Veìetatîvâ nervu sistçma

Aizsāka Jupis 

Sabine
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 16:09
Dace - gluzi mans stasts jau 3 gadu garuma!!! Arste nepartraukti grib samazinat zales, ka samazina - nedelas, divu nedelu laika visi sliktumi atgriezas. Mana versija - sis zales rada sava veida fizisko atkaribu...:(
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 16:16
Es pat vairs nezinu, vai taa ir fiziskaa vai gariigaa atkariiba... Nu bet velns un elle, vai tad tie aarsti to nezina - nu kaa var speeleeties ar cilveekiem taa, it kaa vinji buutu lelles! Nu nav tas mans praats un nervu sisteema tik stabila, lai to veel pakljautu visaadiem kjiimiskiem suudiem. Bet citas izejas, redziet, neesot... Bet kaa es ieniistu taas zaales!!!! Izteikt nevaru...
Sabine
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 16:33
Domaju, ka gariga atkariba ta noteikti nav... Ari es vienmer jutos atvieglota, kad atcelam zales, piegriezusies jau ta ripinu risana. Par to, ka zales vairs nelietoju, parasti atceros tad, kad piemekle sliktumi... Strap citu, tad, kad man pirmoreiz sis zales izrakstija, arste man apjautajas, ka arnaudam, vai varesu atlauties jo itka jau vajadzetu - toreiz gribeju ka labak un teicu - ja, protams, varu atlauties... Bet nopratu, ka principa jau var iztikt ari bez sim zalem... Un tagad - se tev, esmu kluvusi par zalu kilnieci. Starp citu, kaut kur interneta anglu val. savulaik lasiju, ka vislielakas problemas "nokapt" no sim zalem ir tiem, kuriem tas vismazak palidz. Tiem, kuriem vinas patiesam palidz, sadu problemu nav. Melnais humors, vai ne? Tapec tagad paraleli meginasu ari homeopatiju, ceru, ka ta varetu dot ilglaicigaku stabilizejosu efektu.
dace
nu nelieto taas zaales,esmu slinka,lai staastiitu izdziivoto......
Meklee alternatiivu!
Liana2
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 16:44
To dace!!
Cik ilgi tad lietoji antidepresantus(kkadus?)pirms saaki nonjemt?
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 17:01
Latvijâ pie dr. Tarandas tie bija 4 un vçl 4 mçneði (tâ arî nekâdâ jçgâ netiku, kaut gan Tarandu visi slavç, ka viòa jau nu vienmçr izârstçjot), aizbraucu no Latvijas - nu jau bija gandrîz 7 mçneði, plus kâdi 2 mçneði psihoterapija.
Lietoju Seroxat. Trankvilizatori nepalîdz.
Ârstam bija tâda doma, ka Seroxat arî man nepalîdz, jo es neticot zâlçm.
Dace, ja tu ienîsti tâs zâles, tad viòas tev nevar palîdzçt. Ja dzer zâles, tad jâbût pârliecinâtai, ka tâs palîdzçs, savâdâk nav jçgas(tas no tçmas paðiedvesma un pozitîvâ domâðana). Ko ieteikt? Varbût tieðâm homeopâta konsultâciju, varbût vçl kâda cita ârsta konsultâciju?
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 17:09
Redzi, ârstam liekas, ka man no zâïu noòemðanas sâkas histçrija, panika utt., tâpçc mani uzlika atpakaï, bet lielâkais iemesls esot iekðâ, tâpçc es eju arî "runâties".
Tâpçc jau es arî nesaprotu - ja jau es neticu zâlçm, tad es neticu arî tam, ka viòu iespaida vairs nav, bet paniku man var noòemt tikai ar zâlçm - tad vai tad tas nav pieradums?
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 17:12
Vai tâ vispâr var bût, ka pacients vienkârði "nepakïaujas" ne psihiatram, ne psihoterapeitam? Es ticçju un cerçju, ka bûs labi, atcerçjos gan arî to, ka nevajag ârstu pataisît par mazo dieviòu, darîju visu, kâ lika un ko lika - un ðe tev - rezultâts ir nulle...
Man arî liekas, ka histçrijai un panikai saknes meklçjamas pagâtnç un ne tikai tavâ, bet visas tavas dzimtas pagâtnç. Padomâ, kas ir bijis pirms tevis, vai kâds tavâ dzimtâ nav nepatiesi izstumts, aizmirsts, varbût ir mistiski pazudis kâds cilvçks, varbût pirms tevis mammai ir bijis aborts, varbût aborts ir bijis agrâk kâdâ paaudzç. Un tu neapzinâti kaut ko no tâ visa esi uzkrâvusi sev un tagad mocies. Es mazliet interesçjos par praktisko psiholoìiju.
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 17:26
Vari pastâstît, kâds tam sakars ir ar pazuðanu?

Ir, ir izstumtie dzimtâ, aborts man zinâms tikai viens, pazuduði arî ir pietiekami daudz - kâdreiz ap kara laiku... Bet neredzu saikni :(
Patreiz nav laika daudz rakstît. Lietas bûtîba, ja kâds ir izstumts no dzimtas sistçmas, tad tiek bremzçta enerìijas plûsma no paaudzes uz paaudzi. Varbût tâs tev ir pâròemtas jûtas no kâda tuva radinieka? Galvenais ir dot savâ sirdî vietu tiem, kuri agrâk ir izstumti. Bet man tieðâm vairs nav laika.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 18:16
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:12 by Runcene.
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 18:38
Es jau arî tieði tâ domâju - ja jau slikti, tad jau lai ir slikti, pâries, bet nepârgâja, un izskatîjâs, ka pats ârsts ir sabijies.
Varçtu tieðâm daþbrîd padomât, ka smadzenes dzîvo paðas par sevi.

Bet kâda patiesîbâ ir tâ proporcija, kâ kaut kas notiek smadzençs, kad, piemçram, darbojas antidepresanti - vai íîmija nosaka tavu uztveri, darbîbu, sliktâs un labâs domas, vai tomçr paða cilvçka emocijas?
Crue
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 19:04
samaaxlota eiforija plus liekais svars,tas ir antidepresantu trumpis :(
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 19:05
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:12 by Runcene.
Dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 19:34
Es jau esmu tur, aaraa :) Neesmu Latvijaa.
Jaa, laikam sheit aarsti mazliet citaadaak veido prognozes vai preciizaak, neveido nemaz - aarsts pasaka, es tikai varu cereet, taapat kaa tu, ka kaut kas izdosies. Man pat aarsts teica, ka diagnozi nevajagot saukt vaardaa, taa neesot probleemas atrisinaajums. Ar mani straadaa bez diagnozes, preciizaak, mana diagnoze esot liels niknums un dusmas, ka es pati sevi padarot "slimu". Aarstam doma taada - es nedomaaju, ka tu esi slima, bet tu sevi par taadu pataisi, tu pati dari sev paari.

Kad neizdodas kaa paredzeets ar zaaleem, vinjiem tas nav tik liels trieciens kaa pacientiem. Un es pashlaik esmu tur pashaa lejaa, nesaprotot taa iisti neko, kas nav bijis pareizi. Sliktaakais ir tas, ka vinjsh arii nesaprot vai negrib man teikt.

Crue - man no antidepresantiem nav eiforijas :( Dazhkaart pat gribeetos, lai vareetu uz kaut ko patiikamu koncentreeties.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 20:22
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:12 by Runcene.
Crue
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 22:14
Paldies jums. Lasiiju un raudaaju.
Domaaju,ka nedriikst sev ko paarmest un justies slimam.Es tomeer esmu ar abaam rokaam par pashiedvesmu,jo taa dara briinumus...Kam tas nesanaak,atrast citas metodes iemaaciities vnk dziivot...arii sev...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
31.01.2006 23:27
Cik daudz te pazîstama un piedzîvota. Es tâ eksistçju jau vairâkus gadus. Sâkumâ nesapratu,kas notiek-kincî palika slikti,domâju,ka mirstu,tad arî sab.transportâ,seviðíi vilcienos,lielveikalos un arî uz ielâm. Meita bija jâved uz nodarbîbâm,bet man pa ceïam lçkmîtes.Vienmçr cerçju,ka ðoreiz nebûs,bet nu bija kâ bija.Sâku apmeklçt ârstus,daþâdus.Sâkumâ teica,ka tâs tik iedomas,bet zâlîtes izrakst.,piemçram XANAX un vçl daþas. XANAX kupç baiïu sajûtu un cik lasîju arî pasaulç atzîtas ðâdiem gadîjumiem ïoti piemçrotas,bet takð neârstç.Nâkoðâ bija slavena psihiatre un zâlîðu bija jau krietni vairâk,daþas arî pret epilepsiju-anotâc.rakst.Jauki.Arî antidepres.neizpalika,bet no tiem ne silts ne auksts,depresiju vispâr neizjutu,tâ jau drîzâk rodas no tâ,ka ðitâ jâdzîvo,bet trauksmes sajûtas nekur nepazuda un daïa zâïu ielidoja misenç.Arî daþi netrad.medic.pârstâvji neko nedeva un pçdçjais apmekl.pie parasta terapeita lika saprast,ka es to visu esmu pati izdomâjusi,jâdomâ tak esot pozit.domas.Tâ starp citu iesaka daudzi,kas to paldies dievam,nav izbaudîjuði un vispâr ieteikt kaut ko var tikai tas,kas pats tam izgâjis cauri,pârçjiem to nesaprast vai arî ïoti,ïoti kompetents spec.tieði ðajos jaut.Tagad domâju par adatu terapiju un homeopâtiju, bet arî tur vajag labus spec.Varbût kâdam ir pozit.pieredze?Un vai NLP,piemçram pie Daces Rolavas bûtu vçrtîgi?Vai ERIKSONA hipnoze?Bet tas jau maksâ baigo naudu,bet pie ðitâdas dzîves grûti labi nopelnît.........

Pie Anitas Kaneles.NLP.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 10:35
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:12 by Runcene.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 10:56

Ja, bet diemzeel loti daudzi tieshi "uzmundrina" : ar kaartejo"kûku" ar uzrakstu -vajag domat pozitiivi un gan jau viss atrisinaasies. Bet tad baigi gribas viniem sito kuuku "ielaisti giimi".

Domaju, ka taa runa tie gan arsti gan neartsi, kuriem nav bijushas taadas lekmes un probleemas. Paaeedushais needusho nesapratiis ...

Nu jau tas aiz kalniem, bet kad atceros, tieshaam bija tikai psihoterapeits, kas nesaaka smiiknjaat vai meetaaties ar tizliem komentiem.
Man visvairaak gan saapinaaja manas gimenes pilniigaa neizpratne un neveeleeshanaas izprast...
Jakjeras samai probleemai pie saknes un nav ko kjepaaties pa lapaam - jameklee pagatnee.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 10:59
Pozitîva domâðana, tas nav tikai tâ- tagad es domâðu pozitîvi. Tas ari ir darbs paðam ar sevi. Ir daudz paòçmienu, kâ veidot pozitîvo domâðanu. Tad, ja ar to nodarbojas regulâri, tad var ieiet tâda kâ pozitîvas domâðanas stâvoklî. Patiesîbâ tas ir ïoti labs ceïð. Man tas ir palîdzçjis ïoti.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 11:16

Nevari tu domaat pozitivi, ja nav atrasts celonis, kas izsauc leekmes un nesaprotamas bailes.

Piekriitu, ka var un vajag pasam ar sevi straadat.

Ja cilveeks ir iebraucis auzaas, tad vispirms vinjam japaliidz tikt aaraa un tad jau taa domashana atnaaks, jo buus atrsts celonis, kas neljauj cileekam sarzdzeet pozitiivo.

Man viens tuvs cilveeks tik to vien kladzina, ka jadomaa pozitiivi, bet pats saspringts un nervozs. Tatad vinjs saprot, ka jaadara taa un veel shitaa, bet ar teoriju veel nekas nav dariits. Bailju celoni cilveeks biezi neredz pats .

Tacu nenoliedzu, ka cilveekam jaadomaa pozitiivi. :)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 11:33
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:13 by Runcene.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 11:40
Tâ jau ir, Runcene, es varu runât tikai savas pieredzes vadîta un es neesmu bijusi "ïoti low".
Mainîties paðam- tas gan arî ir tajâ paðâ maisâ, kâ vienkârði aicinâjums domât pozitîvi. Cilvçks bûtîbâ nevar mainîties- var mainît attieksmi un vairâk saprast sevi un citus.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 11:53
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:13 by Runcene.
dace
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 13:13
Man pozitiivaa domaashana jau bija atsaakusi savu celju uz augshu, kad atkal notikaas shii kriize, peec kuras man piedaavaaja pat taadu variantu kaa slimniica. Tik ljoti nobijusies, nespeeju vairs pozitiivi domaat. Meegjinu gan ieskaidrot, ka no slimniicaam tomeer cilveeki arii aaraa kaadreiz tiek, ka es veel neesmu norakstiita un ka ja man piedaavaa aarsteeties, tad ir veel ceriiba, bet tomeer arii ir bailes, ka tas var buut kaut kas vairaak, tikai es veel to neapzinos.Neviens shizofreenikjis pats arii nezina, ka taads ir, ja vinjam nav uzstaadiita diagnoze... :(
Re: Veìetatîvâ nervu sistçma
01.02.2006 13:31
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:13 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 6?
Ziņa: