Vegetativa disfunkcija - jau atkal

Aizsāka Sabine 

Tad, kad man bija tas 1. noraaviens, es visu laiku aarsteejos tikai pie psihoterapeitiem, pat pie viena parapsihologa:). tas liidzeeja tikai uz KAADU LAIKU UN TIKAI KOPAA AR ZAALEEM. Un labaakaas, kaa jau teicu, izraadiijaas xanax, uz nakti gan arii dzeeru fenazepamu, bet tad nometu nost visas - un nevajadzeeja. Nevajadzeeja taatadkaadus 3 gadus. Un sekoja 2.reize. Un taa nu pagaidaam nebeidzas. Un tagad arii konstateeja depresiju,un aarszteejos pie psihiatres. Ar vinju gan izrunaajos kaa ar psihoterapeiti.
Protams, ka labs psihoterapeits vareetu buut pavisam labi, taccu jau taa daudz naudinas jaateeree - un stress, ka var naudas nepietikt. Tas man arii loti slikti.
Tomeer varu teikt, ka psihiatri zaalju zinjaa ir nesalidzinaami izglitotaaki nekaa pasihoterapeiti. Man bija forsha psihoterapeite, patiesi, bet vinja arii visu laiku teica, ka neizskataas peec depresijas, ka taa ir tikai vegetodistonija, ka nekaadus antidepresantus nevajag. Bet es nevareeju beztiem tikt galaa, lai straadaatu un dziivotu vismaz , kaa saka, no malas normaali.
Ir jaaskataas kaada psihoterapeitam izgliitiiba. Man labaakaa shkjiet, ja psihiatrs specializeejie spsihoterapijaa.
tie bez aarsta diploma shaadaa situaacija avispaar nav nopietni njemami (un tie arii ir tie, kas neizraksta zaales, jo nav tiesiigi to dariit)
Jaa,arii es tikai ar tableteem vien tik taalu cik esmu (pozitiivaa)noziimee netiktu.Saakumaa gaaju tikai pie psihiatra,peec tam sapratu,ka gribu pati saprast kas tieshi ar mani notiek un kaapeec, un kaa meeginaat ar to ciiniities pashai!!Taa kaa es tev ieteiktu noteikti apmekleet psihoterapeitu arii..Diemzeel nav tas leeti, bet es saprotu,ka savaadaak es nevaru.Ja ir shiis drausmiigaas sajuutas,nekam vairs iisti nav jeegas,taa kaa jaamaksaa vien ir...:)
Man jau ari ar manu psihiatri ir garu garas sarunas - pienemu, ka tada sava veida psihoterapija jau sanak.

Bet ar tam zalem ir traki. Mana daktere jau izteica minejumu, ka man tas atkartotas problemas rodas tiesi no zalu atcelsanas, bet tad tas zales ir atkal jasak lietot, lai saglabtu, kas glabjams. Veidojas tads ka apburtais loks. Tiklidz, lietojot zales, klust labi, tas tiek atceltas, bet tad atkal saks problemas, un zales atkal ir jalieto. Vai ta neizskatas pec atkaribas no zalem?
sabinei
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
06.07.2005 16:33
Parasti jau zales jalieto 4-6 meeneshus veel peec tam, kad palicis labi. Vai arii Tu vienkaarshi nepreciizi izsakies, ka atcelj tiko kaa kljuust labi.
Atkariiba jau ir 2veidu- psihiskaa un fiziskaa.
Ja, tiesi ta ari tas ir - turpinu lietot zales 4-6 menesus no briza , kad kluvis labi, un tad, pakapeniski samazinot, nemam tas nost.
Pirmaja reize izdevas nonemt visas zales un pusgadu nodzivot bez zalem, lidz peksni viss atsakas no jauna.
Otraja, tresaja un pedeja reize problemas sakas jau atcelot kadu vienu konkretu zalu veidu, parejiem paliekot, piem. pedeja reize - atcelam Fluanxol, bet palika vel Efexor un Xanax, un - lai gan jau 4 menesus bija bijis labi, jau nedelu pec Fluanxol atcelsanas sakas dazadi veselibas traucejumi. Tam, ka joprojam lietoju Efexor un Xanax, vairs nebija nekadas nozimes! Aizgaju pie savas dakteres, un vina mani atkal uzlika atpakal uz Fluanxol. Tas gan situaciju ta isti vairs neglaba, un tagad lietoju visus tris un turpinu mocities ar sliktajam sajutam!
sabinei
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
06.07.2005 16:52
neesmu speciaalists, bet man nedeelja shkjiet paaraak mazs laiks, lai kljuutu slikti objektiivi no zaalju atcelshanas.Tomere balsoju par neapzinaataam baileem no taa, ka atkal kljuus slikti. Bet nokonsulteeties pie psihoterapeita iesaku. Nepatiks, var jau neiet.
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
06.07.2005 16:55
to Sabine
Tâda sajûta, ka esi pârâk tajâs zâlçs jau sapinusies. Kâda jçga, ja tâpat nav labi. vçl ceturtâs sâkt lietot;((( Varbût nomaini psihiatru, kas piemeklçs Tavam gadîjumam piemçrotâkâs un piekoriìçs lietoðanu. tas ir tik ïoti individuâli. man, piemçram, tie jaunâs paaudzes antidepresanti vispâr nepalîdzçja (bija gan traucçjumi, gan izteikta depresija). Glâbçjzâle izrâdîjâs xanax nelielâs devâs.
Es gan strâdâju arî ar psihoterapeitu, bet bez zâïu palîdzîbas arî neiztiku.
Par atkârtoðanos. Jâ, ja ir nosliece uz ðim lietâm, nav garantijas, ka nu nekad, nekad un ne drusciòas nebûs slikti. Ar to jâsamierinâs. Ja to uzòem mierîgi ar to ïoti âtri (daþas dienas) atkal tiek galâ.
Nespecialistam - pec nedelas paradijas pirmie simptomi, pec tris nedelam bija jau tik slikti, ka biju spiesta iet pie arstes. Ja tas patiesam ir bailes no medikamentu atcelsanas, tad tikai un vienigi neapzinatas, jo pec zalu atcelsans par sim zalem un savam sajutam vispar nedomaju, tiesi otradi - priecajos, ka ripinu kluvis mazak, un esmu cela uz izveselosanos!
Alsterei - nezinu uz ko vel varetu nomainit savu psihiatri, man ir viena no arzitakajam psihiatrem Latvija.:(
Jaa, skumji, bet arii man sskiet, ka taada padiivaina Tev taa zaalju kombinaacija.
Kaa Tev taas zaales ir izkaartotas? Kuras Tu dzer no riita, kuras pusdienlaikaa, kuras vakaraa?
Nu man arii tagad atkal uzlika pavisam jaunu sheemu - Fluanxol 2 reizes dienaa, Zoloft no riita, tad veel jaaizmeegina kaut kaads depresijas stabilizators (ko neesmu veel izdariijusi, jo patieshaam patlaban nepaartraukti slimoju ar viirusiem un dabonu lietot kaut kaadas zaales) un Clonazepam uz nakti(kopaa ar to stabilizatoru).
Man sskiet, ka sis mans atkritiens arii bija zinaamaa meeraa paarsteigums pat manai psihiatrei. taccu raa ir realitaate.
Liidziigi Alsterei es meeginu to visu uztvert peec iespeejas mieriigi.
Ja kas mainiisies, buusu loti prieciiga, jo, kietojot zaales, praktiski juutos labi. Ja Tu lieto zaales un tomer nejuties labi, kaut kas nav kaartiibaa ar taam zaaleem. Nav isistaas.
Nuja, vienkaarshi redzu, ka ir cilveeki, kas spiesri aarsteeties gadiem. Un , ja man jaabuut vienai no tiem - ko gan dariit? Tomeer shii nav bezceriigaakaa diagnoze...
Turklaat man bukjetee ir arii astma un diabeets.
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
06.07.2005 23:11
Lasu un mani pâròem skumjas par to, kâ var sapîties medikamentos, gadiem kârpîties, bet kârpîties neproduktîvâ virzienâ, man ir neizpratne par ârstiem, kuri pieiet pacientiem ar distoniju ar "halâtainu" attieksmi - kâ pret masveidâ fabrikâ saðtancçtâm Ïeòina galvâm...:(

Uz distoniju attiecas Hipokrata teiciens, ka daba pati ârstç!
Miegs, labs çdiens, zaïâ tçja, optimistiska atmosfçra, darbs, kas patîk, ìimene, kas nav suòa nagla pakaïâ, svaigs gaiss, sports, sports, sports un vçlreiz sports.
vai homeopaatija shai kaitei nepaliidz?
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
06.07.2005 23:21
Ir homeopâtija, kas lîdz! Protams!
Jâskatâs kâdi simptomi => jâmeklç cçloòi un tad var piemeklçt homeopâtiju cçloòu ârstçðanai!
Par aarsteeshanas metodeem var palasiit "Cieshanu kalnu", Semjuels Ðems. Ko gan aarsteet.... simptomus, slimiibu vai slimieku....
Jums vajag atgût iekðçjo mieru, to var jums dot tikai Dieva dçls- Jçzus. Man vairs nav problçmu ar psihiku kopð tâ laika, kad es uzticu savu dzîvi Jçzum Kristum. Viòð var dot iekðçjo veselîbu arî jums. Ja gribçsiet vairâk info, tad rakstiet: olgera@inbox.lv. Ar Dievu!
Dianai -

Efexor un Fluanxol no rita, pusite Fluanxol un Xanax pusdienas, un pusite Xanax uz nakti.

Arti tad kad bija labi, mana daktere man piekodinaja nekada gadijuma nepartraukt lietot zales, jo tad var but pavisam slikti - reiz jau to pameginaju! No sejienes ari amni secinajumi par to, ka sis zales izraisa ja ne atkaribu tad pieradumu jau nu gan, un ir jau vel ari tada lieta ka atcelsanas sindroms! Nezinu, briziem man skiet, jo ilgak siz zales lieto, jo mazaka klust iespeja, ka vispar kadreiz izdosies tikt no tam vala. Mana daktere jau gadiem saka - Bus labi, bet labi ka anv ta nav. Saktos, ari seit foruma, ar so kaiti vairak vai mazak ir tikusas gala tiesi tas, kuras nelietoja sis specifiskas zales. Sakuma jau es sim zalem loti uzticejos, bet sobrid patiesam sak likties, ka nu jau cinos ar so zalu lietosans sekam + so 3 gadu laika esmu iedzivojusies tados simptomos kadu man sakuma nemaz nebija. :(((
Un kaadi ir shie simptomi?
Man, paldies Dievam, vairs nav atkaartojusies nelabaa duusha, kas mani mociija GADIEM, tas bija drausmiigi, jo neviens nekaadas atlaides tev nedod, bet visu laiku ir shis nelabums. Tas man paargaaja, nomainot darbu... Taa ka Dusmai shai zinjaa ir taisniiba. Vinai varbuut ir taisniiba par visiem 100%, vienkaarshi , kaa jau teicu, man bija taadi stresi un sarezgiijumi, ka nevareeju justies stabili un mieriigi. Tad arii taa diivainaa galvas asinsvadu lieta nav atkaartojusies.
Kas atkaartojaas - nemiers. To tad arii bija jaarstee. Bezmiegs atkaartojaas. Un nu naakusi klaat kaut kaada apaatija un pilniigs nespeeks, ja ir kaadi loti nepatiikami stresi - gulju gultaa visu dienu kaa plausha un nevaru izkusteet. Maz intereses par dziivi. Nespeeja aktiivi darboties. taa tad arii ir depresija. Skiet neiespeejami kaut kur doties.
Kaa Tev tas izpauzas?
Bet, piemeeram, sodien juutos patieshaam labi. Saaku dzert arii Vitiron - vitamiinus.

Homeopaatiju meeginaaju. Nu nesanaaca. Daktere taa arii pateica, ka smagaakos gadiijumos taa vien nepaliidz.

Bet, ja Tu raksti, ka tev dziivee viss OK, tad Tavs gadiijums ir iipatneejaaks. Nu es bez zaaleem nebuutu vareejusi pakepuroties. Es jau praktiski visu biju uz 3 meenesiem atmetusi...vajadzeeja, redz, saakt no jauna.
Man ari pedeja laika sakusi piesisties tada ka apatija, ka es jau rakstiju - tuksuma sajuta galva - kadu agrak, ari kad saslimu, nepazinu. Briziem tads nemotiveti slikts garastavoklis, kur agrak man ar garastavokli vispar nebija nekadu problemu. Briziem ta ka iekseji noraustas viens vai otrs muskulis kaut kur rokas, mugura vai kajas - to visu es saistu ar sim zalem. Piem. tagad, kad man pedejoreiz nonema Fluanxol, saka raustities uzacs, kadu nedelu tas turpinajas, lidz saka atvgriezties atkal vecie distonijas simptomi. Vai nav divaini?
Ari mana dzive sobrid ir maz arpusdarba aktivitasu - ar pratu jau gribetos, bet fiziski vakaros jutos tik iztuksota, ka nav speka nekur izkustet.
Nesaku, ka amna dzive sobrid viss ir ideali, bet nu vismaz tos sarezgijumus, kas vareja but so problemu pamata, jau sen ka esmu atrisinajusi un mana dzive sobrid ir salidzinosi stabila un mieriga.
Tu saki, ka biji nometusi zales uz 3 menesiem pavisam, tad jau Tev ari bija tas, ka mana daktere saka, atsitiens?
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
07.07.2005 11:30

Es arii esmu pieskaitaams veg disfunckijas, trauksmes un panikas kluba biedriem, pie kam man veel ir izveidojies kautkas liidziigs sociaalai fobijai. peedeejaa laikaa par shiim lietaam daudz intereseejos.
pirmaam kaartaam, daudzos avotos tiek apgalvots, ka trauksme nav psihiska saslimshana, taapeec vislabaak to aarstee psihoterapteitiskas metodes kombinaacijaa ar zaaleem vai arii bez taam, nevis tikai zaales.

Otrkaart, es jau piekristu Dusmai par to svaigo gaisu, atpuutu, bezstresu un sportu, bet kaa gan lai muusdienaas Riigaa aktiivam darba/studiju cilveekam organizeet shaadu dziivi ? Dziive bez stresa ? Smiekliigi. Tad jau jaapaarceljas dzilji uz laukiem, jaauzcelj buuda un jaameditee.
Man piemeeram fiziska slodze rada izteiktu trauksmi. Vislabaak bez zaaleem mani nomierina alkohols, guleeshana uz diivaana, TV skatiishanaas un pozitiivu domu domaashana. Ja ir jaaceljas un par kautko jaaruupeejas, jaadziivo, jaarisina probleemas, taa trauksme un dazhreiz pat panika ir klaat.

Tagad alkoholu vairs nelietoju, staigaaju pie psihitra-psihoterapeita, esmu pareizo zaalju piemekleeshanas procesaa, un pagaidaam ir pat sliktaak nekaa pirms gaaju pie aarsta. Kameer savu saapi liidz galam izstaasti vien jau kaadas vismaz 4 viziites vajag - 40 ls. un antidepresanti jau arii maksaa ap 15ls/30 tab. pameegjini vienus, neder, peerc citus pa 15ls. man piemeeram no cipralexa bija 0 efekts. xanax 0.5mg tablete man tikai nedaudz samazina trauksmi. un iistaa psihoterapija, tas ir, trauksmes ceelonju mekleeshana zemapzinjaa, notiek 2x nedeeljaa pa stundai, tas ir 20ls nedeeljaa, un plus veel zaales. Taatad meenesha izmaksas ir 80ls par viziiteem + aptuveni 20ls par zaaleem = 100ls.
Heelijam -

Interesenta doma, par to, ka trauksme nav psihiska saslimsana, kas tad rada trauksmi?

Atklati sakot, ari es so 3 gadu laika ta ari neesmu tikusi skaidriba, kas man palidz vairak - zales, vai laiks un es pati sev. Momentana efekta (ka pec definicijas - uzlabojums 5-6 diena) no zalem man nekad nav bijis. Daktere reiz pat saka saubities vai es tas zales patiesam lietoju! Parasti ir ta - dzeru zales, pati cinos, iet laiks un tad kaut kada bridi paliek labak. Vai tas ir zalu vai manis pasas nopelns, ta ari neesmu sapratusi. Un tad - kamer Kamer tikai samzinam zalu devu, nekas nemainas, bet taja bridi, kad zales tiek nonemtas pavisam - tad ank jausn atsitiens! Doma ko gribi!

Par trauksmi no fiziskam aktivitatem - interesanti, ari manai darudzenei ta bija. Pagajusoruden kopa sakam apmeklet jogu (vakaros pec darba), un vinai sis nodarbibas radija istu tricekli ieksa, un pec tam vina nespeja aizmigt un izguleteis, lai gan vina ar distoniju nemokas. Jocigim vai ne? man pasai, savukart, ka radas, ta joga nav bijusi neveina aci.
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
07.07.2005 12:18
Sabinei -

nu vienaa aarzemju saitaa bija taa skaidrots, ka trauksme ir dabiiga organisma reakcija, bet neatbilstoshos apstaakljos. tipa cilveekam ir jaabuut trauksmei, bet trauksmes apstaakljos. Taa ir taada kaa organisma pashaizsardziibas reakcija, kas biistamos aarkaartas apstaakljos (ugunsgreeks, briesmas utt) liek cilveekam savaakties un speet riikoties ekstremaali lai izglaabtos, piemeeram buut gatavam glaabties beegot, vai peldot vai kaa citaadi. Ir tak dzirdeeti gadiijumi kad naaves bailees cilveeki veic paarcilveeciskas lietas, piemeeram bailees no laacha uzraapjas kokaa bez zariem, un peec tam skataas un nevar saprast kaa tur tikushi, un ka normaalos apstaakljos tas nebuutu bijis iespeejams. Taads ir trauksmes normaals uzdevums. Bet ja trauksme ir normaalos apstaakljos, kur nedraud nekaadas briesmas, tad jau taa ir diagnoze "trauksme". Un ceelonis shaadai neadekvaatai trauksmei sleepjas dzilji zemapzinjaa, kur klaat var meegjinaat tikt tikai ar psihoterapijas paliidziibu. Tipa cilveekam bijushi liela stresa un paardziivojumu periodi, kuri ir iesaknjojushies zemapzinjaa taa, ka seezh tur un izsauc trauksmes sajuutu, kura vairaak vai mazaak traucee dziivot. Taa es saprotu shiis lietas.
Heelijam

Interesanta teorija!

Bet vel viena iespeja ir, ka sadas organisma noslieces tiek parmantotas genetiski, piem. ari mana mamma savulaik mocijas ar vegetativo distoniju (tas sakas pec nopietnas, ar sirdi saistitas, slimibas), tolaik (padomju laika) gan tadu zalu ka tagad nebija, arste vinai pateica vienkarsi: Tas ar laiku paries! un ieteica pie lekmem iedzert korvalolu. Un mamma patiesam tika ar to gala pasas spekiem, un tik smaga forma tas vairs nekad nav atkartojies! Domaju - ja ta ir genetika, tad zemapzina butu velti kaut ko meklet, vai ne ta?
Kylix
heelijs
07.07.2005 12:35
jaa, lasiiju k.ko liidziigu - ka zemapzinja atceraas notikuso un breec bez iemesla "vilks aitaas, vilks aitaas":P
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
07.07.2005 12:40

es iisti nezinu, bet esmu lasiijis, ka noslieces uz shitaam lietaam vairaak vai mazaak var iedzimt, jaa.
man veì.distonija ir kaut kâdâ mçrâ iedzimta un "nâca gaismâ" lielu stresu un pârdzîvojumu rezultâtâ.

Tagad dzeru xanax 0.5 mg dienâ un cipramil 10 mg uz nakti un jûtos ïoti labi. strâdâju, mâcos, priecâjos par dzîvi, braucu ar maðînu utt, utt. un nav nekâdu sûdzîbu, izòemot to, ka mazliet ðûpo, bet es tam nepievçrðu uzmanîbu, par to distoniju vispâr nedomâju un smaidu vienâ laidâ. Guïu arî labi un viss ir oki - doki.

Pirms sâku lietot zâles, trauksmes lekmes mocîja (kâdas 3 reizes) un slikta dûða nepârtraukti, tapçc tomçr ðad tad piedomâju, kâ bûs, kad beigðu dzert tâs tabl. Bet eju arî pie psihoterapeita un visu laiku domâju tikai to, ka bûs viss kârtîbâ un nemaz nepieïauju domu, ka varçtu bût arî citâdi ;))))
Nuja, 3 meeneshus nometu, jo domâju, ka
gadu esmu lietojusi un pietiek
atradu pusliidz patiikamu darbinju - domaaju, situaacija neradiis stresu, tiksu pati galaa
nemiera sajuutas nebija, taa pagaidaam nav atkaartojusies

Taccu saakaas taa apaatija, tizla jushanaas, negribiiba, jutonja, ka neko nespeeju uzsaakt.

Varbuut tas ir normaali peec gada, kad tika likvideeta darbavieta un darbu mainiiju 3 reizes, pa vidu vairaakus meeneshus esot bez darba pavisam.

Nu, un man 100 lati ir pilniigi nepieejama summa, ko teereet sai kaitei.
Vaaji nervi man bijushi kosh agras jauniibas, iisteniibaa man jau skolas gados noteica sho diagnozi(:. Domaaju, ka taa ir iedzimtiiba.
Man viziite kopaa ar zaaleem maksaa 24 latus meenesii. Un vairaak es nevaru atljauties.
man veì.distonija ir kaut kâdâ mçrâ iedzimta un "nâca gaismâ" lielu stresu un pârdzîvojumu rezultâtâ.


man bija kaut kas liidziigs. turklaat, bija liela noziime tam, ka man uzspieda piespiedu mazkustiibu - no taa briizha arii sakaas aizvien lielaakas veseliibas probleemas, kuras pie ilgstoshas paaslodzes paarvertaas vegj.distonijaa.
eh, Sabinei
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
07.07.2005 16:42
ari man ir sada diagnoze, teikshu tev,Sabin taa- man paliidzeeja, tas, ka atradu ârstu vîrieti-vinð man iemâcîja citâdi domât, ko zâles nevar izdarît, plus vçl svarîgi, kâds ir tavs vîrieða cilvçks (draugs, vîrs) blakus, vîrieðu dzîves uztvere ir ïoti atðíirîga, nestresaina.varbût pamçìini atrast vîrieðu kârtas ârstu
eh! Iesaki, lûdzu, kâdu reâlu vîrieðu dzimuma ârstu. Kâdas specialitâtes?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 20?
Ziņa: