Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem

Aizsāka blueberry 

Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 14:46
Biju piektdien pie savas psihoterapeites un viòa mani noðokçja kârtîgi. Pateica, ka esot tâdi noteikumi, ja es izlaiþu kâdu seansu nedçïu iepriekð par to nebrîdinot, tad man tas seanss ir jâapmaksâ. Godîgi sakot man uzreiz radâs vçlçðanâs pagriezties un pateikt viòai èau.
Viòa to argumentçja tipa ka man tâ labâk, es nesâkðu tur simulçt utt., bet es tajâ visâ saskatîju tikai mantkârîbu. Nu nesaprotu es to.
Pçs tam ilgi par to domâju, mçìinâju sevi iedomâties viòas vietâ, bet man tâpat tas neliekas pieòemami. Saprotu, ka viòai stundu jâsçþ par velti un naudas ar nav, bet nesaprotu tâpat, kâpçc man jâmaksâ par pakalpojumu, kuru es nesaòemu.
Cik esmu gâjusi pie citiem, nekad tâ nebija, varçju pat tai pat dienâ piezvanît un pateikt, ka netieku. Es vienkârði iedomâjos, ja nu es kârtîgi saslimstu vai saslimst mans bçrniòð vai mazums kas gadâs un man jau tâ ir nelaime, bet man kâ par sodu vçl par to jâmaksâ nauda. Es te tik daudz pïurinu, jo man tas vienkârði uzdzina riebumu un pretîgumu.
Un man jau liekas uzreiz, ka viòa ir slikts speciâlists, jo parasti visi psihoterapeiti tik aizòemti un cilvçki stâv garâs rindâs.
Tagad joprojâm nezinu, ko darît, iesâkts tur iet ir, jau kâdu laiku eju. Man tîri labi patîk, bet skaidrs, ka es netaisos maksât naudu par izlaistâm reizçm.
Viòa saka, ka daudzi viòas kolçìi pat prasa 2 nedçïas iepriekð paziòot ka nebûs. Un pat ir tâdi, kuri liek maksât vispâr ja nav, vienalga, cik âtri paziòo. Vai tieðâm tâ ir? Es tam nespçju noticçt. Radâs sajûta, ka vispâr vairs nav neviena pie kâ griezties, jo visi tik domâ, kâ maksimâli vairâk izspiest un man reâli pretîgums rodas. Lai gan man arî nauda ir ïoti svarîga un mums ðobrîd tieðâm iet ïoti ïoti grûti.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 15:16
terapeits dienaa pienjem 2-3 klientus. pat mazaak. taapeec telpas biezhi vien noiiree vairaaki terapeiti kopaa. kas maksaas par to stundu ne tik mazo telpu iiri? ofisu iznomaataaji njem no psihoterapeitiem oi oi oi. realitaate arii ir taada, ka cilveeki piesakaas pie pst., paaris reizes aiziet un pazuud. pat nav tik daudz prasmes piezvaniit un pateikt, ka vairaak neies.

daudzaas mediestaadees ir ieprieksh jaaiemaksaa, ja pierakstaas pie zobaarsta, uz izmekleejumiem, kur ir garas rindas...

Ja Tu, piemeeram, esi izdeveejs un peerc tiesiibas izdot graamatu, samaksaa avansu, teiksim, kaadus dazhus simtus eiro, un ja notiek forsmazhors (zemestriice, pluudi, ugunsgreeks), neviens Tavus iemaksaatos eiro atpakalj neatdod, kaut arii graamata nav pat izdota.

taada ir kapitaalisma prakse.
tev nav jaamaksaa, vispaar kadaa sakaraa? tu esi kaut kaadu vienoshanos parasktiijusi? Vinja tev dod chekus par katru viziti? un ja vinja paspeej tavaa veitaa citu cilveeku panjemt, tad vinja nopelna dubultaa, vai ne? :D
un kas tad vispaar tas par psihologu,vinjam pirmajam ir jaasaprot ka jebkursh cilveeks var netikt uz viziiti, kaut vai arii taapeec ka nav naudas
taa nav psihoterapija, bet gan naudas izspieshana
to Runcene
nepiekritiishu
1)ja vinjiem tas buutu tik svariigs nosaciijums tad vinji sleegtu liigumu
2)ja vinji pienjemj tik maz cilveekus dienaa, tad kaada velna peec vinji celj taa cenas, lai cilveeki veel mazaak saaktu vinjus apmekleet, vai nav labaak pienjemt 10 cilveekus dienaa pa 10 lati, nevis 3 par 20 ???
ir tachu cena ko cilveeks nevar atljauties, man piemeeram prasiitos regulaari apmekleet, teiksim 2x nedeeljaa, tas buutu pie normaala psihoterapeita kursh njem 25 lati maksaat 50/nedeeljaa, un 200/meenesii,
nu atvaino man nav taadas naudas, bet 60 es sagrabinaatu
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 15:39
taapeec jau aarzemees sleedz rakstiskus liigumus, bet pie mums, cik zinaams, pagaidaam par visu sho te vienojas mutiski. liiguma noteikumi ir apstriidaami, to var dariit abas puses.

taapeec es neizveeleejos terapeitu ar drastiskiem noteikumiem, bet ar taadiem, kura noteikumi mani apmierina. un es neizveeleetos arii taadu, kas pienjem 10 cilveekus pa Ls 10... tas nav izdaraams. tad labaak es apspriezhos ar kaiminju Reksi.

es nesaku, ka tas ir forshi, kaada ir situaacija, bet taads ir fakts.

cilveeks, kursh ir biznesaa, prasa, cik grib. psihoterapija arii ir uznjeemeejdarbiiba. daudzi no vinjiem ir Ik -- individuaalais komersants. pashi maksaa par savu izgliitiibu, saviem sertifikaatiem un kongresiem gluzhi taapat kaa, piemeeram, sisadminis, kaartojot Microsoft vai Linux sertifikaatu. peec tam katrs prasa, cik grib.

otrs aspekts ir cilveeciskais, bet tas ir atsevishkjs staasts.



Edited 1 time(s). Last edit at 09.03.2008 15:41 by Runcene.
nu re, taatad tavs aprastiitais ir arii kaiminju reksis, jo vinjsh veido karjeru, un veiksmiiga kareja reti kad uz cilveeciskaa faktora bastaas

es arii nemineeju to ka katru dienu ir jaapienjem tie 10 cilveeki, bet te vairs neiet runa par psihologjiju kaa praksi, bet gan kaa biznesu, un peec vecajiem komunistiskajiem viedokljiem jebkursh bizness ir kraapshana, taatad nekas kopiigs ar to lai paliidzeetu cilvekiem ;)
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 15:55
pareizi -- psihoterapijai nav nekaa kopiiga ar to, lai paliidzeetu cilveekiem. taa ir pakalpojuma paardoshana. gribu peerku, gribu nepeerku. nepatiik -- nepeerku.

nupat mekleeju cieto disku. cenu starpiiba dazhaadaas vietaas liidz pat Ls 20. viens un tas pats razhotaajs, vieni un tie pashi GB.

kameer uztvers psihoterapiju kaa nez kaadu tur paliidziibas gaidiishanu un doshanu, buus auzaas.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 16:26
Jâ, to es arî tagad sapratu, ka taa ir "pakalpojuma paardoshana. gribu peerku, gribu nepeerku. nepatiik -- nepeerku". Es labi saprotu visu tevis aprakstîto Runcene, bet nu tâpat man tas viss riebjas. Slikti ir arî tas, ka es pie viòas sabiju kâdas 4 reizes, iekams viòa man ðo pateica.
Bet es viòu nenosodu, es to tieðâm vairâk uztveru kâ gribu pçrku, negribu nepçrku. Un es viòai teicu, ka tad, ja man bûs nopietns iemesls, lai neierastos, es vienkârði pârtraukðu pie viòas iet un viss. Es neesmu no cilvçkiem, kurð nepiezvana, vienmçr to daru.
Es kad strâdâju aptiekâ, mums bija bonusu sistçma - tam, kurð mçnesî sapelna visvairâk naudas, tam piemaksâ premijas. Lieki piebilst, kâ farmaceiti plçsâs dçï cilvçkiem un centâs iesmeret dârgâkos vitamînus utt. Man tas viss ir pretîgi, lai gan naudu ta gribas tâpat. Bet vai jums tas neliekas pretîgi, ka jûs ieejat aptiekâ, bet jûs censas apèakarçt, nevis pçc labâkâs sirdsapziòas palîdzçt? Tâpçc man patîk labâk darbs, kur tu vari strâdât ar tîru sirdsapziòu un nevienam neko neiesmçrçt un neko neizspiest.
Bet kâ tur ir, vai ir daudz tâdu terapeitu, kas prasa tâdu samaksu? Es saku, ka pie tiem, pie kâ ieprieks esmu bijusi, nekas tâds nebija. Man tie bij zili brînumi, lai gan par to padomâjot, es ïoti labi varu saprast iemeslus.
to Runcene
taadaam lietaam ir tikai viena vieta -> www.salidzini.lv ;)

taatad doma skaidra:
ir nauda - apmeklee aarstu
nav naudas - ej kaartes
nesanaaks - valsts paruupeesies :))))))))
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 17:16
blueberry

vispaar es teiktu, ka tas no vinjas puses ir ljoti neeetiski, ja vinja Tev to nepateica saakumaa. tas ir jaapasaka saakumaa. Tu vareetu vinjai uzdot laipnu jautaajumu. ja gribas, protams. liigumus, arii mutiskos, sleedz saakumaa, bet nevis pa vidu vai beigaas.

tas, ka viss ir uznjeemeejdarbiiba, nenoziimee, ka var dariit cuuciibas un kaut ko ilgterminjaa kaadam iesmeereet.

vismaz sev es esmu to pienjeemusi, ka taada tagad ir pasaules kaartiiba, bet es nepeerku pakalpojumu vai preci tur, kur mani vienreiz ir apchakareejushi, iesmeereejushi ko vecu, nederiigu utt. jaa, kljuudas katram var gadiities, bet var jau just, kursh meegjina piedaavaat kaut ko man nevajadziigu.

labi, es vienmeer nevaru izvairiities no sava nama apsaimniekotaaja maakslinieciskajiem gaajieniem, bet es varu vinjam uzdot jautaajumus.

taa ir ar jebkuru lietu. viss ir Tavaas rokaas. nav jaadara nekas taads, kas riebjas un ir pretiigs.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 17:25
jaa, deviln...

uz to diemzheel velk, bet pirms kaarshanaas tomeer ir veerts apdomaat, vai nepastaav kaada izeja. mees tak visi esam par plintes nemeshanu kruumos. tik leeti padoties nedriikst. un valstij rokaas atdoties nu nepavisam. ietiis palagaa, un beigta balle. laikus jaadomaa, lai sanaak ozolkoka rakstaamgalds ;) tas nekas, ka neseeji nosviidushi...
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 18:54
Vispâr jau jâsâk ar to, ka ðâdi pieprasot samaksât- tâ ir vienkârði izspieðana. Lîgumam jâbût rakstiskam, ja ir kaut kâdi papildus noteikumi. Savâ ziòâ klients tiek iedzîts strupceïâ: it kâ terapija sâkta, nauda jau izdota, rçíini nu, vai ir izdevîgi teikt èau un doties pie cita psihoterapeita, vai tomçr samaksât prasîto...tas ir sareþìîtâk, nekâ nomainît ârstçjoðo ârstu vai kâdu citu speciâlistu.
kas tad ðî ir par psihoterapeiti???
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 20:45
Nedomâju, ka viòa ir tâda ïauna sieviete izspiedçja:D. Drîzâk izskatîjâs, ka viòa bija pârliecinâta, ka visi psihoterapeiti uzstâda tâdus noteikumus.
Jâ, mainît man îsti negribas, jo atkal viss jâsâk no sâkuma, jâmaï viens un tas pats. Man liekas, ka pirmâs reizes vispâr ir tikai tâda iesildîðanâs, kad terapeits iepazîst klientu un aptuveni aptver situâciju. Bez tam cenas viòai ir tâdas man pieòemamas.
Bet kâds ta vçl iet pie psihoterapeita. Kâ jums bija ar ðâdâm lietâm? Mani tieðâm interesç vai kâdam vçl tâ prasîts.
Man pirms kâda mçneða bija jau lîdzîgs pârsteigums, kad vedu mazo vingrot par maksu, tad arî pateica, ka ja iepriekðçjâ dienâ vai vismaz nâkamâ rîtâ nepiezvana, tad par to reizi jâmaksâ. Nekur tâ pirms tam nebija gadîjies un pie maksas speciâlistiem un uz maksas procedûrâm mçs esam gâjuði gana daudz. Bet tas ir dienu iepriekð jâpaziòo, jo mazais jau var saslimt pçkðòi.
Nu tâ, es esmu atkal sapratusi, ka psihoterapija domâta tikai bagâtniekiem:( Es jau tâ grabinu to naudiòu katrai reizei un biju nodomâjusi tâ cîtîgi iet. Centos izdomât variantus, ko darît ar bçrniem utt. Nu tâ nu mani tas viss apbçdinâja.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
09.03.2008 21:03
Ja vinja pirmaas 4 viziites deevee par izveerteeshanas viziiteem, tad vinja var terapijas noteikumus dariit zinaamus izveerteeshanas beigaas, kad izlemj, vai vispaar veelas ar sho klientu straadaat. Logjiskaak gan buutu tomeer pateikt uzreiz. Par to, kursh prasa un kursh nee- katram tie noteikumi biku atshkjiraas, bet kopumaa par kaveetaam viziiteem ir jaamaksaa lielaakajai daljai. Tu rezervee konkreetu speciaalista laiku un taa ir Tava probleema, ka netiec. Pie kam cik biezhi Tu domaa Tev naaksies samaksaat par Tavupraat "objektiiviem" kaveejumiem?
Visi terapeiti tâ noteikti nedara. Citi noslçdz rakstisku lîgumu, kurâ atrunâts, ka seanss jâapmaksâ, ja klients par neieraðanos nav paziòojis vismaz dienu iepriekð, taèu neparedzçtos gadîjumos, piemçram, pçkðòa saslimðana, kavçtâ vizîte nav jaapmaksâ. Turklât katru reizi var saòemt èeku. Pie ðâdas speciâlistes es laikam neietu.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 12:11
Njâ, psihoterapeiti tâ tieðâm dara! :(
Turklât ir tâdi, kas pasaka, ka par kavçtiem seansiem ir jâmaksâ jebkurâ gadîjumâ, pat ja ir objektîvi kavçðanas iemesli, tjipa, slimîba, komandçjums, ceïojums utt. Viòi ir ieplânojuði, ka ðajâs 45 min saòem noteiktu piíîti un nekas nevar bût par ðíçrsli, lai to nesaòemtu :(((
Tas nozîmç, ka pats psihoterapeits var paòemt atvaïinâjumu un pazust uz 2 vai vairâk nedçïâm, bet pacients nevar atïauties savâ atvaïinâjumâ pazust prom, jo viòam lûk svarîgi apmeklçt seansus un ja nç - maksât jebkurâ gadîjumâ.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 12:51
...no psihoterapijas veidoklja ne pasha, ne beerna slimiiba nesanaaks objektiivs ieemsls, bet gan rezistence terapijas procesam :-) un lielaa daljaa gadiijumu taa buus taisniiba...
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 13:16
Neþçlîga metode- tâ jâsecina...



Edited 1 time(s). Last edit at 10.03.2008 13:17 by strawberry.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 13:39
...toties efektiiva...
Par psihoterapiju un naudu (nedaudz atklâjot kârtis):

Par psihoterapiju ir jâmaksâ - tâ ir viena no panâkumu íîlâm. Dârgâks pakalpojums tiek uztverts kâ nozîmîgâks. Pret dârgâku pakalpojumu paða pircçja attieksme ir citâda. Salîdzini piem, mobilo telefonu, kurð ir nopirkts par 30Ls vai par 300Ls. Dârgâkais tiks glabâts kâ acuraugs, nemests zemç, utt - attieksme pret to bûs daudz rûpîgâka, nekâ pret lçto - jo var taèu nopirkt vçl. Tas pats attiecas uz psihoterapiju - arî par to ir jâmaksâ, un, vçlams, daudz - tas ceï efektivitâti. (lai cik tas nebûtu stulbi/banâli vai pat paradoksâli.)

Par izlaistâm sesijâm - attieksmes un politikas ir daþâdas. Pârsvarâ par jâmaksâ nevis par "izlaistâm" bet "laicîgi neatceltâm" sesijâm. Ja sesija netiek atcelta - terapeits ir ieplânojis savu laiku konkrçtam klientam, neko citu tai laikâ nedara - un klients pçkðòi neatnâk. Iespçjams, ir citi, kuri nesaòem palîdzîbu, kas tiem ir vajadzîga - jo kâds nav atnâcis un nav pateicis, ka nebûs. Tâpçc - lai disciplinçtu - ir ieviests noteikums, ka par laicîgi neatceltu sesiju ir jâmaksâ.

Cik daudz ir "laicîgi" - arî tas atðíiras.
Daþi terapeiti par laicîgi uzskata iepriekðçjo dienu, 24 stundas, 2 dienas.
Citi (kâ ðajâ piemçrâ) - nedçïu/divas.
Ir daþâdi apsvçrumi, kâpçc terapeiti izvçlas daþâdus laicîguma kritçrijus. Viens, elementârâkais, ir tâ pati minçtâ darbu plânoðana. Bet ir arî cits (dusmas) - bet par to vçlâk.
Ideja par to, ka sesijas nevar atcelt vispâr ir, manuprât, viennozîmîga terapeita varas demonstrâcija, vçrsta uz materiâlu labumu gûðanu no klienta. Tas ir pârspîlçjums, lai kâ pats terapeits to skaidrotu.

Par iemesliem - tieðâm, bieþi ir tâ, ka iemesli netiek vçrtçti - vienalga, vai tâ bûtu lauzta kâja, slims bçrns vai uz galvas uzkritis íieìelis.
Tas padara likumu viennozîmîgu un skaidru, un attur no vajadzîbas vçrtçt - piemçram, temperatûra 36.9 nav pietiekoðs iemesls, bet 37.1 jau ir?

Jebkurð çtikas kodekss prasa, lai pirms terapijas uzsâkðanas (tas attiecas arî uz 4 izvçrtçðanas sesijâm) terapeits iepazîstina klientu ar "noteikumiem" - lai noslçdz lîgumu - kontraktu. Parasti tas ir mutisks, bet tajâ ir jâbût iekïautam noteikumam par izlaistâm sesijâm un to apmaksu. Normâli ðo mâca skolâ. Ja konkrçtâ psihoterapeite to nav izdarîjusi, tad tas ir çtikas pârkâpums (klienta materiâla izmantoðana), par ko var sûdzçties çtikas komisijâ.

Normâli ir arî tas, ka ðis pats noteikums attiecas arî uz terapeita dçï izlaistâm sesijâm - ja terapeits saslimst, viòam nopludina dzîvokli vai nozog auto, tad - ja sesija laicîgi nav atcelta (laicîgi = tas pats, kas klienta gadîjumâ), tad terapeits ðo naudu "paliek parâdâ". Reâli, protams, terapeits naudu klientam nemaksâ, bet - nâkoðo sesiju darbs notiek bez samaksas no klienta puses.

Par dusmâm - tas ir îpaðs iemesls. Daudzi no terapijas noteikumiem var tikt izmantoti, lai ïautu parâdîties klienta dusmâm. Piemçram, ðajâ gadîjumâ terapeitiski bûtu, ja terapeite un blûberija jautâjumus (un, galvenais, jûtas), kas saistîti ar klientes dusmâm uz terapeiti, bûtu pârsprieduðas turpat sesijâ - nevis forumâ. Tas ir vçl viens aspekts, kas tiek mâcîts skolâ - nezin kâdçï ðî terapeite to nav izmantojusi pilnîbâ.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 14:25
Laikam vienîgais attaisnojoðais iemesls, lai psihoterapeitam nevajadzçtu samaksât par izlaistu seansu ir paða pacienta nâve...
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 14:43
nav, nav tik traki, att...

bet

nebriidinaat ieprieksh par shaadiem noteikumiem ir garaam...
nevareet laikus atcelt sesiju arii ir garaam...

tik taalu skaidrs.

par rezistenci arii tiesa. pati zinu. vienu laiku ieprieksheejaa vakaraa 37.2 kaa likts... pilniigi norma bezmaz... vai tad nav "objektiivs" iemesls? mana gjimenes aarste ar shitaadu slimiibas lapu deva... ja gribeeju. slima tak.

nu nevajag iet pie vagariem. paliks bez klientiem un mosh saaks domaat. kur avis, tur cirpeeji. nav dumju terapeitu? ir. divpadsmit bljodinjas...
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 14:56
Vispâr mçs pârrunâjâm tos jautâjumus, arî manu nepamierinâtîbu utt. Pârrunâjâm pâri noteiktajam laikam 15 minûtes. Man jau liekas, ka tas ir daudz, jo psihoterapeiti parasti ievçro minûti minûtç. Es viòai pateicu praktiski visu, ko rakstîju ðeit, tikai man pçc seansa bija vçl daudz pârdomu un arî gribçjâs uzzinât, kâ tad îsti ir.
Patiesîbâ viòa bija mazliet pretimnâkoða un teica, ka nu manâ gadîjumâ, ja nu es vai mazais nonâkam slimnîcâ, tad par to nebûs tâ kâ jâmaksâ.

Katrâ ziòâ paldies visiem par diskusiju, tagad vismaz es saprotu, kas ir kas.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 15:20
psihs Wrote:
-------------------------------------------------------

> Par psihoterapiju ir jâmaksâ - tâ ir viena no
> panâkumu íîlâm. Dârgâks pakalpojums tiek uztverts
> kâ nozîmîgâks. Pret dârgâku pakalpojumu paða
> pircçja attieksme ir citâda. Salîdzini piem,
> mobilo telefonu, kurð ir nopirkts par 30Ls vai par
> 300Ls. Dârgâkais tiks glabâts kâ acuraugs, nemests
> zemç, utt - attieksme pret to bûs daudz rûpîgâka,
> nekâ pret lçto - jo var taèu nopirkt vçl. Tas pats
> attiecas uz psihoterapiju - arî par to ir jâmaksâ,
> un, vçlams, daudz - tas ceï efektivitâti. (lai cik
> tas nebûtu stulbi/banâli vai pat paradoksâli.)


Varçtu bût viena daïa cilvçku, kas tâ domâ- jo vairâk samaksâts, jo vçrtîgâks. Protams, nevar bût runa, ka psihoterapija ir par brîvu (ja to nefinansç valsts), arî psihoterapeitam no kaut kâ ir jâdzîvo.
Bet, kas man nepatîk: lielas samaksas prasîðana tiek vienâdota ar efektivitâtes celðanu. Tâ ir miglas pûðana acîs. Visi cilvçki nav vienâdi un ne katru mobilizç izdotâ nauda.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 15:38
strawberry Wrote:
-------------------------------------------------------
Visi cilvçki nav vienâdi un ne
> katru mobilizç izdotâ nauda.

pilnîbâ piekrîtu. Man daktere arî centâs iestâstît, ka tas manis labâ. Tam neticu, man drîzâk rodas pretreakcija. Ir taèu arî daudzi cilvçki, kas nopçrk dârgu abonimentu uz sporta klubu, bet tâpat beigas neiet. Bet es jau biju gatava cîtîgi iet, pat iedomâties nevarçju, ka taisîtos atrunâties, bet tagad gan pçkðòi ienâk visâdas domas galvâ.

Starp citu mans puisîtis sâcis mazliet lîst:)))) Tâ ka mums tas ir milzîgs sasniegums:) Veïâs jau smuki un nu sapratis, ka var arî tikt uz priekðu lienot. Sava gada vecumâ, bet tas nekas, galvenais, ka kaut kad notiek.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
10.03.2008 15:56
...nu re, blueberry, pat èetrus smaidiòus esi salikusi...tas labi...:)

...vijolîte te kâ reizi lasa grâmatu "fobijas"...sarakstîjusi þurnâliste no ðtatiem...saka - laba esot...bûs jâizlasa pazîstamie burtini man arî...:)
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
12.03.2008 12:21
Par izlaistâm vizitçm samaksa ir godîga, jo psihoterapijâ ir jâîrç viens un tas pats laiks. Tas ir tâ kâ dzîvokïa îre - tâ jâmaksâ, vienalga vai esi komandçjumâ vai slimnîcâ. Un tam nav nekâda sakara ar sodu par izlaistâm vizitçm jeb cilvçcîbas trûkumu jeb mîlestîbu. Ja strawberry uztver to kâ atstumðanu un naudas izspieðanu - tâ ir citu problçmu sekas.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
12.03.2008 12:27
Mans ps.t. par izlaistâm vizîtçm (ïoti reti) naudu neòçma, ja 3 dienas iepriekð informçju. Ja viòam iznâca atcelt vizîti, man nâkamais seanss bija pa brîvu.
Re: Samaksu psihoterapeitam par kavçtiem seansiem
12.03.2008 12:47
Ralf, nu tas nav gan tâpat, kâ dzîvokïa îre:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 20?
Ziņa: