Vegetativa disfunkcija - jau atkal

Aizsāka Sabine 

laase - esmu izmeeginaajusies daudzus dziedniekus gan sev, gan beernam, bet taa ir bijusi pilniigi veltiiga naudas izskiesana. Taadeelj varu teikt, ka nemaz vairs neticu dziednieceem. Jo no zaaleem tomeer esmu tikusi peec kaada laika valjaa un ir bijis labi. bet dziednieki - pilniigs èau!

Lai gan paldies par telefonu! Kas taa ir par dziednieci?
Vai Tev ir liidziigas probleemas?
Kaadeelj Tu raksti, ka Zoloft ir inde?
Vai inde ir jebkush antidepresants?

Pirms paaris gadiem es biju viziitee pie slavenaa daktera N.Skujas. Vinsh arii diagnosticeeja sleepto depresiju. Un izrakstiija antidepresantus. Toreiz es tos nedzeeru, jo galiigi neprasiijaas.
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
14.07.2005 16:49
Diana-

ir cilveeki kas uzskata ka jebkuras zaales ir inde. es nezinu, varbuut taa arii ir
taisniiba savaa zinjaa, inde ir plass jeedziens. indes arii meedz buut veseliigas :) bet dziedniekiem es neticu.

dziive ir iisa un ja man ir jaaizveelas starp to ka jaanomokas visu dziivi trauksmainam un depresainam nedzerot zaales un taadeejaadi no dziives nekaadu prieku neguut, vai arii dzert zaales un guut prieku no dziives, bet varbuut taadeejaadi saiisinot dziives ilgumu, tad es izveelos otro.
To Diana/heelijs
Dziedniece Ilze Jansone veiksmiigi tiek galaa ar taadaam lietaam...Tur straadaa vesela komanda, jo vinja uzskata, ka zaales veel vairaak iedragaa galvu...aknas...

Tas ir apbutais loks, vinji iemaaca, kaa var paliidzeet sev un ne tikai..
Jaa, man bija liidziigi simptomi un vinja man paliidzeeja.
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
14.07.2005 18:27
laase-

Nu par to "komandu" manupraat, riskeejot izklausiities kategorisks, varu teikt tikai vienu - ir aitas buus arii cirpeeji. :)

Galu galaa arii psihoterapeiti neaizraujas tikai zaalju pumpeeshanu, bet mani piemeram jau izrakstot briidinaaja, ka zaales ir tikai simptomu noveershanai, ka iistais ceelonis jaameklee psihoterapijas celjaa.
To heelijs Ar vaardu =komanda= es apziimeeju zinoshus cilveekus, jo tur straadaa arii psihoterapeiti..Resp., ja Tev ir TAADA vaina, piedalaas arii psihoanaliitikjis, psihoterapeits..
Taa ir Tava izveele, es tikai piedalos diskusijaa..man tiik paliidzeet cilveekiem..jo neba tikai kjiimija paliidz/neliidz. Un kaa tad muusu senchi burviigi tika galaa ar kaiteem..bez KJIIMIJAS..
Aizdomaajies, luudzu )))
P.S. Es nevienam neuzmaacos. Taa ir katra briivaa izveele - buut/nebuut atkariigam no kjiim.ripaam,ko deevee par indi..
Vieglaak jau ir - norij tableti+uzdzer virsuu H2O
Bet sekas>>>>>>>>>>>>>>>
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
14.07.2005 19:16

laase-

shaubos vai muusu senchi baigi ciiniijaas ar trauksmi un depresiju. dziives ritms bija pavisam cits. trauksme vinjiem droshi vien bija tad, kad tai bija jaabuut, nevis kaa mums. ar taadaam kaiteem kaa plaushu karsonis un citas, muusu senchi paarsvaraa tika galaa nomirstot, jo indiigo antibiotiku nebija.
To heelijs
Centies mazaak domaat par savu kaiti,lasiiju,ka Tev ir beerninjsh..Vairaak pastaigaajies,padarbojies ar vinju,tas arii paliidz..Katru vakaru pirms miega..ieej relaX vanna,dushaa, iedzer baldriaanjus.. Alkoholam,cigareteem - nee!
P.S. TUR arii konsultee-vajag/nee dzert zaales,ja vajag-speciaalists konsultee;bet taas zaales,ko Tu lieto, ir iists murgs/atkariiba,kaa narkomaanam..Diemzheel..
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
14.07.2005 19:39

paldies par ieteikumiem un viedokli :)
To heelijs
Nau jau par ko..:)
Vairaak smaidi,notici SEV..Tici,ka notiek BRIINUMS..Experimentee un neseedi atkariibas purvaa..,jo dziive ir tik iisa..
Galu galaa tas tak nav AIDS, ka Tu esi taa iecikleejies..
Starp citu,esmu medikjis/hematologje/.
damage inc.
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 10:06
Aspraatiigi. Pameegjini gan noticeet sev un vairaak smaidiit pie taadiem apstaakljiem. Es uz to briinumu jau ceru ... nez, vairaakus gadus. Tikai kaut kaa nenotiek.

Tik pat labi var arii ieteikt zveerinaatam atturiibniekam piemauties kaa lopam. :D

Baldrijaanji... Nu biki varbuut paliidzeeja, bet ne tuvu kaa vajadzeeja. Galiigi caurs miegs un nespeeja aizmigt. Par spiiti visaam divkaarshakaam liidz pieckaarshajaam devaam...
Es palieku pie sava - uz mezju juus visus vajaga aizvest un likt rakt graavjus. Darbs un svaigs gaiss = ljoti labs lîdzeklis veseliibai!
damage inc.
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 10:28
Eh. Jauniibas maksimaalisms. :) Pirms dazhiem gadiem pats taa vareetu izrunaaties. Ja vien visu vareetu atrisinaat ar tik vienkaarshu veidu...
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 11:04

Lilina - tu esi aarste ? es esmu pietiekami fiziski straadaajis laukos vasaraas un tad, tiesa, ir labaak. bet kaa esmu atpakalj riigaa, taa trauksme atsaakas ar jaunu sparu.

buutu jau baigi labi ja kaites vareetu izaarsteet ar svaigu gaisu un pastaigaam vien, tad visi buutu veseli.

un vispaar shitie padominji tipa "vajag ticeet sev" vai "vajag elpot svaigu gaisu un nestresot" ir diezgan kaitinoshi bezjeedziigi.
Lilina to heelijs un citi
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 11:10
Zini, kas ir bezjeedziigi? Bezjeedziigi ir vaideet/gausties/suudzeeties & tikai to vien domaat, cik esmu slims/vaargs...ehhh...ko man tagad dariit. Vvaram pavaideet kopaa un apspriest kopaa savas kaites...un mums paliek vieglaak...labi, ka citiem arii ir tik slikti :)))

Mani arii kretinee teksti par to, ka vajaga tachu sanjemties...bet....cik tie tomeer ir patiesi, jo - KUR TAD CITUR IR IZEJA?
Pakaarties?
Dzert visu laiku zaales?
Mociities taalaak?

Zinu, zinu...varat saakt apriet vai vaideet taalaak. heelij, iesaku Tev mazaak sheit uztureeties!
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 11:18
Tieði pçc "Lilinas receptes" esmu pilnîgi un bez recedîviem izârstçjusies no tâ, ko ârsti man piedçvçja kâ v.distoniju!
Bez neviena antidepresanta!
Svaigs gaiss, labs miegs, veselîga barîba, zaïâ tçja, sports, sports, sports, ja un alternatîvâ medicîna (biorezonanse, adatu terapija un dçles).
1/2 gada laikâ biju uz pekâm!

Mans novçlçjums visiem distoniíiem, kas ârstçjâs gadiem un netiek veseli -
izturîbu, veselîbu, nelietot anntidepresantu íerras un neturçties pie zâlçm kâ pie salmiòa, JO slîcçjam nevajag salmiòu, bet gan sauszemi! un pârrevidçt savu attieksmi pret ðito pretîgo kaiti un varbût pamçìinât citas ârstniecîbas metodes!

Lai Jums visiem izdodâs kâ tas izdevâs man!
Veiksmi & veselîbu!
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 11:45
Dusma rakstîja:

> Tieði pçc "Lilinas receptes" esmu pilnîgi un bez recedîviem
> izârstçjusies no tâ, ko ârsti man piedçvçja kâ v.distoniju!
> Bez neviena antidepresanta!
> Svaigs gaiss, labs miegs, veselîga barîba, zaïâ tçja, sports,
> sports, sports, ja un alternatîvâ medicîna (biorezonanse, adatu
> terapija un dçles).
> 1/2 gada laikâ biju uz pekâm!

Tas arî ir praktiski vienîgais ceïð, kâ lçnâm sakârtot organismu. Ar íîmiskâm zâlçm, antidepresantiem tâlu nekur netiksi, jo tas paliek mums iekðâ. Íîmija uzkrâjâs un problçmas rodas aizvien lielâkas, resp. vajag citas, spçcîgâkas zâles, lai novçrstu problçmas sekas.
Ja ir vçlçðanâs no íîmijas lietoðanas tikt vaïâ, tad arî tas ir jâdara pamazâm, talkâ òemot ûdeni, veselîgu pârtiku, svaigu gaisu utt.
Dusmai, Ìirtam,Lilinai -

Nu varam mees te vispaar nerakstiit, bet Juus sakaat - svaigs gaiss labs miegs.
Nu man tas nav pieejams. Es dziivoju Riigas vcentraa, lauku man nav. Turklaat, kad man saakas trauksmes leekmes un depresija, man iestaajas BEZMIEGS! Ja cilveeks labi gulj, taa jau ir liela laime!
Nu neder man juusu jaukie padomi. Dienzeel.
Bet netaisos te striideeties, jo tas viss i gadiem meeginaats un paarbaudiits. Gadiem esmu mociijusies - patieshaam mociijusies, kameer nebija piemekleetas attieciigas zaales.
Aciimredzot jums tomeer taa nav bijis - piemeeram - gadinujus 3 padziivoties un pastraadaat ar nelabu duushu. Diennaktiim neguljot. Skrienot uz ielas virsuu cilveekiem.
Un ilzei Jansonei es neuzticos, varbuut velti, taccu, ja vinja buutu tik perfekta dziedniece, tad pati arii izskatiitos savaadaak. Un vispaar - man gan nav zeel taa milzu laika (jo dziednieki parasti nedziivoja nemaz Riigaa) un palielaas naudas summas - bet dziednieki man liidz shim ir bijushi galiigi garaam. Un turklaat dazi ir bijusi seviski naudaskaari. Dakteriem visamz ir daudzmaz noteikta takse.

Un, ja mees neciiniitos, nees te nemaz nerakstiitu, starp citu. Vienkaarshi parasti padomus dod tie, kam kaadu briitinju ir bijusi kaadi sliktumi, taccu lielaakais dgada laikaa ir tiksui valjaa.
Dusma - domaaju, ka Tev noteica vispaar nepareizu diagnozi.
Palsaot ieprieksejos komentarus, rodas iespaids, ka sis veg.distonijas tomer medz but loti dazadas, ari smaguma pakapes ir dazadas.

Man, piem., nav lidzejusi nedz vismaz 3 dziednieki, ko esmu apmeklejusi, nedz adatu terapija, no kuras vispar nebija nekadas jegas. Viena dziedniece man atklati pateica, ka vina nevar man palidzet.

Par sportu un veseligu dzives veidu - piekritu, tikai - pa kuru laiku? Man dziemzel ir jastrada 11 menesus gada (jo atvalinajusm ir tikai 1 menesi), tas kopa ar pusdienlaiku, celu uz un majup no darba, rita tualeti un edienreizem sastada aptuveni 10-11 h diena. Pa kuru aliku man izverst visas sis veseligas aktivitates? Darbs man ir kondicionetas telpas (maz saviga gaisa), sedoss, pie datora, ar galvu. Diemzzel, lielaka dala cilveku ar manu izglitibu strada sada veida darbu. Kad studeju, par sadu sagaidamo diagnozi man nebija ne jausmas. Ko man darit? Absolvet darzkopju kursus un iet apkopt kanalmala pukes? Un kada ir garantija, ka tad man patiesam bus labi?

Padomiem jau nav ne vaians, tikai - vieglak ir padomus dot, neka realizet dzive.

P.S. Ari sodien, saja jaukaja, saulainaja diena, esmu darba pie datora, nevis svaiga gaisa pie juras. Diemzel.
no malas
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 12:56
Laase rakstiija:

"Ar vaardu =komanda= es apziimeeju zinoshus cilveekus, jo tur straadaa arii psihoterapeiti..Resp., ja Tev ir TAADA vaina, piedalaas arii psihoanaliitikjis..."

Latvijaa shobriid NAV neviena sertificeeta psihoanaliitikja - pirmie 2 pilniigi oficiaali buus tikai no juulija. Ja "ir", tad par taadiem tikai izliekas, bet nav sertificeeti atbilstoshi starptautiskajiem standartiem. Shaadiem "psihoanaliitikjiem" nav nekaadu tiesiibu praktizeet. Protams, iznjemot ja "ir aitas, ir arii cirpeeji".
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 12:57
Labi, par cik pasaulç katru dienu mums ir iespçjas, tad visa pamatâ ir viena lieta:

Mainît sevi, savu dzîves kârtîbu un uzvedîbas paradumus. Viss ir tik vienkârði.

Otra lieta, kas man arî paðam reizçm nepatîk: vai nu dzîve Tevi paòem un piespieþ, vai nu arî cînoties, lçnam maini situâciju, sadzîvi utt.
Veselîbas problçmas, tâ ir tikai aisberga redzamâ daïa - sekas, bet to cçloòi ir daudz dziïâki. Bet cik daudz Tu esi gatava paveikt, lai ar tâm tiktu galâ? Pçc savas pieredzes zinu tikai to, ka tikðana galâ ar kâdu slimîbu ir ilgs un sistemâtisks darbs, lîdzîgi, kâ tas ko Tu veic ikdienâ.
no malas
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 12:58
Laase rakstiija:

"Ar vaardu =komanda= es apziimeeju zinoshus cilveekus, jo tur straadaa arii psihoterapeiti..Resp., ja Tev ir TAADA vaina, piedalaas arii psihoanaliitikjis..."

Latvijaa shobriid NAV neviena sertificeeta psihoanaliitikja - pirmie 2 pilniigi oficiaali buus tikai no juulija. Ja "ir", tad par taadiem tikai izliekas, bet nav sertificeeti atbilstoshi starptautiskajiem standartiem. Shaadiem "psihoanaliitikjiem" nav nekaadu tiesiibu praktizeet. Protams, iznjemot ja "ir aitas, ir arii cirpeeji".

heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 13:01

es parakstos zem Dianas peedeejaa komenta.

un mees te negauzhamies, bet apmainaamies ar informaaciju. es piemeeram veel tikai gadu atpakalj nemaz nezinaaju kas man iisti kaish un domaaju, ka esmu taads vieniigais pasaulee ar taadaam probleemaam, un tikai nejaushi
uzduuros informaacijai par trauksmeem/panikaam webaa. tad saaku intereseeties un gaaju pie aarsta. tagad lietas virzaas uz priekshu. bet probleema ir ljoti kompliceeta un kompleksa, taapeec vajag daudz informaacijas. shaads forums tam lieliski noder. paldies par juusu ieteikumiem elpot svaigu gaisu, to mees daraam, bet neliidz.

un shitam te - Autors: Lilina to heelijs un citi - nevajag luudzu man noraadiit cik laika man kur ir jaapavada :)
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 13:15

"Mainît sevi, savu dzîves kârtîbu un uzvedîbas paradumus. Viss ir tik vienkârði. "

shaubos gan vai tas ir tik vienkaarshi. vajag saakumaa saprast KAS jaamaina un UZ KO jaamaina, un kas tad peec taa visa sekos. es domaaju ka nebuut ne katrs cilveeks to speej, citaadi jau nebuutu probleemu. vajag tomeer psterapeita paliidziibu.
Pareizi, heelijs! zinâju, ka Tu reagjeesi tieshi taa. Cik Tu esi paredzams savaa slimiibaa :))) Nu, ko tad.....

Es te ieprieksh arii biju vaideejusi par to pashu v.d. & daudz ko citu, liidz briidim, kad man nedaudz uzbrauca Alstere &, ja nemaldos, arii Dusma & paldies par to:)

Vaidiet un iidiet un mocieties taalaak, jo jums tas patiik & juus esat nogurushi no taa, ka jums ir slikti (es nenoliedzu, ka taa arii ir iisteniibaa...es zinu)....

Un ja veel uzrodas citi vaideetaaji, tad dziive kljuust nedaudz roþainaaka, jo var apmainiities ar "pieredzi" par zaalju riishanu, psihoterapeitiem, simptomiem utt.

Un vaideet ir vieglaak...protams nekaa vismaz saakt kaut ko dariit...piemeeram, uzsaakt riita skreejienus.

Un nemuldiet, ka jums nav laika. Mees visi straadaajam, arii es... plus tam veel studeeju. Ak, jaa, arii man ir seedoshs darbs pie datora un, kaa te viena izteicaas, - ar galvu.

Bet es jau teicu - vaideet ir vieglaak :)
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 13:40

Lilina-

malaces Alstere un Dusma, vaidzeeja speeciigaak. un arii sheit tev uzbrauks, ja turpinaasi iejaukties taadaa garaa. :)
Nu, heelijs, mani jau tas nesatrauc...kas var, lai uzbrauc :) Saku tikai to, ko domaaju & to, ko zinu.
Lilina
Mazliet jau Tu pârspîlç,tâ smagi neesi slimojusi,kâ vari zinât ka mûþam bûsi vesela no svaiga gaisa un sporta? Man piemçram papildus vçl bija lauzta gûþa,darbs 70 km no mâjâm,dators, kad tieku gultâ par kadu sportoðanu var bût runa,bumbiòu pret sienu mçtât,paskriet ta nevar,un cik stundas sev vispâr paliek.
alfa, jau teicu - vaidçt ir vieglaak...nu tad vaidi un sûdzies taalaak:) Nu, ko Tev citu var pateikt.

"tâ smagi neesi slimojusi,kâ vari zinât ka mûþam bûsi vesela no svaiga gaisa un sporta?"

to mees neviens nezinaam, arii Tu nee ...pat ar visaam zaaleem :)

Tu nezini kaa esmu vai neesmu slimojusi, bet man èîksteeshanas periods ir paari.
heelijs
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 14:05

tagad uznaacis agresiivas iejaukshanaas citu diskusijaas periods. :) taa ir, ka cilveeks spiitiigi nelieto trankvilizatorus, kurus noteikti dakteris ir izrakstiijis :)
damage inc.
Re: Vegetativa disfunkcija - jau atkal
15.07.2005 14:10
Ai ai ai.
Lilina - teu tieshaam nepielec, ka tas ir izpausmes veids, veids kaa ar kaadu parunaat, kaa kaadam pateikt kaa juuties, veids kaa atrbiivoties no daljas sava smaguma. Ar ko runaat? Tuvaakie cilveeki? Nu mazliet. Bet nesapratiis. Apkaarteejie - nu neee. Jau paredzi reakciju, jau paredzi neizteiksmiigos vaardus "smaidi, leekaa, bljauj urraa un viss buus labi", jau paredzi tramiigos skatienus - nez, vai nav laiks psihenee. Pameegjini kaadam pateikt, es luuk dzeru antiDEPRESANTUS. Labriit.

Neesi gadienaa no tiem uubermenscha ideaala cieniitaajaam? Neveelies izraadiit savu vaajumu? Es varu, es varu, es visu varu, es visu tieshaam varu... Tad gaidi vien likteniigo sitienu, kad organisms pateiks - nee, man pietiek. Jo uz to celjshs brugjeets ar taadu attieksmi. Ja veel pozitiivs cilveeks esi, tad paarnesiisi, bet pozitiivi cilveeki taa kaa nejaucas bezjeegaa ar aicinaajumiem rakt graavjus.

Ar interesi lasu Dusmas komentaarus par preteejo viedokli. Daudz kam var piekrist, un manupraat cilveekus var daliit tajos, kas var izraapties ar saviem speekiem un tajos, kas to nevar. Es jau nedeelju domaaju, pie kuras grupas pieskaitaams. Tikmeer zaales staav plauktinjaa. Vispirms jaasaprot pasham sevi. Un jaasaprot, ko esmu gatavs upureet, lai justos labi. Savaadaak sanaak taads "gribu justies labi na haljavu".
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 16?
Ziņa: