Platais smaids un porcelâns

Aizsāka J.J.C. 

gata
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 12:01
Ak taa! Skaidrs! Es tikai tad gribeetu zinaat, par cik sadaardzinaas tas process? Man tagad ir ieliktas tam zobam, ko aprakstiiju, zaales, virsuu pag.plombe. Saap gan pukst :(( Bet sim iztiiriiti kanaali, taapeec laikam :) Ir jau labi.
Doks teica - kroni liks. Es gribu to metaalkeramiku, bet tagad saaku domaat - varbuut iekssaa zeltu ...J.J.C. rakstîja:
par to jautâ savam dokam, bet 1,5-2x noteikti.
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 17:12
Veel man radaas jautaajums - kaa to gaismas plombi njems nost?
Un veel - te kautkur izskaneeja informaacija, ka kronis maksaa apm. 60 - 160 Ls , bet vai tas ir kopaa ar metaala/ zelta cenu un visu paareejo, vai taa ir tikai plika pasha kronja pagatavoshana?
nourbs.

jâ, cena ir par visu (normâlâs vietâs; piem., tâdâ Dzirciema ielâ òem atseviðíi par nospiedumiem utt. - drîz droði vien òems par gaisu, ko pacients atïaujas ieelpot un izelpot ðîs jaukâs iestâdes telpâs!)
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 19:59
un kaa to gaismas plombi njems nost?
tak teicu jau, ka izurbs! :)
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 22:36
Un peec tam, kad nourbs to gaismas blombi, peec tam veel zobu arii paurbs? Un ja gaismas blombi liek vienam zobam vairaakas reizes peec kaartas(garaakaa laika posmaaa) tad beigaas pats zobs paliks galiigi mazinjsh???? Traki ir ar taam zobu lietaam...
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 23:11
paldies, puce, tu mani "iepriecinaaji" :(
Mja to caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
12.08.2005 23:40
Man pâris plombes ir mainîtas - jâ, veco nourbj un tad liek jaunu - tas nav nekas traks. Kâpçc rakstîji "iepriecinâji" pçdiòâs. Man liekas, ka vecâs plombes nourbðana ir daudz patîkamâks process, nekâ lauðana ârâ ar varu...
kleo:

izurbj veco plombi, bet no zoba nourbj tikai to sabojâjuðos. ja plombi maina tâpçc, piemçram, ka tâ ir pârkrâsojusies, tad zobu neurbj.

caps lock:

a kâ tad tu gribçji lai òem ârâ vecu plombi? vienkârði interesanti... :)
Re: Platais smaids un porcelâns
13.08.2005 00:22
Paldies, puce, nomierinaaji. :)
Bet kaapeec zobs bojaajas zem plombes? Kaa tad "zobgrauzhi" tiek klaat zobam, ja to paarklaaj plombe?
Re: Platais smaids un porcelâns
13.08.2005 00:25
p.s. man prieks, ka shajaa forumaa apgrozas zinoshi zobarsti, kam nav slinkums parastajiem cilveekiem izskaidrot dazhaadus jautaajumus. Paldies pucei un zb!!

Pirms jums sheit valdiija pilniiga tumsoniiba zobu lietaas... ;)
:-)
Re: Platais smaids un porcelâns
13.08.2005 00:28
Toties tagad skaidrîba ir pârsvarâ tikai zobu lietâs ;-) Tâ nu tas ir diemþçl ;-(
kleo:

diemþçl, plombçjamiem materiâliem arî ir savi trûkumi.

cietçjot, baltie materiâli mçdz sarauties par vidçji 1-3 procentiem, un mikrosprauga, kura veidojas starp zobu un plombi, ir potenciâla vieta, kur var sâkt dzîvoties ïaunie zobgrauþi :) .
te vçl ir svarîgi, vai zobârsts plombçjot ievçro vairâkas svarîgas tehnoloìijas nianses; vai plombe ir gluda un nekur neíeras un nestrçgst çdiens; un vai pacients kârtîgi ievçro higiçnu. un arî, protams, no tâ, kâdas sugas ir zobgrauþi un cik stipri zobi :)
man ir liels prieks, ka kâdam radusies skaidrîba par zobu lietâm :)

tâpçc arî apmeklçju ðo forumu, ka tas man ðíiet svarîgi; ïoti daudz zobu problçmu cilvçkiem rodas tieði neinformçtîbas dçï... :(
caps lock
Re: Platais smaids un porcelâns
13.08.2005 15:10
to mja

"Man liekas, ka vecâs plombes nourbðana ir daudz patîkamâks process, nekâ lauðana ârâ ar varu..." tas nemaz nav smieklîgi:((
Bet "iepriecinâji" pçdiòâs tâpçc, ka patiesîbâ ðajâ ziòâ mani varçtu iepriecinât tikai ziòa, ka tas viss (zoba trauma) ir bijis tikai ïauns murgs.
ridaika
Re: Platais smaids un porcelâns
13.08.2005 15:32
to puce:

Tava ''paðreklâma" nostrâdâja :))))) >> tâpçc gribçju jautât sekojoðu lietu:

pirms laikam kâdiem gadiem remontçju zobu (6-ais apakðþokïa) - baigi dziïais kariess bija, bet nu mana ârste izlçma zonu saglabât dzîvu, kaut gan teica, ka vçlâk tâpat radîsies problçmas, jo lîdz ar laiku blomba nosçdisies, utt. nu, un pçc ~3 gadiem parâdîjâs iekaisuma pazîmes - jûtîgs zobs un smagana ap to, nu tâ nostaigâju pâris mçneðus, jo ik pa laikam zobs nelika par sevi ne ziòas. beigu beigâs kad aizgâju, izrâdîjâs ka baigais iekaisums>> grieza smaganu un drençja,jo izrâdîjâs, ka bija jau sâkuðâs kaula iekaisuma pazîmes. kad tika lîdz kanâlu tîrîðanai, mocîjâmiem ne pa jokam, jo vienâ no kanâliem zobârste ne par ko nevarçja tikt iekðâ, jo pat pçc zirga anestçzijas devas sâpes bija drausmîgas. nu lûk, ta ilgi un dikti lika man medikamentus kanâlâ, kâmçr varçja iztîrît, tad sekoja elekroforçzes procedûras, utt pçc tam tâ zobârste kaut kur pazuda, tâ es arî paliku ar pagaidu materiâlu mutç :)) pçc kâda laika, biju aizbraukusi uz v-pili pie radiniekiem, tiku pie kaut kâda zobârsta, kas beigu beigâs aizpildîja kanalus un ielika kaut kâdu nejçdzîgu blombu par 8 ls :))))) nu, tâ arî staigâju, redzçt nevar, domaju, vçlak tikðu pie normâla zobârsta, smuki uztaisîðu.
Nu un te nesen, zobam viss apnika, un viena no tâm divâm sieniòâm, kas no nabadziòa ir palikuðas (ârçja) vienkârði nolûza. vot i sanâk, ka mutç tagad ir viena zoba siena ar drausmîgu blombu, kas vçl turâs.

tapçc jautâjums - kâdi rekonstrukcijas varianti? :))
PAldies!!
zoba stumbriòa atjaunoðana + kronis = vislabâkais rezultâts :)
ridaika
Re: Platais smaids un porcelâns
14.08.2005 23:57
kâdas izmaksas varçtu bût?
atjaunoð. kâdi 20-25, kronis 20-60.
kaadu kroni var dabuut par 20ls?
Mâris
Re: Platais smaids un porcelâns
15.08.2005 21:24
Cien Puce!
Izlasiju visu augstâk minçto un neko nesapratu. Man tâds jautâjums, esmu dzirdçjis par plâksnçm (domâju ka nosaucu aptuveni precîzi) lai dabûtu skaistus, vienâdus un galvenais baltus zobus.
1. Vai jâslîpç savi zobi (jo nau jau nekâdi labie) un cik daudz?
2. Vai visâ visumâ tas nav tas pats kronis?
3. Cik gados tas bûtu optimâli darâms, lai nebûtu vçlâk problçmas?
4. Kâdas varçtu bût aptuvenâs izmaksas?
zb:

liets metâla kronis
Mâri:

droði vien, Jûs runâjat par porcelâna plâksnçm jeb venîriem.

1. savi zobi ir jâslîpç apm. 1,5 mm no priekðas, sâniem un garumâ.
2. nç, tas nav kronis, jo pârklâta tiek nedaudz vairâk kâ puse zoba, lîdz ar to plâksnîtes priekð vesela zoba ir saudzîgâkas.
3. Kad Jûs vçlaties pats un kad esat pietiekoði apzinîgs, lai labi koptu zobus.
4. ap 120 /gb
puce:

taa ir labdariiba :)
...
Re: Platais smaids un porcelâns
16.08.2005 00:20
Kas ir labdarîba?
saba
Re: Platais smaids un porcelâns
16.08.2005 08:20
Droði vien cena. Par cik tad ZB tâdus jokus taisa?
saba:

es taadus jokus netaisu ;) bet nekad nesaku nekad :)
RIDAIKA!
Man, paldies dievam, nebija (tfu tfu tfu) iekaisumu, bet staavoklis ar vienu zobu bija tik pat beediigs:

Sim bija tikai 2 malas, viduu vecs plombas gabals, zem kaa, izradijas, zobs bij sacis bojaties. tad nu zobam laikam apnika, ka so neved pie zobarsta, un viena mala noluuza.
sanjeemos, un gaaju pie doka. Ui ... bail bija, bet 1 reizi nekas. Izurba, kanalus iztirija ... bet 2 x gan saakaas - tie kanaali bij jaapilda ... ak dies' kaa tas saapeeja:((( Bet doks teica, ka katram tas ir individuaali. Cits juut, cits nee. Nu neko - sapildija, ielika tapu un uzbuveja jaunu zobu. Viena mala vecaa. Vidus un cias malas - gaismas plomba, kas turas uz tapas. Es ar to vismaz 0,5-1 gadu vareesu staigaat, protams, negrauzot uz taa zoba akmenjus:), tad varees domaat par kroni!
Esmu ljoti apmierinaata - cena arii bija ljoti sapraatiiga, attieksme - vispaar ideaala!!! (es neesmu no tiem jaukaakajiem pacientiem :) )
Tas viss notika ELINDAS kliinikaa (teikaa).
Ljoti iesaku, jau otro reizi sovakar!
( to visu man vakar izdariija;):), taapeec es tik prieciiga! )
D - liec kroni virsuu cik driiz vari - jo ilgaak gaidiisi jo lielaaka varbuutiiba ka nolauziisi atkal. nu un tad ja noluuzt dzilji zem smaganas tad jaarauj aaraa. (llaiks, nauda, saapes veeejaa )
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 3?
Ziņa: