Platais smaids un porcelâns

Aizsāka J.J.C. 

propoliss:

protezçðanu jâ, bet par íirurìiju vajag uzzinât Stom. institûtâ (jo tur ieskrûvç tos implantus, uz kuriem pçc tam var protezçt).
...
Re: Platais smaids un porcelâns
28.07.2005 18:45
Implantu liek vispaareejaa narkozee vai lokaalaa?
...:

lokâlâ
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
04.08.2005 04:22
to puce:

par tiem kronjiem ...

1) kautkur lasiiju, ka kronim ir ciktur gadu garantija, bet ko tas noziimee- vai pec tam bus jamaina???

2) un veel - kaa ir ar tiem kronjiem - ja pats zobs jau ir mainiijis kraasu (laikam taapeec ka ir aarsteets kanaals) ????

3) vai kronis ar laiku nemainiis kraasu?

thanks ;D
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
04.08.2005 06:38
to puce:

un veel gribeetos taa kaa uzzinaat- no ka rodas plaisas...nejau mutes kaktinjos;) bet zobiem - nu taadas siikas ...
caps lock:

1) pareizi uztaisîti metâla vai metâlkeramikas kroòi kalpo ïoti ilgi. var nokalpot gan 10, gan 20 gadus. viss ir atkarîgs pârsvarâ no to zobu stâvokïa, uz kuriem tie zobi stâv. vai pacients labi tîra zobus? vai zobi labi sagatavoti protezçðanai (izârstçti)?

2) kroòiem cauri nekas nespîd, tas ir ideâls veids, kâ rîkoties, ja zobi ir stipri pârkrâsojuðies (no tâ, ka nedzîvi)

3) keramika krâsu nemaina

4) no zobu lietoðanas:)
jautaajums puucei
Re: Platais smaids un porcelâns
05.08.2005 15:27
Gadus 5 atpakalj man ielika kroniishus ar piekari prieksheejiem zobiem. Biju sarunaajusi metaalkeramikas, bet ieprieksh Tavos komentos sheit lasiiju, ka metaalkeramika ir pilniigi balti zobi, bet maneejiem no iekspushes ir metaals, arii pagashgad prieksheejie zobi gar malinju saaka iekraasoties, lidz ar to nevar normaali pasmaidiit...Samakasa jav tad bija par vienu vieniibu Ls 50, taadeejaadi par 2 iztruukstoshajiem zobiem samaksaaju Ls 200...Njemot veeraa visas paziimes, man radaas jautaajums, vai neesmu apkraapta un metaalkeramikas vietaa man nav ielikta plastmasa? Piebildiishu, ka aarste par padariito man chekus nedeva un ljaava maksaat pa daljaam uz mutisku vienoshanos...Taa kaa pie vinjas ieprieksh regulaari laboju zobus un kantoris arii ir normaals ..uz Valdemaara ielas, nevareeju iedomaaties, ka mani shitaa izchakarees...Laikam vieniigais, ko varu dariit, ir mekleet jaunu proteezistu un maniit visu atkal :(
1. ja ir sakodienâ maz vietas un savi zobi îsiòi, tad reizçm tajâ punktâ, kur vismazâk vietas, neliek metâlam virsû keramiku, paliek vienkârði pulçts metâls (zoba audu taupîðanas nolûkâ). bet parasti viss no visâm pusçm ir balts.

2. iekrâsoties maliòai gan nevajadzçtu. vienîgais, kas nâk prâtâ - ka zobs apslîpçts pçc vecas metodes, bez pakâpes, un ar laiku tava smagana ir atkâpusies, un palika redzama kroòa mala (savâ "ðíçrsgriezumâ" - redz gan metâla karkasu, gan keramiku). tur, diemþçl, neko nevar darît - tikai pârtaisît (pârslîpçjot zobus cik iespçjams).

bet 100% pateikt, kas tas ir, protams, var tikai redzot.
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
05.08.2005 16:45
:puce

man radaas veel dazhi jaut. par kronjiem.

1) bet kas buus peec 10-20 gadiem ar kronjiem, vai tad buus atkal jaamaina vai kaa?
2) vai kronji nav slikti prieksh smaganaam un blakuszobiem?
3) man pashlaik ir gaismas plombe un ir taa, ka tur, kur ir redzams pats zobs, kur to nepaarsedz plombe, tas ir iekraasojies dzelteniigs, bet kas buus tad kad uzliks kroni- vai kronis paarklaas arii iisto zobu? jo, ja pats zobs buus redzams, tad tachu tas paliks taads pats dzelteniigs.
1) jâ, bûs jâmaina agri vai vçlu. nekas nav mûþîgs. ja tu pçrc pçdçjo mersi, tu taèu negaidi, ka pçc 20 gadiem viòð bûs tikpat labs? :)

2) ja kârtîgi tîra zobus, tad nç.

3) kroni liek tâ, ka zobu zem tâ neredz.
puuce:) vakar tevi te nemaniiju - biji briivdienaas ? :)
:)

biju nedçïu atvaïinâjumâ, ðodien 13-15 tikai ielidoju dzimtâ zemç :)

pa ðodienu jau seði pacienti ir pieteikuðies, nâkoðâ nedçïa bûs uhhh karsta!
Vai kâds gadîjumâ nezin? Vai Latvijâ ir kâda zobârstniecîbas klînika, kur tiek izmantots zobârstniecîbas materiâls ESTHET-X? Ja jâ, tad kurâs klînikâs un cik ðâds pakalpojums aptuveni varçtu izmaksât? Un ja gandrîz visu zobu klâj gaismas plombe, vai ðajâ gadîjumâ tas varçtu tikt lietots?
esthet-x ir gaismas plombe. taa kaa ja priekshzobam jau ir gaismas plombe un taa neapmierina, labaak maini uz porcelaana plaaksniiteem...
kâpçcîte
Re: Platais smaids un porcelâns
10.08.2005 18:25
Arî maniem diviem priekðzobiem (pirmajam un otrajam augðçjâ rindâ) diemþçl nâcâs taisît un likt metâlkeramiskos kroòus... Par cik mans zobuârsts ar manîm maz runâ, t.i. neko neizskaidro par ðîs tehnikas metodi (kas mani tomçr interesç, jo svarîga tak ir kvalitâte), radâs jautâjums: kas ir tâ pakâpju slîpçðana un kâda tad ir tâ "neðtancçtâ" metode... Man tieðâm gribçtos saprast, kâda tehnoloìija ir maniem zobiem, lai varçtu zinât, vai, ja bûs vajadzîgs vçl kâds kronis, nebûtu labâk pameklçt tâdu zobudakteri, kas prot strâdâ kâ puce... ;)))
Paldies!
gruuti teikt kaada tehnologjija ir taviem kronjiem, bet visdriizaak ka ar pakaapi. tas noziimee ka gar sliipeejuma malu ir pakaape un ir pietiekami vietas metaalam un porcelaanam pie smaganu malas lai zobs izskatiitios dabisks. stanceetai metodei zobs peec sliipeeshanas izskataas kaa noasinaats ziimulis un pie smaganas nav pietieksohi vietas maetaalam un porcelaanam vai plastmasai. rezultaataa zobs izskataas biezaaks un kronja mala paarkaras paari zobam, kas ir lieliska vide eediena sakraashanai.
droshi vien ka tev vajag paarbaudiities pie puuces un tad arii uzzinaasi ko vairaak :)

puuce : tu esi muusu kvalitaates etalons zobaarstnieciibaa :))) apsveicu !!
he! ;)) par ko tâds gods?

kâpçcît, priekðâ pie smaganas (vai drusciò zem tâs) paprovç ar nagu - nags nedrîkst íerties aiz kroòa malas; smagana nedrîkst bût zila, uzburbusi. tad viss bûs pareizi izdarîts :)
puce:

"pameklçt tâdu zobudakteri, kas prot strâdâ kâ puce... ;)))"

vai nav patiikami :)
zb:

tikpat patîkami, kâ tad, ja tevî uz ielas kïûdaini atpazîst slavenu aktieri un lûdz autogrâfu ;)) patîkami jau ir, bet nepamatoti :)
puce:

kakaja ti u nas skromnaja.... :)))
ja samaja skromnaja v mire!!!!!!!!!!! ;))
Re: Platais smaids un porcelâns
11.08.2005 00:31
Vai keramiskaas plaaksnes liek tikai uz augsheejiem zobiem?
Cik ilgi kalpo gaismas plombe, ja taa ir uzlikta uz 3 virsmaam priekszobam un ko iesaki, puce, dariit peec tam? Likt pa jaunam gaismas plombi vai ko radikaalaaku? Me pagaidaam par to nemaz negrib domaat, ka atkal buus jaaiet pie zobaarsta....kaut kad.

Un veel taads jautaajums par higieenista apmekleejumu - cik tas ir nepieciesham? Un vai tieshaam 2reiz gadaa nepiecashama shaa proceduura? Me taada neapgaismota, jo pirmoreiz man urba zobus pagaajusho gad.
kâpçcîte
Re: Platais smaids un porcelâns
11.08.2005 00:59
Par cik man tâ zobu laboðana nesen bija tâdâ aktîvâ procesâ, tad nu ieskatos, loìiski internetâ, kurð gan ievilkts ir tikai nepilnu pusgadu atpakaï... Tad nu arî informâciju pameklçju un palasu zobuârstu komentârus...
"Plombçtçjs" jeb "Blombçtâjs" (kâ tad ir pareizi, P...,vai B..?) ir labs arî mans zobuârsts, bet, ar to metâlkeramiku tâ nu tas ir - jâbût îstâm zelta rokâm... Domâju, ka tas tieðâm ir tâds smalks un sareþìîts darbs..., bet tur jau tâ problçma, ka zobuârsts pat nepiedâvâja izvçli un tâpçc man patika, kâ rakstîja puce 28-07-2005 17:37

tos "parastos" (ðtancçtos, padomju laika tehnoloìija) netaisu!
ne pa kâdu naudu :)

Tad nodomâju, nu re, bet mans zobuârsts neko man nepastâsta, bet jautât paðai tomçr arî ir tâ kâ neçrti, jo tâ es varçtu radît tâdu iespaidu, it kâ viòam neuzticçtos...

Tâpçc priecâjos par puci, kas pastâsta, ka, lûk, cilvçki, ir jaunâkas tehnoloìijas... Un, arî cenas ir minçtas, kuras, izrâdâs par vienu vienîbu pie puces ir lçtâkas! Tieðâm, nekur par 60.Ls par vienu vienîbu vairs neesmu pat dzirdçjusi... Pati samaksâju arî ne to lielâko summu (75.Ls par vienu v.), bet, ðíiet man tomçr ir ðtancçtie..., jo slîpçjums tieðâm bija tâds, kâ uzasinâtam zîmulim, nags gan neíeras pagaidâm nekur, bet kâ bûs vçlâk..., piem., pçc gada..., kas to lai tagad zin...?

Tad nu gan labâk pie puces bûtu..., bet nu jau kas izdarîts, izdarîts...
Gata
Re: Platais smaids un porcelâns
11.08.2005 11:44
Puciit - vai gadiijumaa, ka viena zoba mala un vidus zobam vairs nava, bet viena malinja ir, buus jaaliek kronis? Zobs ir lielais 6tais apaksaa.

Un par higieenu - vai taa tiesaam ir vajadziiga? Man aarste nemz nepiedaavaaja, saaka tik labot uzreiz. Bet pati zinu, ka tie akmenji ir utt.

Un ko iisti ar higieenu nonjem? Akmenjus, bruunumus, aplikumus ...
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
11.08.2005 18:53
kleo:
Man uzlika gaismas plombi pirms apmeeram 10 gadiem. Neatceros iisti vairs, kad tieshi vinjsh mainiija kraasu, bet tagad zobs ir galiigi dzeltens. Nu labi- ne galiigi, bet patieshaam ljoti atshkjiras no paareejiem, kuri ir ljoti balti. Tas tapeec, ka tam zobam iznjeema nervu un aarsteeja kanaalu. Gaismas plombi mainiit nav veerts, jo dzeltens ir palicis pats zobs. Balinaat arii nav veerts, jo zoba dalja, kas ir zem plombes spiid cauri un taa neizbalinaasies. Taa ka atliek vieniigi kronis.

Puce un zb:
Bet ar ko atshkjiras ðie divi metaalkeramikas kronju veidi:
1) kuram apaksha ir metaals;
2) kuram apakshaa ir zelts?
caps lock:
ja plombe ir 10 gadus, liela iespeeja ka plombe ir mainiijusi kraasu.
zoba dalju zem plombes var izbalinaat ar taa saucamo ieksheejo balinaashanas metodi.
parastais metaala un daargmetaa metalkeramikas kronji atskiras ar cenu un ka daargmetaalu kronis teoreetiski kalpos ilgaak jo metaals nekorodees un buus aizkaveeta jauna kariesa veidoshanaas.
gata
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 10:02
Sveiki!
Mani ieintereseeja tas kronis, kam zelts apaksaa :
man driiz liks kroni, un es gribeetu zinaat, vai jebkuraa zobu kliinikaa liek ar zeltu? Un cik taa zelta vajadziigs, vai var pats nest?
Aptuveni, cik tas maksaatu?
kleo:

plâksnes liek gan uz augðçjiem, gan uz apakðçjiem.

gaismas plombe ir laba, kamçr 1) tâ ir smuka 2) zem tâs nesâka bojâties zobs 3) nekur neíeras zobu diegs 4) nekas nav nodrupis 5) par zobu nav sûdzîbas.

laba gaismas plombe var stâvçt ïoti ilgi (pie nosacîjuma, ka tâs îpaðniekam ir laba higiçna un ir pazîstams tâds priekðmets, kâ zobu diegs :) )

higiçna jâtaisa 2x gadâ, tâ tas ir.
Gata:

Protams, neredzot ne zobu, ne tâ rentgenu ir grûti kaut ko pateikt, bet ja saknes ir kârtîbâ, tad zobiòð ir kârtîgi jâsaplombç (jâatjauno stumbriòð) un, tieðâm, jâuzliek kronis. Tâdâ veidâ zobs visilgâk un vispilnvçrtîgâk kalpos.

Higiçna ir vajadzîga OBLIGÂTI. Ja jau tu pati jûti, ka akmeòi ir, tad to ir tieðâm daudz... Noòem visu lieko, paliek tîri zobiòi un veselas smaganas :)
gata:

nç, saulît, savu zeltu nevar izmantot :)
tur pielieto îpaðu sakausçjumu, kura sastâvâ ir samçrâ neliels zelta procents, ne tâ kâ agrâkiem "zelta zobiem" - 900-tâ prove (90%).
sakausçjums tiek raþots rûpnieciski.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 4?
Ziņa: