēkiem taču nevar"
ne tikai var, bet vajag. Bez tādiem pētījumiem tirgū nevienas zāles regulatori nelaidīs.
Turklāt šīm zālēm ne tikai būs jābūt "nekaitīgām", bet arī jāpierāda, ka tās ir:
- pietiekoši drošas (vairāk labuma nekā ļaunuma)
- efektīvākas par jau esošajām zālēm
Var jau būt,ka es kko jaucu,bet es nebiju domajis zāļu izmēgināsanu.Tās ,protams,ir jāpārbauda,jāizmēgina,es gan nezinu,vai jaunajām zālēm jābūt efektīvākām,neesmu tik zinošs,bet man liekas,ka-ja zālēm ir drusku atšķirīga iedarbība un nav kontrindikāciju,kādas bija vecajām zālem,tad citādi tās varētu būt arī vājākas,neefektīvākas,kā saka-maigākas.
Re: Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi
05.05.2014 21:23
opis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Var jau būt,ka es kko jaucu,.....,es gan nezinu,.....neesmu
> tik zinošs,


Nu principaa atbildeeji pats uz savu jautaajumu.
zb Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> opis Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Var jau būt,ka es kko jaucu,.....,es gan
> nezinu,.....neesmu
> > tik zinošs,
>
>
> Nu principaa atbildeeji pats uz savu jautaajumu.


Ē...uz kuru jautājumu?
Re: Uz pierādījumiem balstīta medicīna un klīniskie izmēģinājumi
05.05.2014 21:41
opis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> zb Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > opis Rakstīja:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Var jau būt,ka es kko jaucu,.....,es gan
> > nezinu,.....neesmu
> > > tik zinošs,
> >
> >
> > Nu principaa atbildeeji pats uz savu
> jautaajumu.
>
>
> Ē...uz kuru jautājumu?

"Var jau būt,ka es kko jaucu" Jaa, principaa tas nebija jautaajums bet apgalvojums. Atvainojos.
zb Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> opis Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > zb Rakstīja:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > opis Rakstīja:
> > >
> >
> --------------------------------------------------
>
> >
> > > -----
> > > > Var jau būt,ka es kko jaucu,.....,es gan
> > > nezinu,.....neesmu
> > > > tik zinošs,
> > >
> > >
> > > Nu principaa atbildeeji pats uz savu
> > jautaajumu.
> >
> >
> > Ē...uz kuru jautājumu?
>
> "Var jau būt,ka es kko jaucu" Jaa, principaa
> tas nebija jautaajums bet apgalvojums. Atvainojos.


Vai,nu ko jūs,es taču neesmu apvainojies.Ceru,ka neesmu aizvainojis nevienu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 25?
Ziņa: