(Ne)gribu zināt jeb foruma absurds

Aizsāka A l d i s 

(Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 13:06
Man radās pārdomas par dažiem ar veselību saistītiem jautājumiem, saistībā ar to – vai mūsu sabiedrība grib un pieļauj domu uzzināt kaut ko jaunu saistībā ar veselību (slimībām), ja tas nav izteikts ārsta kabineta vai zinātniskā žurnālā.
Nesen runājos ar vienu cilvēku, kuram bērnam ir diabēts. Pazīstami cilvēki viņam ieteica aizbraukt pie viņa Lietuvas daktera, jo tur esot pieredze, kā ar šo veselības problēmu tika galā konkrētam puisēnam, neizmantojot zāles (bet citu kaut ko konkrētu). Pēc tam Latvijas endokrinologi par to citu produktu neko nezināja teikt, kaut arī pasaulē tas ir zināms un pozitīvi rezultāti arī ir. Un viņiem ir vienalga, vai par kaut ko medicīna tiek piešķirta Nobela prēmija…

Ja kāds informāciju par šādu produktu izvietotu šajā forumā, tad uzsākta diskusija tiktu izdzēsta, jo foruma admini tajā saskatītu reklāmu. Iznāk tā, ja ir kaut kas jauns, tad pastāstīt par to nav atļauts, jo tā būs reklāma. Pat tādā gadījuma, kad nevis tiek aicināts kaut ko pirkt, bet tikai informēts, kur var par jaunumu izlasīt – tas, izradās, ir slikti. Vai tad šīs forums nav tāpēc, lai uzzinātu jaunu informāciju?
Piemēram, ja cilvēks uzrakstītu, izārstējos no gripas dzerot tēju no… (un kaut kāds dabisku vielu sastāvs: piparmētra, kumelīte utml.), tad laikam šādu tekstu atsātu, bet ja uzrakstīs, dzerot XXX firmas produktu, tad jau uzreiz reklamētājs un dzēšams laukā (kā spamotājs vai sava labuma guvējs). Un tam ieraksta dzēsējam ir vienalga, par kādu produktu ir runa. Viņš pat neatļausies apskatīties, jo nepieļauj šādas informācijas ielikšanu pēc būtības, kaut arī tā ir informatīvi-izzinoša informācija. Kaut arī ir reāls piemērs, kad pēc dažu mēnešu gripas izslimošanas, otrreiz nonākot slimnīcā ar gripu un lietojot to produktu, cilvēks dažās dienās jau bija ārā no slimnīcas. Kaut arī ir piemērs, ka pensionāram rokas lūzums sadzija ātri. Kaut arī ir piemērs….
Pēc būtības šim forumam it kā vajadzētu palīdzēt cilvēkam uzzināt kaut ko jaunu, bet reāli izrādās, ka tas jaunais nedrīkst būt ne par jauno. Drīkst runāt par zālēm, kuras ārstējot vienu, sabeidz kaut ko citu, drīkst runāt par ārstiem, kur kāds ir labāks vai sliktāks, drīkst runāt par daudz ko, bet ir aizliegts pastāstīt par kaut ko jaunu. Vai tas nav absurds?
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 13:17
Tu asi liels absurds.
Te regulāri ir diskusijas par konkrētiem preparātiem.
Pat vesela tēma pirāmīdistiem.

Tā kā saki vien to savu brīnumzāli, kuru VISI zin, bet Latvija vienīgie tumsoņi ;)

Starp citu... diabēti arī ir dažādi... vienam insulīns nepietiekami, otram organisms nepietiekami reaģē uz insulīnu utm.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.06.2013 13:18 by Mateus.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 13:28
OK, diskusijas par preparātiem... un kā ir jāuzsāk diskusija par jaunu preparātu, lai tā netiktu dzēsta? Kadam jābūt diskusijas sākuma tekstam, lai tiktu atļauts pieminēt kaut ko jaunu?
Atkal kārtējais draņķis, kurš visu pēc kārtas ārstē? Cik jobtam (atvainojos) galvā ir jābūt, lai kaut kam tādam ticētu? Un atsaukties vari uz konkrētiem (ticamiem, publicētiem, kvalitatīviem) pētījumiem, nevis, piemēram, kaut kādām kreisās mājaslapās rakstītām pasakām.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:09
Gvido Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Atkal kārtējais draņķis, kurš visu pēc
> kārtas ārstē? Cik jobtam (atvainojos) galvā ir
> jābūt, lai kaut kam tādam ticētu? Un
> atsaukties vari uz konkrētiem (ticamiem,
> publicētiem, kvalitatīviem) pētījumiem, nevis,
> piemēram, kaut kādām kreisās mājaslapās
> rakstītām pasakām.


Vai atsauksme uz konkrētiem ārstiem ārzemēs ar viņu publikācijām vai video derēs? Vai atsauksmes uz zinētniskajiem pētījumiem derēs? Un drīkst šeit ielikt?



Edited 1 time(s). Last edit at 14.06.2013 14:25 by A l d i s.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:10
"Atkal kārtējais draņķis, kurš visu pēc kārtas ārstē? Cik jobtam (atvainojos) galvā ir jābūt, lai kaut kam tādam ticētu? Un atsaukties vari uz konkrētiem (ticamiem, publicētiem, kvalitatīviem) pētījumiem, nevis, piemēram, kaut kādām kreisās mājaslapās rakstītām pasakām." © Gvido

Ļoti piekrītu.

Un, ja pieņemam, ka tā medicīna, ko saņemam poliklīnikā vai slimnīcā, ir tradicionāla, tad, piemēram, dažādas austrumu prakses varētu saukt par netradicionālām, bet tur ir vēl lielāka diferencēšana un daudz individuālākā pieeja nekā tradicionālajā medicīnā.

Tā kā lūgums necensties forumu piedrazot ar zālēm, kas ārstē visu.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:11
A l d i s

Kopumā man jāatzīst, ka problēmas ar šo lietu ir. Bet tas neattiecas tikai uz jaunumiem. Tas skar arī labas vecas lietas kuras tiek izspiestas no aprites. Jaunumiem vēl papildus ir tāds apgrūtinājums, ka tie tiek uzlūkoti caur ZVA vai PVD un ja tur tie nav pieminēti tad izlielās, ka to vispār nav vai tie ir viennozīmīgi kaitīgi.

Bet kas attiecas uz tēmām par jaunimiem tad šis forums ir visai liberāls priekš tādām lietām. Bet nu gadās arī ka izdzēš. It īpaši ja tēma ir plika reklāma. Bet ja ir diskusija par doto produktu tad parasti atstāj...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:20
Ok, lai nebūtu tukši vārdi, atlaušos ielikt kaut ko konkrētu no medicīnas un pētijumiem. Ceru, ka tas netiks uzskatīts ka reklāma.
Tātad:
http://www.kyaniscience.com/usa/en/research
tai skaitā tur esošā "Scientific White Papers" (speciālisti sapratīs, kas tas ir)
Un lapas lejas daļā informācija par Dr. Abbas Qutab / Dr. Barrie Tan / Dr. Clair Francomano / Dr. Thomas Burke
kā ari sadaļa "FAQ" par produktiem
Ceru, ka tie, kuri ir gatavi teikt - atkal kārtējais mēsls, atļausies vispirms izlasīt informāciju un tikai tad komentēt.
Viss skaidrs, kārtējie uztura bagātinātāji, kuri glābs pasauli, tikai šitiem tur viss pēc kārtas ir sabāzts kopā. Ivars tevi par šito uz rokām nēsās!
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:33
Domāju, ka uztura bagātinātāji patiešām glabs pasauli. Nu ja ne visu tad kādu pusi vismaz :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:33
Gvido Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Viss skaidrs, kārtējie uztura bagātinātāji,
> kuri glābs pasauli, tikai šitiem tur viss pēc
> kārtas ir sabāzts kopā. Ivars tevi par šito uz
> rokām nēsās!

Gvido, tik pat par jebkurām jaunām zālēm ar ironiju var teikt - kārtējās zāles kuras glābs no konkrētās slimības. Kāpēc automātiski jāpieņem, ka zāles var būt dažādas un tur paradīsies kaut kas jauns, bet uztura bāgātinātāji vienmēr būs vienveidīgi un ar līdzīgu iedarbību? Piederiba pie kategorijas nav pamats par produktu teikt spriedumu: labs vai slikts.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.06.2013 14:36 by A l d i s.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:37
Un kādas tam priekam ir izmaksas?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:39
Neatradu nevienu (!) oficiālu klīnisko pētījumu, kurš kaut vai daļēji pierādītu efektivitāti.
Kā arī piemēram par diabētu, atradu vispār tikai dažus gadījumus, kad piefiksēta pilnīga tā pazušana.

Starp citu...neiedziļinājos, bet nojaušu, ka produkti kur nosaukumā ir Nitro, ir vienkārši arginīna UB, kurus sporta lieto jau hvz cik sen.
Un ja brīnumlīdzekļu ražotāji ražo tik primitīvus UB...tad ari to viss ir izteikts :)

Dod vien linku uz klīniskiem petījumiem ;)
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:41
ku!
maksā ļoi līdzīgi vnk sporta UB
http://www.thekyanistore.com/
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:42
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Un kādas tam priekam ir izmaksas?

Nezinu vai publiski drīkst likt info par cenu, lai neskaitītos reklāma, bet Sunrise sulas paciņa (lieto 1x dienā no rīta) izmaksā aptuveni 1Ls.
P.S. Ja cenu publiski nedrīst saukt, tad adminu lūdzu šo komentāru izdzēst.
Un par tiem pētījumiem, slinkums dikti iedziļināties, bet es paņēmu šo "pētījumu": Sunrise_Science_White_Paper-2.12-EN-ALL.pdf
Ņemam 5. lpp. kur tiek "apskatīts" avenes efekts. Ir divas atsauces (20, 21), kuras ir uz kaut kādām mistiskām mājaslapām internetā. Tādas atsauces der kāda skolnieka mājasdarbā, bet zinātniskai literatūrai gan nederēs. Palasi pārējo tekstu par avenēm, kaut kādi murgi par SPF 25-50 (kāds tam sakars ar viņu produktu?), antioksidantiem, kam tas viss vajadzīgs?
> Gvido, tik pat par jebkurām jaunām zālēm ar
> ironiju var teikt - kārtējās zāles kuras
> glābs no konkrētās slimības. Kāpēc
> automātiski jāpieņem, ka zāles var būt
> dažādas un tur paradīsies kaut kas jauns, bet
> uztura bāgātinātāji vienmēr būs vienveidīgi
> un ar līdzīgu iedarbību? Piederiba pie
> kategorijas nav pamats par produktu teikt
> spriedumu: labs vai slikts.
Lai "parastas" zāles palaistu tirgū, nepietiks samaksāt kādam skolniekam, lai tas uzraksta, cik avenes ir veselīgas, bet ir jāveic klīnisks pētījums un jāpierāda zāļu efektivitāte un nekaitīgums. Un kamēr tas nebūs izdarīts, neviens tev savas zāles tirgot neatļaus, pat tjd, ja tās visiem ārstēs vēzi (lai gan tik nopietnām kaitēm standarta procedūrās gadās arī izņēmumi).
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:49
1 lats, tas ir domāts dienā? Tātad 30 Ls mēnesī. Tās ir dārgi. Un es tā saprotu, ka tā sula ir tikai viens UB. Vitamīnus tak arī vajag. Un tie mēnesim droši vien maksās tikpat... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 14:59
Gvido

Davai nevajag savu veco dziesmu par tiem EBM pierādijumiem. Mēs jau par to runājām. Davai apspriežam produktu cik viņu būtu reāli iespējams lietot uz cik viņš varētu būt labāks par patreiz aptiekā noperkamajiem UB.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 15:46
ku!
Tā sulas paciņa nodrošina ar diennakts mineralvielu, vitamīnu un antioksidantu devu. Par antioksidantiem: paciņai ir 35000 ORAC vienības. Nav atsevišķi papildus jāpērk vitamīni.
Nav jāpērk visi 3 produkti, daudzi lieto tikai šo sulu.
Tie, kuri kafejnīcās dzer kafiju, par 1 krūzīti atstaj lielākas naudas...
Un kas, ka runājām? Ej palasi tos referātus, kurus viņi uzdod par pētījumiem un zināsi, cik stipri labāki par esošajiem UB tie ir.
Tā tāda ačgāna loģika ir: "Tie, kuri kafejnīcās dzer kafiju, par 1 krūzīti atstaj lielākas naudas...", kuru tīkla mārketinga tirliņiem patīk izmantot. Kirby putekļusūcēju, ņemot to kredītā, dienā arī īpaši daudz nav jāmaksā. Un tomēr atzīsti, maksāt 1500-3000Ls par putekļu sūcēju nav prāta darbs.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 16:32
A l d i s

Ir neliela skepse... Kā viņi nodrošina eļļā šķīstošo vitamīnu saglabāšanos tajā šķidrumā? Un vispār šķidrums (sulas veidīgs) nav visai laba vide vitamīnu saglabāšanai...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 16:45
nekas tur nav labāks.
Viss ko viņi tirgo jau sen ir tirgū un tie ir vnk uztura bagatinātāji.
Sporta UB ir daudz daudz komplicētāki un daudz talāk gajuši par šiem.

ku! 30Ls mēnesī par UB nav daudz. Sportā iet vairāk... 3-4x vairāk latu mēnesī, bet saprotama mērķa/rezultāta dēļ.
A l d i s Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ku!
> Tā sulas paciņa nodrošina ar diennakts
> mineralvielu, vitamīnu un antioksidantu devu. Par
> antioksidantiem: paciņai ir 35000 ORAC vienības.
> Nav atsevišķi papildus jāpērk vitamīni.
> Nav jāpērk visi 3 produkti, daudzi lieto tikai
> šo sulu.
> Tie, kuri kafejnīcās dzer kafiju, par 1
> krūzīti atstaj lielākas naudas...

Kas kuram ir dienas deva,tās devas variē ļoti lielā itervālā.Arī pret vitamīnu ieteikšanu šei ir liela neiecietība,un visvairāk pretenziju ir tiem,kam vnk ir vienpusēja un vāja infa.Citi domā,ka te ir ārsta kabinets,un tapēc nedrīkst neko ieteikt.
Tas viss balstās uz viedokļiem
Bet-manuprāt,ja runājam par kādu vitamīnu,mierālvielu vai kaut ko citu,tad nevajadzētu ieteikt konkrētu ražotāju,jo citādi to uzskata par reklāmu.
Es nedomāju,ka nevarētu apspriest produkta sastāvdaļu efektivitāti,bet nevar garantēt,ka tomēr kko neizdzēsīs.Jo katram ir savi uzskati un pieredze,ko ar ko var izārstēt,bet nu neiecietība pret alternatīvām ir ļoti raksturīga šim forumam.Tomēr-konkrēta ražotāja produkcijas gadījumā tam ir attaisojumi,vismaz daļēji.
Jā,un es priekšroku dodu konkrētākai informācijai,vēlams ar cipariem,nevis-nav atsevišķi papildus jāpērk vitamīni.Jo arī antioksidanti ir dažādi,ar vēl citu un konkrētu iedarbību,tā ka-būtu vajadzīga konkrēta infa.Mani piemēram neapmierina kopējais antioksidantu daudzums,tāpat arī apgalvojums-lietojot šo produktu,jums nevajadzēs papildus vitamīnus.Es lietoju devas,kādas uzskatu par vajadzīgām,kombinēju dažādus vitamīnus,vasarā arī bagātīgi dabīgos,tā ka-man interesētu konkrēts sastāvs.Kādam tas neinteresē,citam interesē,bet-tāds vispār ir standarts zāļu un vitamīnu jomā-rakstīt konkrētu sastāvu.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 19:18
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> A l d i s
>
> Ir neliela skepse... Kā viņi nodrošina eļļā
> šķīstošo vitamīnu saglabāšanos tajā
> šķidrumā? Un vispār šķidrums (sulas
> veidīgs) nav visai laba vide vitamīnu
> saglabāšanai...


Ja runa par eļļā (jeb taukvielās) sķīstošajiem vitamīniem, tad iesaku apskatīties to, kas ir teikts par Sunset izmantoto tokotrienolu grupas E vitamīnu (izcelsme: annato auglis). Starp citu, gribētos uzzināt, kuri ražotāji vēl piedāvā tieši šīs gruppas E vitamīnu.

Savukārt par Mateus rakstīto
" nosaukumā ir Nitro, ir vienkārši arginīna UB, kurus sporta lieto jau hvz cik sen.
Un ja brīnumlīdzekļu ražotāji ražo tik primitīvus UB...tad ari to viss ir izteikts :)

Nezināju, ka vārda "Nitro" lietošana nosaukumā automātiski norāda - arginīna UB. Cik zinu, tad
"Arginīna Alfa-Ketogluterāts (pazīstams arī kā AAKG un Arginīns) ir aminoskābe, kura ir nepieciešama, kad runa ir par slāpekļa oksīda (NO) ražošanu jūsu aknās. Gan AAKG gan slāpekļa oksīds pastiprina muskulatūras būvēšanas ietekmi, kura rodas no intensīviem treniņiem un uztura bagātinātājiem."
Būtiskakais no pasaulē dabīgi atzītiem šeit izmantojamiem risinājumiem ir noni sula. Tomēr, salīdzinoši runajot, piemēram, par zālēm, kuras var dzert tabletēs jeb ievadīt venozi un iegūt daudz lielāku efektu. Tad šeit ar noni ir līdzīgi - produktā tiek piedāvāta nevis noni sula, bet gan noni koka ekstrats - lietojot dažu pilienu veidā zem mēles - daudz specīgāks un efektīgāks nekā sula. Pie tam sportistiu produktā papildus ir piedevas, kuras efektīvi izvada pienskābi no muskuļiem.
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 19:24
bmw Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jā,un es priekšroku dodu konkrētākai
> informācijai,vēlams ar cipariem,nevis-nav
> atsevišķi papildus jāpērk vitamīni.Jo arī
> antioksidanti ir dažādi,ar vēl citu un
> konkrētu iedarbību,tā ka-būtu vajadzīga
> konkrēta infa.Mani piemēram neapmierina
> kopējais antioksidantu daudzums,tāpat arī
> apgalvojums-lietojot šo produktu,jums nevajadzēs
> papildus vitamīnus.Es lietoju devas,kādas
> uzskatu par vajadzīgām,kombinēju dažādus
> vitamīnus,vasarā arī bagātīgi dabīgos,tā
> ka-man interesētu konkrēts sastāvs.Kādam tas
> neinteresē,citam interesē,bet-tāds vispār ir
> standarts zāļu un vitamīnu jomā-rakstīt
> konkrētu sastāvu.

Konkrēts sastāvs noradītajā mājas lapā ir dots:
http://www.kyaniscience.com/usa/en/research
pie "Product Profiles" izveloties
Kyäni Sunrise™ - atvērsies atsevišķs pdf dokumenta ar aprakstu un tabulu par vitamīnu un elementu daudzumu produktā

https://assets.kyani.net/downloads/app/kyaniscience/en/Sunrise_Profile-02.12-EN-ALL.pdf#zoom=60
Apsveicams ir fakts,ka Tu,Aldi,sāc runāt par kko konkrētāku,jo piemēram noni sulu ražo dažādi ražotāji.Un tomēr-es piemēram,esmu to izmēginājis un tomēr atzīstu,ka piemēram upeņu sula,zemenes,ir stipri pārākas.Kapēc?Tapēc,ka zemenes var ēst cik lien,upenes tāpat,sastāva ziņā noni nav tik daudz pārāka,lai tās nelielo dienas devu tā slavinātu.
Ražotāji vispār E vitamīnam bieži neuzdod konkrētu izcelsmi vai formu,bet-kā tieši šī forma saistās ar jautājumu par tā saglabāšanos?
Kas attiecas uz arginīnu,tad es nesapratu ko nozīmē- aminoskābe, kura ir nepieciešama, kad runa ir par slāpekļa oksīda (NO) ražošanu jūsu aknās?
Re: (Ne)gribu zināt jeb foruma absurds
14.06.2013 20:01
bmw
Par to aminoskabi bija saistībā ar Mateus rakstīto:
" nosaukumā ir Nitro, ir vienkārši arginīna UB..."
paskatījos interneta, ko saistībā ar UB nozīmē arigīns un iekopētasi bija no tur atrastā, bet iespējams, ka Mateus ar "arginīna UB" bija domājis pavisam kaut ko citu.
Es gan upenes un zemenes nesalīdzinātu ar noni. Neesmu lasījis, ka upene vai zemene saistītos ar slāpekļa monooksīda veidošanu organismā. Bet var jau būt, ka manas zināšanas par to nav precīzas.
Par E vitamīnu runa ir saistībā ar divām e vitamīnu formām: tokoferoli un tokotrienoli. Par tokotrienoliem vairāk šeit:
http://www.kyaniscience.com/usa/en/components/tocotrienols

Un vispār, varu ieteikt kyaniscience video apkopojumu youtube (10 video), piemēram par jau nosaukto tokotrienolu:
http://www.youtube.com/watch?v=7ac2ooQq3KY&list=PL1F0E2AFB7CE73FF6
(tur sarakstā ir arī pārejie 9 video)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 5?
Ziņa: