Veģetatīvā nervu sistēmas disfunkcija

Aizsāka Binnia 

Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
31.07.2008 12:34
Plant, nu kurð tad var pieòemt otra domâðanas stilu, kas ir pilnîgi atðíirîgs? Tu arî nevari. :D
Plant -

Tam, ko Tu rakstîji par to, ka kârtojot vârdus, kârtojas arî attieksme un domas - tam es piekrîtu par visiem 100%. Un arî jaunas idejas var gût ne tikai sevî visu bezgalîgi pârcilâjot, bet par to diksutçjot ar citiem.


Mateus -

Hmm, tam, ka es te samçrâ uzbâzîgi (varbût brîþiem pat pârmçrîgi), un tçviðíi opiskâ stilâ sludinu savas idejas, tam es vçl varçtu piekrist. Bet par to èîkstçðanu ne gluþi. Manâ skatîjumâ èîkstçtâjs ir cilvçks, kas neko nedara un tikai gauþas, ka ir sûdîgi.
Kâ jau Plants raktîja - katram ir savas metodes ko un kâ darît.
Ir cilvçki, kuriem varbût ie pieòemama kaut kâda starpstadija - tipa, ir labâk nekâ pirms tam un ar to samierinâs. Bet man tâds stâvoklis nav pieòemams, negribu nekâdus kompromisus ar VD. Gribu no tâs tikt pilnîbâ vaïâ. Un ja Tu uzskati ðâdu vçlmi par èîkstçðanu, tad lai nu tâ bûtu. Katrâ ziòâ es neuzskatu, ka manas dzîves neatòemamai sastâvdaïai un mûþîgam mâkslîgajam pavadonim ir jâbût VD. Manuprât vçlm no tâ visa tikt pilnîbâ vaïâ ir tikai normâla. Cits jautâjums vai pilnîbâ iespçjama.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
31.07.2008 13:48
strawberry
varu gan. Tu jauc divas lietas - pieòemt otra atðíirîgo domâðanas stilu un piekrist tam. Es domâju, ka es pieòemu, ka kâds domâ pavisam savâdâk. Bet tas nenozîmç, ka man tâm domâm vajadzçtu arî piekrist. Un vçl te parâdâs arî treðâ lieta - runât, diskutçt pat par sev nepieòemamâm lietâm ar otru un neuzskatît to otru par citas dimensijas pârstâvi. Laikam jau novecoju, zûd maksimâlisms :)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.08.2008 11:06
Labrît, visiem, ðai jaukajâ saulainajâ vasaras dienâ!
Gribçju pastâstît, ka 9 mçneðus nelietoju zâles un mçnesi nedzeru zâles arî „gadîjumam”, kâ arî aizvakar noliku sev ïoti svarîgu eksâmenu pilnîgi bez zâlçm (agrâk man no tâdiem eksâmeniem bija paniskas bailes).
Ar to gribçju pateikt visiem, ka VD ir „ârstçjama”, jûtu sevî krietnus uzlabojumus.
Bet TAS VISS PATEICOTIES PAÐANALÎZEI!
Piekrîtu Remedy par to, ka tikai meklçjot risinâjumu sevî, ir iespçjams uzlabot savas dzîves kvalitâti!!! Diemþçl vairâkiem forumâ ir pat noliedzoða attieksme pret analîzi.
Bet manuprât gan Remedy, gan mana pieredze, gan daudzu citu cilvçku pieredze (bet kuri forumâ neraksta) apstiprina, ka paðanalîze ir pareizais un îstais ceïð.
Novçlu visiem, lai justos ar katru dienu labâk un labâk!
mad jau spiedzot aiz sajûsmas
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.08.2008 14:26
...kiki, uteðila starika...tiek uzsvçrts - paðanalîze...bet analizç terapists???...un uzved uz pareizâ ceïa arî terapists???...un ja nu viòam ir uzskati, kuri nu nekâdi neatbilst vispârpieòemtajâm normâm???...un ja nu viòð pabîda domâðanu sirdzçja prâtiòâ uz celiòa, kurð lîdzîgs mançjam???...vai Tu gribçtu palikt par ciniíi???...:)

...summçjot - paðanalîze laba lieta...bet ja analizç sevi uz nepareiziem pamatiem????...un , vçl sliktâk, secinâjumi un turpmâkâ rîcîba tiek bûvçta uz ðîs te paðas kleinâs fundamentes???...

...un tas jau notiek visriòíî...labais un attîstîtais HS, kurð bulterjerus, kuri ir vismierîgâkie no suòiem, pataisa par briesmoòiem, HS, kurð nogalina prieka pçc, HS, kurð var pârrîties lîdz barokïa stâvoklim, un sameklçt attaisnojumu savai izlaidîbai utt, utt..

...tâ gadâs, bumbulîði...:)
Gribu pajautât -
vai tâdi asi, spçji reiboòi arî varçtu bût pie VD? Piemçram, ceïoties augðâ no guïus stâvokïa...Kaut kas uznâcis ðodien...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
11.08.2008 17:28
Nu, man vismaz kâdu laiku tâ bija, kas mainîju pozîciju, îpaði no rîtiem
Nu tad beidzot!!!:)

Esmu atradis sev trûkstoðo mozaîkas gabaliòu, pçdçjo atslçgu vai kâ nu kuram patîk to saukt.

Pirms kâda laika jau rakstîju, ka lai arî bûtiski paðsajûta bija pacçlyusies un mierîgâs situâcijâs jutos pat labi - tomçr joprojâm bija situâcijas, kurâs paðsajûta pamatîgi ðíobîjâs un lidoja lejup.

Bet tagad tas ir mainîjies.:)

Lai vai kâ te daþam labam neoatîk citu idejas, grâmatas, terapisti u.t.t. - tomçr ðoreiz atbildi atradu mums visiem labi zinâma ideju paudçja, grâmatu rakstîtâja un psihoterapeita A.Kurpatova grâmatâ "Как избавиться от тревоги, депрессии и раздражительности".

Lielâ mçrâ tai grâmatâ bija aprakstîts jau daudz kas lîdz kam biju aizdomâjies nn ko jau reâli dzîvç darîju, bet ðinî gadîjumâ visu izðíîra NIANSES, kâ arî papildus informâcija par smadzeòu darbîbas principiem un îpatnîbâm - it îpaði - dominantçm.

To visu saliekot kopâ - savu lîdzðinçjo darîto un jauniegûtâs idejas - mazliet pakoriìçju savu rîcîbu stresainajâs situâcijâs un rezultâti ir vienkârði apbrînojami.:)

Grâmatu izlasîju pagâjuðo otrdien. Ðîs nepilnâs nedçïas laikâ esmu sevi izmçìinâjis ïoti daudzâs situâcijâs, kurâs pirms tam paðsjaûta strauji pasliktinâjâs.

Tagad veidojas pavisam cita bilde. Pirmajâs pâris reizçs paðsajûta tipa tâ kâ raujas uz leju (aiz ieraduma), bet uzreiz izdodas tâs kritumu aapstâdinât - un tas kritums ne tuvu nav tik liels kâ pirms tam. Un burtiski ar katru reizi konkrçtajâs situâcijâs jûties arvien labâk, jo pierodi pie tâ, ka Tev nepaliek tik slikti tajâs situâcijâs.

Un pârliecîba aug ar katru dienu un stundu. Veikalu rindas viars neasociçjas ar elli, bet gan - ar parastâm veikalu rindâm.:) Kinotçâtris vairs neasociçjas ar 2 stundu ilgâm mokâm, bet gan vietu, kur aiziet un pabaudît labu kino. Publiska çstuve vairs neasociçjas ar vietu, kuru jau ieraugot pazûd jebkâda apetîte un kurâ ieejot viss iekðçji saspringst tâ, ka pat ieçst nevar - ðodien biju paçst pusdienas vietâ, kurâ pçdçjo reizi çdu pirms kâda pusgada, kad vçl riju tabletes. Turklât apçdu itin visu, kas bija uz ðíivja nevis pârstâju çst pçc pâris minûtçm.:)

Vienvârdsakot - es jûtu, ka ðis ir tas trûkstoðais posms. Protams, ka tas prasa vçl darbu - bet kâ jau teicu - pârliecîba un paðsajûta visâs "elliðíîgajâs" situâcijâs aug - turklât samçrâ âtri.:)

UN es arvien vairâk izjûtu to, ka kïûstu arvien brîvâks savâ rîcîbâ. Bailes, fobijas, satraukumi mazinâs. Es sâku just, ka dzîvoju.:)

Tâpçc mans padoms tiem, kuri joprojâm mokâs un païaujas lielâkoties uz tabletçm - sakârtojiet savu dzîvi, savu attieksmi pret visdaþâdâkajâm dzîves jomâm un dzîvi kopumâ (dzîvi un dzîvot ir jâmîl!). Kâ to izdarît - esmu jau iepriekð rakstîjis.

Mans padoms tiem, kas jau kaut vai daïçji ir sakârtojuði sevi (kiki31, Runcene u.t.t.), izjutuði uzlabojumus un nometuði zâles - OBLIGÂTI izlasiet A.Kurpatova grâmatu "Как избавиться от тревоги, депрессии и раздражительности".
To var atrast zem ðî linka: http://publ.lib.ru/ARCHIVES/K/KURPATOV_Andrey_Vladimirovich/_Kurpatov_A._V..html


Mans padoms specially for madcynics - ðoreiz vienkârði izmanto iespçju paklusçt. Ðinî gadîjumâ tomçr ir pierâdîjies, ka grâmatas, idejas, zinoði psihoterpaeiti, arvien jauni meklçjumi un pats galvenais MÇRÍTIECÎGA RÎCÎBA ir palîdzçjuði tikt daudz tâlâk nekâ Tevî iekðâ sçdoðâ þults uz visu pasauli un gudra dirðana par visu un visiem pçc kârtas.
mad nenocietâs
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
11.08.2008 21:20
Tâpçc mans padoms tiem, kuri joprojâm mokâs un païaujas lielâkoties uz tabletçm - sakârtojiet savu dzîvi, savu attieksmi pret visdaþâdâkajâm dzîves jomâm un dzîvi kopumâ (dzîvi un dzîvot ir jâmîl!). Kâ to izdarît - esmu jau iepriekð rakstîjis.

...remedy, saldkaislais gudriniek, par to visu laiku paudu...slikti, ka Tev pat domât bija jâiemâcâs...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
11.08.2008 22:51
Bet vispâr, mad, tâ tas ir, katram paðam ir jânonâk pie savâm atziòâm, kaut 100x tâs kâds iepriekð ir skaidrojis :-)))
mad no kautkurienes
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
12.08.2008 21:12
...tâ við i...bet piekrîti, ka ir jâbût nosacîti noþelojamam kustonim, ja kâds vai kâdi nav ielikuði vai atòçmuði spçju domât PAÐAM...slikti, ja tâ bagâþa, kurai ir JÂBÛT, nav iezîsta ar mâtes pienu...da nu,,,un pçc tam kâds uzkâpj uz sûdu èupas kâ gailis un kladzina - es iemâcijos!!!...labi, ka iemâcijies!!!...kladzini tâlak...:)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
12.08.2008 23:53
... èja b korova mièala...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
13.08.2008 08:26
kas tev ar to govi, komat? jau kuro reizi dzirdu par to tavu govi:D
mad no kautkurienes
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
13.08.2008 12:32
...komatiòam govis mîïas...man kazas...:)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
13.08.2008 13:37
Jums kopâ tâds labs ganâmpulks :D
Daþreiz liekas, ka tâs sarunas ðeit lîdzinâs mûsu laika apstâkïie.! Jo biezâks laiks, jo neiecietîgâkas replikas.
Es domâj , ka ðeit visi (vairâk vai mazâk) gaida kâdu labu vârdu un uzmundrinâjumu. Cer uz padumu vai savu izjûtu uzklausîðanas.
Mçs taèu varam cits citu uzklausît bez apvainojumiem un sliktiem salîdzinâjumie.
Ar labiem vârdiem otram mçs arî savu dvçseli sakârtojam un iztîram.
Vai ne tâ?
Varbût var precîzâkus piemçrus saviem vingrinâjumiem...?
Vai ðodien vçl kâds jûtas ïoti slikt?
Kas notiek? Laika maiòa vai tikai mani ietekmç?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
19.08.2008 22:44
Jâ, jau no sestdienas, svçtdien bija kaut cik ok, pirmdien pavisam èâbîgi, ðodien jau biku labâk, bet ar tâ îsti nç,-pilnmçness :)
Brasilia.
Jâ sestdien nu bija ïoti smaga diena. 4.med prognoze. Ðodien arî tâ pa îstam slikti palika pçc pusdienâ. Mani sâkuði ietekmçt laika apstâkïi, kau kâdi magnçti gaisâ vai! Pa îstam gaisa trûkums un sirdi spieþ. Un ðîs sajûtas izraisa trauksmi. Izmçru spiedienu- norma, bet slikti pa îstam.
Kâ ar to sazîvot? Zâles îsti nepalîdz.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
19.08.2008 23:25
Man lielâkoties ir trauksme, un tad sâk sâpçt arî vçders un tas nu man galîgi nepatîk, visas manas emocijas iet caur vçderu :( tâpçc arî vçdars pa îstam niíojâs...Patreiz sâku dzert AD, 2 nedçïas bija Ok, tagad ðíiet, ka nelîdz, kad trauksme sit augstu vilni dzeru Lexotanilu
Brasilia.
Tas pats arî man. Sajûti it ka smagumu, spiedienu, tad uzrez vçderu sagrieþ...un man skaidrs , ka sâkuðâs veìetatîvas problçmas. Samierinos, jo kontrolçt to nevar.
Zinu, ka tas sâkas vairâk vi mazâk, tad ja kaut kas mainâs laika prognozç. Esam taèu dzîvas radîbas un mûs arî ietekmç magnçtikâs vçtras vai viïòi uz zemes un gaisâ. Tas ir mans novçrojums. Bieþi citi jûts slikti un sûdas par draòíîgu laiku, bet man nekas.Un otrâdi. Ðodien jau nu noteikti tâ ir.
Vai tu tâ nejûties? Tâ trauksme nenâk no iekðas, bet to kaut kas ârçjs izraisa.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
20.08.2008 09:16
Brîþiem nevar saprast no kurienes trauksme nâk...zinu tikai to, ka apmâkuðajâs dienâs jûtos labâk, nekâ saulainâs...bet pilnmçness mani ietekmç pilnîgi noteikti...
:) man ir ïoti liels prieks, ka esmu atradusi ðâdu portâlu, citi mani mazliet dzina aizvien dziïâkâ depresijâ un bailçs(kuros bija stâstîts par VD)

Man prieks,ka ðîs ir labestîbas pilns, citiem vçlot tikai labu portâls. Pati jau sadzîvoju ar "Draudzeni VD" 9 gadus, uznâk, pâriet, uznâk ïoti, pazûd pavisam...nu mainâs dikti. Ir bijuði ïoti lieli krîzes momenti....un ðajos momentos man arî viss iet caur vçderu, sâkas vemðana, viss sagrieþâs...un daþreiz tas notiek pats no sevis.

Bet laiks mûs ietekmç noteikti, tâpçc,ka lasot par simptomiem, liekas, ka kâds raksta par mani! man vçl visam piedavâm nâk klât galvas reiboòi un svîðana!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
20.08.2008 11:41
Nu re, tad jau Tev par tiem reiboniem nav ko mest kreníi-VD!
Man arî svîðana...
Ikdienas reiboòi varbût man ir no VD, bet tie ilgie, 12 stundas, kuros nevaru piecelties no gultas un varu gulçt tikai uz vieniem sâniem, kâ pakustos, liekas, ka vissssss...pilnîgi viss grieþas un tiem laikam ir cits iemesls :( Var jau bût, ka spranda :(
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
20.08.2008 11:46
NU jâ tie izklausâs pçc kaut kâ cita, atceros, kad dabûju smadzeòtrîci, biju sasitusi arî kakla skriemïus man arî tâ uznâca...bet ko tur darît tieðâm nezinu, varbût vingroðana, mçìini neapsaldçt kaklu, kâ mana masiere saka-turi siltumâ...
Man beidzot ir labi, pçc 3 gadu trauksmes ar panikas lçkmçm, kad nevarçju uz mâcîbâm aizbraukt, pat uz veikalu aiziet. Izmçìinâts tika viss iespçjamais un neiespçjamais, bet punktu pielika tas, ka vîrs nomainîja darbu, bçrnu nevar izvadât uz dârziòu, tad tas bija jâdara man, nopirkâm dzîvokli, biju spiesta iet strâdât. Un tad kad apstâkïi vairs nebija labvçlîgi manai slimoðanai, tas pats no sevis pârgâja, jo nebija vairs, kas manâ vietâ aizved mazo uz dârziòu, kas manâ vietâ naudu nopelna.
Tagad jûtos patiesi priecîga par to, ka man ir savi pienâkumi, kurus varu veikt.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
21.08.2008 10:48
Apsveicu Emma!
Bet, kas ir tas, kas izmçìinâts-iespçjamais un neiespçjamais?
Sâku, protams, pçc ârsta rekomendâcijas ar trankvilizatoriem un antidepresantiem, kad man no tiem pârgâja viss, biju priecîga, bet pçc 3 mçneðu zâïu nelietoðanas viss atgriezâs. Tad sev pateicu, ka nedzerðu vairs nekâdas zâles, jo tâs vai nu palîdz uz laiku vai jâdzer visu mûþu, to nu es ne par ko negribçju savos 18.
Tad izgâju adatu terapiju, lasîju visâdu literatûru, paðiedvesmojos, tas palîdzçja tik daudz, ka nu jau varçju ar visâm bailçm aizbraukt lîdz skolai, bet ne vairâk.
Tagad varu iet un strâdât, mâcîties, izklaidçties, iziet laukâ ar mazo. Man palîdzçja vienîgi treniòð, nebçgðana no situâcijas, kurâ man nâk virsû bailes. Gâju un domâju, ka nomirt nevaru, bet ja noìîbðu, pofig, pagulçðu un piecelðos vai pienâks kâds klât. Tad vienreiz izturi, otreiz jau atceries, ka pagâjuðo reizi nekas taèu nenotika. Nu kaut kâ tâ. Galvenais ir saprast, ka tâ ir cîòa tikai un vienîgiar sevi, no malas neviens un nekas tev nepalîdzçs.
Vçlu visiem veiksmi tikt galâ ar ðo drausmîgo lietu, pati pirms gada jau brîþiem biju sevi norakstîjusi, likâs, ka sçdçðu visu mûþu 4 sienâs un nekur bez vîra neieðu. Jâpiemin, ka sâkumâ pat mâjâs bija bail bût vienai.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 8?
Ziņa: